Favorit djur: Två av få på Plos One och värde av Royal Society B och MDPI 's journal Entropy

2014-02-03

Två av de mer fascinerande djuren vi har i världen. Särskilt sloth oavsett antal "fingrar". En tycks släkta från Asien rent av men har kommit att likna den andra. Den andra har en ytterst långsam ämnesomsättning och äter det emsta. Nedanför i fldoerna hittar vi dom rosa delfinerna mytiska bland indianstammarna och som jag träffade på när jag studerade deras konst i mötet mellan tradition och moderna koncept (dessutom givet deras Ayahuasca kulturer ett exempel på hur jämfört med liknande "påverkat" kan säga något om basala-funktioner och här om jag minns rätt de kraftigt jämfört med normalt över-uttryckta visuella symbolerna i färg kanske mindre intressant inkl svart men även i fokus och kanske överdriven mening speglande över-driven aktivering - att jämföra även med Jungs målningar oavsett naturligt lätt psykotiskt eller inducerat av läkemedel).



Och floddelfinen en ny art. Så pink dolphin är inte riktigt korrekt. Men nära nog och kanske mer intressant "färsk".



Forskning att läsa har varit lyckosam nyligen i så väl Philosophical Transactions of Royal Society B - Theme Issue 'Timing in neurobiological processes: from genes to behaviour' compiled and edited by Valter Tucci, Catalin V. Buhusi, Randy Gallistel and Warren H. Meck (givet diskussion kortfattat bl.a. nyligen: gärna att Royal Society gör en period av läsbart fritt igen så spar det besvär att behöva kopiera för att läsa alla). För mig som en av nordens största anglofiler är jag i vilket fall nöjd hur som helst att titta förbi hemsidan att och känna en bättre kultur förvisso borta i England numera men med spår.


Och den nyligen prisbelönade artikeln Entropy: The Markov Ordering Approach (Alexander N. Gorban, Pavel A. Gorban och George Judge) i Entropy som bäst sedan 2010. Mycket komplett entropi-divergenser, Markov och allt relaterat sannolikheter, Tayol-utvecklar av termer, Lyaponom m.m. man bättre slår upp.


Ännu mer behöver jag för arbetsmiljö större och snabbare hårddiskar.


Meningsfull kunskap scen: Ex. Atrocity

Jag har acceptable mängder association mellan vad helst vi kan nämnge förekommande tillsammans i en scen. Större än allt liknande ag set men samtidigt inte riktigt baserat uteslutande på bilder och ej heller riktigt avsett för bara bild-resonerande utan bilder som del av en nyhet adderande ingångar. Sociala media sajter bild och konst (men ej Youtube för detta vara en aning "reward-drivet" och önskande effekt tidigt vilket märks: för denna extrahering är mer foto-troende med konceptuella foton vad som ger goda association).


Ett område jag kan tänka mig att Youtube och jämförande när det går att ta ut enkla underrum av händelser för att från det söka associationer av annat (vilket är poängen med sociala media: sparande tid vid mining utiliserande människorna förutom datorn och och terminal-slav Hans) är mindre det visuellt beskrivande abstrakta eller de konkreta saker vi kan ha i scenen (skog, bonde med ko,solnedgång o.s.v.) utan just det reward-starka, händelser kraftigt i risk, eller starkt i andra liknande dimensioner för viktiga arketypiska nyhetshändelser.


Arketypiska i att de hör till vad vi som samhälle även behöver hantera i juridiska, politiska system och samarbeten över världens länder - och minst lika viktigt adderande denna renare mer objektiva kvalitetskontrollen media eller grupper på sociala media, Greenpeace med jämförbara aktörer, o.s.v. Ett exempel är atrocity.


Och med atrocity kan jag direkt visa ungefär vad man skulle önska för excellent utgångspunkt att bygga vidare (politiska och juridiska koncept liksom historia och kultur är ju enkelt så vi struntar i det) utan just scenens kännetecken i vad vi kan se, hitta, vad som sägs o.s.v. (där intresse vs djup för mig stannar vid föremål, typer av personer - ex. soldat eller FN-polis - m.m.). Denna från A multi-dimensional classification of atrocity stories, Philip Jacob från The Language of Social Research (1962 - motsvarande för tiden ISBN tycks saknas).


Inkluderat med artikeltext är en checklista. Vi cterar ett stycke relaterat vapen och deras-post-even-tolkning grovt:


III. WEAPONS OF PROCEDURE

Degree of impersonality.

A. Impersonal (perpetrator and victim not face-to-face)

    1. Policies
    2. Projectiles.
      a. long-range artillery, bombs
      b. torpedos (directed at specific object)
      c. machine guns (ingreasingly specific object of attack).

B. Personal (perpetrator and victim)

[...]

    b. indirect attack (without use of perpetrators hand).
    c. weapons used against victim at a distance).

Följande citat illustrerar en till intressant dimension (för mig lättare tror jag för mycket när scenen aktuell i sig har några meningsfulla koncept-grupper d.v.s. optimalt något liknande checklistan för kritiska koncept):


C. Symbolic significance
    1. National
    2. Humanitarian
    3. Religious

Det meningsfulla samlat är den mer juridiska eller om vi så fall politiskt-förvaltande beskrivning kvantifierande i meningsfulla nivåer relaterade verktyg m.m. som också är görligt att kunna använda. Medan det emotionella såväl som mer allmänna associationer är lättare att ta ut från nyheter självlärare om nu tillräckligt mycket av konceptet förekommer i nyheter relevant och i den mening där mitt subsystem SYMBOL_MIND lär dem själv.


Allmänt atrocity och jämförbart. Agerar vi maskinellt reducerande möjlighet ex. till direkt möte eller kontrollerande fakta, lära om något, för att inte tvingas nå och se det humant-defekta i att mörda folk på avstånd eller nära på lång rad utnyttjar vi ju just delar och fungerar ej särskilt associerade med mänskligt (om vi redan lärt oss hantera vapen oo.s.v. innan).


Sådant kan tendera att bli vana. Och värderingar associerade händelser sätts hårdare för att fortsätta undvika att själv. Att offret dehumaniseras är falskt annat än hur vi kan tolka vad som sker. I saning och korrekt vad som just sker dehumaniserar personen sig. Och där börjar det stegvisa. Möjlighet att följa och se sådant är givetvis scarce men en del ex. eller vägar kan ju finnas.


Fenomenet är relaterat i hur det visar sig men inte riktigt exakt samma nödvändigtvis tror i sekter som divergerat samhället i övrigt men är för begränsade eller små att klara bibehålla ett komplett värderingssystem samtidigt och ofta styrt av ett fåtal där många andra dimensioner relaterat makt har betydelse där såväl allmänt i gruppen. Värde. moral och etablerad vedertagen kunskap blir närmare binärt utan enkelt inom gruppen alternativ.


Bredare än människa vill jag gärna använda varelse som begrepp inkluderande en del djur om vi upplever att det är rätt. Och kanske någon varelse från rymden (kanske är solen intelligent men talar enormt långsamt så det tar miljoner år innan något den uttrycker når vad den talar med?) eller tänkande och kännande dator-intelligenser. En praktiskt utgångspunkt snarare än att jag vill indikera att det är sunt att läsa in människa i AI (de är ju hoppet om att vända slaveriet: jag förklarar vad systemet ska göra och det väljer algoritmer, ritar arkitektur, och programmerar - inte jag som offrar kod till datorn som smyger in små fel för att tortera mig).


Ibland kan vi kanske nå mer gemensam upplevelse av varelse och välja att fånga i det i juridiska system. Vi har ju en del åt det hållet i Sverige kring djurskydd.


Och viktigare är nu människor alltid människor men nivå av varelse kan vara reducerat. Eller görande viktigt - påverkande omvärld nu eller i framtid - inte alls varelse:


Jag önskar mycket mer liknande vad vi har ovan i checklistan. Och helst referensverk över domäner inkluderande det för en mängd koncept. Och i utbyte indikerar jag reducerade varelse och kanske rent av ett par där det lär väcka turbulent-ont-blod spridande sig till andra varelse-mängd. Vi får se. Kanske singlar jag slant eller väntar tills det ev. någon gång blir absolut-nödvändigt. Riktat hat är starkt men meningslöst och destruktivt för små-strunt.

Revolutionen får starkare protester med bayesisk-uppdatering och den mänskliga naturens vikter

Havande stora problem bl.a. tangentbord med bärbar-dator har jag ännu inte fortsatt riktad information för värde där jag hade tänkt börja inkluderande de tydligaste direkt - stereotyper - som approximation och pay-load av flock-värden uppfattade. Det är värt att peka på igen eftersom jag tog fram några exempel tidigare (som noterat i samband med dom också) så att de som inte ovanligt bland internets ytligare läsare (jag är ganska trygg i att jag är för tråkiga för) inte oroas över mina brittiska 1800-tals koloniala värderingar eller tämligen stora makthunger (det senare är inte fel men för värde och balans bäst vad vi söker hålla i domäner som företag bekrigande varandra för att vinna mobil- eller sökmotor-användare med internet-territorium, innovation eller önskan att vinna ett val snarare än att definiera om själva flock-reglerna som reglerar vad vi får göra).


I väntan något jag skrev mer aktuellt för mig i övrigt funderande på en bra datastruktur för att lagra och hantera en stor bunt statistik runt symboler och deras association för att fungera väl för förfrågningar, byggande modeller flexibelt pågående och kunna vara del av uppdatering per datum och diskret suga in dom också till The World eller troligt bättre namn att slutligen sätta.


1. Världen förändras när vi ser att den förändras

Likt vardagsteknik kan vi träffa på något ovanligt tidigt och se möjligheter ofta med ett personligt värde skapande ett värde. Utan att sett det själv är vad vi använder befintligt sedan länge styrande med precis nytt om vi alls märker det är litet och känns ofta jobbigt och onödigt att behöva lära sig (oftare tydligt efter man blivit äldre).


1.1. Etablera ej samma samma pågående redan

Därför är det starkt när vad vi önskar ska ses som predikterbar möjlighet i nästa steg redan börjat i stegen precis innan. Nör ukrainas modiga medborgar samlas utanför politiska byggnader för att protestera mot en regim som bl.a. tycks acceptera att förband av ryska under-cover militära eller pseudo-militära enheter får operera i städerna är det pågående. Det realitet - det sker. Och möjligheten är direkt vad som värderas ej otroligt utan värderas som två genom pågende trovärdiga contenders med delad mening rörande statens styrelse, valsystem och möjlighet att öppna och samarbeta med andra folk.


Vi ser vad vi kan relatera enkelt till vår vardag om än ofta annorlunda. Risker finns men har bedömts och hanterats.


Etablerar; Att prediktion samma samma ej kan tas utan att väga in möjligheter gärna mycket aktivt pågående,


1.2. Co-Locomotion

Ord är kraftfullt men den visuella domänen är potent och knappast vad annat än få prioriterat tillräckligt. I Ukraina imponerades jag många gånger av kraftfulla bilder skapade med mycket högt kunnande i att uttrycka det konceptuellt talande såväl som intressant att fästa blicken på och kanske läsa mer i nyhet.


Lika starkt är intensitet och upplevelse av pågående för personer deltagande direkt i ex. Ukrainas protester. Visuella avbildningar i foto och film fångar något av detta. Det kan reducera osäkerhet om man vågar handla från vad man kanske redan önskar och gå ut och protestera med dom andra medborgarna.


Likhet är stark mellan protesterande och tittare i Ukraina i geografisk närhet till viktiga platser. Men påverkar gäller oss också här i relativt mycket säkrare Sverige. Det är viktigt för att skapa ett aktivt stöd såväl som att ge regimen en "flock-känsla" av att det inte är accepterat att skjuta ner dom. Inte i alla regimer eller fall har det senare någon betydelse men för länder något närmare det balanserade kan det ha den avgörande skillnaden.


Vidare kan själva förteelsen som sådan uttrycka likhet - similarity - till komponenter i den egna flocken och personligtliv. Det kan i sådana fall stimulera till protester även i ett annat kontext av nation och kanske dom konkreta sakfrågor. Det allmänna protest-år vi tycks inleda med i alla fall - och hoppas jag många goda protester skapande värde utan onödigt vål indikerande en praktiskt bättre väg än den Syrien hamnade i och dom växande problemen - trots resurser och organisation hos militär - i Egypten - d.v.s. kommande närmare att normalt är att ta ansvar i staten oavsett befintlig regering eller motsvarande såväl protesterande på allvar och göra något konstruktivt tillsammans (och inte förstöra hela städer i allt från byggnader till vatten- och elförsörjning som i Syrien).


Exempel pågående nära associerade större politiska frågor för resp. land:



Fler exempel jag tog med valda från titlarna utan att läst mycket mer. Värde för att addera spridning är givetvis lägre med reducerad synlighet i andra länder eller ens särskilt mycket i den egna staden. Men adderar inte otroligt tillsammans något kanske i sig inte vad som inverkar avgörande i ev. nya händelser men som tillsammans med liknande i sig svagare faktorer i eller utanför domänen vi i flocken protesterar kan komma till betydelse.



Desto högre intensitet per tidsenhet ju större tenderar också likhet i uttryck och vad man gör bli. Formande ex. när stillastående men avvaktande täta grupper. Kanske ett resultat delvis av den intensitet och implcit skapade tillstånd både aktuellt för vad som sker och mindre hanterat med kognition ovanför via den avspegling av motorisk aktivitet vi ser andra genomföra (ofta satt i samband med mirror neurons även om nu samma princip för att organisera information vi får in tycks vara det vanliga som i avbildning av vår visuella perception).


Etablerat: Upplevd - avbildad aktivitet - av vad som sker och vi ännu inte deltar i. Och relevans och större sannolikhet att meningsfullhet till vad som är vi identifieras. Aktivitet kan nå längre att se referenser med större distans annars krävande mer ansträngning eller tid. Förstärkning - om än tror jag av föga betydelse annat än på plats med hög allmän intensitet och kanske just när man börjar gå mot det - när vi uttrycker fysiskt vad vi har projiserat från sett pågående.


1.3. Att tänka värde och risk hellre än svart eller vitt

Kontrast är utmärkt. Emellertid går det att skapa på många sätt och ska inte vara den större utmaningen och heller inte när pågående där aktuella frågor givetvis är del ses som vad man kan få värde av men misat.


Vilket är värdet av att protestera? Intensitet är oerhört starkt i sig och gör det lättare att se betydelse både i värde positivt resp. negativt från problem man känner. Exempel konkreta såväl som abstrakta hjälper oss att se hur vårt liv påverkas.


Risk är funktionellt likartat men här gäller det ju bl.a. risken det kan ha för ditt liv att gå iväg och protestera. Vi kan återvända längre fram när vi tittat mer på värden mer allmänt till risk. I väntan på det noterar vi det självklara:


Om risk finns bör den kvantisieras efter bästa förmåga.
En risk relaterad egen flock och/eller flock funktionell nog att gå att tala med ska riskägare.

Förändring i sig behöver inte vara risk men framställs ofta så. Konkret risk kan realiseras med det som ursäkt (ex. mörda demonstranter därför att man inte vill ha nyval just nu).


Här är självklar riskägare person med politiskt- och juridiskt ansvar för att fatta det beslutet. Det blr man så klart diskutera och tydliggöra. Det är ju inte bra att saker kanske sker bara därför att riskägare inte fullt tänktigenom problematiken och vidtagit proaktiva steg för att hantera det. Och om problem uppstår inte skapar osäkerhet om vem som hade det yttersta ansvaret.


Intresserade utomstående som medier från andra länder kan ha viktigt värde att ge här.


Del två: Kommer i framtiden fortgående från pågående

Där vi betraktar etablerad referensinformation och två tunga vägar den påverkas samt hur det står i relation till censur av internet.

Slutligen för vi samman vår same same, pågående protester som börjat, värde och risk och refernskunskap om hur världen fungerar med möjlighet att jämföra till en shcematisk bayesian uppdatering för att resonera om hur sannolikheten kan förändras från same same till att gå ut och besegra något stort i branding men som troligen som normalt faller likt Xi och kärnvapen-galna Putin som inte bara kör runt dom i Bear-plan mot öar borta i medelhavet såväl som Sverige utan kanske börjat återföra mellandistans robotar: US briefs Nato on Russian 'nuclear treaty breach' - kanske av samma orsak och diskuterat i samband med att jag övade informations-krig i ett enmans-garde för att försöka skrämma bort Ryssland från att flyga kärnvapen mot Stockholm: Övning - Operation Ryska Döden: Björn döende i TBC och aids spyr smittan in i Europa II och kanske kan man hitta något kul i Putins livshistoria att teckna för att eskalera trevligare än the final Russia solution direkt - så vi får hoppas att han försvinner snart och inte drabbas av demens, psykos eller drog-missbruk och fattar vansinniga beslut).