Los Angeles ca 1930 - 2010: Söker historisk väderstatistik inkl. temp & vind, industri-relaterad information och statistik brottslighet inkl. tidpunkt för händelsen

2013-01-17

Egentligen borde jag göra som Vice President John Biden (USA) och e-posta honom tillbaka och göra samma sak beskriva vad jag vill uppnå och indikera en event han kan få besöka för att hjälpa samt smart tror jag sedan prata om en metod för att ge värde utan att behöva sitta och lyssna på en flera timmar lång monolog av mig om vädret i Los Angeles. Rimligen måste någon eller ett par av de amerikanska myndigeterna ha den här statistiken klar (kanske rent av deras ganska standardiserade databas-exporter: csv, owl, skos m.m. ofta föredömligt dokumenterat) eller veta vem som sitter på den.


Men även om jag nu prövar det säkrar vi upp med att försöka efterfråga uppgifterna här. Och alla tillsammans krävs självklart inte och också uppgifter begränsade tidsperioder är intressant särskilt 1940-talet och 1990-talet.


Jag är faktisk lite intresserad av uppgifterna ganska snart. Gärna att jag kan göra ett försök att undersöka det hela innan mars börjat då jag vill försöka göra prediktionen för kommande månader för att snabb-testa ev. koncept jag tyckt mig se (bra och enkel metod att initialt filtrera ner allt möjligt som innan verkar bra på pappret). Men gärna så snart som möjligt.


Till vem som helst som hjälper till lovar jag att skriva och publicera en liten dikt korrekt konstnärligt anpassat till det värde, smärta, hat eller kärlek informationen givet mig. En spännande event som för tipsaren kan gå både till ett hjälte-epos hyllande dennes kunnande eller fylla mina läsare med sorg över smärtan ett angrepp med undermålig och jobbigt svår statistik misshandlat mig med.


Även om jag i postningen huvudsakligen experimenterade relaterat en pågående fallstudie om komik får jag kanske äta upp det inlägget: NASA's läckta strategi verklighet: Bränner iväg ny sorts luftfarkost för att rädda världen (2013-01-15).


NASA torde vara en väldigt bra kandidat till väderstatistiken och den är egentligen viktigare än brottsligheten (industristatistiken är jag osäker på hur viktig den här men kan vara det under den tidigare delen av perioden. En känt nästan överjordisk god aktör som NASA ska vi dock nog kunna lita på ser mellan fingrande med det när det är för science och case study.


Här kan jag dessutom lova att leverera minst tre till fyra Likes på Facebook till NASA - kanske upp till två per datakälla... Eller 1/2 men i Likes till annan amerikansk myndighet NASA får välja ut helt fritt själva! Och det förutom att jag här nu bjöd till genom att länka dem. Bara att sätta folk på det direkt om skulle sakna statistiken. Första gången jag så här promiskiöst försökt sälja Likes. A once in a life time chance som för Mr Armstrong när han klev ner på månen och fick möjlighet att göra sin röst odödlig. Dessutom undrar kanske en och annan om inte NASA mest är skryt. Klarar de att leverera väderstatistik eller är det bara varumärkesbyggande och föredrag i skolklasser numera?


I tider som dessa behöver NASA all trafik de kan få så att folk får möjlighet att uppleva allt bra de ständigt gör, och när i datakvalitet sant förklara hur kostnadseffektivt det är när investering vägs mot resultat.

Nordea tappar fortsatt i quality assurance och knowledge management trots upprepade och stora insatser

Att på en liten marknad stora aktörer klarar att tillfäligt trycka upp kvalitetsparametrar på pappret resp. mer konkret i revenue är välkänt. Problemet för ägarna är att det är inte den lilla marknaden man måste jämföra sig på. Nya aktörer kommer från större marknaden och hur kunder passerar tenderar regelmässigt (för dom fall jag försökt titta på för dom tio år bakåt jag upplevt troligare relevanta) att uttrycka tröskelvärden. När dessa snabba förändringar väl kommer är det mycket vanligt att organisationer som bara något år tidigare setts som kompetenta i "ledande" företag snabbt hamnar efter: allt måste göras på en gång (jämför gärna med hur många av de "traditionella" telekom-företagen misshandlade sina kunder år efter år varav nu väldigt många är borta eller nästan borta: Ericsson hade tur som klarade sig igenom den enormt stora organisationsförändring "telekomkrisen" krävde av dem - antagligen den största någonsin gjord i Sverige - stor nog att Flextronic ett av världens största utkontrakteringsleverantörer gick från ett litet strunt företag på att ta över fabriker, avdelningar m.m. och få stabil revenue nog för att finansiera bl.a. företagsköp i Asien).


Tråkigt nog är Nordea fortfarande vad som uppvisar mycket av detta problem. Överoptimerar kvalitets- och värdeparametrar där man från början devalverat sig själv genom att sätta ribban nere vid knäna. Så fort man skrapar på ytan dyker dock problemet direkt fram.


Nästan vad som helst lite annorlunda från en överföring av pengar, eller hantera beställning av en ny tjänst, tar ofta organisationen in i förvirring, felaktiga beslut och som vi har exempel på här "misstänkt" desinformation mot kunden för att slippa hantera ett nära nog lika enkelt handgrepp.


Deras nedkladdade (varför gör dom inte rent dom: inte bara äckligt utan kostar i värsta fall samhällspengar i sjukskrivningar givet Nordeas storlek i Sverige) internet-terminal jag lånande någon dag innan för att betala in pengar till skatteverket (min dosa hade fått slut på batteriet) resulterar i att kortet blir låst.


Så fort bankmedarbetaren efter initiala börja, göra lite, och börja om för att väcka upp aktuella handgrepp kommit rätt börjar han prata om puk-koder, särskild beställning. Normalt brukar jag förklara att jag inte är intresserad utan är nöjd om man löser problemet medan jag läser tidningen eller om möjligt kommer tillbaka om ett par timmar oavsett vilken del av stads-basaren Uppsala man besökt. Här reagerade jag dock kämpande mot vad jag redan insåg att Nordea skulle misslyckas med.


Jag förklarar tydligt:


"Om puk-kod innebär en massa problem för mig i att ringa runt, springa runt med kortet igen, behöva komma in här igen eller något överhuvudtaget mer komplicerat än som vanligt när ett nytt kort eller kod kommer så ska du beställa ett nytt kort med kod till mig istället."

Jag vet från telekombranschen föregripande (kanske lite annorlunda bankernas chip) hur PUK-koder fungerar. Men kvinnan påstår annat (som jag inser nu ljuder för att manipulera mig till att acceptera en undermålig produkt så att hon slipper börja om med beställningen (och den dag vad jag minns med minst antal besökare och kö sedan de tog bort plus-kortet man gick före med).


Från viss erfarenhet av bankkkort av olika slag från när jag fortfarande arbetade inom IT- och informationssäkerhet relaterat bl.a. just hur affärsbankerna hanterar kort om än för det innan chip:sen infördes betvivlar och förklarar igen hur jag vill ha det (jag är den som betalar för mitt kort). Nya lögner kommer direkt och jag understryker att om det faktiskt handlar om en massa tid så byter jag hellre bank om det är enklare. Innebär ju trots allt endast ett besök till och jag kan välja en bank som inte har kontor i gamla övergivna Telia och Validation lokaler lika nedslitna som sista åren Telia hyrde dem innan de bytte upp sig.


Vad ser jag direkt när jag surfar in på hemsidan enligt brevets instruktioner (också vad jag inte skulle behöva). En sladd ska användas, och det ska kopplas datorer.



Lärde sig Nordea ingenting av deras alla år av ständiga kostnader, problem och tappade marknadsandelar när de fortfarande var i PKI-visionens i all verklighet opraktiska och dyra konkretisering utanför trivialiteter som server-certifikat för SSL?


Liksom X.500 och X.509 (ett otäckt jär-tecken om de abnorma kostnader och medeltida teknikbedömningar den tidiga mass-PKI-klient-kort-psykosen hann orsaka innan alla förutom staten slutat bry sig för att lägga pengarna på något som gav ökade intäkter): Hela mängden X.500 standard är lyx-standardiseringslösningar av den sort gamla tiders implicita monopol-aktörer inom telekom skapade för att stödja kompetensutveckling, ge medarbetarna utlandsresor skatteverket köpte och försöka göra det oerhört svårt för nya företag att klara att ta fram rimligt prissätta produkter utan att köpa över några av dom språkligt och pedagogiskt "utmanande" som gjorde vad som i just bland världens mest komplicerade inom information och IT). Att miljarder på miljarder ständigt gick åt flera år i jakt på en framtida guldgruva var givet som abnorm kostnad (om än inte lika enkelt rörande den kommande marknaden) för vem som helst som behövt programmera direkt protkoll-nära något i X.500, BER, DER o.s.v. Affärstänket utanför dom verkliga tekniska utmaningarna var dock i delar ibland sunt. Jag upplevde dom åren ex. att Maj-Lis Farnes hade bra idéer om möjligheter hon såg i nya affärer denna typ av infrastruktur kunde tänkas göra möjligt.


Vad som gör mig mest intresserad just nu är hur mycket medarbetarna i övrigt ljuger om. det tänker jag inte titta alls på utan nöjer mig att sprida skräck bland kanske rent av något oerhört problematiskt. Samtidigt som jag kommer infiltrera Nordeas kundgrupp för att få dem att locka hur medarbetarna små osanningar. Eller om jag hade mer drivkraft i min personlighet. En modern kostnadseffektiv man av idag nöjer jag mig med att associera Nordea's varumärke till negativa känslor i bloggpostningen för att därefter regelbundet av och till genom åren länka tillbaka med en kort referens i förhoppning att smärtan av inlägget växer genom åren (och det gör den om inte fler positiva postningar kommer).


Jämför med plus-och-minus-mössorna från 2002 (åren går fort). Skapar värde för läsarna, uppmuntrar svenska affärsaktörer till att stiga upp till den kvalitet som tar marknadsandelar i utlandet fodrar och fortsatt acceptabelt försvar vid gränsen inför de tyska rövarföretagens ständigt alltid i detaljer väldigt välhanterade produkter såväl som organisationer byggt från vana av att hantera ett folk stort i antal med tråkigt nog för alla en hel del svårare utmaningar.


Alla har vunnit något! Regeringen också om de visar dådkraft genom att sparka Nordeas CEO. Det gillar vi väljare... Dessutom motiverar det upp andra regeringskontrollerade organisationer. De förstår att koncept som värde leverans, accounting m.m. inte bara är buzz-words för att lura väljare utan vad man lever upp till enligt vad man kompetent skattat möjligt till regeringen, ansvarig myndighet eller aktuellt.
Och ta varning:


Håller man mig inte nöjd kanske jag går till Norge eller Finland för att rösta nästa år (eller när det nu är dags). I så fall kommer jag garanterat blogga Sverige till att följa mig i Norskt-röstande i Sverige-bojkott.


Jag ser värde i att rösta i många länder och i dagens globala värld kan jag kräva att man ger mig värde om min vita-röst ska stanna i Sverige fortsatt. Så ta varning Sverige-regering!


Dessutom ger det något till mig: en känsla av att göra något viktigt utan att det kostar mig just något och utesluter inte min sura lite elaka sida nu ett verktyg för internationellt kvalitetsvärde.


Även det fodrar moralisk ryggrad att erkänna fanns förutom en delvis trött vetskap om att Nordea nästan helt säkert - till 99% med 1% sparad för om min för affärsbankernas kortsystem större erfarenhet innan chip:sen infördes och att chip:sen mobiltelefoner antagligen teoretiskt kan skilja sig också här förutom relaterat säkerhetsprotokollen in och ut på kortet m.m. - en svag känsla av förväntan inför att få uppmuntra Nordea framåt till något bättre för världen. Utan att behöva trycka ner min cyniskt kirgiskt lite elaka sida som byt för bit styckar upp fiende-företaget i all relevant och diverse annan inkompetens identifierad i utökade insatser.


Ett gott värde för oss alla inför framtiden. Med tiden lär det säkert göra mig fruktad bland banker, elleverantörer, legosoldater, leverantörer av regeringar m.fl. ofta problematiska likt antingen dementa åldringar eller fulla tonåringar. Med kontroll över makt-bloggen nummer ett kan jag skära bort allt infekterat kött och forma ett nytt Sverige vi alla kommer gilla bättre. Hopp inte minst när enklare kunder kan se hur Första Kund Hans får korrekt kundbemötande - något man inbillats till att tro är omöjligt - och dessutom mer än att uppgiften genomförs symboliskt utan lögner och felaktiga handgrepp. En respekt kanske liknande den Massimo Fanucci möttes med i Gudfadern men här drivet av min kärlek till mänskligheten.


Youtube.com skadar sökresultat och inställning av Google.com

Notera hur jag ställt in sökningen:



Intressant är självklart inte att Youtube gör mängden inställningarna indikerar till odefinierad utan frågan hur Google representerar tillstånd för inställningar vilka relativa tidskontext utanför webbprotokollen föreligger för.


Det var just det här exemplet jag sökte efter då jag tittat över en dem minnen och tyckte det kunde passa bra. Dock är jag inte 100% på att detta är samma (även om mycket likartat den typ av sökmotor som valdes för att ta den om bredare möjligt givetvis mycket lättare Youtube som relativ och typ av sökord även om mindre troligt exakt samma ngram). Jag har en känsla av att mängden vi här fick är lite annorlunda från hur jag minnst det. Men så klart lätt att förstå sådant fel när ju sökresultat är så oerhört naturligt varierade. Om någon märkt att Google kan ha hårdkodat något begränsande för Youtube.com efter EU-kritik m.m. får man gärna kommentera. Kanske kan det påverka mängden som indikeras snarare än relativt vad vi ev. ser ovan.


En del kritisk riktades från tror jag EU kring Youtube inbäddade sökresultat på Google.com vilket kan motiverat dem att införa en del snabba riktade lösningar mot något avgränsat indikerat snarare än att förändra grundplattform (kom ihåg att Youtube skiljer sig en del från närmare från början in-house Google-plattformar)


Bädda in kritik upplever jag förövrigt mycket som mest gårdagens fråga. Om inte riktigt på EU-Netscape-nivå av förslöad tröghet per motivations-drivkraft hos personerna snarare än ett noggrant gjort arbete i form utredning, bevis, förberedelser eller något annat: förvånande mig oerhört att Microsoft inte flyttade saken fram en tio år till men väldigt spekulativt kanske humöret brast lite varstans på både EU och Microsoft sidan vilket kan ha gjort konflikten vettig för båda att lämna när nu båda aktörerna är så gigantisk rika att det mest handlar om prestige gissar jag). Oavsett om Monti hade rätt eller fel i det specifika fallet, och/eller mer genrellt gäller att något värde inte skapas genom att implementera byråkratisk-ledning som resulterar i verksamhet som behöver årtionden på vad som på den nivån inte kan realisera värdet meningsfullt. Värdet är bara en idé, en ofullständig defekt lösning och föreställningen om att därför att ingen konkurrerande organisation finns var det egna försöker tillräckligt bra. Om fler medborgare tog sig tid ibland och läste mer av idéerna EU-medborgare har om problem och deras lösningar skulle flera börja tänka till seriöst hur man ska frisätta kompetens nog för att ta organisationen in i modern-tid. Det i Sverige välkända exemplet med virvlat-vatten och plu-och-minus-mössor köpt dyrt är ju rena trivialiter:


"Virvlat vatten är det bra det? Ja, både för människor, krukväxter, simhallar och bröd, säger man på företaget Plus & Minus AB i Åstorp. Där saluförs sedan snart 30 år så kallade vattenvirvlare där vattnet sägs få balans mellan positiva och negativa poler som har en positiv inverkan på hjärnans och kroppens energibalans.
[...]
Också våra riksdagsmän kan sedan snart två år duscha i tvåpoligt vatten."

Vatten sätter snurr på riksdagen | SvD (26 januari 2002)

Dock varning på att ta uppgiften relaterat kostnader som korrekt. Tänk på att det köptes plus-och-minus mössor m.m. och att politiker kan vara del av olika organisationer.

Ovan är ju mest fästligt och tydliggör för svensken att politiskt engagemang inte är så himla krävande utan att de flesta bra klarar att leva upp till intelligens och kunskap.


Kompetensproblemen blir först riktigt oroade när dokument, idéer, bilder, kvalitetssystem bär på ytan språket och orden av seriöst, men är konkret till och med tomma aktiviteter man otroligt gjort något mer på än att skapa dokumenten som beskrev vad dom gjorde. Där är EU idag medan ingen riktigt bryr sig: Ännu finns ju tyska pengar att testa organisationen tio år till på med "lite" tur.


En lika allvarlig risk management sida är att defekterna kan göra det möjligt för mig eller andra som ids engagera sig lite genom att läsa vad de publicerar att skaffa sig odefinierad makt över organisationer som förväntas vara definierade i allt sådant med gemensamma regler för kontrollorgan att kunna utgå från. Det ger leverage mot enskilda politiker, tjänstemän eller grupper och kombinationer av sådana. Risken i det är givetvis större ju större aktörer som kapitaliserar och maktmäklar informationen kombinerat med potensen hos målet eller målgruppen.


Och problem som kanske oftare trots att brotten begicks i kontext av EU realiseras i resp. egna landet. Det är svårt att inte tänka på diverse underliga lån, obegripligt inkompetenta lån tagna från inflytelserika länder i avsaknad av demokratiska system men givetvis aldrig ska ge bort makt till: Vi väljare klarar bara att rädda den gemensamma friheten från så mycket med våra röstar när mycket ovanför accepterar kvalitetsproblem och ställer samma delar skyddade från fria val.

Google har öppnat dörren till Hotmail: Medarbetare tog själva steget över med Gmail släpande efter

Varför Google inte gör redirect från Google.se till Google.com är mindre viktigt än att jag som Gmail användare tvingades slösa tid på att ta reda på om domänen var registrerad med upphetsade känslor och visioner om goda settlements med Google hellre än att de tar media-smäll när jag gråter via media om att Google kallat mig för en fientligt-registrerande svensk-rasistiskt för att trycka ner vår modiga folksjäl ivrigt väntande på att om domänen ska visa sig tappad eller om den faktiskt är registrerad trots att jag kastas till en felsida i webbläsaren.


Dessutom lika surt visade det sig att ett mystiskt stycka information var indikerat för domänen. Kanske ett försiktigt rop på hjälp från en Google-medarbetare? Eller en försiktig antydan till den som djupare söker svaren om vilken e-post-tjänst Google's medarbetare själva använder. Hotmail. Därav att vi här undersöker. Kanske finns en man med en Microsoft själv inom sig som vill komma ut men inte vågar? Finns personen fortfarande eller kan han ha försvunnit?



Jag ser mod. Med Googles alla aktie- och optionsprogram är det säkert lite som att vara en etniskt minoritet Hitler precis börjat tala illa om efter att du under något sett både romer, zigenare, fransmän, ryssar m.m. försvinna från grannskapet. "Va har vi startat en e-post nu också? Men jag tror på Hotmail. Det gjorde jag redan när jag epost-spammade 1996 för katalog-företag-x."


Eller om det är en del av ett större driftstabilitetstänk kanske bakomliggande redundans i själv Gmail-lösningen? Skulle i så fall förklara varför Google suger i sig captcha som Hotmail säkert kräver när konton ska registreras görande automatiska do-it-big-data-cloud lösningar svårare - i alla möjliga situationer till och med när man är inloggad och gör det egna beteendet typiskt vardagliga - nästan varje - sökningar sedan fyra år om forskning bland journaler och universitet - om det nu inte av svårbegripliga orsaker är relaterat till användning av inurl-operatorn begränsar till färre subdomäner tillsammans med sökorden medan site indikerar en större rymd ex. edu eller mit.edu. Kanske läcker det information om Google's sökdata aktörer söker extrahera ut störande driften eller vara värdefullt data indirekt också Google de ej vill läcka. Egentligen tror jag dock mest på en bugg runt inurl därför detekteringslösningen inkl. captcha är inte gjord tror jag på ett stabilt sätt om spammaren tar sig en närmare titt på den relativa komplexiteten men ev. tar jag).


Jag som är din typiska lilla man på ett nät fyllt av gigantiska jättar tar för riktig kvalitet och driftstabilitet fram en klok och fin gammal svensk taktik genom att se till att från nu så länge som nödvändigt använda både Hotmail och Gmail.


På så sätt behöver man inte oroa sig för att en minoritet medarbetare på Google känner sg mobbade av mig. En minoritet som kanske också längre fram tar makten över Google implementerande sin Hotmail-tro pan-Googligt. Samtidigt behåller man den lösning man vänt sig använda och behöver inte riskera relationerna med den kanske snart desperat krigande gamla ledningen. De kan ju vinna och då vill jag inte behöva flytta tillbaka igen till Gmail.


Eller tänker Google och kör Gmail i pressmeddelanden och Hotmail på IT-avdelningen.

President Obama's administration har artighet och förmåga att ta USA in i den trygga värld de förtjänar

Och jag är inte alls missnöjd med att Vice President John Biden och inte President Obama själv e-postar. Jag vill bli sunt uppmuntrad och inte väcka avundsjuka. Att huffing av utskrivna e-post från mäktiga män är vad jag berusar mig på i liknande frimärkssamlingar men manligt mycket större: varje "frimärke" är ju minst ett A4.



För en kraftfull supporter till Obama sedan flera dagar känns det riktigt skönt att hans skickliga vicepresident böjer sig ner och för att särskilt ge mig viktig information.
Jag tog mig ju tid nyligen för att på bästa sätt för världen via humor gå ut och försvara Obamas räddningsaktion i hans kamp mot kultur med alldeles för många beväpnade mördare.


Givet att jag ska skänka denna storman en gåva. Jag tänker mig ett biokort till SF.se. De har trevliga små samlarobjekt i kort med biomotiv vid sidan om de konstnärligt defekta kortet de har för dom som vill verka coola genom att inte bry sig i konst. Kanske finns ett motiv från en amerikansk film möjliggörande för Biden att diskret visa det för nyckelspelare inom Hollywoods politiska mäktmäklare ständigt konspirerande för att beskydda filmindustrins upphovsrätt och hindra för USA nödvändiga momshöjningar på biobiljetterna. Det kan tänkbart ge lönsamma kampanjbidrag.


Klicka på bilden för att läsa det.