Stealth helikopter II, Björn Borg, Luftföroreningarna i Kina & Vägen till Demokrati?

2011-05-05

Rörande Stealth helikopter i Bin Laden operation? Nja hörde jag från ett filmklipp som Youtube autostartade på någon flik - vad tjänsten tycks ha börjat med idag och hopp finns om att en uppenbar knapp ska dyka upp där vi kan stänga ner det - att vad man avsett i nyheterna jag inte brydde mig om att läsa mer än att titta på bilderna från en är stealth rörande ljud.

Inte direkt som jag antog utan lite mer avancerat där man reflekterar ljudet bakåt. Det är väl egentligen uppenbart om man tänker sig att skärmarna är i riktning mot vad man åker mot och vi kan ju se att det rent av kan vara problematiskt att inte reflektera iväg ljudet om det är en modifikation.

Antagandet där tyckts ha varit - och lyssnade inte enormt noga - att det är en som hemlig serie. Jag kan dock tänka mig att det är modifikationer. Det låter antar jag sämre och mindre avancerat men det behöver det inte alls vara. Sådana kan tvärt om vara mycket bättre för sådant här och behöver man inte en storserie troligen mycket billigare.

Tydligen ska delarna ha försvunnit också där det fanns en del spekulationer om var de skulle ha tagits eller är på väg. Och vem kan inte sluta vad som föreslogs som möjligt - Kina - efter all problematik så sent som 2009, 2010 och 2011 rörande allt från relevant här brittiska motorer till stridsflygplan (om jag kommer ihåg rätt men det kan möjligen ha varit en annan del eller ett civilt flygplan), Renault hade ju något problem nyligen som jag inte såg exakt vad (tittade väl inte särskilt noga heller) och så hade vi ju det hela kring miljötekniken också.

Särskilt det senare tyckte jag var lite komiskt. De har ju verkligen ingen stort engagemang för sin befolkning och är inte på något sätt främmande för att förgifta dem.

Givetvis är nu miljöteknik ett tillväxt-område med potential men jag undrar lite om det här som riskfaktor kanske spelade in lite som jag berörde särskilt 2009 i ett antal artiklar och postningar ex:

Vad är då kärnan i problemet som framgår när man tittar lite djupare på det med vissa grundkunskaper?

  • Ett ganska stort antal luftföreningar orsakar ganska tydliga skador på delar av kognitionen.
  • Bly är ett många exempel.
  • Större antalet av detta ligger i mycket höga nivåer i ett flertal kinesiska städer.

Varför blir plötsligt det viktigt? Skadorna det beror sätter ner vad man brukar referera till impulskontroll och koncentrationsförmåga. Jag skulle kunna utifrån det göra en väldigt enkel förklaring till varför detta plötsligt blev så viktigt för dem men istället gör vi en mer avancerad förklaring som inte bara förklarar det (här utgick man troligt från den förenklade förklaringen vi kan komma tillbaka) utan bättre hur mekanismen fungerar.

Låt oss utgå från en situation där vår stolthet, makt, romantiska relationer, mat eller annat vi värderar är hotat. Många ogillar spontant att använda dom termerna och det beror i svenskan troligt på associerade negativa stereotyper vilka är lika relevanta att ta med i denna lista när de är riktade mot dig. Gemensamt är att de minskar vad vi kan uppfatta som ditt värde.

Vi kan ta nyhetsaktuella Björn Borg som exempel även om det möjligen är lite respektlöst och osmakligt. Han utsätts systematiskt för ett antal övergrepp för barn. En utsläckningsmekanism på uppfattad möjlighet att lösa problemen har helt säkert trätt in varefter det är abnormt svårt även för vuxna att hantera det (jämför med kvinnomisshandel men problemet kan verkligen gälla precis vad som helst).

Utsläckningsmekanismen inkluderar att han varit i ett antal situationer där en lösning inte behöver ha funnits men kan ha "räknats" som vad vi kan uppfattas som en lösning. Fenomenet i sig är väldokumenterat inte bara hos människor utan ex. också hus myror. Rörande hur lösning i människans komplexare värd exakt skattas tycks sämre dokumenterat av förståeliga skäl. Spekulativt kanske det inte är mer avancerat än att en fysisk flyktväg finns uppfattad av enklare delar av hjärnan men där mer avancerade ser att en massa andra faktorer (felaktigt troligen) förhindrar det.

Istället reduceras nu det självupplevda värdet. Vi kan jämföra med myrorna. Misslyckas de med en typ av uppgift ett antal gånger slutar de med den permanent och gör sedan en annan uppgift.

Hjärnan strävar nu (om inte depression föreligger) att kompensera det. Vi kan illustrera det med följande exempel rörande en historia (om den stämmer eller inte är inte dokumenterat men den är ändå typiskt för situation) som Steve Pinker hade med i The Stuff of Thoughts. Historien går ungefär enligt (ej citerad från Pinkers bok men samma historia som förekommer i olika varianter:

"An award should go to the United Airlines gate agent in Denver for being smart and funny, and making her point, when confronted with a passenger who probably deserved to fly as cargo. During the final days at Denver's old Stapleton airport, a crowded United flight was canceled. A single agent was rebooking a long line of inconvenienced travelers. Suddenly, an angry passenger pushed his way to the desk. He slapped his ticket down on the counter and said:

    - I HAVE to be on this flight and it has to be FIRST CLASS.

The agent replied:

    - I'm sorry sir. I'll be happy to try to help you, but I've got to help these folks first, and I'm sure we'll be able to work something out.

The passenger was unimpressed. He asked loudly, so that the passengers behind him could hear:

    - Do you have any idea who I am?

Without hesitating, the gate agent smiled and grabbed her public address microphone:

    - May I have your attention please?" she began, her voice bellowing throughout the terminal. We have a passenger here at the gate WHO DOES NOT KNOW WHO HE IS. If anyone can help him find his identity, please come to gate 17.

With the folks behind him in line laughing hysterically, the man glared at the United agent, gritted his teeth and swore:

    - F--- you.

Without flinching, she smiled and said:

    - I'm sorry, sir, but you'll have to stand in line for that, too.

Pinkertons förklaring delar jag ungefär som i min modell även om vi pekar lite exakt och längre efter den men det är en god strakt. Pinkerton ser det som att passagaren kräver erkännande för en högre status en abstrakt flock (han nöjer sig smalare eller bredare beroende på hur man ser det med: "a demand för recognition of his higher status social").

Vi kan också exakt p.s.s. se det som att en starkt uttryckt värdering av dig själv - det kan om otrevligt korrigeras och förändras genom kognitiva reflektioner och medvetna beslut men själva värderingen som uttryckt är inte särskilt om alls medvetet styrd utan är som forskningen indikerat 2011 och som jag ser det i min modell motsvarande ej projektion ner på amygdala - lättare uttrycker i relevanta situationer (i helt andra situationer behöver sambandet inte alls gälla som jag tror att en genre av dokusåpa spelat).

När det fungerar utan motstånd bekräftas värderingen av flocken. På en flygplats är beteendet väldigt naturligt för en människa som reser med förhöjda biljettpriser. De väldigt utökade priserna för flyg är ju undantaget plats för ben väldigt höga jämfört med vad som faktiskt levereras där ju just detta i sig är vad man spelar på. Människor - alla - gillar att få en högre värdering av dom själva uttryckta oavsett om det är att få tillverka en Herrgårman i trafikskola, få Nobelpriset i fysik för att sedan stolt och kraftfull marschera hem till USA och med det kraftfulla självförtroendet klara att övertyga om att man ska bygga en av världens absolut dyraste installationer någonsin skapade för att söka rätt på en partikel inget spår ännu har hittats av eller att man får gå före i kön på flygplatsen.

Viktigare ser vi när den värderingen blir ifrågasatt reagerar han med ilska. Det kan vi tycka är otrevligt och oartigt men egentligen tycks det som att det oftast är det bättre alternativet för den personliga upplevelsen där motsatsen kan vara att acceptera en lägre värdering. För flygplatser kan nog en mer reflekterad inställning och korrigering till det kollektiva vara sundare men när det ex. gäller negativa stereotyper om kvinnor, invandrare m.m. är det bättre att bli arg men givetvis inte förfalla till våld.

Du försvarar ditt människovärde. Amygdala belönar det i sig. Försvarar du det inte kan du inte försvara det och du är explicit reducerad relativt övrig flock. Kollektiv är ett till alternativ för att hantera det varför ex. färgade i USA, invandrare, patienter med olika sjukdomar m.m. ofta kan ha eller haft stor personlig nytta av att delta i intresseorganisationer. Ibland kan du ju också av väldigt konkreta själ vara förhindrad att reagera själv i vilket fall det finnas ett nöje i att ha ditt kollektiv jaga sönder vad det nu är som angripit dig. Ex. ett företag som diskriminerar färgade eller något annat. Jag vet ex. ett av de största nordiska företagen som efter att trampat över de accepterade rörande en del olämpliga kontakter några år senare hade reducerats i bolagsvärde med tror jag 50% liksom medarbetare. Så kan det gå och den viktiga förutsättningen är inte att praktiska metoder i sig tillkommer så mycket som att kollektivet bär en styrka tillsammans.

Kan du nu likt Björn Borg inte försvara ditt människovärde i det område där det verkar reducerande och om det är en fråga som inte är ex. geografiskt eller situationsbunden utan grundläggande kan olika människor reagera lite olika. En del personer - och det behöver absolut inte handla om den här typen av övergrepp eller ens något direkt personligt utan t.ex. rasistiska fördomar allmänt som olika personer kan vara väldigt olika känsliga för - är en väg att hantera det att försöka uttrycka ett större värde i något annat.

Ju större desto bättre givetvis. När man uttrycker det som ovan är det onödigt icke-exakt där det verkligen har värde som vi ska se att uttrycka hur den känslomässiga upplevelsen av det kommer vara.

Det är en projektion ner till amygdala av värde. Den projektionen sker med dopamin. Dopamin handlar om relationer mellan nervceller. Värde är därför alltid relativt. Fruktätande apor kan man belöna med socker löst i vatten. Har du käkat socker i godis ett tag ger det dig föga. Tar du en beroendeframkallande drog kommer om den intensiva upplevelsen ska kvarstå krävas högre och högre doser.

Det är den relativa skillnaden till var vi befinner oss som är viktigt. Vi har dock vissa stabila tillstånd (den frågan liksom symboler och absolut är för komplext att försöka ta in här och vi nöjer oss med efterföljande) där ju för övergrepp det just kan vara det som reduceras därför att det är upprepat under lång tid. Det kompenseras nu med relativa belöningar.

Komplettering: En kort förklaring som kanske tydliggör absolut värdering för en del är att vi kan se det som basnivå som inte ger upplevd belöning men som bidrar till kognition. D.v.s. equilibrium. Vid ex. vinterdepression kan vi kanske spekulera att det är en överkänslighet i förändringen relativt det där flera orsaker kan finnas. Vid ADHD är det också nedsatt med läkemedel tar det in. I lång upprepning av t.ex. tortyr där vi kan inkludera den här typen av övergrepp är det vad som troligt ger just en reduktion just genom den långa upprepningen.

Varje relativ belöning upplevs - de gör dom alltid om de ökar tillräckligt jämfört med innan - angenäma. Att bli världsmästare i tennis som Björn Borg kan vara ett exempel på det. Seger går nu inte att nå annat än vid diskreta tidpunkter men då blir ju den relativa förändringen så mycket större. Det är intensivt angenämt och mycket mer än det troligare är för andra (det är relevant på troligen samma sätt att jämföra det med ADHD där dock det ofta troligt är relaterat till receptorerna för dopamin eller som indikerat bl.a. av KI att infektionstillstånd kan orsaka skador och det sista här återkommer vi till).

Drivkraften kan bli enorm. Bland musiker, skådespelare, idrottsmän eller vem som helst mycket framgångsrik kan det vara en faktor men behöver inte vara det. Ändå tror jag att de flesta om man får det utpekat för dem kan igenkänna åtminstone personer som är mycket känsliga för det. De söker kraftigt belöningen i allt som är relativt associerat: känd, seger, i antal överdrivna romantiska relationer o.s.v.

Det behöver inte räcka till. Tvärtom fördumas det ju ner precis som socker, droger m.m. Och det kan ju komma vid diskreta. Och där kommer därför ofta drogerna.

Drogen nummer ett här är kokain. Och som överkänslig kan man tacka sin lyckliga stjärna för att man dom gånger man innan man insåg överkänslighet inte prövade det när erbjuden. Därför kokain mycket direkt kompenserar just detta. Precis som metylfenidat (Concerta och Ritalin) blockerar det återupptagningen av dopamin (de är dock inte riktigt jämförliga oavsett det därför att effekt rörande hur relativa de uppfattas handlar också om den kemiska jämvikten, hur länge de binder, om de utlöser dopamin och om en samverkan mellan neuronerna är fallet där det för kokain föreslagits att det sista kan vara fallet och tycks troligt just därför att det är stort i denna grupp).

Därmed kompenseras värderingen. Emellertid intas drogen som välkänt via näsans slemhinnor där det direkt når hjärnan i en enorm dos. Det innebär att den relativa skillnaden blir enorm och effekten fördumas ner. Därav att läkemedel som styr upp grundnivån som används ex. ibland vid depression, ADHD m.m. bäst är långsamt verkande som Concerta i kapsel eller dexampfetamin naturligt.

När värdering - och trots lång utläggning är det nu vi börjar bli redo att förklara varför luftföroreningarna skrämde litet ur kommunistpartiet 2009 och 2010 - är nedsatt tenderar vi precis som personen i kön respektive personalen att reagera också akut kompenserande.

En tumregel är ju ex. för fler exempel att i situationer med hot eller kris tenderar personliga språk att gå till romantik, negativa stereotyper om andra, mat m.m.

Ju mer värderingen är satt ner desto kraftigare reaktion tenderar vi att få. Denna kan vara styrd över en längre tid som för Björn Borg. Emellertid kan den också ligga i den akuta tiden där "naturliga" relativa minskningar av värdet är vad du blir mycket mer känslig för. Därav att bl.a. överdriven kritik-känslighet är en indikation på ADHD respektive är väldigt vanlig i diktaturer även när reaktionerna är irrationella och skadar diktatorns position mer än annars.

Vi kan också se detta som att impulskontrollen är nedsatt. Mängden (se det som en matematisk mängd) situationer där du kommer reagera akut kompenserande och uppleva hot, fara o.s.v. ökar. Det samma gäller p.s.s. mängden situationer där du kommer reagera för att kompensera ett konstant nedsatt tillstånd d.v.s. som Björn Borg kan du ha problem med kokain. Om det gäller nu eller inte kan inte jag bedöma där ju sådant när det beror på den här typen av skadeverkningar också kan gå att medicinera bort vilket i bland kan gå att se i fettfördelning på kroppen även för idrottsmän (men jag har inte just försökt tittat utan kommenterar det allmänt därför att kopplingen till föda ju för många är en annan sida av detta där det obehandlat kan leda till hetsätning, fetma m.m.).

Tidigare pekades också på att kompensation kan ske i det kollektiva.

I kort snabb tid med hög intensitet på händelser kan vi därför teoretiskt ha:

  • En stad där stora delar av befolkningen har orsakats denna typ av skador av luftföreningar.
  • Ett allmänt missnöje finns och man har samlats.
  • Den relativa skillnaden i makt mellan dessa och en diktatur är enorm.
  • Kanske har man som vanligt i stora delar av Kina problem med mat.
  • Den förstärkning gruppen ger är starkare liksom de uttryck för upplevelse av det som den förstärks mellan dem.
  • När aktörer d.v.s. diktaturens kreatur försöker peta i väg folk därifrån är sannolikheten för att det ska leda till en överreaktion mycket större än annars.
  • Upplevelsen av kompensation när du stormar igenom dom och tänder eld på ex. kommunistpartiets byggnad är mycket potentare trevligare än annars.

Att vi har dessa skadeverkningar har vi nu ytterst väldokumenterat gjort av flera amerikanska universitet under 2008, 2009 och om jag kommer ihåg rätt i alla fall påbörjat 2010 (eller om ska förskjuta ett år bakåt här).

Samspelet i denna typ av intensiva grupper faller under det särskilda fallet i min modell jag kallar commotion. Det är egentligen bara en konsekvens av vad som kallas mer eller mindre som just är de relativa jämförelserna som ner-projicerat på amygdala (eller steget innan) och några till mindre viktiga saker. Krisens språk är hur vi kan skatta mäta och påverka det uttryckande hur kommunikationen ser ut.

En utmärkt sammanfattningar av hur begreppen undantaget relaterar till varandra finns i:

För ledningen i kommunistpartiet finns inga rationella orsaker att bibehålla makten. De skulle lätt kunna ha ett på alla sätt utmärkt och rent av ekonomiskt överdrivet liv om de kliver ner. Men diktaturer gör ogärna det och orsaken är ungefär den samma som diskuterad här. Personens värdering binds till den enorma hierarkiska makt som uttrycks där det är en faktor som påverkar uttrycket för värdering (som visat i avbildning av aktivitet i hjärnan o.s.v.).

Ett flertal frågor jag följt i minnesanteckningar har berört just olika aspekter, skal-faktorer och representationer relaterade till detta. Egypten var ju ett exempel på det. Dels i vad det byggde från som jag såg det d.v.s. de enorma relativa skillnaderna som de positiva förändringarna i Sudan innebär och egentligen för läsare mer intressant rörande påverkan på Mubarak (vilken jag dock inte hittade kommentaren jag gjorde snabbt eller möjligen inlägget). Följande rörande personlighet för diktaturer är också relaterade som en aspekt på det:

Följande är också relevant rörande mer eller mindre:

Ett annat exempel och jag ska absolut inte påstå att jag var rättvis i tillhörande kritik (även om jag tror att jag i mer allmänna sakfrågor har rätt) eller att principen demonstrerad nödvändigtvis skulle haft någon verkan har vi i dennas bild En ganska elak bild och kommentar:

Här uttrycks negativa stereotyper. När de riktas mot privatpersoner är det väldigt olämpligt. Det är det också allmänt. Men experimenterade med modell har jag gjort det svårt att helt låta bli.

Och verkligen när den här riktas mot militära organisationer i Libyen som är väldigt duktiga - det är en nödvändig dimensionen av yrket militär därför att det är i sig riskabelt och utan att förstärka värderingen i den gemensamma flocken fungerar inte principen och folk går istället till kravaller, brott i det fördolda smugande, agerande i vredesmod eller stannar hemma - på kompensation är det mindre problematiskt.

När det dock är stereotyper man själv är road av att använda som en relativt omvärlden förstärkande faktorer d.v.s. man är duktig på man gör, fienden är dum i huvudet och väldigt feta, homosexuella är farliga och kvinnor är inte alls duktiga på skjuta och knivhugga kan att ta något konkret där man kan argumentera misslyckande när det i sig relativt uttalande entitet är relativt förstärkt ibland leda till väldiga överkompenserande beteenden.

    - Helvete nu får vi skärpa till oss och försöka styra hangarfartyget bort från Franska sydkosten och alkoholens angenäma berusning i solen. Vanliga hederliga bloggare den lilla medborgarna ex. Hans Husma ger oss dåliga blog reviews och han tror rent av att vi är homosexuella, fega och inkompetenta. Fan tänk om det gör oss till kvinnliga homosexuella på något sätt. Nu får vi ta och pricka Kadafi med en bomb.

Givetvis inte så här där jag tvivlar på att jag har särskilt många läsare i DOD eller nödvändigtvis någon i Libyen. Men det kan vara intressant att peka på principen.

Fast jag är så klart inte helt rättvis här.

Sedan är nu frågan är stark är commotion potntialen i Kina? Det har i sig ingenting med impulskontrollen sätt från detta perspektiv.

Men visst. Ingenting är enkelt på något sätt annat än för enkla människor som inte bryr sig. Kompensation ligger ju i respektive sida. Den kan förstärkas likartat och jag skulle inte kommentera det om jag såg det infört 2009 när nationalismen stimulerades bland han-kineser. Hos militärpersonal tränas ju som antytt en del av dessa beteenden in.

Det finns alltid olika vägar individen och kollektivet kan gå. Några pekade jag på:

Det är aldrig tror jag svårt att tillverka sig en fet stridshammare att slå i huvudet på någon. Är du kreativ, kan lära och hatar går det alltid. Men det innebär inte att det är bra på något sätt. Möjligheterna vi har indikerade ovan är bättre.



Vansinnigt? Nej det här är hur människan är och det tycks bara vansinnigt därför att vi nu är vana vid att ha basket, landbandy m.m. Många av våra historiska konflikter är precis i nivå med möjligheten indikerad här. De har inte tillfört något värde alls där en envåldshärskare i bästa fall fått lite mer mark att styra över utan att det är något konkret värde alls. Sport kan vi se som en sund metod att använda dom instinkerna för att skapa motivation att se till att kroppen är i form.

Det är också som jag pekat på att en väg där man sätter ett land i brand - om det är möjligt oavsett metod eller idé koncept där jag inte önskar påstå det rörande detta där det primära i tillämpning på Kina viktigare är att se hur förändringar är indikerade, en del kategoriserande uppföljningar bakåt jag önskar göra om det blir så och möjligheter att stödja den mer positiva vägarna men det besvärar egentligen inte den första frågan där för att besvära den är en inte så liten insats i sig själv men inte nödvändigtvis beroende på omständigheter i övrigt svårt eller för den delen enkelt eller ens möjligt där det helt säkert varierar kraftigt över tiden relativt aktuella frågor d.v.s. att besvära frågan är lika mycket en fråga om prediktion relativt värdering och buffert på den liksom komplexitet och likhet i språk - personligen tycker jag det hela är osmakligt och visar en av de trivialaste och mest vulgära sidorna hos människan - innebär det också troligt åtminstone delvis förstörd infrastruktur, psykiatriska skador på befolkningen (PTSD m.m.), många direkt döda, tappade möjligheter att leverera industrikapacitet m.m. Det är inte nödvändigtvis bättre därför att det kan ta ganska många år innan möjligheterna som givits kompenserats.

Kina gick på stöldturné 2010 är givetvis väldigt fel. Men det påverkar egentligen ingenting här. Varken allmänt där direkt indikerat inte är nödvändigt. Relativa skillnader är så höga via tortyr m.m. att det riktat skulle göra det samma. Ej heller i frågan givet att skadorna sitter där de sitter åtminstone om man tolkar KI m.fl. i likartade uppföljningar rörande andra typer, samma eller jämförbara tillstånd beroende på studie. Att stjäla är fel och dåligt men att införa miljölösningar är bra i sig själva oavsett det. Det finns ingen nersida i det för befolkningen oavsett hur man vill se på det.

Befolkningen kan ändå välja en hårdare väg. Och med befolkningen menar jag lika mycket kommunistpartiet, armé såväl som de frihetstörstande männen och kvinnorna på gatorna. Det står också andra fritt att stödja den om det känns kritiskt. D.v.s. om man upplever hot. Sådant kommer ju ner det beroende på aktör till mer eller mindre komplexa bedömningar där mycket behöver vägas samman. Ser an det i min förenklade värld för sådana faktorer (därmed inte sagt att de på något sätt skulle väcka upp mig) är Kina problem och Kina är oavslutade affärer.

Det är en dikatur. De spelar inte enligt gemensamma regler. De fuskar när de har lust. Vi har dem i allt närmare och mer konkret makt. Det känns inte bra. Jag gillar inte att de lånar ut pengar i EU på de belopp det nu handlar om oavsett hur praktiskt diverse oansvariga politiker i Spanien m.m. ännu mer oansvarigt tycker det är. Jag gillar inte hur OECD formulerar sig om Kina. Och jag gillar inte att det knappt längre blir några protester rörande systematiska stölder av industrihemligheter.

Och Kina uttrycker inte ökat fokus på människorätt. Och jag ser inte att demokrati införs ens i beslutande lösningar trovärdigt.

Så vad ska man göra? Nå visst att vi nog har en annan väg möjlig. Ännu bättre tror jag är den kontrollerade förändringen vi haft i flera Europeiska länder där väldigt lite problem uppstod. Det ger möjlighet för alla att gå vidare också där man kan se till att uttrycka Sydafrika-konceptet med förlåtelse o.s.v. Övergången i sig utan våld är det stora värdet.

En god väg. En helt annan praktisk väg är ödets väg. Vaknar befolkningen och det ser potent ut. Det är inte vår sak att bestämma vägen befolkningen i Kina ska gå men det vår ansvar i demokratier att hjälpa dem såväl som folket i Libyen och Syrien oavsett om det är handelssaktioner, väpnad hjälp eller något annat beroende på vad som är möjligt och passar situationen.

Vi måste verkligen se till att göra det varje gång oavsett land. Därför att skadorna långsiktigt av sådant är enorma där det ökar risken för också globala problem.

Egypten, Libyen, Syrien, Algeriet. Kraft i folkets röst. En önskan efter frihet. Vietnam såg jag hade lite oroligheter nu också. Här har vi också min analys från 2006 jag refererade eller byggda slutsatsen om rörande kontakt mellan Kina och Vietnam:

Mänskliga rättigheter, åsiktsfrihet, pressfrihet är utmärkt. En trevlig stark start. Demokrati följer?

Vi kan se mycket problematik runt dom här frågorna. Så blir det alltid när diktaturer påverkar något. Själv gillar jag idéen att allt eftersom jag får klart saker publicera mycket av de här koncepten fritt. Vissa saker avstår jag nog från ett tag i alla fall och några saker vilka inte nödvändigtvis är just detta kanske för alltid.

Ska vi lägga till någon lämplig tema-musik till detta innan avslutar. Varför inte?

12 verser med kompensation...

"I've known a few guys who thought they were pretty smart
But you've got being right down to an art
You think you're a genius-you drive me up the wall
You're a regular original, a know-it-all
Oh-oo-oh, you think you're special
Oh-oo-oh, you think you're something else"
Shania Twain - That Don't Impress Me Much

Men notera gärna känsloläge. Det är möjligt att det ofta kan uppfattas annorlunda än annat utan den mjukare aspekten.

Att det snarast indikerar möjlighet genom att överkompensationen i sig är indikation om värde. Det området är dock svårt att jag har inte samma kontroll över det men helt säkert är det viktigt. Jag ser det dock allmänt som vad jag lägger en aspekt till jag kallar gulligt (den här väger ju i flera aspekter så det är inte lika brutalt tydligt här och om vi så vill är det vad som ligger i musiken isomorfiska värld närmare de abstrakta koncepten d.v.s. genom att värderingen ligger i flera dimensioner där indikation om pågående värdering respektive efterfrågad omvärdering finns med en möjlig belöning). Gulligt är viktigt:

Vi löser problem i ögonblicket men måste bygga ett samhälle där vi slipper samma problem upprepat.