Att i mörker och isande kyla behöva tåga ut igen i försvar mot en fiende som slås riktigt fult ör djävligt tungt men vi får inte ge upp

2014-06-01

Att världen är full av mycket riktigt djävliga personer alltid ute efter att ge sig på ärligt folk som gör bra saker hotande deras ärvda makt eller söker förslava oss bit för bit tills vi igen sitter hårt nere i star-slaveriets lera vet alla ärliga arbetargrabbar som från Stockholms hårdaste förorter (Uppsala: Iskall - kliv fel och du blöder i rännstenen utan att någon vågar ringa polisen därför polisen i vår hårdare vardag är bara förtryckets verktyg torterande, misshandlande och tagande upp beskyddar pengarna från dom få ännu kämpande gatusäljarna - som flickan med svavelstickorna som frös till döds i december 2012 födande gatans glädje när man själv för första gången på dagar kunde få lite värme för här ute lagas fjärrvärmen sällan om någonsin):Och varje ärlig som jag född i fattig Sveriges -- hade inte kunnat vara hårdare ens om jag bott ute i Östermalm som Janne - hårda vardag där inte ens mat alltid varit vad jag haft och där förtrycket och den etablerade makten gång på gång försöker sätta dit ska ta råd av en äldre mer erfaren slagskämpe. Ta smällen i början tills du lärt dig att se om det verkar vara något fult på gång. I så fall föregriper du med sund säkerhetsmarginal och sööar skiten ur dem direkt om de verkar börja sticka upp igen. Slå blir det dessutom lite ordning och reda de få gånger man irriteras över något mer varaktigt och ryter till oavsett om nu imperalismens onyttiga spring störande en allvarlig man lösande stora problem viktiga för vanligt folk eller någon annan liten skit som försöker förslava dig.


Och tar du inte i kanske överklassen eller imperalist amerikanen orkar ta sig vidare till den fattiga änkan och hennes barn. Hon orkar inte alltid - men ofta nog mot den nedavlade överklassen små-fet av rödvins-drickande och tjocka skinkstekar - försvara sig.


Är man belönad med viss sund realism vet man dock vad det handlar om. Man känna en svag unken doft långt innan ett till taffligt fösök att försöka sätta dit oss kommer. Vanligen avbryts det tidigt efter modigt försvar där föga mer än dåligt uttryckt negativ stereotyp kritik kommer med föga av vad det mycket mer planerade vi föregrep med vår förståelse av världen.


Här i vinterkylans hårda Sverige gäller det fan att kunna ta och ge på det några ordentliga smällar om det saker inte ska börja gå riktigt fel. Och oavsett fiende känns det bra att kunna säga det att när så krävs står jag alltid där jag en gång ställt mig knappast ens förstå begreppet att flytta mig Varför ska man behöva flytta sig bara för att överklassen, diktaturen, anti-eministiska kvinnohatare eller någon annan kommer och blåser upp sig på trotoaren verkande som de tror att en ärlig rättrådig moraliskt person som du ska behöva flytta dig.


Det gäller att ta striden innan vi faller ner i 1800-talets svält, statarvälde, och överklassen systematiska tortyr - lite gay och pververat no doubt - av varandra i sekteristiska små retreats ute på landsbygden,.


För vi som står på rätt sida är battle hunger av den gender-politiska såväl som politiskt korrekta (frihets-)Gudinnan av universiums högre sfärer till oss given kraft att förstå och agera när så krävs.Som gamla svenska förebilden Nils Dobblare om någon numera i moderat-sveriges nedrustade skola kommer så långt att de får tillfälle eller ens kan läsa gammal svensk fin kultur överklassen försöker hålla för sig själva,

The Google Adwords killer vs Näthatet och förtrycket

Precis som jag nyligen såg att också kända personer likt - likartade problem tycker jag motiverar ett mer personligt tilltal - har jag ofta stora problem av såväl förtryck och näthat där man irriterade av det utsökta bättre försöker sätta dit en. Jag kan inte sätta det i ord bättre själv än Janne gjorde nyligen och nyligen gav min hjälp för att ge honom stadga att luta sig mot kanske mycket nog om vi alla drar vårt strå till stacken och skriver något uppmuntrande:


"[Om nu inte] för att trycka ner en ärlig arbetar-grabb från Östermalm som Janne tvingad att kämpa från barnsben på internatskolan fram till pensionen tvingad att arbeta extra som förlagsdirektör bekämpande övergrepp och utnyttjande av den vanliga människan) om en rik mycket välkända offentlig person:


"Klasskampen kan ta sig de märkligaste uttryck. Min därvidlag starkaste upp­levelse någonsin inträffade 1959 på internatskolan Solbacka. En dag mitt i terminen efter den obligatoriska morgonbönen gick rektor Folke Goding upp i predikstolen och röt att jag och min rumskamrat af S skulle stå upp och skämmas inför ­hela skolan. Vår försyndelse för­klarade rektor så här:"


"Skadeglädje och applåder hade skallat från kultursidorna. Biografiförfattaren ­hade fått varenda guldspade. Och den frestelsen eller drömmen blev för stark. Och man behöver sannerligen inte vara journalist för att lära av denna historia."
Från: Drömmen om att sätta dit mig blev för stark | Aftonbladet


Jag önskar att jag kunde vara så stark att jag kronöiko-stred mot näthatet men ibland är man bara en vanlig människa och orkar inte försöka. Min Google Adwords killer här ids jag träffar inte skissa klart eller ens göra den minsta korrekturläsning.


Från: Riktad information - Att förhöra självbiografier resp. väpnad hantering av alla fientliga konspiratoriska biografier (2014-05-31)


Det blev så mycket negativt hat och klasskamps-sätta dit mig genom att uttrycka negativa stereotyper när jag prövade idéen på några utvalda personer. Att jag värderar vetande och kunskap försökte man vända värre än någon form av autism till en sociopatiskt störning och menade att jag var galen om jag tror någon skulle besöka the economical turning point jag kaller reklamvisning mer än en gång. När jag försökte balansera föreslående något på mitten jämförande konceptet och mig lite med en mer kunnig närvarande i vardagen Dr Evil som mer kämpar för en bättre värld blev jag utsatt för hånskratt. Så otrevligt att det nog handlade om mer än näthat och klasskamp: Den amerikanska imperalismen och strategi för att nå hegemoni och total makt över världen.


Tråkigt faktiskt: Mer än värdet av att genrera stora pengar, skönheten i att trycka ner något stort är det en kul personlig förändring av webben där den anpassar världen åt dig men utan att du behöver käna att du sitter och talar med en dum AI.


Konceptet länkad fritt för alla att uppleva:Detta kan på Game of Thrones magnitud väcka upp en värld till en sundare mer verklig realism av hur världen faktisk är. Vi står där vi faller och aldrig med svärdet oblodat med fienden annat än i flykt eller sunt död alt. bugat i underkastelse så vi kan slappna av dem och tåga vidare på väg mot the Big Boss. Hårt - djävligt tufft faktiskt - men ändå för den rättfärdiga krigaren storslagen i belöning av att göra och ha rätt och gissar jag fint och motiverande för vanligt folk att se en bit av när jag av och till är lite mer öppen om mig själv.


Inte mer än en förströdd liten skiss jag för att orka med allt näthat väljer att dela så att andra också kan se möjligheter såväl upplevda något av ett större skapande man själv kanske inte klarar eller vill (näthet och klasskamp såväl är bara två faktorer som säkert stör för många: jag har förstått det från Sveriges största tidning). .


Värdet torde uppenbart inte minst för en kämpande arbetare som Janne. När någon lite små-försupen mindre exakt överklass-förtryckare kommer in efterfrågande informationj ger vi honom precis den information han behöver höra: "Förbannade smyg-imperalister är vad du är och ganska dum görande många små-fel: Du äter av arbetarnas blod och säljer folket till CIA. Det är du det. Läs mer och skola om dig till något ej helt meningslöst när de rättrådiga gång på gång ändå besergrar dig.". Eller bättre något snyggare inlindat men ändå precis vad som behöver sägas.


Rent av hade jag dessutom en fin känsla för en övergripande paketering mot våra gemensamma samarbetsformer: riskkapital, ev. behov att hantera sekteristiska grupper som kan störa lansering såväl som problematiska politiker från en gårdag passerade eller mutade. Utnyttjande ett känt koncept från vulgär-kulturen. Precis sådant strunt dom enkla människorna gillar. Något att ge tillbaka till den underklass man är född ur. Jag känner alltid för dom och strider hårt dagligen för dem.Vad som kan motivera upp dem.


Egentlgien vill jag inte vara elak här. Dom mer sällsynta Jan exkursionen in i Sveriges nyhetshändelser av och till med några års mellanrum är intressanta. Jag läser in något av en intressant - potent förvisso - kombination i personlighet inte vanlig tycker jag bland dom som både är så starkt uttrycksfulla i orden var för sig såväl som mängden. Och ej som jag skrev igår alltid lika lätt-analserade från text för en AI trots ivriga försök att trycka ner och sätta dit honom kanske - om nu kontrollerat av kultur-sides-maffian med deras dolda kopplingar till Stor-kapitalisterna på Bonniers och kanske rent av Amerikanen... Trots för ung förstår jag nog att ha lärt tillräckligt här när vi lärde om Vietnamkriget i skolan såväl som den stora svenska svälten runt 1900-någon-gång plus minus tio åren.

Skatta sannolikheterna sökningar från Wikipedias loggar

Enklast och oerhört trevligt - därför att access-loggarna från Wikipedia är mycket stora, många och dessutom inte riktigt självklara vad de egentligen samplar där alla problem göms för oss och kanske också delvis mer effektivt lösta för många - är:Förutom trevligt format är mycket tilltalande tror jag många upplever där såväl som nära relaterat Wikipedias organisation i övrigt att antalen vi får gäller för ett koncept vi kan mena oss förstå vad det är. Ett enkelt - och ofta väldigt sunt sett att lösa det genom - är att definiera världen enligt Wikipedia. Även om ändå ganska få entiteter och mer abstrakta koncept fullt i nivå med och större än många enskilda common sense (och för entiteter menande personer, f;retag, st'der, byar m.m. är Wikipedia lika gigantiskt när minikrav ställs på kontextuell infromation runt om entiteten).


Att skattning intresse upparbetat eller för en kortare tid upplevs direkt ges för entitet gör kanske saker enklare. En entitet ofta av och till tydligt lite intresserad av detta av och till är Google (kanske bland de senare cross-wikis jag möjligen minns namnet fel för) i Wikipedia och tror jag mer deras egen Freebase som kanske är mer ett långsiktigt ev. värde i datat men inte otroligt ett konkret värde köpt för mjukvaruplattformen hantering graf-näten.


Men är sidor och kategorier bra här?

Ett värde inser vi om vi kan lägga någon from av värdering eller hantering utifrån namespace ex. särbehandlande kategorier. Antar vi ej att vi kan det är skillnaden mellan förfrågningar terminerande i pseudo-sudor (fel eller förslag att göra en sida själv):


  • Att vi får data att ev. addera på lämpligt sett till request gjord. Ex. givet trafik till A eller indikationer sökande prospekternade Wikipedia efter sida terminerande troligt i A kan vi om just det intresserar oss kanske utnyttja ev. tydlig bild och första rader samt om ej direkt givet request titeln. Sådan information givet att man efterfrågade något av Wikipedia via någon av dess kanaler för det (sökning, url-fältet, titel-parametern m.m.).
  • Samt när sidan saknas bara förfrågningen.

Är statistik närmare associationer och statistik förfrågningar eller för användare prospekternade frågande efter information motsvarande en sökning ex. i en generell sökmotor all forskning, alla nyheter eller hela webben (den känner till) är det förstås mindre intressant. Poängen här är ju att kompensera bastillstånd för att få upp data tidigt innan andra kanaler etablerats (ex. köpande datat av större sökmotorer där man bör vara skeptisk kund tänkande runt sådant som absoluta kontra relativa värden och jämföra priserna - eller etablera det från många mindre kanaler vars kvalitet kan bedömas från ett lämpligt medelstort som Wikipedia - eller från kommande personer som söker i stort antal närmare eller över vad vi nu antar att Wikipedia med syster-projekt motsvarar).


Ty också om Wikipedia är stort gäller att även när ett fullt Wikipedia-kulturellt koncept efterfrågats att de inte alltid finns. Eller när de finns frågas till rätt språk-wiki (även om de nu av och till hanterar sådant som i Wiktionary). Det kan vara ett misslyckande av Wikipedia.


Och oavsett om Wikipedia levererar sida eller inte är kanske inte en överdrivet nitisk preferens till att anta att folk ska söka eller efterfråga information följande just hur Wikipedia namnger särskilt bra. Lite av att folk efterfrågar som de vill är mycket mer intressant tycker jag även om vi inte nödvändigtvis kan terminera det till rätt sida. Att reda ut vad som avses oavsett statistiken ska heller inte vara ett större problem: folk talar trots allt ett språk vi kan antas begripa en del av och relativt vettigt sökande skriva vad de vill ha. Trivialt illustrerat av sådant som En film om något (Movie), En film om något (Film), En film om något (Moving visuals), En film om något (Vulgar culture), En film om något m.m. vi kan tänka oss. En utmaning av och till är trots att Wikipedia hanterar området praktiskt i sina relationer mellan sidor bättre än nästan allt annat är att hitta rätt sida för något vi söker även när vi vet nära nog rätt eller helt rätt från de flestas preferens.


Frågan för att ta studien Quantifying Wikipedia Usage Patterns Before Stock Market Moves som exempel kan vi se som att vi kan uppleva oss välja mellan två perspektiv där ingen är kanske riktigt korrekt;


  • Är data mest intressant för att ge intressanta indikationer varumärken eller filmer själva trafiken på sidorna?
  • Eller att någon efterfrågat en sida om ett ämne?

Ty en del åtminstone skär ju korta svar. Och alla utanför rå-loggarna tror jag skär alla kanaler som ej är riktigt standardiserade men fullt fungerande (sådant jag tror kan vara från teknikområdet jag tror kallas appar samt toolbars och indirekta eller ev. också korrekt gjorda api:förfrågningar). Men jag vill i alla fall föreslå att jag mycket möjligt tar fel här. Som jag noterat här i övrigt har dessa delar av wiki-projekten ännu inte fått sin tysk som sitter och strukturerar upp saker: Samarbeten blir inte lika standardiserat enkla i gemensamt språk förrän gruppens tysk gjort sitt.Förövrigt mer utmanande prediktion men i åtminstone områden görligt om man ser världens data bredare från webbkanaler än Wikipedia är prediktion konkreta nyhetshändelser ej orsakande i vår bedömning av tecken på intensitet utan närmare att folk inte gjort något eller uppmärksammat vad vi med någon sannolikhet tycker oss kunna se i analys. Enkelt exempel är slitage-relaterade olyckor. Men så klart börsen är ju ett fint värde-motiverande exempel nog så viktigt för att det ska bli ett intressant exempel som får folk att faktiskt läsa artikeln och från det kanske noterande andra möjligheter (Men om dom predikterar från det och en IP-adress per minut kostar så här mycket...).


Och vad efterfrågar man egentligen?

När vi hamnar på en entydig sida av en typ som likt China-Vietnam relations uttrycket ett fördjupat expertområde jämfört med när samma information finns på en övergripande sida för ett annat koncept? Ju hårdare man vill ha just trafiken för en sida desto svårare blir sådant i mening av att jag tror man antar väldigt mycket inte helt lätt att göra för något stort dynamiskt handskrivit av människor. En mängd andra relationer än mellan koncepten indikerade konkret nära titel som sökta saknas i alla fall delvis om vad som föregriper vilken information.


D.v.s. jag tycker man ofta hellre tar allt data man utan allt för plågsamt kan ta ut från loggarna inkl. alla media-typer, alla projekt, alla requests, alla implicita förfrågningar m.m. Men förstås filtrera requests som ej efterfrågar data utan söker plantera data eller manipulera själva mjukvaran (ex. datamaskiner som systematiskt tror jag försöker föra en url eller länkar i loggar som kan tänkas publiceras för sökmotorer eller intressera den som har webbsajten eller som försöjer tvinga mjukvaran att publicera dem - en hel del sådant finns i Wikipedia loggarna åtminstone för 2008, 2010 och 2012 jag gjorde en stor debug fil av från några stycken resp. - även om jag spekulerar att någon filtrering det tänkbart finns innan loggarna publiceras eller skapas).


Avacerad värdeskapande respektlöst oartig analys

Går utmärkt att göra även om jag inte är säker på att mängden data det ger gör det meningsfullt och ännu inte sett en samlad lite större mängd resultat man kan bedöma det från. D.v.s.


  • Implicit förfrågan information via någon av enklare kanaler utanför att be om Wikipedia-sida som läcker en del av och till betraktas.
  • Ex. när relevant Wikipedias sökresultat hämtas.
  • Trafik närastående för koncept vi vet är ganska ovanliga kontrolleras.

Jag vet att en del är lite småintresserade av sådant för modeller men för värdet jag söker ger det föga även om jag är mycket intresserad just av dessa kanaler i sig och om de ev. har det värde man kan hoppas närmare motsvarande riktiga sökningar i en sunt stor mängd. I så fall kanske man vill vikta upp dem något. Troligast är dock värdet man får approximativt det man kan ta ut av alla requests i loggarna man analyserar.


Samtidigt beror det förstås lite på vad man egentligen söker och hur viktigt ett värde upplevs kontra att kasta bort information. Samplar man närmare uniformt över några miljoner koncept i övrigt är några mer frekevens-uttryckande vikt-skattningar för att modulera PAB-relationer m.m. intressant eller i alla fall för att få jämförelsedata. Ett svårt problem eftersom samplar vi stort nog uniformt för att det ska bli ett problem krävs en tämligen stor datakälla med nära användaren relaterat data. På "andra sidan" så att säga i vad någon skrivit är det lättare men båda aspekterna är sunt att ha.


Förr för ett antal år sedan kunde man faktiskt få ut sådant här av en ganska stor kommersiell entitet i Kina. Men numera vill den inte alls att jag ens ska använda den utan registrering. Och sä krigiskt våldsamma Kina verkar nere i Asien har jag inte vågat försöka påstå mig vara kines eller vad som nu krävs. Man vill ju inte bli orsak till att de kommer hit och tar Öland eller Gotland. Emellertid får man dock översätta dem - en utmaning man ej ska överskatta när vi jämför Wikipedia eftersom det tycktes för mig att de kom närmare Wikipedias mer entydiga koncept naturligt (om datat var sunt som jag har skäl att tro) med mindre av meningar och natural language generering av informations-sökaren. Tråkigt nog har jag knappast mer än 10 till 50 tusen sådana värden vilket är nära nog ingenting här (resp. värde något och för en viss tidsperiod - kanske en dag eller liknande men om jag minns rätt inte i alla fall längre än kanske en vecka eller månad).


Var hittar vi loggarna?

Wikipedia & Co tror jag ännu inte fått en tysk för detta. Därigenom tycks - jag tror så - att ingen egentligen riktigt vet hur det här fungerar än möjligen någon enstaka som gjort något kring det vid något behov. Bl.a. görs uppenbart viss filtrering såväl tror jag att försvarliga mängder requests tappas.


Om sådant gör datat sämre vet jag inte. Söker man mer aktuellt för mig upparbetade värden mot bastillstånd kan man ta långa tidsperioder och det reducerar bort för något så stort som Wikipedia tror jag allt relaterat dom problemen (även om förstås koncept och relationer fortfarande är scarce< även betraktande allt jag har från 2007 till idag vilket inte riktigt är alla loggar men många av dem).


Om nu stats.grok.se eller "loggarna" nedan används tror jag inte gör någon skillnad eftersom loggarna sammanfattar ett större tidsfönster ganska likt stats.grok.se tidsfönste:


Jag tror de skär en hel del information jag när typen av data är scarce inte vill kasta bort. De större loggarna bakomliggande båda där det också är möjligt för den som är intresserade av temporala samband eller identifiera variationer i tiden (ex. att plötsligt blir Företag A väldigt besökt i Wikipedia - kanske indikerande några pr.medarbetare som sitter och skriver där och tittar in när andra skrivit investierande potentiellt en större marketing satsning där man bjuder till i pengar som kanske levererar upp varumärket till coolt och het - leverande en mer eller mindre säker eller osäker vinst om vi föregriper effekten några veckor innan särskilt om vi själva skriver lite coolt efteråt om företaget eller lägger på lite egen trafik till sidan) hittas nedan:

Och återigen Wikipedia har tycks det ej fått sin tysk i detta område. Därav är det lite klurigt hur man snabbt laddar ner dem. Jag tycker man inte ska kringgå det heller - utan tysk vet nog ingen vad det kan innebära i övrigt - så man får nöja sig med två parallella nedladningr till dumps.wikimedia.org.

Jag vil gärna säga att man måste ladda ner nästan om inte alla filerna och göra mycket med för att få ut något alls av datat. Men för populära koncept ej ovanliga räcker det nog bra med kortare tidsperioder ofta nog. Stats.grok.se ger antagligen en bra indikation om man behöver längre tidsperioder eller inte (ju mer scarce desto mer data vill vi ha bakåt såväl som nu för att orka se förändring).

Tyskland är en symbiotisk kultur viktig för att internet ska må bra: Tyskarna organiserar hur data ska sorteras och dokumenterar det

Ett inte ovanligt kan jag uppleva typiskt exempel på värdet den tyskla kulturen adderar till Wikipedia:Och jag p.g.a. problematiska upplevelser under gymnasiet är till och med lätt psykiatriskt handikappad kring tyska. Det känns inte bra för mig att titta på språket ens för att ta in det för översättning. Men är kanske det är värt att i alla fall spara ned inför viss kreativ analys av diverse loggar för att söka sessions-betonade samband mellan prospekternade requests jag vet av och till läcker ner kompenserande delvis för brist på sdåan statistik från andra källor likt Google (men knappast i någon verklig mening privacy-relaterat och möjligt är trots det enorma antalet hits i squid-loggarna mängden att ta ut just så här för liten för att vara riktigt mätbar med annat data).Och medan jag som mer normal EU-medborgare upplevde kurser i mätteknik och dyligt som en kreativ inspiration till vid behov "post-händelse-relaterade-datafel" vid senare laborationer i fysik m.m. är den tyska kulturen åtminstone i Wikipedia riktigt föredömligt noggran. En mer ändamålsenligt kortfattat samtidigt tror jag ganska komplett tabell får man oftare än sällan faktiskt leta efter i Wikipedia-kulturen utanför den tyska-sfären. Jag vet inte om vi ska se det som ett föredöme för oss: Om tyskarna nu gör mycket bra här är kanske svaret snarare att de ska göra mer också i engelska Wikipedia? En snabbare lösning värs värde vi redan kan skatta och tycks för mig tidseffektiv för mig och många andra. Vi förtjänar kanske alla en tysk som gör sådant här ordentligt åt oss alla istället för att sämre kulturer ska fuska runt.


Andra fina exempel jag anser inte minst understryker Wikipedias ofta i vår (eller min vardag åtminstone) största värde som plats där vi önskar energi- och tidseffektivt hämta ut data att göra saker med är prioriterat mot ökad organisering och standardisering av infoboxar och på samma tema men mycket mer påkostat en hel utbyggnad av MediaWiki för att göra det mesta mycket mer välorganiserat: .


Har man som jag kan misstänka mig själv för en kombinerad positv- och negativ-stereotyp om den mer exakta tysken som samtidigt har svårigheter med större mer kreativa förändrande tankar kanske man egentligen mest tolkar saker och ting egentligen mer från det än rationellt från några enstaka saker man lägger märke till.


Tyskarna är ju dessutom inte bara väldigt många utan väldigt - nästan lite misstänkt - engagerade och intresserade av Wikipedia-projekten och allt möjligt relaterat att dela data, göra sådana här öppna samarbeten och liknande. Så de tar en försvarlig del av allt relaterat såväl Mediawiki och Wikimedia numera.


Delvis tror jag att det handlar om att vår större värld fylld av viktigare mer kreativa tankar gör tysken lite nervös. Och då vill de gärna sortera upp oss i samarbeten man kan rita små ontologier och införa termonologier för - såväl vad som där presenteras. Det tycks inte meningslöst för mig givet att om deras insatser av och till nu gör samplande av delar av data från Wikipedia enklare lär det gälla fler och ännu starkare och styrande fler samtidigt förenkla större mot sådant som interaktion via api:er till mer standardiserade applikationer av olika slag. Det går tänker jag som mer kreativ att det går att göra mycket nytt med Wikiepdia - kanske något runt teve eller havet och miljö - och då kan det vara bra att tyskarna strukturerar upp det klart åt oss.