Sony gjorde kanske ett tysk-futuristiskt beslut

2014-12-20

Eller om nu givet att Nordkorea till och med skjuter missiler med pay-load-uttrymme för diverse mindre "exakt" (som biologiska och kemiska stridsmedel eller smutsiga bomber) att Sony fattade ett ekonomiskt och moraliskt beslut. Man begrep att Nordkorea kanske kunde uttrycka något - antagligen skattade man mindre - men gjorde likväl ett moraliskt vettigt sunt beslut:

President Barack Obama declared Friday that Sony “made a mistake” in shelving a satirical film about a plot to assassinate North Korea’s leader, and he pledged the U.S. would respond “in a place and manner and time that we choose” to the hacking attack on Sony that led to the withdrawal. The FBI blamed the hack on the communist government.

North Korea hacked Sony: Obama | The Hindu

Den japanska kulturen känns ju allt mer vuxen (i mening av jämförelse med och termer av analys Tyskland snarare än att det ska tolkas förringande av Japan).


Tysken vet att dom är sämre än andra: Men det duger inte

Tyskland i urval

Veni, vidi, vici

Finns Twitter, revolution och Libya i Google när Google är "fog-slurish"???

Ryska 2013 inflygningen av kärnvapen mot Sverige: Att rösta på Socialdemokraterna därför att Sveriges gränser är viktigtTysken vet att dom är sämre än andra: Men det duger inte

P.g.a. s.k. miss-management med Blogger ursprungligen publicerad i Tysken vet att dom är sämre än andra: Och det duger inte.


Eller hur man nog ska uttrycka det. Men det kan ju inte alltid vara en vinnar-makt som finns och berättar hur man gör. Och i avsaknad av det räcker det ju fan inte i att bli något amoraliskt som varken gör fel eller rätt. Eller ska pappa USA komma och läsa igenom vad ni drömmer om i e-posten och sedan förklara hur man ska tänka moraliskt rätt i svåra frågor?


- Näh Tyskland om dom mördar några tio-tusentals - eller nog troligare fler med post-skirmish - kan man inte tänka att man är passivist i Tyskland och att det gör det OK att tjäna en massa pengar på mordem


Sådant kan man kalla felaktigt tysk-djävlar - defekt därför att den typen av amoral är inte just lokaliserad (om de nu inte fastnar permanent i den hår skiten de är i nu och konvergerar in i något nationellt övergripande subkulturellt) Tyskland. Man kan - och kanske uppleva lite fult och jag kan uppleva det lite fult eller verbailistiskt billigt men samtidigt i realis just här argumenterat även om jag avstår från att söka seriöst söka den ev. relevansen för den jämförelsen - mena att sådan amoral är vad vi ser mer av i Europa idag - inte bara i Tyskland utan även kanske i UK och mycket möjligt i Norge vars regering sägs ha förnedras sig trots abnormt feta fonderade högar med pengar till att försöka förklara Nobelpriset för Kinas kommunistparti ("det har ingenting med oss att göra [Och där åker de ner i den moraliska skiten som demokrati. /HH] utan det är dom andra som vi inte kan styra över som fattade beslutet": D.v.s. implicit att de stödjer vad Nobelpriset argumenterade emot: Moraliskt förtappat) och [Här kan man uppleva det billigt argumenterat men relevansen givet hela frågan är mycket hög för Tyskland /HH] just den amoral som klarade att få tyskar att åka runt och gasa folk i särskilt utrustade lastbilar utan att samtidigt se dem som människor. Judarna togs till en icke-mänsklig konkret fråga om ett lögnaktigt samhällsproblem man klarade till att få till givet utan att det ifrågasattes tillräckligt.


Sådant är populationer av människor känsliga för. Och att hålla sig ifrån moraliska frågor är inte svaret. Oavsett man om passismen är potent bland folket. Att man inte är beredd att betala pris i blod är inte svaret därför att konkret omoral realiserad den kostnaden ändå. Ej heller är svaret att hålla sig till pengarna. Tro det eller ej för en föga ekonomiskt välutrustad person som jag personligt men jag kan kasta mynt på vilket europeiskt land som helst inkl. Europa. Och det bor ingen moral där heller.


Här är the shit heller inte svårt. Det skulle vara något förbannat otroligt om tyskarna inte bättre än mig och alla andra i omvärlden begrep den här frågan bättre (och jag har inte brytt mig i att borra upp Tysklands publicerade efterkrigs-corpus: Så länge de leker amoraliskt ekonomi-krämare rädda för större beslut prioriterar man med begränsad budget hellre tiden på en riktigt land). Man intellektuell förståellse är fan heller inte svaret här. Svaret är att Tyskland behöver ta en svår fråga där dom är the shit - som dom är nu EU - och göra det för första gången. Vad är alternativet? En form av välskriven standardisering av hur vi gör accounting i EU medan verkliga frågor som säkerställer frihet är vad vi inte längre orkar till därför att Europas största land aldrig vågade lita på sig själva utan amerikanen som förklarade upp saker för dom?


Någon gång får väl någon i helvete ta och förklara saker och ting för tysken och se till att dom växer upp. Och fan om något annat än Tyskland någon gång blir vuxet duger.


Propaganda och förstärkt information: Elva vapen
Bild: Handelsman eller mördare? Svaret är komplext. Ska vi ringa amerikanen och fråga och när amerikanen inte längre fattar varför vi ringer ska vi standardisera handel i EU och lämna moralen?


Komisk teckning: När yngre flaggor ger sig ut på äventyr är det viktigt att äldre kommer med
Bra pro-svensk skämtteckning av känd tämligen skicklig svensk konstnär [Prosvenskt är ju populärt sedan några år och då blev jag mer pro-svensk också. Men här har det också annan relevans. Kanske behöver Tyskland en ny Faters-figur når amerikanen nu lämnat Europa: Ett germanskt folk som dom själv som talar om hur man ska tänka och tycka. Varför inte svensken (bättre än vad Ernst Hugo kallade dansk-djäveln i alla fall som ju inte är stort mer än tysk. Vi vill ju inte att det hela med dansken förtyskars till en amoralisk fråga där verkliga beslut försnilas bort från samhällets verklighet. /HH.]


Libyen visade människans mod att tro på en bättre värld
Eftersom nu tysken är så rädd för att våga lita på att dom är som alla vi andra och faktiskt kan fatta moraliskt vettiga beslut istället för att leka economical accounting breast milk replacement therapy har vi kanske något av en förebild i Libyen. Moraliskt riktiga beslut kan kosta. Och vad som verkade åt fel håll kan komma igen men hade du stannat hemma och räknat mynten istället för att göra något verkligt fanns aldrig chansen till något annat: Och varje gång du gör rätt i antal blir det lättare (ingenting i historisk-erfarenhet rörande sociologin i predikterande morgondagen är tydligare än att intensitet och uttryck av demokrati är den största faktorn predikterande dess nästa uttryck: Men bra saker kan kosta men det får inte innebära att vi tyskar-ner-oss för då blir det aldrig bättre). När jag skrev det här inlägget hade jag föga p.g.a. just vissa accounting tax issues (väl-lösta nu) men jag fick saker - jag var verkligen förvånad av det för jag har aldrig fått något innan eller egentligen men förstår kanske bättre nu lite varför - fish and chips, snus, och kebab. Saker kostar och räknar man det krona för krona innebär moraliskt rätt ofta nog en förlust oavsett tre fria fish and chips per vecka av en någon från en nationalitet viktig från perspektiv. Det gladde mig förvisso och fettet kontra alternativ (men krävs det klarar jag att svälta: Jag har prövat på det och tar det np upp till åtminstone ett par veckor om rätt moral fodrar det: Och efter ett par veckor letar i alla fall jag smulor på golvet i lägenheten - det är en förbannat svår övning men du dör inte av det och tar heller ingen som frisk person skada av det - riktigt svårt bara två veckor men ok) just då var tillfredsställande men det är inte en ekonomisk balans där ju gör en vinst. I den mening - säg om vi tänker 800 - 1500 kr per timme handlar det om miljoner i förlust om nu alternativ konsultkostnad antas verklig. Ekonomiskt sunda system är bra. De löser problem effektivt. Men de ger oss utan moraliskt ansvarstagande ej skydd mot riktigt problematiska problem.


Mer om att ta sitt världs-ansvar - jag tar det genom att räcka ut en stödjande hand till tysken och ge dem ordentliga svenska moraliska tips - hittas i:


Tyskland i urval

Veni, vidi, vici


Frågor som dessa tror jag egentligen mindre på Tyskland: Ryska 2013 inflygningen av kärnvapen mot Sverige: Att rösta på Socialdemokraterna därför att Sveriges gränser är viktigt. De behöver något som är stora i makt-spel och pengar. Där moral betyder något medan alternativen som orkar driva är färre. Ryssland behöver vi inte Tyskland för. Kina är tung på en nivå tillräcklig för att ta Tyskland stabilt till att våga känna tilltro till sin moraliska ork. Det behöver vara vad som är stort nog att leva kvar i society management kultur åren som följer och ge med stabil centralitet.


Men tyskens utmaning sedan år i riktiga frågor ligger nu här. Så bäst planerar vi ovanför dem för alternativ. Mänsklighetens konvergens mot en bättre värld är stabil och växande i derivata uttryck åt rätt håll sedan år. Tyskland kan när de vuxit bidra med något mätbart. Men föga otroligt ska det jollras runt med dem många år ännu innan det kanske blir något av det.

Tyskland i urval

Riktad information - Symbolernas upplevda intensitet och emotionella potential: Verktyg

Tyskland behöver tvätta bort kinesiskt korruptionsförsök med symbolhandling

Att besegra Tyskland: Kunskapsdriven militär-innovation

Riktad information - Exempel: Översätta gaskrämare till engelska i negativ känsla riktad Ryssland

Är USA och Tyskland lättare att föreställa sig är involvervad realitet än Portugal?

Pappa säger nog så bara: Han är inte tysk

Affisch-budskapet: Fånga uppmärksamhet med vapeneffekt och blodig säl

IMF om det psykiska våldet: Statsministern fortsatt tyst om Anders Borg

The Smoking Gun


Är pappa tysk eller en vanlig hederlig icke-tysk? Ingen skillnad givetvis men idag tror många att tysken är troligare därför att Tyskland har mogenhets-utmaningar. Dom har svårt att komma över WII med resultatet att Tyskland inte vågar ta ett moraliskt ansvar när det faktiskt betyder något. De håller sig i en barnslig moral inhägnad som de numera skapar själva. Faktiska kostnader för liv: att fler kan dö akut, många fler kan dö fortsatt o.s.v. krävande är en kostnad de ej vill se.

Innan Tyskland första gången i en stor fråga som åtminstone kostat kortsiktigt ordentligt pengar fattat rätt moraliskt beslut vad är dom egentligen? Vi vet vad dom är. Som vi. Men the shit är att dom innan det inte fattat det och det gör dem moraliskt fega därför dom tenderar att uttrycka sig närmare en tjock lite dum bebis i dom här frågorna därför dom inte litar på sig.

Och här får det det börja med Kina. Det hade kunnat börjat med Ryssland. Men Ryssland är för litet för Tyskland räknat i reda pengar.

Och det börjar nu: Lär er att tala moraliskt tydligt eller kliv åt sidan i Europa.

Veni, vidi, vici

Ad u lot fighting shit so much harder. If I could give good advice. I can but will settle instead for a more general advice while underlining the responsibility EU owns (since they have monopole every shit in this area they have removed the ability more or less for others and hence owns the right as well the responsibility to provide: And sure you will).

Shit do not come cheap. I doubt I would be good enough to pay the price close to the central of such. I might be but I sure aren't sure while doubting I compare to much paying the cost.

Still the locomotion and commotion of such is watta we all need. Without it convergence of society arent functional at all really. Somehow I feel that the best of society would be of people in dynamics to take the perspective of the value of society.

A thought of one would however be that:

  • An actor such as the power munglers of the chinese communist party are ruled by several different layers, groups and such. Many would learn much more about such than I could: Here we care only about the effect on money-trade.
  • Money trade underlines the need of politeness.
  • Politeness induce implicite rules of engagement.
  • Such implicit rules of course are of direct value also of the other side such as during the umbrella protest (or watta nounish phrase was).
  • But the motivation to spread activate the understanding of such implicit rules as well everyone following it: Coming, protest, not getting killed, getting ordung removed, and so on, have another value for the power munglers taking having the money connection as they all have to day - being followed.
  • Underlining and supporting such rules for other entities. I would care for the worlds largest economical entity to do such shit only they with their little german [Can one joke about germans and ordnung without risk of state-problems if we need to borrow money? /HH] while perhaps US is already engaged (but I am not updated).

But who owns the rule? Or let's start with who owns the value of the rules? Yes they do and it is a good thing if the motivation of economical value to keep it is induced since such value do not exist for anyone else. On the contrary the value is by corruption non existant out side it or for younger people or just moral better poeple not cared for as imperative. So cheating is possible.


You did it once. And won slightly. Not much win. But the point was just to win and you did that. Say you do not win another one but play that even. You do not win neither does you loose. But you follow the rules. And later I do not say third time, neither another, but the one making sense: You cheat.


The cost and management of projecting movement in urbal warfare aren't cheap. Read up on it. Learn to cheat.


Make the bloody cost of another fucking crime against of humanity real. Do not bloody EU:it in the stereotype of EU: The once who never does. But make it real. Make it real that they fucking can not do it like they did once killing people free. Remember the party tops own the country economical.


And German. Step up moral imperative. We all: In Europe, West of Europe and in East of central Europe wait for you to man up taking shit as you have responsbility to do it. Come over shit and leave WII. And leave it not in some fucking economical world free of moral responsibility - man up to take real responsibility. Once people had to pay such cost to handle your fucking leaders. Can happend to any fucking country if in bad luck really: See that and get that sice and power matters in moral imperative size. You lot are still blinding large part of the worlds effective size since you still are not able to get that you are post WII: You left it, You are as we all, and it aren't due to some eco-only world view but that is just your bloody brain-play-thing. Man up. Do not creep under shit. Neither in Europe. Nor in Asia. Bloody man up.


Say noone asks you of anything cause you aren't worth asking? U big but like a big shit doing nothing cause it is like a big - in moral issues - baby that daren't decide anything real. Just do the coin play game like it matters as much as lifes.


Hi say I ask you of this and nothing more cause this providing would be lucky cause you aren't woth more.


But I do not ask you. Why would one? Provide. Start here and work it up to moral acceptable from that. Why would anyone fucking have to tell you? Or will it cause u left behind in your bloody history someone have to bloody order you fucks to thinkg straight? I bloody knews it aren't that why but to be honest u bloody often are scared or wtf one call it politcal right. And retreat to easy economical shit rather than meet true moral reality of the world. It aren't watta EU is nor watta it will be. And German bloody need to lead a moral dimension into EU cause size matters. It bloody number of killed life's instead saved matters. Provide. [And do not bloody do it for your self, nor economical shit, do it cause it is right, or bloody step a side.]
Bloody real value. Less blood for more society value.


And I for one believe in German. And I aren't in believing they have corrupted United Kingdom into some jolly EU-economical-shop-keeper we all hope want spread the corruption to Canada. I think German will provide here. Fuck I am even ready to bet on it. I can't bet lifes. But no matter that German will provide sooner or later cause the pot is as it is and even if we can not bet it we can not shame ourself not seeing it. The dynamics of EU will force German to steo up and they need to step up in the moral imperative issues and it need to be against something mattering, and they as well we all need to be ready to take some cost of it. Cause it can not be done any other way.

The Collective vs the Individual in the collective

För att efter postningen försöka hjälpligt sätta en titel på det hela vilket jag verkat att ha missat. Sköra konstnärliga personer som jag som lever av det fina i vår kultur vi missar ofta sådant: Musiken är nog för oss. Men mina läsare är mer grovlemmade - sällan vulgära förvisso men likväl mer krävande i ordens direkt uttryckts behov av att stava ut det större värde som redan fanns mellan raderna som jag många gånger begripit från respons från mången läsare - kan vi kanske se stycket som ett ex. på collective men via individen - personen i ett samhälle definierat av ett kollektiv - medan Postar om - already since years - Libya twitter ger oss ett kollektiv definierande individen från kollektiv såväl som individen (d.v.s. Lenin som dock här tror jag till stora delar måste ses som en representation av värden etablerade till likställt ett kollektiv).

I was a highwayman. Along the coach roads I did ride
With sword and pistol by my side
Many a young maid lost her baubles to my trade
Many a soldier shed his lifeblood on my blade
The bastards hung me in the spring of twenty-five
But I am still alive.Veni,_vidi,_vici

Postar om Libya twitter

Men ni får ta formatet som det är. Det är ej som jag vanligen gör det. Dröjer med det någon dag då jag ej accepterar datorer med faktiskt poäng för mig att vidröra internet själva fysiskt utan om alls via flyttbara usb-drivers via "legazy-"zip:ade filer. För mycket tid, för mycket pengar, för många vi i det.

Nedan Libya här i blogg-inläggen:

Nu är dom i luften & Libyen-inläggen samlade
2011-03-19Storslagnare musik än så här går ej att finna: Jag är trygg i givet mina stabilt skakiga ryska-språk-kunskaper att den vinner föga på översätter. Det fina med diktaturer är dock den storslagna musiken: Värt några hundra tusen svältande till döds. Men fel-tänket här är att vi inte ser Libya: Varför gav inte öknen samma storslagna musik? Rasistiskt tänkande är inte rätt förklaring: Orsaken vilken kan överraska många är att det inte är själva diktaturen som skapar musiken... Utan människorna så att säga: Fryser du dom seriöst kommer det ut musik ur dem men törstar du dem torra kommer det inte många ljud ut ur dem alls.


Relaterat

Ryska 2013 inflygningen av kärnvapen mot Sverige: Att rösta på Socialdemokraterna därför att Sveriges gränser är viktigt - 2014-12-19

Och jag röstade inte i förra valet alls. Och innan dess ej på bra många år överhuvudtaget. Hanteringen av gränsdragning motiverar men dock likt föga jag i övrigt kan tänka mig till att ge nuvarande regering stöd. Bättre. Effektivare i riktiga försvarsvärden - pengar och skallar - på sex till 12 år no doubt att visa gräns nu billigare än mer senare. Sedan är självklart the big issue här att försöka landa Ryssland såväl som jämförbara geo-politiska entiteter stabilt i demokrati (inte minst Iran och Pakestan) men det förändrar ej betydelsen av att hålla gränsen ren när det gäller lokaliserad pay-load såväl som inflygningar.

PS

Liksom my $apa = $kreml; $apa=~ s/[^a-z ]//g

FAQ: The Nuclear Umbrella

Nuclear umbrella innebär ej att du inte behöver få en fin upplevelse av dina kärnvapen. Men du du måste garantera leveransvägen.

Leveransväg inkluderar show off resp tillförlitligt mätbart resultat.

Strategiskt bombflyg leverar resp. men är i sig ej optimalt i tillförlitlighet. D.v.s. givet kostnad för kärnvapen i sig finns ej anledning att komplettera tillförlitlighet via andra leveransvägar.

Att lokalt placera kärnvapen för att komplettera upp strategiskt bombflyg är en väg för att bättra på garanterad effekt. Att fjärrutlösa är enkla än att flyga in kärnvapen via strategiskt bombflyg. D.v.s. ex. placerande kärnvapen i Östersjön eller längs Kalmar-kusten och i Stockholm.

Jag har tidigare i några varianter diskuterat detta (säg två eller tre inlägg senaste åren). Och jag tror läsaren vinner något värdefullt (osäkert vad men något fint tror jag säkert) på att leta rätt på dem själva (medan jag istället blir uttråkad och självdestruktiv av att hitta sådant när Google gör fog slurish säkert relaterat storslagna politiska konspirationer - ok vi vet alla att det är så men om vi inte lossas att det inte är så tror folk att vi är galna - liksom snö-smältning i december återkommande: det kommer, det kommer igen, men vi pratar ej om det bäst - thats life and I love it that way - any other way and I wouldn't care for shit and for sure would not write it down).

Finns Twitter, revolution och Libya i Google när Google är "fog-slurish"???

Jag satt precis givet Ryska 2013 inflygningen av kärnvapen mot Sverige: Att rösta på Socialdemokraterna därför att Sveriges gränser är viktigt (2014-12-19) och reflekterade om jag behöver posta om samplingsdata från 4 månader pre till åtta månader post revolutionen i Libya givet indexerings-problemen i Google för ett par andra saker som understryket i Ryska 2013 inflygningen av kärnvapen mot Sverige: Att rösta på Socialdemokraterna därför att Sveriges gränser är viktigt.

Och ja. Jag kommer behöva det. Jag var 99.99% säker innan. Och np. Och ja: En kostnad att publicera det en gång till föreligger. Kostnaden är 100 00 Tera Hans. Dessbättre har jag uttryckt verksamhets- och affärssystem där jag komprimerat ner handgreppet till något effektivt inkluderande en utstuderat läsar-förväxande (upplärande läsaren samtidigt som fel i texten om alls hade varit aktuellt försvinner) quality assurance non-iso-process. Och det är väl världen idag: Man förväntas att leva i andra non-standard-world kring ditt och datt medan man själv mest sitter och reflekterar om var gården försvann och om jag egentligen reflekterade att det här på något magiskt sett skulle komma tillbaka till mig och om jag moraliskt (d.v.s. defending name mostly if not 100% in ones own mind) förväntas röra lite på mig? För jag har inte rört på mig på 3.5 år alls. Allt utanför det är bara sekundära rörelser firande hos andra hur man rörde sig längre tillbaka.

PS

Samtidigt vill jag heller "inte-inte" säga att jag "inte" verkligen är så förslappad som jag försöker ge sken åt. Kanske är jag just så förslappad - ... -. Och är det verkligen helt fel? Jag "tycker nog så"... Och innan man låter det bli en magisk fråga do the country yard.

Sub-PS (eller hur man korrekt adderar lite text extra)

Låt oss leka med tanken att jag egentligen är mycket mer förslöad än jag vill ge sken av. Som ett moraliskt uppbyggligt projekt för the other readers. Tänk mer förrän det det om action of you affect me eller hur välkända management konsult X uttryckte. Keep it out of my yard.

Sub-sub-ps

Sedan är jag så klart inte slö alls. Jag erkännder ärligt att jag inte joggar 8 km varje morgon. Men väl inga rena heltal varje vecka heller. Men jag minns gymnasiet när vi joggade ut till Gamla Uppsala från Fyrisskolan. Innan hälde vi i oss två dl. Mollipect för efedrin sedan var det ut i naturen och den gamla vackra svenska konunga-födelsen ort. Minns jag rätt kom jag in på plats 25. [Hans skämtande lite mest för att understryka hur typiskt svenskt väpnad redo han är när Ryssland ev. tar air-power över Atlanten. /HH.]

Sub-Sub ps.

Hans erkänner i ett extra uttryck samtidigt som han understryker betydelsen av växande budget till försvaret och signal-spaningen att han löper i hård takt 6 km varje morgon. Som tidigare fotograterats i Hans Husmans blogg jonglerar han med knivar vilket knappast någon ryss gjort någonsin. Hans Husman är en stor svensk. Blogger.com/Error.page.atm

[Skrev jag ovan gör jag det säkert också. Jag hoppas dock att det inte blir som mitt engagemang för forskning och kvinnan som aldrig gav mig XXXXX trots ivrigt engagemang. /HH]

DS

Tja. För att besvara frågan Finns Twitter, revolution och Libya i Google när Google är "fog-slurish"???: Inte om jag greppar Googles "aging-out-old-shit" wrong, senaten sover, eller Google gärna är lätt manipulerbar vilket som. Jag lutar nog åt första alternativet här men jag heller inte följt upp och andra vägar sådant kan uttrycka sig har verkligen inte varit vad jag ej mött många gånger förr i olika roller. Old shit räcker väl men utan uppföljning ska jag heller inte påstå det vara så. Samtidigt ska ingen tolka något som att det inte just kan vara just det (liksom heller inte annat för den delen men min erfarenhet är att man brukar lämna mig i fred i allt sådant d.v.s. "keep it resonable calm and out of my back yard..." Vill ni ryssar förslava några slaviska folk så protesterar jag så klart - helt fel - men är nu inte Östeuropa ryskt i någon mening och är det inte fel att ni flyger kärnvapen hitåt? Jag menar så och nog finns tysk energi-fabriks-output-korruptions-harmoni att finna för oss alla? Leverera 107 TW - eller vad det nu är jag drar till med något här - så ser vi säkert tyskt mellan fingrarna med montering av lokaliserade kärnvapen i Östersjön på plats redo för att fjärr-utlösas).