Warrior på vift: Hot realiserades tidigare i år

2012-01-09
När man agerar med begränsade resurser och rent personligen är flera magnituder över den på något sätt tillgängliga tiden och behöver optimera egentligen allt i vardag och sömn för att hinna med det nödvändiga kan det ibland tyckas som att händelser och aktiviteter som prioriterats framåt i tiden är anmärkningsvärda för andra ej medvetna om dom i övrigt faktiska förutsättningarna. Den här perioden var tillgänglig tid för ej nödvändigt nästan obefintliga i ordets verkliga mening. Därav att jag valde att betrakta denna incident givet vissa säkerhetsåtgärder i kategorin konceptuell om än i teknisk-definition whitening.

I samband med flytten för ett antal månader sedan försvann cirka någon dag innan nyckeln. En möjlighet jag såg som trolig var att den åkt med i soporna där tämligen mycket kastades. En risk jag tidigare i samband med det hela och besläktat generellt identifierat som ej vad jag kan utesluta pekade också på realiseringen här att den öppna dörren i samband med utflyttning utnyttjats av någon saknade tillstånd att gå in i lägenheten för att ta nyckeln vilken jag den perioden av och till hade liggande en bit in.

I samma risk kategori vidtogs vissa säkerhetsåtgärder. Den lagringsenhet som under perioden bakåt använts för att utbyta data modifierats tidigare för att avlägnsa den faktiska modifieringen för detta och låg kvar endast i den inbyggda för detta. På denna lades realistiskt och i det mesta korrekt data men utan vad som kan anses representera större värden i språkanalys, uppgifter om händelser och skeenden vilka använts eller planerats användas för analys rörande huvudsakligen Kina förutom europeiska och nordamerikanska länder (ej heller tidigare och längre tillbaka mer begränsat data rörande Afrika).

Samma dag som huvudsaklig utflyttning av papper, böcker, datorer o.s.v. upptäcktes att denna lagringsenhet var borta. Säkert ca 30 - 45 minuter innan låg den precis som tidigare dag onödigt uppenbart men praktiskt på ett bort utflyttat till ett "mellan-rum" synligt från hall och dörr. Samtligt i lägenhet i form av påsar m.m. kontrollerades liksom allt som redan flyttats senare samma dag och efterföljande dagar. I samband med denna dags arbete var lägenheten korta perioder utan någon i den när saker bars ut.

Givet vad som låg på enheten där denna risk nu även om ingenting innan detta (där vid tillfället p.g.a. tidspress ingenting nytt under perioden såsom försvinnandet av nyckel beaktades förändrade de åtgärder redan vidtagits för eliminera de få risker som bedömdes kritiska i samband med det hela) såg jag det ej som kritiskt.

Delvis såg jag det beroende av dem som norpat den som kanske positivt då jag delvis hade förgiftat delat av datat för att göra vissa former av analys felvisande. Emellertid är det nu mer tydligt för mig efter att själv ha ett flexibelt i funktion generaliserat gränssnitt där man enklare flexibelt kan pröva saker utan att ställa om konfiguration m.m. som inför respektive fallstudier att problem kan finnas med min metodik här.

Jag är generellt väldigt road sedan många år att se whitening där man söker reducera redundans relativt faktiskt värde av data respektive generellt förgiftning av data som en värdefull metodik. Det är ofta billigt och enkelt att göra oavsett typ av data och situation (även när det ej handlar om digitalt data) och kompletterar kryptering, faktiskt whitening av raderat data o.s.v. och viktigt planerar för verklighetens realiteter där man alltid av och till tappar data när man har att göra med aktörer kompetenta med resurser. Kan man i samband med det eller rent av med det syftet förgifta deras analysarbete har vänt en potentiell nackdel till fördel.

Ett underförstått antagande i det är att vad analysen av förgiftat data visar ska orsaka en onödig kostnad för fienden och systematiskt att tvingande motivering ligger hos dem att kontinuerligt analysera även vad de håller för trolgiast är förgiftat data, eller mer sofistikerat mycket mer sällan realistiskt att datat för fienden indikerar en slutsats som om den accepteras av dem är till värde.

Här var nu det första aktuellt d.v.s. onödig analys utan faktiskt värde. Problemet är att jag nu ser att det möjligt kan indikera en slutsats vilken om den påverkar andra slutsatser ej är tillvärde för någon utan tvärtom är problematisk. Därav att jag nu indikerar detta också givet att ingen såvitt jag vet entitet befinner sig tekniskt på sådant sätt att ev. tidigare riktad förgiftning till aktörer tappande denna på sådant sätt att det är annat än otroligt att de tappas (eftersom brist på datorer just nu gäller och allt är linjeformerat till körning av versioner cch enpassningar rörande Warrior med andras respektive Creative Distance, Samurai Warrior och The Librarian) samt att jag vidare inte engagerar mig praktiskt längre annat än i att jag stödjer donerade versioner av bibliotek även framöver då jag varken har ekonomiska förutsättningar samt givet hur tidspressat saker varit de senaste åren är ökat fokus på min kommersiella verksamhet bättre.

Man kan nu förvissa förutom det uppenbara också kritisera mig för att inte engagera mig att rapportera det till svenskarna. Dock redan cirka en eller två månader innan det hade jag planerat att just indikera den generaliserade risken för svenskarna då om den hade realiserats hade indikerat lokala problem (som jag hade noterat troliga) ev. okända som man enkelt hade kunnat hantera. Jag tog också tid att ringa säkerhetspolisen för att kontrollera vad som gällde de lokalt i Uppsala aktuella representationen. Dock skärs den tid jag hade tillgänglig ner ännu mer och faktiskt i allt korrekt fram till flytten fanns nästan inte en enda timme ledig för något och jag arbetade fram till 05.00 samma dag huvudsaklig flytt skedde. Realiteter är realiteter. Hade jag brytt mig förr runt dem hade det kanske varit annorlunda men givet förutsättningar hade man ju om man prioriterat denna säkerhetsåtgärd behövt räkna med att det tar - fullt rimlgit - några timmar för samtal.