Världsmusikens Kanada-dag firar firas med Shania Twain

2013-06-12

När jag igår korrigerade samtidigt jag förberedde en anpassning mindre del version av - common sense strukturer i samband med att en samlad export av dem tillsammans med många andra större datastrukturer förbereds till presentationslagret på Semantic Wikimedia för att ge visuella sid-noder relaterat aspekter och samband indikerade för händelse trådar, personer m.m. förekommande i nyheter liksom givetvis nyheterna i sig i cluster-mening över en dimensions-reducerad värld oavsett om vi ser alla nyheter en dag som en visualiserad händelse eller omvi välkher se en mängd nyheter för en tidsperiod från perspektiv av President Obama eller President Isaias Afewerki - ett antal fel jag upptäckte i rest-effekt från en eller flera av de troligt större common sense importerade (ex. Freebase) reflekterade jag över namnet Evo Morales.


Det är ju en sådan fascinerande sak att namnge sig själv, ett barn eller annat oftare längre bak i historien relativt fallen vi har idag upparbetat efter den egenskap man ser som viktig. Betänk att Engelskan idag - och misstänker jag har gått från att uttrycka detta mer relativt sig själv precis som det var mindre uttryckt från börjar - i bredare mening tenderar att lägga en försvarlig del i det händelse-relaterade nära vad som sker, hur det är annorlunda och varför det tar mig närmare mitt mål och om en positiv eller negativ kostnad finns är den av sådan mät-storlek att den ens är relevant för mig att betrakta och om så hur hamnar den i storlek med vad vi ä beredda att acceptera eller låta någon annan acceptera kostnaden för (d.v.s. ett abstrakt värde i det senare fallet också om ej pengar därför sådant går ej att göra hur mycket som helst oavsett värdet - jämför gärna hur världen en gång till betydande delar var koloniserad).


Engelskans är potent i detta. Det gör det lätt att tänka spatiellt-plan inriktat. En nackdel jag tror är relaterad till samma egenskap är att vi när vi aktiverat detta tänkande har vi lite svårt att ta perspektiv av en annan person. Vi får lättare därför en värld av stora segrar och stora nedgångar. Men oavsett hur problematiska t.ex. sämre egenskaper perioder kan vara utvecklas världen snabbare i positiv riktning i nutid än bara lite län gre tillbaka borta vid 1970-- till 1980-talet.


Ett till bias vi ibland uppvisar inte långt ifrån samma sak är mellan effektivitet och kompetens resp. över en nära liggande aspekt av en dimensionsrymd tenderar att associera det till det emotionellt kyligare. En följd verkar blir att när vi redan från igenting i unknown skattat en negativ aspekt tolkar vi också från ingenting in en enorm relativ effektivitet och kompetens.



"
You're a regular original, a know-it-all
[...]


Okay, so you're a rocket scientist
That don't impress me much
So you got the brain but have you got the touch
Don't get me wrong, yeah I think you're alright
But that won't keep me warm in the middle of the night