Perspektiv och inlevelse när hunden och människan slåss om maktten över födan

2013-02-11

Att jämföra med människans konkurrerande beteende att "låsa in" hundarnas mat i skåp. Vi kan föreställa oss hur frustrerande det är om man har tassar.





Kanske hundarna har lite lättare för att prediktera sina flockkamrater i miljöer spatiellt liknande jakt?


Illustrationen från Att representera och resonera om världen topologiskt i olika perspektiv (2011-02-24) | Nyfiken vital

Ett till flockdjur som både samarbetar ("lever-sig-in") med varandra och jagar varierat natt eller dag är lejonen (honorna i alla fall: hannarna när manen blivit vildvuxen är väldigt synliga och behöver verkligen en flock honor som tar hand om dom - så gudinnan skapade världen).



Och våra båda vänner hundarna och katterna kan rent av lära sig förstå varandra? Och kanske resonerar dessutom inte bara katterna utan också råttor och möss kring mörkrets förmåga att skydda?


2013 och vi närmar oss emergence

Statsmiljö förändrar man inte snabbt. Att luftföroreningarna fortsatt upp var därför väntat: China's air pollution again at danger levels. Fara och kanske möjlighet har jag diskuterat av och till sedan 2009 eller 2010 med en del av inläggen länkade från Kina: Att varje steg är konkret och mätbart beständigt är kritiskt. Att elda upp intensitet är ju också alltid så lätt. Utmaningen är att hitta dom långsiktiga lösningarna med inte mer skada än nödvändigt.


Det kan därför passa bra att återkoppla till vad jag huvudsakligen pekade på. Det förvånar mig inte om intensiteten kommer upplevas tydligare från cirka slutet av mars - april - mitten av mars. Vad det kan innebära är svårt att trovärdigt försöka bedöma och jag avstod också från att egentligt försöka skatta det längre fortfarande trovärdigt därför att jag inte sett just någon stress med det (har annat data jag just nu tar ner).


Även om jag 2011 indikerade 2013 som det första trovärdiga året för tydligare förändring vill jag inte säga att jag håller den lösa datum-indikation jag här gav som särskilt relaterat det i koncept eller data eller troligare representera det.


Dock tycker jag verkligen att det känns mycket troligt att det kan vara mycket svårare och mer problematiskt för aktörer att ta saker åt rätt håll lika enkelt om man stått still innan det. Det är ju så lätt att intensitet leder till intensitet, och får saker att fastna i det onödigt destruktiva en period.


Konceptet diskuterat i Kina: Att varje steg är konkret och mätbart beständigt är kritiskt skulle innan det inlett mycket troligt balansera riskerna och ge det värde i helhet som nu eller senare måste börja byggas.


Ett för alla bra första steg kan ju vara vad vi redan sett en del rörelser kring: Black detention - Korruption.


Rättssäkerhet är viktigt och en trygghet och predikterbarhet i det tydliga som gör det lättare för alla gå vidare. Det är också vad man rimligt hinner börja ett seriöst arbete tydligt på innan och vad man också troligare kan föra närmare en god början under året även om det givetvis samlat handlar om år.


Vi vet alla att det är riktigt. Och att det inte redan gjorts beror endast kanske mer tidigare korruption och omoral, och troligare mer nu viss kollektiv osäkerhet. För enkelheten beslutar jag därför att detta är det bästa första steget. Hör man upp pådet slipper man i bästa fall allt käbbel och bråk som i värsta fall går så långt i det meningsfulla att hela länder förstörs som i Syrien just nu. Genom att jag verkligen inte har någon prestige i det eller är mer intresserad av det just nu än som fallstudie att mäta finns enkelhet för alla här.


Jag bedömer att stöd för det finns också högre upp i de kinesiska försvarsorganisationer resp. vad vi kanske kan kalla "politiskt underrättelsetjänst". Finns dådkraft i den nya politiska ledningen kommer det gå utmärkt att implementera.


Se också att Kina redan kan ha passerat USA som ledande affärsnation. För att säkra det värdet för framtiden och ta den riktiga platsen i världens politiska samarbeten utan att behöva muta sig till inflytande genom lån krävs förändring. God stegvis lugn förändring med kvalitet är rätt.


Emergence använder jag här som begrepp för förändring när den större flocken förändrar sin gemensamma bild av världen. Vad man antar och förstår, och tar för givet. Det kan komma med enorm intensitet: när vi bättre minns det tydligt nästan regelmässigt med enormt lidande. Men i de flesta verkliga fall bara större förändring utan att behöva inkludera krig eller destruktion. Att konkret hindra emergence tror jag inte går i de större flockarna. Att försöka hindra bidrar i sig till intensiteten som driver fram emergence. Däremot att fånga upp och uttrycka värdet går när ansvar och politiskt kunnande i med högre hantverkskunnande och klarsyn än vad tråkigt nog Syrien allmänt saknat men där vi kan se gott kunnande i ex. Libyen som försiktigt manövrar ett land skadat av förtryck under evigheter. Vi få se hur långt Kinas nya ledare orkar i förmåga.

Musik förstärker budskap men är mer sällan budskapet

Återpublicerad från Hans Husman om prylar: Musik förstärker budskap men är mer sällan budskapet.


Tveklöst som vi vet från inte minst de kommersiella värdena finns stor potentiell potens i de varumärken kanske tydligare kända musiker (men nära nog jämförbart kända skådespelare). Långt ifrån alltid är det värde som enkelt tycks gå att omsätta i andra områden. Värdet ligger kanske en bit från mening konvergerat till symboler och det entydiga och vad vi är mer benägna och får större möjlighet att konvergera utifrån oss själva.


Dock gäller ju fascinerande nog att när en aktör med konvergerat värde i en fråga just i det konkreta artister, skådespelare m.m. kan sakna agerar i respons eller i locomotion med den samma att artistens värde i varumärke lättare realiseras. Aktörens handlande och motiv kan ju bedömas från det alt. är vad som har förtroende för frågan. Ex. är President Obamas användande av musiker generellt mycket vanligt i USA säkert relaterat det stora politiska området landet representerar inkl. många kända musiker båda partierna har att "välja bland" från ändå ett antal intresserade.


Ett till ex. har vi med China tightens concert rules after Elton John's 'disrespectful' Beijing show (The Guardian). För nära nog allt tror jag att det är ganska få agerande-vägar som egentligen är "gynnsamt" för diktaturen eller ens relevant påverkar hastigheten till demokrati i någon verklig mening relativt antal år den nu funnits. Upplevd dispergens jämförande den egna situationen med omvärlden kanske har värde. Mer tror jag dock det skulle realiseras från kändisar om man försökte tänka närmare idéen om den mer "kollektiva" kinesiska kulturen som fått ganska stort utrymme i publicerad forskning (men som jag i mycket lätt betvivlar utanför ett par saker bl.a. indikerat här) att vi i upplevt värde och reward gärna stryker under vad vi kan uppleva att vi diffust (eller för missbrukaren också akut-konkret som välkänt) och här finns oavsett idéen om det kollektiva en distans mellan individen och samhället där man ej i just något kan lita på det gemensamma (föga sociala skyddsnät om några för de flesta, ingen rättssäkerhet, statlig terrorism m.m.) och ett explicit och implicit inlärningsparadigm att uttrycka staten för att reducera egen risk. Mindre som Dr Lecture i fiktionens-värld menade när han föreslog att vi åtrar vad vi ser dagligen är vad vi saknar - inte ser eller känner - men lärt oss är möjligt från upplevelse eller jämförelse och information från kollektivt språk vi litar på (d.v.s. här inte staten).


Undantaget är naturligtvis bl.a. vad som kan verka utlösande och tar saker över tröskelvärden vilket ju kan få saker att röra sig snabbt givet att något upparbetat finns. En överraskande och från den uppmärksamheten illustrerande mekanism när diktaturens handlande upplevs av nyhetspubliken är en komponent i det. Det här gissar jag oavsett vad samlat över alla artister knappast varken lär utlösa något eller verkar systematiskt övertygande. Dock kan i ett värde mer i Västerlandet finns som jag känner inte är vad jag ska försöka bedöma utan att i så fall addera tid på att försöka mäta det. Det är mindre lätt att generalisera till enkla samband än man kan tro.


Ev. kanske en mer intensiv-artist närmare kanske Sir John under hans vildare ungdom eller som för något eller några år sedan Miss Spears. Mycket intensitet snabbt med snabba växlingar som lätt tar bred uppmärksamhet. Men också tycker jag är svårt att seriöst tro något om utan att försöka mäta reaktioner och förändringar från något konkret.




Vi kan också jämföra med hur lyriken lättare bär ett budskap även om det gärna går närmare musiken som adderar "emotionell" intensitet.


And nobody told us
'Cause nobody showed us
And now it's up to us, babe
Oh, I think we can make it

Se faktarutan i Människans språk ganska långt ner för ett bättre exempel på samspelet musik och lyrik.

Att skapa biografin, märka ditt patenterade affärsdata och bygga ditt varumärke medan du korrumperar fienden

Anknytande till vad New York Times skriver:


"The rule of thumb in Washington used to be: Don’t do anything that you wouldn’t want to see printed on the front page of The New York Times. The new rule is: Don’t send an e-mail you wouldn’t want to see printed on the front page of The New York Times. (Especially if you work here.)"

Från: I’m Begging, Don’t Hack the Hacks | Nytimes.com/

Är ett tips att förslaget lägga till av och till små-kommentarer i kod, patentansökningar m.m. uppenbart av "privat-natur" och väldigt naturliga men som ger dina angripare en balanserat korrektare bild än de annars fått. Här ser vi hur jag varumärksbygger i dimension komiskt samtidigt som jag lyfter fram mitt data-representationsintresse krin gruv- och hundmats-industri. Både kul, kompetent och affärskunnig i det långsiktigt verktygsskapande. Dessutom rundar jag av med att knuffa om-kull något stort för att sätta proportionerna korrekt.



Och citerad i text (eller klicka på bilden för att bättre se).

# Minnesvärda fina koncept jag och nästa NIH begriper i våra lösningar men Conceptnet, Yago m.m. föga begriper något av:

# free school meals entitlement

# meat and bone meal

# iron nickel silicon alloys

# fire prevention equipment industry

# skolt sami dialect

# Ser ovant betryggande fredlig ut. Sundare balanserat kring vapensystem ett tag besvärande stora i andel. Nå vi ska ge området # erkännande av att ha talang för att införa väldigt många standardiserade termer på allt möjligt och väldigt olika standardiserade i olika # vapengrenar, länder, samarbetsformer m.m.

# 5 - 6 miljoner termer för Västeuropa är ganska normalt om man är seriös och skär strunt (tror nato nöjts sig med mindre). Ja innan de gav # upp helt med sin låt oss göra världen tre dimensionell och är det inte 3d finns det inte. Tid, x och y. Blir väl med EU om 10 år. Tyskarna # har suttit hemma och överarbetat extra för att komma föra och har gjort nya noggranna standarder de gärna administrerar åt övriga.



Sådant här är verkligen precis som biografier. Man stolpar bäst upp ett seriöst arbete med "pre-kontrakterad-författare" innan man dör för att tidigt sätta primacy effect med trevligt gjorda referenslistor, fotosamlingar m.m. Jag skulle verkligen inte känna att jag gjort en bra månadsarbete utan att e-postat lite med mig själv för att balansera intrycket jag annars skulle ge, skissat lite på del tre av min biografi och spenderat lite tid på att lyfta fram mina många värden i affärsdata m.m.


Och alltid att man noterar: Är du rätt fiende oavsett vad som krävs bjuder vi alltid över vad du har nu. Alltid. Utan undantag. Varande både väl-publicerad poet (och jag predikterar att framtida biografier kommer hitta mycket fint att fundera över på vägen till förståelse av vem Hans var) och en person med en solid modell med gedigen del om människans reward dimensioner rörande ex. likhet upplevelse av pengar, konst m.m. är det både värdeskapande för kultursamhället och vad som kan leda till spännande möten med nya kulturer där jag får möjlighet att dela av vår kultur med mina dikter.