Största problemet med NSA är hotet mot världsekonomin

2013-07-06

Praktiskt för mig upplever jag att det största problemet med NSA's gigantiska övervakning av allt vi gör på nätet att man så måste överanstränga sig i domäner man förr kunde hantera på en rimligare nivå. Gör man lite interna dokument i Google Docs ej avsedd för en kund eller publicering krävs att man adderar viss tid på att lyfta upp sig till det insiktsfulla lite imponerande. När de nu sitter och läser allt vi skriver och donerar med så vill jag:


  1. Jag ej feltolkas som begränsad lite dum därför att jag utelämnar stora kontext som är givna för mig.
  2. Utnyttjas nu mina anteckningar för vetenskapspolitik, utrikesstrategi m.m. troligt inkluderande diverse andra så tycker jag att ett ansvar ligger på mig att leva upp till det förtroendet och leverera en vettig nivå som gör något bra av världen.

Jag kan bl.a. se att vi alla kanske besparats stora problem av att jag ansträngt mig särskilt noga med små världsekonomiska tips senaste fem åren på Google Docs. Givet den enorma kris USA och numera allt mer EU är i där det går lite upp och så tillbaka gång på gång kan vi lätt föreställa oss den enorma katastrof som blivit fallet om jag vräkt ur mig vad som helst. Jag tror nog att många gör det senare så det gäller verkligen för mer seriösa att anstränga sig extra så amerikanen inte blir helt förvirrad.

Omvänt till helt förvirrad kan jag se ett värde för EU och kanske fler av USA's ansträngning på EU funktionerna. Så mycket är ju svår begripligt från idé till praktiskt verklighet där så kanske kan samarbeta etableras där vi accepterar dem att smyga runt och dona men att en från externt perspektiv mycket kompetent analys ska levereras regelbundet. Jämför gärna med hur en ledningsgrupp eller styrelse kan hyra in affärskonsulter som mäter på medarbetarna, drar slutsatser och så levererar en rapport man får förklara i sammanfattning. Jag som medborgare och beställare / ägare av EU kan se värde av en så också större lands-geo-sak erfaren men ändå objektiv genomgång regelbundet. Och jag där säga att USA's avlyssning av EU för mig är 100% accepterat om en vettig rapport "råkar" trilla in i min e-post med de mest anmärkningsvärda omoraliska förekomsterna oavsett domän. Jag vill känna trygghet i att om mina EU-politiker gör något i smyg så får jag reda på det.

Tråkigt nog råkade jag förstöra värdet realiserat bl.a. för allas vår ekonomi. Det bygger ju till stor del på att för mig att informationen man donerar in i systemet värderas korrekt därför att man tror sig hittat något dolt och kanske generellt oftare snarast övervärderas bara för att det ej var publicerat. Formuleringen nedan jag råkade lägga till förväxlande fönster har säkert avslöjat min smarta hjälp till världen:

    "Human beings are remarkably good at such associative interference [.]"

    Från: The Oxford Handbook of Tense and Aspect
    (Farligt levererande effektiv Obama-läsning för god inspiration inför organisation anteckningar nästa säkerhetsråd-möte: Ej att läcka vilket skulle sätta UK i underläge.) [Red. Blogg-inlägg. Inducerar god kompetensutveckling av President Obama i politiska-kretsar mycket underskattat kompetensområde. Vad jag ofta försökt göra senaste åren där det troligt skapat stora värden och för en begränsad kostnad helt i leveranskapacitet liggande i Obama-timmar vilka troligt som mest kan ha varit på kanske 10 - 20 timmar per vecka.].

    Fast hela magin att använda det vettigt funktionellt som mänsklig egenskap utan vardagens dricka geo-händelserna vi ser och rör vid är att kognitivt baserad på konkret kunskap om vad känt detta och dess begränsningar.

    Utan det är det för mer kunskaps-sen-era-mänskliga saker eller det komplexa kanske bra relativt djur och mycket i datorer (om komplext och mång-dimensionellt för annars vinner ju datorerna).

    Jag tycker det är viktgt att indikera här. Jag menar det känns ju ganska troligt givet min dignitiet och insiktsfulla förstå världen direkt förmåga att en collaboration av kanske Sverige, EU, NSA USA flocken, Obama USA-flocken och ev. Uganda klarat att ena sig om att sitta och kika på vad jag läser och skriver för att förstärka sitt värde relativt resten av världen. Jag ser annars svårligen varför dom dåliga ekonomiska tiderna sedan några år inte haverat aktuella länder fullständigt. Måste vara den högre mänskliga insikten som hållit dem något så när flytande trots långvariga problem lite upp och så ner gång på gång några år.

    Givet att jag underströk min "upplevda" goda förmåga här. Så man inte får för sig att felskatta min felprocent på föga trovärdig uppgift övertolkat därför att jag värderade den längre än en snabb-titt. 1 hit + 1 miss är ju inte balanserat annat än om populationen är redan exakt balanserad. Och jag torde säkert ligga på en 87 mot (100 - 87) positivt plus. Bara att Grekland inte svultit ihäl är en hyllning till mina uppmuntrande nedvärderingar av detta lite förslöade folk som bblev lite väckta till att stänga av gaslamporna på nätterna m.fl. detaljer jag ej behöver engagera mig i.

Förhoppningsvis är dock världsekonomin enligt tolkning jag publicerade för cirka fyra veckor sedan och möjligen något bekräftat av skapade arbetstillfällen m.m. USA (även om jag vid en genomgång jag gjorde förra året upplevda att det är en parameter som är ganska svår att enkelt prediktera från men en hel del annat finns) tillräckligt på rätt väg nu för att klara detta.

Faktiskt har jag redan börjat anta just detta sedan någon månad och därför kunnat prioritera ner mängden excellent motiverade ändå konkreta tips levererade in i NSA-maskinen och förhoppningsvidare till Obama m.fl. Ekonomin åt rätt håll bekräftar att jag gjorde rätt där och jag tror därför att jag tänker och gissar rätt när jag spekulerar att vi kommer klara detta trots flertalets säkert undermåliga och otydligt uttryckta ekonomiska och säkerhetspolitiska reflektioner.

Microsoft Bing News förstår inte skillnaden mellan engelska och svenska eller klarar geo-lokalisering rätt

För att förebygga att Google känner sig särskilt utvalt mobbad av mig efter Google's nyhetssökning för "Egypt" defekt: Tidsstämplar felaktiga (2013-07-06) och föregående om Google Blogger med sist Bloggers plattforms skada II och III: Okunskap om bilder och fascinerande oförståelse av dynamiken mellan skribent, publicist och läsare (2013-07-05) och kanske helt går hem från nätet har vi nedan ett likartat men tror jag mer konfigurations-stabil defekt för Microsoft Bing News.


Bilderna är i händelse-ordning från konfiguration till faktiskt resultat där vi ser att när prioritet för ordning av nyheterna ändras från relevance till senaste först gäller ej längre inställningarna gjorda för språkområde, geografisk association m.m. och Bing börjar leverera nyheter från svenska tidningar vilket var just vad jag ville undvika eftersom de mer sällan bevakar internationella nyheter med jämförbar kvalitet med de större engelsk-språkiga tidningarna eller de geografiskt relevant lokaliserade medierna som publicerar på engelska (ex. ibland för Mellan-Östern Aljazeera.com vars lokala kulturella perspektiv såväl som kontaktnät kan tillföra värden vi har många likartade exempel på lite varstans i världen: här deras egen sökfunktion med egypten sorterad med sist publicerad först Egypt).


Men för nyheterna sorterade efter relevans kommer de efter ändrade inställningar rätt. Orsak förutom ren felprogrammering kan vara att Bing ev. ligger efter i språk-identifikation och att det är relaterat diverse default där snabb filtrerar direkt från geo-lokalisering av nyhetskällan. Det om så varande odefinierat som sökmotor ska fungera åtminstone enligt presentationen i gränssnitten kanske inte hanteras alls utan bara hänger kvar efter någon gammal version från förr (jämför med Säkerhetsproblem i Microsoft Windows troligt svårhanterat via konfiguration (7/06/2013)).






Google's nyhetssökning för "Egypt" defekt: Tidsstämplar felaktiga

Nyheten korrekt markerad läst var läst långt innan. Vidare en bit nedan har vi highly cited nyhet som uppges ha publicerats en minut innan vilket på alla tänkbara sätt är orimligt. Första gången jag märkt något problem liknande detta.



En mer allmän fråga är om tid är viktigt. Inte alltid men för användning där man som jag ovan direkt angivet att jag önskar nyheter publicerade sista timmen och snarare fått gamla nyheter angivna som nya är det inte helt bra.


För flera säkerhetsprotokoll är tid kritiskt för. Bredare när datasystemets tidskoncept är manipulerat ges en större ej generellt definierad mängd säkerhetsproblem som kan vara möjliga. Ett tidigt exempel - men mycket talande för just mötet säkerhetsprotokoll snarare än mer allmän os- eller nätverkssäkerhet - var återkommande likartade säkerhetsproblem relaterat tiden Kerberos:



Vardagen idag när vi i alla ej till en person och en dator "privat" har en värld mycket mer komplex av en mängd protokoll, applikationer, affärs- och verksamhetssystem såväl som högvis med kopplingar vanligt för företag till allt möjligt utanför den egna verksamheten är det svårare att avgränsat alltid betrakta relaterade säkerhetsproblem som nödvändigtvis alls relaterat en standardkomponent som ett protokoll eller ett operativsystem. På samma sätt som vi alla säkert kan föreställa oss många situationer direkt rörande människors samarbete som är möjligt att enkelt angripa via olika varianter när tidsstämplar för när saker skett ej finns trovärdigt (utgå t.ex. från brottsplatser och var personer var vid olika tidpunkter).


1995 var definitionen av vanligt rörande publicering av säkerhetsdefekter ej jämförbar med kulturer som kom starkt med början kanske 1997 med publicering och helt dominerade för stora områden och moraliskt argumenterat korrekt cirka 2000. Citatet nedan från artikel övergripande (utan igen sedan jag läste hela artikeln kanske 1998 för att koppla den till innehåll) ska därför inte tolkas just rörande Kerberos-artikeln från vår kultur idag:


I used to be Snow White, but I drifted

Men utanför den kultur-frågan håller nog "clock-drift" kopplingen också idag givet att dom digitalklockor som dök under min barn tycks ha dött ut helt.


Komplettering: Även om jag skrev att jag aldrig tidigare uppmärksammat detta med Google News gäller att jag redan med början under gårdagen upplevde att Google News låg längre bak i presentation nyheter relativt tidpunkten just nu,


Jag tycker inte att man självklart ska dra slutsatser av det här relaterat idéer om en proto-angentativ motivation och medvetenhet för att uppnå något (ex. önska sakta ner "nyhetstiden" eller filtrera hårdare viss nyheter). Snarare kan ju en långsamhet upplevd via äldre nyheter vara möjlig indikerande ex. att Google's indexerings- eller presentations-servrar för Google News började bli överbelastade eller hade hårdvara-problem ev. relaterat just vår geo-här. Och att klockorna relativt nutiden kom fel när de startades om alt. att tids-divergens skapades när trafiken skickades tillfälligt till andra servrar i samband med att de ev. togs ner.


Komplettering II: Förresten när jag tänker på det hade jag en liknande upplevelse med några konkreta fall 2009 särskilt relaterat något form av ö-projekt i samarbete mellan USA och har jag många gånger trott mig minnas Kina. Något i Sydkinesiska havet för att detektera något. Jag har aldrig klarat trots flera försök att återfinna vad det för var för projekt eller nyheterna. För mycket tidsfog av vad jag relativt snabbt lade märke till finns. Kanske var det Japan men med Kina inblandat. Jag är mycket intresserad av att få denna nyhet identifierad om möjligt. Tveka inte där om du har den att försöka också viss förhandling om än i det lilla därför att känslan av visst behov där tenderar att återkomma av och till kanske en till varranat år. Särskilt vill jag kunna utesluta att den antingen är korrekt (i meningen existerande) eller ev. helt en injektion av manipulerat data antingen mot Google News (pinga falsk ip o.s.v. mer eller vad som nu krävs förutom kanske ip- eller domän-spoofing) eller från för mig presenterad Google News och/eller verklig Google News och min klient inskjutit eller helt dominerad via man-in-the-middle.


Den gången - fortfarande tror jag sökande med http istället för https - handlade det om en något längre period för vilken jag upplevde att en serie av fas-förskjutna nyheter presenterades för mig som system förutom dom konkreta felaktigt stämplade nyheterna jag identifierade.


Jag betvivlar starkt starkt någon relation tekniskt mer konkret bedömt min erfarenhet och uppfattning av utvecklings-cycler mjukvara hos denna aktör eller dennes enorma expansion hårdvara.


Men korrekt att komplettera med för att inte ha farit med osanning i den första delen.

Underligt Google-sökresultat resp. Sökrum och relationer mellan koncept som definition av rummets utsträckning

En kraftig syntax-förklaring finns också relativt sökresultatets sökoperatorer jag använde. Det är dels mer ett dåligt exempel jag bättre ger kompletterande exempel för (jag tog just här skärmdump av en mindre mängd begränsande operatorer samtidigt som vi har att Google tenderar allmänt och regelmässigt för url se ett koncept som avgränsat av tecken relaterade url:er p.g.a. av hela länk-historiken d.v.s. inurl kanske avgränsar vid punkterna följande denna princip (jag minns dock ej här och nu men kompletterar med det blir av att ge ett bättre exempel). Samtidigt önskar jag ha min diskussions-tanke sammanfattning publicerad. Ev. läsare bör dock vara medveten om exemplets problem och snarare se det som indikativ utgångspunkt att hitta varianter från som tydliggör vad som avses för. Jag tror att den större grupp som kanske inte direkt är ointresserade kring hela diskussionen oavsett om teoretiskt ganska tråkig - d.v.s. branscherna relaterat sökmotor-optimering och sökmotor-industrin - utan större problem identifierar ut exemplen med ex. som utgångspunkt.


Jag undrar om similar searches (bild 2) jag fick för sökkod vi ser i bild ett (från samma resultat-sida som bild två) beror på att:


  • Jag gjorde något fel med inurl.
  • inurl har ändrats och saker har börjat gå sönder i annat "relaterat".
  • inurl var korrekt gjord av mig och har ej ändrats men feltolkades i någon annan funktion påverkande sökresultatet också utanför similar searches.
  • Att presentationen av vad sökresultat i similar searches berör är felaktigt beskrivande faktiskt sökresultat.
  • similar searches hämtar en "mängd" / "view" av sökresultatet som ger alla sökord använda och behandlar alla p.s.s. oavsett om inkluderande eller exkluderande därför att Google här som i mycket kring sökresultat är väldigt "cosinus-similarity-konceptuellt-drivet" och mycket underliggande begriper troligt inte (och bör antagligen ej där göra det heller) definition av mängdernas utsträckning som ska beröras även om de självklart använda och initierade bäst ges eller appliceras på den mängd man avser snarare än samma mängd (indikerande att mängden ändrats som i exemplet) eller en helt annan mängd än begärd av användare och angiven av systemet.


Skrämdump ett: Sökord med sökoperatorerna.



Skärmdump två: Similarity searches Google gav inkl. varianter med samma exkludering applicerad via "-inurl".




Min gissning är det sista. Jag tror funktionen hämtar upp alla sökord utan hantering av söklogik alternativ får söklogik men att någon enkel-fix gjorts med diverse sträng-hantering för att ta ut det man tror är vad man kan och ska hantera lämnande sådant man ej bör eller kan hantera men missade vad lagret ovanför ej hanterade.


En till och inte otroligt är den förklaring Google skulle se (hur världen från ett alltid repeterat perspektiv skiljer sig från det andra det första perspektivet har till uppgift att optimera värdet för relativt kostnaden kan vara radikalt divergerad utan att divergensen tillför värde) eller rent strategiskt sökt att uppnå som förklaring är att allt här är helt korrekt. därför att det är just liknande sökningar vi får med varianter nu med exkluderande förutom inkluderande efter att jag introducerat det i logiken.


Problemet med det resonemanget är att överstrykning och exkludering annars uteslutande används som operator på den positiva mängd jag definierat och bör som alla användare naturligt ser utan särskild vetskap om Googles rymd av associationer mellan sökordsbegrepp ser det som helt redundant. Man är helt enkelt väldigt explicit ej intresserade att få in dessa sökord alls och tror jag normalt är det vid den punkten helt redundant att visa varianter omvänt skärande begränsningen för något så exakt som inurl eller intitle därför dessa bör vara väldigt indikativa på att man innan ex. sökande information om anpassning av WikiMedia plattformen fått flera sidor av sökresultat med sidor från Wikipedia om mjukvara och systemutveckling mer allmänt.


Konsekvensen av att Google's associationssystem ej hanterar i sin bild av världen att likhet mellan en mängd av koncept och sidor ej kan uttryckas som egenskap av, underrum m.m. (ex. "visuell anpassning" begränsande underrums-operator: applicerat på rörande Wikimedia för att särskilja när visuell anpassning snarare berör frågor diskuterade runt WikiMedias sajter eller specialistsidor i uppslagsboken) blir ju exkluderande mängder per direkt nyckelordsförekomst i väldigt indikativa delar av en sida på nätet som url och titel väldigt kritiska och gissar jag oerhört för mänskliga sökningar är inlärt för att hantera fallen när man får överdrivet omixade feltolkningar av något radikalt avsett.


Även är ju site vad man kan argumentera åtminstone relaterad till resonemanget kring inurl och intitle. Men just relaterad därför att Google från den sidan är oerhört styrd av vilken "site" d.v.s. domän som publicerat medan från andra sidan begränsningar eller snarare algoritm bias (och som sådant inte självklart sämre än andra alternativ: kanske snarare som genomsnittlig metod för genomsnittliga ej specialiserade sökningar i mängd-smalare områden bättre än andra möjligheter även om nu har similarity algoritmer för att skapa större eller mindre underrum för olika "förstoring" vilka jag ännu ej sett i min referenslitteratur men vad jag vet är tekniskt och teoretiskt möjligt eftersom jag har tre varianter av ett koncept för detta jag gjorde för Blue lights tidiga resp. senare användande applikationer implementerade och ofta använda - alla mycket snabba anropade men långsammare i för-generering även om knappast långsammare för genomsnittligt antal relationer per koncept jämfört med LSA eller cosinus-similarity).


För Google när site-sökning används exkluderar vi därför inte så mycket som vi säger att värderingen av övriga sajter ej räknas. För konceptens relationer hanteras dock dessa endast som mängder applicerade på värdet för målet och hur de där associerar med varandra. Att definiera en mindre mängd genom att säga att vi vill ha "Microsoft" + "system development" kommer endast ge funktionella träffar rörande systemutvekling på Microsoft rimligt ofta i sökresultaten därför (jag förutsätter att så är fallet) att denna association har hög kraft association från en mängd indikationer mot dem där också en relativt sökordens styrka som enskilda koncept större olikhet (närmare cosinus-similarity än mina similarity-operatorer) vilka tenderar att rimligt beräkningseffektivt clustra i godtyckliga huvudområden.


Det är ett fåtal "sökområden" (sökningar jag gör relaterat ett pågående kunskapsbehov inkluderande många varianter en tid) jag fått problem relaterat detta. Att identifiera seriösa tyngre kunskapsgenomgångar om anpassningar av Wikipedia-plattformen för affärs- och verksamhetssystem är ett sådant.


Associationen WikiMedia till Wikipedia är ju enormt stark. Medan de båda enskilda koncepten sig är abnormt starka. Samtidigt som Wikipedia om man söker relatera den till kunskapscluster utan similarity-operatorer mer liknande mina falerar och istället passar Wikipedia in på allt. Resultatet blir att Wikipedia-serp dominerar trots att vara 110% icke-relaterad.


Till och med serp-dominerande sig själv döljande de fåtal relevanta sidor som finns både i Wikipedia och meta.wikimedia.org därför att mer abstrakta koncept som uppslagssidor i Wikipedia är mycket potentare.


Det känns som konceptet borde gå att applicera värdeskapande kring annat jämfört ex. Google. Men det är just två eller tre faktiska fall när problem direkt gjort att man noterat att andra similarity-operatorer ovanpå eller parallellt hade löst det ganska enkelt utan prestanda-förlust. Medan jag egentligen inte vet om sökkoncept där det som standard adderande värde finns (vanligen tänker man ju på sådana behov bara när problem stör verktyg man använder medan ev. värde mer generellt är svårare att avgöra).


En alternativ och tror jag helt opraktiskt väg att hantera samma sak är att försöka skapa direkta regler för hur koncept passar samman med varandra. D.v.s. named relations och ontologier. De är utmärkta för presentation av data eller användar-nära kring en del liknande, motsvarande i juridiskt noggranna sammanhang för att öka tydlighet och reducera tolkningskostnad (och p.s.s. i andra standardiserings-sammanhang som kommunikationsprotokoll m.m. även om det rena ontologi-tänket nära mänsklig presentation vanligen blir där brutalt överdrivet därför att vi så lätt relaterar och tycker att det i sig självt är förklarande och gjort stort arbete medan dess verklighet i mjukvara m.m. lämnas mer vind för våg i en inte sällan ganska annorlunda värld), och är ej direkt ovanliga i mer tänkande sammanhang när en myckenhet av filosofer genom historien önskat sig ett system för att organisera sina förklaringar och systematiseringar av hela världen.


Vi har en exempel-illustration för just dessa systems förmåga i presentationslager att bli enkelt mycket tydliga jämfört med andra lösningar (i underrummet av grafer vi genererar med kod arbetande på oerhört stora datamängder och antal koncept: anställer du en konstnär eller illustratör eller liknande skulle de antagligen inte se samma relativa värde och troligt väldigt enkelt göra en mycket bättre enskild illustration oavsett att de säkert falerar att orka göra cirka en miljon under sin livstid som aktuellt för mitt presentationslager som ex. kommer från avseende ett draft-experiment).





Ett större närmare realistiskt exempel finns i Sverige-grafen.


Av samma anledning tror jag som dessa är presentations-trevliga och där väldigt tydliga blir de när vi applicerar på hela världen för begränsade. DBPedia är ett utmärkt exempel på detta. Trots relativt andra likartade lösningar mycket stor är den även när vi inkluderar broader, Wikipedia-kategorier m.m. liten i namngivna relationer mellan koncept jämfört med de vi har i mängden språk.


Viktigt är de ytterst hierarkiska i hur vi praktiskt skapar dem - trots att ofta tillåtande och införande även godtyckliga mång-dimensionella övergångar - där en sådan godtycklig relations möjlighet att agera operator på andra givet en kontextuell indikation ej alls finns. Därmed krävs ju att alla aktuella relationer med deras betydelse som kan vara aktuella faktiskt finns definierade med när och hur de är aktuella istället för att kunna räkna fram relationerna med deras inverkan på varandra som funktion av ett kontext ex. en grupp sökord med ev. meta-språk där (avseende ex. inurl och intitle med meta-språk).

Syrien och konkret stöd nu

Givet reduktion vapen-embargo m.m. tycker jag att det kan vara dags att utveckla befintliga koncept vidare.


Primärt börja låna ut personal i större utsträckning för konkret verksamhet och också förvaltande fler tyngre vapen direkt.


Scarcity är självklart problem här. Primärt värde ligger utanför Syrien från risk-reduktion hos EU men de är förslöade praktiskt sedan länge. Men jag kan också se att värde direkt är möjligt från systemen genom att risk-reduktion implementeras från källans ursprung där ju ibland ett överdrivet uttryck soldater finns.


En god kompetent tror jag är att förutom värderelaterade perspektiv redan verklighet etablera goda lånenivåer per individ för dom som är aktuella. Det ger ju en värdekanal konkret verklig för resp. person man vid behov kan skära om korruption går in i systemet och från det troligt förebyggande utmärkt många problem från att beröra annat än enstaka individer (istället för att i värsta fall som konsekvens stress m.m. reducerande långsiktigt tänkande bli i värsta fall stora). D.v.s. för att förebygga och hindra att fundamentalistiska eller krigsherre-relaterade lokala subgrupper divergerar landet ännu mer från redan etablerat för att istället ge en gemensam introducerad likhet över hela linjen även om totalt berörande relativt ganska få personer.


Det kan för EU:s eller kritiska länders del kanske räcka bra med att etablera värdekanaler och stabilitet såväl som initiativ för aktuella organisations-donerande länder skickande mer kompletta konflikt-system med personer och utrustning.

Ekonomiskt kostnad för Ryssland nödvändig för att säkerställa Europas och Mellan-Österns framtid

Punkten för mortal combat är per definition där vi korrekt börjar att ge - och ta - med båda händerna. Ett konkret exempel från just här lokal-geo är nödvärnslagen.


Givetvis kan vi vara mer eller mindre begränsade i resurser men för stora grupper av situationer finns funktionella grundläggande paradigm etablerade sedan evigheter i vår kognition och nätverken börjar offra sig själva för att leverera optimerad prestation just nu. Åtminstone i faktiskt resultat - och kanske delvis i mekanism - inte olikt de tydliga mano-depressiva-tillstånden också om intensiteten för patienter där pågår mycket längre tid. Skärningen i depression mellan nedsatt funktionalitet och intensitet resp. ökad aktivitet i risk- och förlust-detektion (annan övergripande) del passar ju väl in här.


Men utanför det korta är scarcity ett problem. Ofta kan dock kompetens vara ett större problem. Relaterat Tibet-övergreppen och förtrycket tänder munkar eld på sig själva. Samtidigt är den grundläggande dimensionen att skala upp från som funktion av pengar och kompetens (och ibland rena maskiner som datorer eller pansarvagnar) head-count. Pristande förmåga att applicera särskilt kompetens skapande meningsfullhet och konkret värde munkarna kan bidra till är en bakomliggande orsak till att problemen uppstått också om den orsaken också är samspelande med mer sekt-subkulturer som uppstått.


I Syrien är verkligheten Mortal combat sedan evigheter. Föga har förändrats nyligen annat än att media över-tolkar de få mätbara och video-fotograferings-möjliga förändringar med nu mer nytt sedan en tid. Konflikten är i blodets linje och där kommer den stå en tid ännu fram och tillbaka. Relaterat systematiska risker i dom typer världen i själv-destruktiv tillämpning artighet väljer att undvika att hantera är dom risker särskilt Ryssland men kanske också - det är min bedömning som viktigaste drivkraft snarare än revenue försvarsindustri - ett ännu delvis under uppbyggnad samarbete mellan Kina och Iran och etablerade ekonomiska värdeöverföringar till Ryssland över tidigare och ännu fortgående värdenivå mot Europa för samma affärer (dock ska värdenivån ej i sig tolkas självklart eller uteslutande drivet av den politiska frågan där affärerna i sig är motivation nog utan snarare vad som är relaterat till kommunikationsvägens förutsättningar relativt att Kina har hög energiefterfrågan och därmed är beredd att här och nu bära mer av kostnader infrastruktur medan man får andra situationer och platser ex. kan se att leverantör tar dom kostnaderna över en längre period med mindre prisförändringar i varje tidpunkt) där de sedan 2009 dessa affärers utvecklande givit och etablerat ett fördjupat samarbete Kina och Ryssland där Kina uppmuntrar Ryssland att vara den mer agerande entiteten relativt Syrien för att säkerställa samarbete i Iran inte minst i att förebygga och reducera händelsen att Iran's statssystem förändras till demokrati.


Korrekt hanterande av associerade risker är att inducera reducerade affärer motsvarande de som ligger till grund för det fördjupade samarbetet Ryssland och Kina. Givet skiffergasens möjligheter tycker jag att vi tillsvidare bör acceptera riskerna den kommer med i beslutsmening för att göra tydligt för Ryssland att Europa tänker sluta köpa gas från dem fullständigt. Situationens verklighet är att Ryssland när och stödjer ett krig i Europas direkta närhet som redan gör långt fler länder och närområden såväl som snart nog själva Europa instabilt. Jag tvivlar starkt på att någon värdesäkring över några år av prisökningar inköp av energi-medier motsvarar kostnaderna relaterade dessa risker och lika viktigt föga jämfört med de framtidskostnader Europa redan accepterat i att reducera värdenivå relaterat valuta och ränta, skriva ner lån och låna ut utan värdesäkring på nivåer lånande aktör knappast kan betala tillbaka under all överskådlig framtid och ej heller kommer klara att betala en marknadsnivå rörande ränta på under flera och var för sig säkert långa perioder nog under de kommande 100 åren eller mer (ex. relaterat Grekland) d.v.s. krävande antingen riktade investeringar (det samma som kostnader i budget och alltid dyrare i utvecklingsländer vilket är vad Grekland konkret skulle räknas som om de gick ut ur euro och fick en valuta korrekt indikerande landets värde eller att ånen skrivs ner igen). Det handlar om struntsummor konkret både i antal pengar och ännu mer så när vi också normaliserar mot riskerna direkt Syrien-frågan eller ännu mer också adderande normalisering för riskerna det innebär att ha Grekland kvarstående i euro-samarbetet med flera time-bombs uppbyggda att explodera.


Stäng ner all handel med Ryssland. Enda orsaken till att Europa accepterat deras agerande i dimension av Ryssland (utelämnande internt överdrivet fokus inom EU) är att de är så nära associerade Sovjetunionen som världen lärde sig var världens ledare på en sida om linjen. I all praktiskt verklighet är nedstängd handel med Ryssland endast kostnad för dem och kostnad jag menar kommer bli kännbar för stora delar av det politiska systemets medarbetare och det oavsett vilka nivåer Kina väljer att öka på sin handel med.


Behov av att stänga ner turism, resor m.m. finns givetvis inte. Det är sunda kontakter för att reducera kulturell olikhet och ge medborgarna i Ryssland en kontrast till korruption och förfall. Rysslands export av naturresurser, vapen m.m. räcker bra (och vapen helst indirekt utåt där köp från länder som köper vapen från Ryssland skärs binärt direkt inom utvalda områden korrekt förbeslutat så att det är känd verklighet ej upplevt mer personligt och verkande förebyggande).


Att definiera vad förekomst av en händelse är

Utan att egentligen känna engagemang alls om polis i USA eller annan plats ska få göra drog kontroller bland bilförare (jag tror egentligen inte att det adderar särskilt mycket värde i sig för trafiksäkerheten därför att de flesta downers som är den största faran passerar normalt lagligt genom den medan heroinister och andra sorters missbrukare av opiater och opioder kan vara bra problem men har antingen ej råd med bil eller har stulit den eller passerar igenom kontrollerna lagligt genom att det är på recept medan det ej är självklart att en bilförare påverkad av up:ers orsakar trafikproblem om ej varande mer i det maniska i vilket fall t.ex. överskridande hastighet m.m. eller under perioder ej påverkande praktiskt i tillstånd motsvarande sömnmedel m.m. men ej med någon olaglig substans i kroppen nödvändigtvis oavsett konkret farlig på nivå med nivå med dom tidiga timmar eller dygn är befintligt system m.fl. men kan mycket väl tänkas göra det i allmänna samhällskostnad) men det är desto intressantare relaterat juridiska såväl som allmänna definitioner:



Antingen definierar vi en kontroll efter droger utifrån att:


  • Vi implementerar något med motivationen att kontrollera om bilförare har droger i kroppen.

I vilket fall vi i nyheten har ex. på kontroll. Hela syftet är ju att få bilar och bilförare att stanna för drogprov och oavsett om kontroller där man stoppar bilar är lagliga enklare för drogkontroller lär ju normalt en mängd bilar släppas igenom filtrerande relativt kapacitet. Själv blev jag stannad en gång under dom år jag körde bil. Först körde jag i en riktning förbi med poliskontrollen med bl.a. skadat avgasrör under bilen sedan något år eller om det var fläckremmen men oavsett vilket görande just då en hel del ljud. Jag hade egentligen föga lust att vända och köra förbi dem åt andra hållet men kände heller inte för att köra en väldig omväg. Och givetvis direkt när de fick syn på min bil i fjärran vinkade de iväg de två stoppade bilarna direkt för att kunna vinka in mig.


Men juridik tenderar gärna att önska definiera saker om än ibland stegvis genom domstols-tolkningar över tiden till konkret ytterst nära situationer man praktiskt behövt bedöma eller som föranledda lagarna. Något mänskligt eller lingvistiskt problem för att definiera utifrån roll tydligt finns emellertid inte. Det är mycket vanligt inom andra områden och jag kan tänka mig att explicita referenser och definitioner tydliggörande i det kan bespara högre domstolar en hel del helt onödiga kostnader när ex. som här väldigt konkreta agenter ytterst nära avgränsade situationer man vant sig vad att se som direkta motsvarigheter kan skapa divergenser mellan hur entiteter vill se på tolkningar.


Här finns dessutom ett allvarligare problem jag en först såg. Företeelsen att polis söker "kringgå" regler medverkar till att skapa en accepterad kultur där man kommer närmare oavsett aktörer grovt mellan polis och övriga där man ser det mer som ett spel med kontinuerliga risker med större fokus på ett uppfattat eget värde (ex. antal anhållna eller intäktsnivå via verksamhet eller hur fort man kan komma fram till en punkt).


Men det demokratiska systemet bygger på principen om att vi kan samarbeta. Det fodrar att vi i rimliga gränser är beredda att ge upp frihet för att inte behöva ta risker och för att kunna realisera värden genom att andras friheter skadar vår.


Denna reduktion av frihet är ej i demokratier verklig därför att samhällen fungerande i det konvergerar till att större frihet såväl som genomsnittligt inflytande över dessa gemensamma definitioner är blir möjligt. D.v.s. mindre risker som konsekvenser av fler innan realiserade problem blir verklighet medan nivån av demokrati ökar över tiden.


Det finns därför alltid ett särskilt värde av att övervakande funktioner gärna prioriterar brott mot regler hospolis när de ligger i management, lokala chefer m.m. som medverkar till att införa generella system som flyttar nivå av vad som är normal kultur reducerande till det närmare osundare. Praktiskt kan sådant annars innebära att vi i verkligheten går bakåt i tiden till fler och större problem medan rena trivialiteter utan någon faktisk uppföljning av skapat värde överprioriteras med motivation av att skapa elegant stora nummer inför annan position på annan plats man önskar söka eller inför ett kommande val av ny polischef.

Gas och turister är incitament till halva mängden nödvändig

Jag tvivlar föga på att man kan nå långt med positiva incitament för stadsbefolkningens mer angnostiska kulturer såväl som militären. En aning rabatterade gaspriser och så turisterna. Inte för att jag ser eller känner någon metod jag någonsin kommit nära att vidröra att ta ner förhandlingarna om leveranserna av den egyptiska gasen från Qatar till lite rimligare nivåer. Men tveklöst väldigt möjligt.


Men varför inte hellre än att rabattera priset - jämfört med Qatar's övriga kunder vilket jag inte tror är bara värde för Egypten genom att de har en potent roll under 1900-talet i Mellan-Östern och folket tilltro till sin egen förmåga är viktigt åren som kommer - slutföra köpet på den nivå först föreslagen av Qatar snarare än vad som är aktuellt annars just nu om priset nu inte fallit mätbart (vilket jag tvivlar på och om jag minns rätt är prisrörelserna mer för längre tidsperioder relaterat pågående gasaffärer) ge återbetalningen en mycket längre period. Genom det kan ju också fler aktörer bidra genom att introducera säkringar av affärer. Kanske att pågående affärer nu och för tio åren framåt ligger fasförskjutet med samma period jämfört med något aktuellt redan i förhandlingen oavsett om föreslaget Egypten eller Qatar. Energi är viktig grundtrygghet för hela ekonomin.


Men incitament för hela folket är viktigt. Självklart är energi incitament och utan tvivel både för folk allmänt och riktat enskilda aktörer finns stora ekonomiska intressen direkt relaterat energi såväl som turistindustrin. Men det är inte självklart att det är det positiva incitament-värde på nivåer där man känner att man åstadkommit ett konkret värde från den relativa position man befinner sig i nu för den forna presidentens anhängare. En myckenhet av diskussion mellan parterna är viktigt där man konkret från båda sidor söker uppnå avgränsade värden och vågar ge avgränsade värden. Det går inte för någon sida att här och nu be om allt utan att Egypten i värsta fall brinner upp. En del av problemen nu är också relaterat just att den forna presidenten försökte ta mycket mer än vad som är praktiskt funktionellt och i sådan hastighet att det skrämmer slag på "halva" landet. Att konkretisera vad man vill ha och vad man kan ge reducerar problematik som kommer från att man misstror varandra och tolkar varandras språk och aktioner felaktigt.



Egypten måste skärpa till sig om de rikaste mest spenderande turisterna inte garanteras bort under åtta år istället för att börja komma här utlovat redan nästa år om båda sidor skärper till sig tillåter sig att se att man är ett folk som ska leva tillsammans under generationer nu och generationerna som kommer.

Att uttrycka glädje i grupp kan minska risk för konflikt och aggression. Men desto snabbare världens tid går i nyhetshändelser - ju intensivare det är i t.ex. politiska frågor - ju större återhållsam moral och visdom fodras. Respekt och förståelse av att man är ett folk som ska leva samman utan att man börjar vandalisera varandras byggnader eller värre är viktig. Ogenomtänkt dansande på gatorna utan att korrekt som naturlig del av att de flesta är vuxna att denna förståelse är etablerad ska vi gärna förvänta oss är given. Kulturellt givet är ju så styrande när det väl uttrycks.


I en av många möjliga riktigt dåliga händelser nu vore festande av sådant slag som får det att se ut som Satan själv klivit ut på gatorn för att hänge sig ut omoralisk dans, fylla och annat inkorrekt för de mer religiöst engagerade och givetvis är det självklart för varje vuxen person måste kunna ses är vad man självklart håller sig ifrån i vilken politiskt spänd situation som helst.


Fyrverki tycker jag är korrekt. Och kanske kan andra åsiktsgrupper engagera andra med färger mer passande dem. Men ljus-show och musik äär ett steg för långt. Det provocerar. Och oavsett hur långt faktisk "omoral" - om alls - går i övrigt gör mörkret och dålig egen närvaro att den minsta faktiska, överdrivna eller falska händelsen kan förstoras upp abnormt. Det samma ska man vara medveten om gäller det nu firande folket också. Att man är sekulariserad gör inte personer immun mot människans irrationella sidorna som lättare kommer ut när vi är många tillsammans när stora händelser inträffar snabbt. Det är bara andra frågor man blir upprörd över.




En stor respekt för varandra, och de svagheter som också gör oss människor starka, och ett ansvarskännande för yngre eller mindre visa i sin närhet är vad som hos båda sidor har en bedömer jag god möjlighet att ge Egypten en framtid som kan bli riktigt bra. Egypten är en gammal nation. Ett repeterat varumärke i varje grundskola, gymnasium och på mången universitetsutbildning och museum unt om i världen. Turisterna kommer återvända och det rent snart bara saker lugnar ner sig. När turisterna kommer är det med dom snabba kontanterna som löser vardagens problem snabbt även om det inte många år lär bygga några förmögenheter.


Jag kan efter fallstudier genomförda bl.a på min mor jag hade resande i Egypten runt den förra övergånen till ett val. Hennes fokus var på biljettpris, mat, hur hotellet såg ut på Google Eart jag visade henne och menade att huvudstaden var väldigt långt ifrån Sydez-kanalen deras hotell låg vid. Jag har tidigare kontrollerat samma över större populationer av data för andra entiteter med likartade utmaning.


Helt avgörande - vad som binärt direkt stänger dörren till turisterna - dom goda turisterna med pengar och som spenderar dem rätt - och under många år - är om Egyptens folk nu börjar bete sig som barbarer spottande på sin historia, kamp för frihet och framtid oavsett vilken politiska preferens man har. Så nu ska Egyptens folk tillsammans våga förstå att man inte vinner dessa konflikter utan att man kan komma på en gemensamt bättre fungerande väg - men att vägen man ska gå sida vid sida också kan bli bra mycket värre.


Kommer nyhetsfilmerna med gatuvåld, lynchningar, slagsmål mellan stora grupper är det kört under år på år tills turisterna sett åtta till 29 år v lugn beroende på vilket land och åldersgrupp det handlar om. Den goda turisten - en äldre tant och farbror som ej super sönder hotell-rummet och har mycket pengar och som du exakt vet vad du ska servera mjölk och flingor och som betalar dubbelt upp för hotell-rummen än några andra gör på en dålig dag. Dom kommer från Tyskland, Sverige och Danmark (och några till men vi är tunga för Egypten de här åren). Ser dessa våld och skit på gatorna blir det inga av dom goda turisterna. Det är bara dom dåliga turisterna som kostar massor av arbete utan att just spendera något på hotellet mer än de betalade för rummet därför där spyr dom bara och dricker på andra platser.


Den goda turisten äter frukost och middag på hotellet oftare. Därför att det är lugnare. Mellan frukost och middag shoppar dom i basarerna och besöker museum. De fotograferar mycket för att visa vänner och släktingar. Är de nöjda kan de komma tillbaka något år efter när de fyller jämnt år och har bjudit med sig stora delar av sin släkt. Då rullar hårdvalutan snabbt i stora nävar av euron när gemensamma middagar och events för yngre släktingar betalas m.m. Vad ett litet hotell kan leva av ett år eller längre.


Vi några stycken lite varstans i världen förstår eller är media. Vi gillar Egypten. Särskilt jag som ser möjlighet till att skapa ett uppmuntrande exempel från det för andra diktaturer. Rent av gillar jag Egypten så mycket att jag sedan något år har lärt mig en försvarlig med hieroglyfer. Nedan fotograferad från första sommaren - bilden tagen 2012-06-30 - jag började lära mig människans eviga första vaggas tidigaste kultur och ett av världshistoriens största imperium - gigantiskt jämfört med allt annat när vi normaliserar för kommunikationsvägar och jämförbara kulturer - stora kulturs skriftspråk på allvar även om jag tittat en hel del på dem redan 2011:



Tar Egyptens visa lite äldre ansvar och håller de yngre vuxna upp till 25 år till sunda respektfulla nöjen förhindrande problem lovar vi att ge er dom rika turisterna. Vi kan det.


Sådan här skit vi har ex. på i bilden nedan med laser-show provocerar. Lägg av med det! Det kan tolkas vara gatudans. Det hotar dom rika åldrade turisterna Egypten behöver åren som kommer. Dom på gatan i stora grupper är dom som inte tänker längre än nu. Dom som tror bara för att dom känner sig upphetsade nu måste värdet åren som kommer spegla den upplevelsen. Så blir det inte om det tar eld i den där skiten kravallerna sprider sig. Dom tänker inte trovärdigt stabilt med den goda säkerhetsnivå situationen kräver.


Detta är ansvarslöst hot mot den goda turisterna. Och mot det exempel jag såg som ett intressant värde möjligt att skapa från Egypten. Förstör man mitt case därför att idioter sprungit runt och skrollat och mjukat pråk och Egypten börjar brinna är vårt lyfte till Egypten att ni inte kommer få en enda god turist under minst åtta år. En vän vi har: han lyfter sin hand och era biljettpriser kommer gå upp i högsäsongen d.v.s. skärande också de dåliga turisterna om något riktigt barbariskt visar ske. Vi kommer se till att varje problem märks och att det lagom till varje ny turistsäsong går ut just till dom turister Egypten behöver i uppföljning. Och också om hela Egypten ska letas igenom kommer hälsoproblem med vatten, prostitution, slavhandel eller vad nu aktuellt hittas.


Det kallas för riktad information. Det är ett vapen. Ett vapen utan blod för det blodet reser iväg och spenderar sina tusentals dollar per vecka någon annanstans. Ett mindre barbariskt men ännu mer potent. Civiliserade möten mellan sidorna i konflikt. Äldre visa män som håller dem tankelösa ungdomarna och särskilt dom yngre vuxna upp till 25 år i sällskap av någon som begriper att också en morgon, en vecka och till och med en livstid man ska leva med varandra som ett folk.

Övergången är tidig. Jag vill se övergång till den demokrati förra president ej var villig att ge folket. Han konvergerade hela statsapparaten, domstolarna, och politiska representanter för att garantera att funktioner införda för att sprida makt och balansera det politiska systemet till att kunna vara funktionellt i ett land där ett nytt parti kan vinna snart nog.


Det fodrar att en massa omoget strunt håller man borta från att visa upp för att provocera bråk. Det fodrar att man med respekt talar och lyssnar på varandra. Och det är inte acceptabelt att springa iväg att anhålla religiösa läsare med mindre än att man vet att de planerat väpnade angrepp. Några stycken så här tidigt må vara hänt och kanske rent av praktiskt nödvändigt men om så understryker det behovet av att det nu blir ordning och reda. Att den traditionell arabiska respekten för äldres visdom får styra och inte unga män springer runt och har karneval på gatan om det sker med inkorrekt respekt för visdom och moraliskt etablerade värdesystem oavsett om de är dina egna eller andras.


Beter man sig som svin och det tänder Kairo till kravaller ropar vi alla hej och så stänger vi dom goda turisterna för er. För oss är det också värde därför det understryker för andra ev. kommande entiteter att vi levererar där det smärtar mest som utlovat.


God dialog med anhållna religiösa ledare är viktig där man diskuterar hur man kan garantera deras oberoende framöver. Och också tydliggör vad i händelser som är acceptabelt för resp. sida.


Egypten har haft en bra mängd glädje och hopp. Det skyddade. Man har också haft tur och tur är viktigt. Men nu är det dags att skärpa till sig ordentligt.