Poesi om trofasta brittiska hundar

2010-05-22

Foto: zanerudovica Licens: CC by 2.0

Gulliga hundar kan vara så stämningshöjande. Ibland när man träffar på dom kan man inte annat än stanna upp och för ett ögonblick fascineras. Gulliga hundar är tveklöst världsförbättrande och vad jag absolut själv borde införskaffa att ha ständigt här hemma. Bäst ska det vara en gullig hund som ger nya kulturella influenser. Varför inte t.ex. brittiska influenser?

Från brittiska hundar skapades ett flertal hundraser i olika delar av världen och i många fall är dessa de trevligaste familjehundarna: labrador, new foundland och flatcoated retriever.

Här har vi lyrik jag skrev om en brittisk hund som vandrade ut i världen. I Kanada, USA och Sydafrika hamnade slutligen hans valpars valpar.

A brave English dog sailed out
Reaching New York and Pretoria
Discovering the world

His pups never forgot home
Navigation, Culture, Education, Trade and the Sword

After 200 years
A descendant still answering the call of the Queen

Whispering secrets
Guarding a line overrun
Left by others forced to bow

Jag är ju sedan många år välkänt förtjust i brittiska hundar. Min upplevelse av dem har alltid varit att de är vänskapliga och trofasta. De fångar det vackraste och bästa av den storslagna brittiska kulturen.

När jag träffar på en brittisk hund blir jag alltid på gott humör. The kinda dog I would be. En labrador kanske? En kunnig och snäll hund som kan lära sig massor av saker avlad i den hårda och kalla kanadensiska naturen där is, kyla och mörker råder större delen av året bevarande endast det starkaste i den brittiska retrievers själ. Hundar som klarade att överleva det värsta naturen hade att visa dem.

Foto: Schanlaub Licens: CC by 2.0

Låt oss avsluta med att vi alla standing tall lyssnar till Rule Britannia! medan vi drömmer oss bort till en vackrare kultur och tid när väluppfostrade män kunde gå ut i strid iklädda illröda uniformer utan att oroa sig för att det ökade dödligheten.


Karta över Yahoo! - Del I

Yahoo Messenger loggo
En av flera välgjorda och kul loggor Yahoo! använder. Denna passar bra för Yahoo! Messenger där den används.

Köpet Yahoo! gör av Associated Content visar att de är långt från döende och tvärtom kanske lägger förutsättningar för att långsiktigt skapa stora värden från den styrka de samlat genom åren.

Att göra en översikt av imperiet Yahoo! är inte lätt men som en början till det listade jag deras konsumentinriktade tjänster för US och internationellt. Det kan följas upp med övriga delar längre fram och skapar den nödvändiga karta som krävs för att rätt förstå hur Yahoo! navigerar.

Rörande dessa tog jag bort dom jag uppfattade huvudsakligen är funktioner som hör hemma i deras portaltänk och jag listade heller inte deras olika sökmotorer, tjänster huvudsakligen inriktade mot företag eller deras bloggar.

address.yahoo.com
alerts.yahoo.com
alibaba.com
answers.yahoo.com
astrology.yahoo.com
autos.yahoo.com
avatars.yahoo.com

babelfish.yahoo.com
bookmarks.yahoo.com
buzz.yahoo.com

calendar.yahoo.com
connectedtv.yahoo.com

deals.yahoo.com
delicious.com
dir.yahoo.com

education.yahoo.com
entertainment.yahoo.com
events.yahoo.com

family.yahoo.com
finance.yahoo.com
flickr.com

games.yahoo.com
green.yahoo.com
groups.yahoo.com

health.yahoo.com
hotjobs.yahoo.com

kids.yahoo.com

local.yahoo.com

maps.yahoo.com
messenger.yahoo.com
messages.yahoo.com
mobile.yahoo.com
movies.yahoo.com
music.yahoo.com
mybloglog.yahoo.com

news.yahoo.com
notepad.yahoo.com

omg.yahoo.com

people.yahoo.com
personals.yahoo.com
pipes.yahoo.com
pride.yahoo.com

realestate.yahoo.com

security.yahoo.com
shine.yahoo.com
shopping.yahoo.com
sports.yahoo.com

travel.yahoo.com
tv.yahoo.com

upcoming.yahoo.com

video.yahoo.com

weather.yahoo.com

Dagens citat: Senator Ben Nelson

Här på Nyhetsbloggen lyfter jag av och fram till citat som skapar möjlighet till en intressant diskussion, säger något viktigt eller känns inspirerande. US Senator Ben Nelsons (Nebraska, demokraterna) fascinerande uttalande tycker jag kan räknas hit:

"I’ve never used an ATM, so I don’t know what the fees are".
[...}
"But I could learn how to do it just like I’ve . . . I swipe to get my own gas, buy groceries. I know about the holograms."

Med hologram uppges att Nelson tydliggjort att vad som avsågs var streckkoder.

Att någon i Nelsons åldersgrupp inte använder bankomatkort är inte ovanligt. När vi blir äldre tenderar vi mindre gärna lära oss vissa former av nya moment och fånga nya trender och kunskap. Sådant kan också därför att det dröjer längre tid innan något nytt ens upptäckts leda till plötslig oro där bara problem och - ofta irrationella - risker ses och inte sällan gäller det ny teknik.

Senator Ben Nelson

The Sunlight Foundation kan givetvis också ha rätt i sin teori om orsaken men det känns för mig mindre troligt att orsaken är någon form elitism skapad från tillgång till massor av pengar. Att använda en bankomat om man behöver kontanter är tror jag en intressant möjlighet även för en välbetald senator. Dessutom åtminstone enligt vad han själv säger föredrar han att tanka bilen själv.

För att argumentera ev. problem med riktade ekonomiska bidrag till politiker tror jag att det ger mer att:

  • Konkret korrelera bidragen till bias i frågor som de flesta av personerna som röstat på denna menar är felaktig eller omoralisk.
  • Konkretisera hur sådan korrelation skapar nytta för företaget.
  • Sätta pengarna i relation till utökade möjligheter de skapar för politikerna t.ex. hur timmars TV-reklam som går att köpa för dom.
  • Jämföra mer allmän nytta pengarna skapar donerade till en politiker jämfört med t.ex. en miljöorganisation.

I Sverige saknar vi dock samtliga av dessa möjligheter eftersom politiska bidrag inte redovisas. Eller mer korrekt står det entiteterna fritt att publicera pengar de får från företag, organisationer, privatpersoner, främmande makt m.m. men i princip gör ingen av dem detta.

Fler citat och mer om citat hittas via:

Spännande citat på Nyhetsbloggen
Citat ger bättre artiklar