Kanada är vildmarkens skönhet

2011-05-25

Jack London. De vidsträckta vidderna. Rika skogar fyllda med energi, ädelstenar och guld. Vackra kvinnor.

Moralisk ryggrad. Ett engagemang för världen utanför dom egna fötterna:

Kanada.

Modifierad datafrafik ut i startpunkt eller under väg till ändpunkt

Åtta gånger fick jag editera om föregående inlägg därför att filmklipp kom i felordning. Åtminstone de sista fyra gångerna var de i rätt ordning när de sparades. Det är av viss betydelse att se om man fått dem i felordning då det blir väldigt annorlunda.

Möjligen relaterat med drivrutinerna för graf modifierad för tre timmar sedan. Men tvivelaktigt på något sätt alls relaterat just till det inlägget.


Klumpigt programmerad förändring också. Givande diverse problem.

Det är nu verkligen mycket mer systematiskt men vad som tas till avslut när andra större saker är avklarade.

Bodström - Åren Under-cover

2011 - Bodström återvänder till civilisationen för att friskt inspirerad av en tid i USA likt Zeb Macahan skipa rättvisa. Eller de tror vi med någon genomtänkt premiss av dåvarande monopolet Sveriges Television utvalda Blackfisken tränga in i den organiserade makten (eller kändes det bara mindre imperialistiskt därför att de pratade italienska - oj så fel det blev) och inte för de diskreta aldrig uttalade hoten men ändå över media, i butikera och i den politiska eliten viskas där revolvern är vad vi känner är underbordet.

Bodström viker sig inte försådant utan träder ut för att segra med sanningen och låta ljuset falla in i den av var drypande Makten där endast det friska ljuset och kraften hos den rättfärdiga givande upp sig själv för att skapa rättvisan där Myglet rensas från Politiken.

Nå jag har inte börjat läsa än mer än utdraget i Aftonbladet Men höga förväntingar är rimliga. Till och med att ett enstaka citat för Jan G nästan mållös där han bara i sin vänskapsstad Aftonbladet kan uttrycka sig nästan indignerat uppläxande men utan att peka som på något särskilt och då förstår vi att vi har upphetsande spänning att se fram emot:

"Men det är förvirrat det han säger, det som handlar om FRA är inte alls sant."

Är nu JG som förälskad i FRA enligt Bodström eller något annat vill jag läsa det. Det känns så atypiskt JG.

Men vad är nu sant. förra självbiografin jag läste var heller inte helt sann. Den sägs kompletterats men de områden jag särskilt noterade uttryckte tecken på dispergens mellan kreativitet och GEO kausalitet fick jag för mig inte var kompletterad. Men så är det nu lätt att få datum fel. Jag vet nog det.

Men en sak ska sägas därför folk uttrycker sig regelmässigt indikerade att man inte känner till det:

  • Vadu du säger formar dig.
  • Det gäller allt.
  • Men ett särfall som rör sig längre är just sådant Enquist pekade på i Expressen.
  • När du tar den högre moralen och när det ifrågasätts att du möter det är det inte så lätt som folk tror att någonsin börja kompromissa.
  • Personer som vår Franska våldtaktsman inte främmande för att också korrumpera med pengar vilket om det nu inte mer tystas-ner vara en god indikation om vaed som lär komma fram i allt möjligt börjar inte med sådant plötsligt.
  • Det är vana.

När man tar den väg en del artiklar och recensioner indikerar väljer du delvis väg. Eller mer korrekt kanske dock mindre tydligt stänger du dörrar som du kan välja. Därför relativ förändring hos dig såväl som någon annan är vad som fångar vår uppmärksamhet. För att ta ett trivial exempel både relativt person och tid: Lars Werner relativt någon känd politiskt nykterist (jag hade kunnat lärt mig mer om våra politiker men jag säger som Bodström Buhrain var ligger det någonstans - nå Alf var säkert nykterist gissar vi).

Nå vi tackar för kostnaden skickad till oss för recensionsexemplar även om det inte fullt framgår vem avsändaren är. Jag för in det i min sjätte kolumn här utanför bordet.Nej jag är strikt i att destruera recensionsexemplar oavsett vad om jag inte betalt dom själv. Men så har ingen skickat mig en ny sportbil heller tillsammans med en liksom liten pension för kostnader för den. Där funderar vi kanske kanske om vi kan få mer eventuellt. Syrien verkar up to grab. Jag tvivlar på att någon protesterar om man sadlar hästen och likt Lawrense rider ut för att organisera saudia för problem solving.


Korrekt JG musik oavsett hur man väljer att tolka saker och ting för också här har vi ju minst två sidor.

Men kan vi nu ge Bodström för lämplig musik för att riktigt uppmuntra honom i hans modiga korståg mot korruptionen inifrån undercover för att nå träda ut i ljuset för att predika sanningen. Finns det så mycket vi kan välja mellan? Ja faktiskt. Är det revensch mot den orättfärdiga härskaren? Kanske Men Nja. Mer...

Eller är det kanske?

Möjligen lite...

Eller blir det...

Men vi kan se hur trupperna marscherar ut. De är osäkra. Gruppen ger trygghet. Vi ser likhet i språket (jfr krisens språk: ).

Men responsen är nu vad som skapat nyheterna man försöker balansera där jag tvivlar på att boken innehåller mycket som folk i övrigt bryr sig i. Det är som den här vännen till kungen med kumpaner som överreagerade kring några foton eller vad det nu var. De övervärderar den vikt folk i allmänhet fäster vid det. Egentligen därför sätter jag viss tilltro till att kungen kanske är oskyldig här just i vad han så om att ha nämt det fö rsin hustru. Jag gissar och spekulerar att han kanske lärt sig att den relativa värderingen nu inte riktigt är som många tenderar att tro. Och ännu mer här där vi haft det avslappnat länge tenderar sådant att direkt sorteras in i nöjes-media vilket förvisso är ett problem men som ingenting kommer förändra mer än just vad man vill undvika så mycket mer (det är i någon mening att tecken på en allmänt i den svenska flocken allmänt trind välgödd vardag med få rovdjur och mycket gott gräs att beta).

Men rätt musik då för Bodström?

"I'm a gambler, and I will take you by surprise
Gambler, I'll aim this straight between your eyes
Gambler, yeah I know all the words to say [[förövrigt interferens här vilket Madonna av och till har i lyriken för att understryka diverse övrigt dubbel-tydigt vanligen rörande det romantiska om än inte just här men interferens kan nu variera lite men trycker du up 15% av lyssnarna som köper tidigt varande redan troende lite extra är det värde för övrig skivförsäljning. ]
'Cause I'm a gambler, I only play the game my way, yeah

[...]

I'm better off forgotten if you think that I'd be good
One day you see me the next day I'm gone
Don't fight me baby I don't want to hold on
I'm a gambler, a gambler"

Nå jag tror det blir en utmäkrt läsning. Utan att läst Bodström i övrigt mer än enstaka uttalanden har vi ju goda indikationer om viss förmåga i språk och som sagt uttrycker du tydlig moralisk ryggrad lätt över-uttryckt upprepat är det vad som definierar dig styrande mer troligt än att det som gjort här i språk mer än att de bombastiska efectos especiales (skänkande pengar hit eller dit eller känna behov av att uttrycka exakt vad man ger upp för att göra vad som är rätt).

EDIT: Inte dafa utan det gemensamma för kortbetalningar (det Affärsbankerna byggde)

Det batchar nu det mesta tror jag men med diverse andra perspektiv på respektive banksystem. Men såg det nere lite överallt medan kanske en direkt kanal för en relativt kortet relevant bank fungerade.

Kanske den här härliga stormen som kom in för att friska upp oss.

Användbart data för media

Jag tror säkert både Expressen i I dag är sociala medier en del av undervisningen liksom SvD nyligen i Näringslivs-bilagan och många andra har rätt i sociala medias värde. Men för media tror jag egentligen förutom enklare analys för att fånga nyheter har större värde att börja med annat. Oräknat ev. värde att delta i diskussion vilket jag har en känsla av självorganiserar då nu människor naturligt gillar att samtala på nätet och i övrigt.

Jag tog några exempel tidigare men ett till område ligger för att ta ett aktuellt exempel med Bodströms biografi skärningen mellan media och böcker. Möjligen är självklart inte unik för den som ger ut böcker även om det säkert underlättar.

Att djupare söka nyheter är nu vad som alltid kräver information och den viktigare än blir mer elektronisk fås större möjligheter att använda den vägen. Den ej upptäckta nyheten är alltid - om vi lämnar inkorrekta nyheter - en fråga om kausalitet där ett orsakssamband uttrycks.

Sambandet ex. att mutor utbetalats kan vara dolt i vilket fall vi i bästa fall har en orsak till att titta och vi kan se relationer som åtminstone kan uttrycka möjligheten.

Därav för självbiografier tillsammans med data för en modern nyhetstidning bäst organiseras meningsfullt för att ge värde för kommande nyheter förutom för mer utvecklade uttryckta publikationer i olika former kan ge värde. Det tillför en historik mellan möjliga personer, datum och GEO.

Ontologier går nu att göra väldigt formella och noggranna som ju Reuters Calais var ett exempel på (massor av andra finns men saker behöver inte vara svårare än på nivå Extrahera aktörer från debatt-artiklar (Ex SvD) och på det snabba CSV-filer mer än en stor ontolog uttryckt i en väldigt långsam standard) och kändes det när jag prövade och tittade på Guardians relationer kanske också. Den senare tycks ha en tämligen exakt lösning och kanske därför upplever jag att det nog kan vara ett tämligen omständligt arbete att bygga ut och skapa nya lösningar.

Men verkligen att enkla lösningar som heller överuttrycker en del (uppföljningen vid möjliga träffar krävs ju ändå och kommer det för snabbt går ju sådant att filtrera ner automatiskt också) ger ett mycket större värde om man flexibelt kan bygga ut utan stor arbetsinsats. Själv adderade jag en tror jag cirka 50 000 relationer från sociala media och i det fallet tvivlar jag lätt på att de gör nytta undantaget att markera vissa ord som relaterade till en viss-typ av nyhetsmedium men det tar inte mer tid eller kostar något i övrigt egentligen (och kanske finns ett annat värde i dom här relationerna också).

Sedan ska man ge det tyskt-exakta angreppssättet erkännande av att det ser väldigt imponerande ut när de stegar ut ev. relationer mellan entiteter men så långsamt där man för Wikipedia-datat ex. Max Plack extraherade ut för en logik för hanterandet för det lite mer komplexa är vad man själv tar fram snabbare med site-sökning mot Wikipedia från Google. Men för klassificering är det dock är jag från allt jag sätt en excellent lösning som vida överstiger allt Reuters Calais klarar många gånger om. Dock behöver data ju egentligen tvättas en del från hur ofta används och framför allt uppdateras och byggas ut. Kategori-systemen för journaler, böcker och dokument adderar enormt för det. Ett exempel nedan som egentligen bara kommer från extra-strö data från en import av ett system relaterat till dokument som ej är slutfört. Det kan finnas dubbel-kategorier i posterna markerade med , även om jag tog bort de flesta av dem dem just här vilket ev. var dumt därför att det ger en bild av hur man kan söka relationer genom att expandera (tänk konstsmuggling och du söker relationer till vad som kulturen och samhället söker och från det expanderat till samband i nyhetsarkiv för andra sammanhang där det dykt upp).

Relaterat

    Kategori: African people

  • !Khung
  • !Kung
  • !Kung Tsumkwe
  • !Kuong
  • !Xũ
  • 'Abotee
  • 'Abwetee
  • /Xam
  • A-Bunga
  • Aayamba
  • Ababua
  • Abacama
  • Abagusii
  • Abaha
  • Abakiga
  • Abakisii
  • Abakoum
  • Abakum
  • Abakuria
  • Abakwariga
  • Abalogoli
  • Abaluyia
  • Abandia
  • Abandja
  • Abangba
  • Abanyambo
  • Abasuba
  • Abathwa
  • Abbe
  • Abbey
  • Abe
  • Abi
  • Abidji
  • Abiji
  • Abonwa
  • Aboro
  • Abouré
  • Abron
  • Abrong
  • Abu Rof
  • Abuan
  • Abuja
  • Abule
  • Abure
  • Aby
  • Achakwa
  • Achanti
  • Achewa
  • Achim
  • Acholi
  • Achwabo
  • Acilowe
  • Acoli
  • Ada
  • Adamawa Fula
  • Adamawa Fulani
  • Adampe
  • Adangbé
  • Adangme
  • Adanme
  • Adara
  • Addo
  • Adija
  • Adioukrou
  • Adja
  • Adjeur
  • Adjukru
  • Adjumba
  • Adjuran
  • Adyoukrou
  • Adyukru
  • Adyukuru
  • Adyumba
  • Af-Kareti
  • Afango
  • Afao
  • Afar
  • Afenmai
  • Afizarek
  • Afizere
  • Afo
  • Afu
  • Afuno
  • Afusare
  • Afutu
  • Aga
  • Agala
  • Agibba
  • Agikuyu
  • Agiryama
  • Agni
  • Agolok
  • Agoma
  • Agona
  • Agono
  • Agoua
  • Aguro
  • Agwolok
  • Agwot
  • Ahanta
  • Aho
  • Ahonlan
  • Aiba
  • Aja
  • Ajalli
  • Ajibba
  • Ajio
  • Ajjer
  • Ajoumba
  • Ajukru
  • Ajumba
  • Ajuran
  • Ajuuraan
  • Aka
  • Akamba
  • Akan
  • Akans
  • Akaplass
  • Akapless
  • Akara
  • Akem
  • Akeroa
  • Akiek
  • Akikuyu
  • Akim
  • Akimbu
  • Akoka
  • Akoko
  • Akoose
  • Akosi
  • Akpafu
  • Akpenu
  • Akposo
  • Akposso
  • Akpoto
  • Akpwakum
  • Akut
  • Akye
  • Akyem
  • Ala
  • Aladian
  • Aladyan
  • Alago
  • Alagya
  • Alante
  • Alendu
  • Alladian
  • Alolo
  • Alomwe
  • Altars, Fon
  • Alunda
  • Alungu
  • Alur
  • Amaa
  • Amabaca
  • Amafengo
  • Amafingo
  • Amahlubi
  • Amampa
  • Amanarinya
  • Amandebele
  • Amangbetu
  • Amanya
  • Amapondo
  • Amaqaba
  • Amaqwathi
  • Amar
  • Amar Koke
  • Amarcocche
  • Amarinnya
  • Amarinya
  • Amaswazi
  • Amatembu
  • Amaxosa
  • Amazulu
  • Amba
  • Ambete
  • Ambundu
  • Ambunu
  • Ambuun
  • Ameru
  • Amhara
  • Amharinya
  • Ammar
  • Ampika
  • Ana
  • Ana-Ifè
  • Anang
  • Ande
  • Andembu
  • Ando
  • Andone
  • Andoni
  • Andonni
  • Andorobo
  • Angas
  • Angie
  • Anglo
  • Anguru
  • Ani
  • Anii
  • Ankutshu
  • Ankwai
  • Ankwe
  • Ankwei
  • Anlo
  • Annang
  • Ano
  • Anon
  • Anuak
  • Anufo
  • Anwain
  • Anwak
  • Anya
  • Anyang
  • Anyi
  • Anyi-bona
  • Anyuak
  • Anywak
  • Anywaq
  • Apa
  • Apende
  • Apindji
  • Appa
  • Appolo
  • Ara
  • Arago
  • Aragu
  • Aragya
  • Arawa
  • Arbora
  • Arbore
  • Architecture, Fan
  • Architecture, Gun
  • Argo
  • Argobba
  • Argobbinya
  • Ari
  • Ariaal
  • Arimi
  • Arisi
  • Arma
  • Aro
  • Arsi
  • Arssi
  • Art, Bahima
  • Art, Bamum
  • Art, Bamun
  • Art, Bijago
  • Art, Bini
  • Art, Chokwe
  • Art, Dan
  • Art, Fali
  • Art, Fan
  • Art, Fon
  • Art, Hemba
  • Art, Hima
  • Art, Igbo
  • Art, Kom
  • Art, Kotoko
  • Art, LoWiili
  • Art, Mambila
  • Art, Mangbetu
  • Art, Mbuti
  • Art, Mitsogho
  • Art, Ndebele
  • Art, Nuba
  • Art, Pende
  • Art, Rundi
  • Art, San
  • Art, Senufo
  • Art, Songe
  • Art, Tabwa
  • Art, Taveta
  • Art, Yoruba
  • Art, Zande
  • Art, Zulu
  • Arts, Igbo
  • Arts, Yoruba
  • Arund
  • Arusha
  • Arusi
  • Arussi
  • Asahyue
  • Asante
  • Asanti
  • Asena
  • Asgar
  • Ashango
  • Ashante Twi
  • Ashantee
  • Ashanti
  • Ashantis
  • Ashogo
  • Asoko
  • Asolongo
  • Asu
  • Asua
  • Aswanik
  • Ataka
  • Atakar
  • Atakat
  • Atemne
  • Ateso
  • Atharaka
  • Athu
  • Atie
  • Atschoua
  • Atshe
  • Attaka
  • Attakar
  • Attie
  • Atuot
  • Auen
  • Aushi
  • Avak
  • Avalogooli
  • Avausi
  • Avekom
  • Avias
  • Avikam
  • Avikom
  • Avoene
  • Avuk
  • Awemba
  • Awerri
  • Awoen
  • Awoene
  • Awohe
  • Awori
  • Aworri
  • Awouhen
  • Awuna
  • Axiloanda
  • Ayaou
  • Azande
  • Azdjer
  • Azen
  • Azene
  • Azho
  • Azjer
  • Azumeina
  • Ba-Benjelle
  • Ba-Benzele
  • Ba-Katlha
  • Ba-Mbata
  • Ba-Ron
  • Ba-Ushi
  • BaAka
  • BaNtwane
  • Baabir
  • Baabor
  • Baabur
  • Baakpe
  • Baamba
  • Baasters
  • Baate
  • Baatombu
  • Baatonu
  • Babali
  • Babanki
  • Babaála
  • Babemba
  • Babenga
  • Babindji
  • Babinga
  • Babinji
  • Babir
  • Babira
  • Babirwa
  • Baboma
  • Babor
  • Baboute
  • Babua
  • Babudu
  • Babukusu
  • Babumbiro
  • Babunda
  • Babundu
  • Babungo
  • Babur
  • Babuye
  • Babuyu
  • Babwa
  • Babwende
  • Bacama
  • Bace
  • Bacha
  • Bachama
  • Bachapin
  • Bachiga
  • Bachilele
  • Bachokwe
  • Bachopi
  • Bachua
  • Bachuma
  • Bacwa
  • Baden
  • Badian
  • Badin
  • Badukku
  • Badyar
  • Badyara
  • Badyaranké
  • Baenya
  • Bafeuk
  • Bafia
  • Bafokeng
  • Bafuk
  • Bafut
  • Baga
  • Baganda
  • Bagenya
  • Bageshu
  • Bagesu
  • Baggara
  • Baghirmi
  • Bagirmi
  • Bagishu
  • Bagisu
  • Bagiuni
  • Bago
  • Bagua
  • Baguana
  • Baguirmi
  • Baguirmien
  • Bagyele
  • Baha
  • Bahamba
  • Bahanga
  • Bahavu
  • Bahaya
  • Bahema
  • Bahemba
  • Bahima
  • Bahiro
  • Bahlengue
  • Baholo
  • Bahonga
  • Bahoyo
  • Bahuana
  • Bahuangana
  • Bahuma
  • Bahunanna
  • Bahunde
  • Bahungana
  • Bahurutshe
  • Bahusi
  • Bahyoza
  • Bai
  • Baila
  • Baiot
  • Baiote
  • Bairo
  • Bairu
  • Baja
  • Bajar
  • Bajeli
  • Bajju
  • Bajokwe
  • Bajun
  • Bajuni
  • Baka Bambuké
  • Bakahonde
  • Bakango
  • Bakaonde
  • Bakatla
  • Bakedi
  • Bakerewe
  • Bakgatla
  • Bakhaha
  • Bakhatla
  • Bakidi
  • Bakiga
  • Bakiue
  • Bako
  • Bakoko
  • Bakola
  • Bakone ba Matlala
  • Bakongo
  • Bakosi
  • Bakota
  • Bakoum
  • Bakpwe
  • Bakuba
  • Bakulia
  • Bakum
  • Bakundu
  • Bakuria
  • Bakusu
  • Bakuta
  • Bakwa
  • Bakwedi
  • Bakwele
  • Bakwena
  • Bakweri
  • Bakwese
  • Bakwil
  • Bakwiri
  • Bakyiga
  • Balala
  • Balamba
  • Balanda
  • Balanga
  • Balanta
  • Balante
  • Bale
  • Balea
  • Balega
  • Balegga
  • Balendru
  • Balendu
  • Balenje
  • Balese
  • Baletha
  • Bali
  • Balissi
  • Balke
  • Balojash
  • Baloki
  • Balolo
  • Balomotwa
  • Baloumbou
  • Balovale
  • Baluba
  • Balumbo
  • Balumbu
  • Balunda
  • Baluyia
  • Bama
  • Bamache
  • Bamana
  • Bamanga
  • Bamangala
  • Bamanyeka
  • Bamasaaba
  • Bamasaba
  • Bamassing
  • Bamba
  • Bambala
  • Bambara
  • Bambenga
  • Bambete
  • Bamboute
  • Bambunda
  • Bamekon
  • Bamembila
  • Bamenga
  • Bamessing
  • Bamileke
  • Bamitaba
  • Bamoum
  • Bamoun
  • Bamuku
  • Bamum
  • Bamun
  • Ban'i
  • Bana
  • Banabuddu
  • Banana
  • Bananna
  • Banda
  • Banda-Yangere
  • Bandas
  • Bandempo
  • Bandia
  • Bandial
  • Bandibu
  • Bandja
  • Bandjoun
  • Bandzabi
  • Banen
  • Bang
  • Bangala
  • Bangandu
  • Bangante
  • Bangba
  • Bangongo
  • Banguella
  • Bangwa
  • Bangwaketse
  • Baniabungu
  • Banianeka
  • Banjaal
  • Banjabi
  • Banjal
  • Banjangi
  • Banjoum
  • Banjoun
  • Banjoun Baham
  • Banjun
  • Bankutshu
  • Banmani
  • Banna
  • Banoho
  • Bansaw
  • Banso
  • Banunu
  • Banyabongo
  • Banyambo
  • Banyamulenge
  • Banyamwezi
  • Banyang
  • Banyanga
  • Banyangi
  • Banyankore
  • Banyaruanda
  • Banyarwanda
  • Banyonga
  • Banyoro
  • Banzili
  • Banziri
  • Baoulé
  • Baousi
  • Baoussi
  • Bapea
  • Bapedi
  • Bapende
  • Bapoto
  • Bapuku
  • Barabaig
  • Baraguku
  • Baraguyu
  • Barba
  • Barburr
  • Barea
  • Barega
  • Bargu
  • Bari
  • Baria
  • Bariba
  • Baribari
  • Barma
  • Baroa
  • Barolong
  • Baron
  • Barotse
  • Barotsi
  • Barozi
  • Barta
  • Barundi
  • Barutse
  • Barwe
  • Barya
  • Basakata
  • Basanga
  • Basarwa
  • Baseca
  • Based̳a
  • Baseka
  • Basengele
  • Bashama
  • Bashamma
  • Bashi
  • Bashi-Lele
  • Bashilele
  • Bashilongo
  • Bashoobwa
  • Bashu
  • Bashukulompo
  • Basiba
  • Basikasingo
  • Basila
  • Basoga
  • Basolongo
  • Basonde
  • Basonge
  • Basongo
  • Basongye
  • Basotho
  • Bassa-Nge
  • Bassanga
  • Bassari
  • Bassila
  • Bassoa
  • Bassonge
  • Bastaards
  • Basters
  • Basuku
  • Basukuma
  • Basundi
  • Basuto
  • Bata
  • Bataba
  • Batabwa
  • Batambwa
  • Batammaliba
  • Batammaraba
  • Batammariba
  • Batanga-Nda
  • Bataung
  • Bateke
  • Batemi
  • Batende
  • Bateso
  • Batetela
  • Bathaa
  • Batjva
  • Batlapin
  • Batlokwa
  • Batloqua
  • Batoa
  • Batshwa
  • Batswa
  • Batswapong
  • Batta
  • Battas
  • Batua
  • Batumbuka
  • Batushi
  • Batusi
  • Batwa
  • Baule
  • Baunga
  • Bauolé
  • Baushi
  • Bausi
  • Bavenda
  • Bavili
  • Bavuma
  • Bavëk
  • Bawenda
  • Bawgott
  • Bawle
  • Bawoyo
  • Bawule
  • Baya
  • Bayaka
  • Bayansi
  • Bayembe
  • Bayeyi
  • Bayikpe
  • Baynawa
  • Bayombe
  • Bayot
  • Bayotte
  • Bayugu
  • Bayéké
  • Baza
  • Bazela
  • Bazen
  • Bazezuru
  • Baziba
  • Bazin
  • Bazombo
  • Bbadha
  • Bbaledha
  • Beadwork, Yoruba
  • Beafada
  • Bebayaga
  • Bebayaka
  • Bechuana
  • Bedauye
  • Bedawiye
  • Bedawiyet
  • Bedik
  • Bedja
  • Beetjuans
  • Bega
  • Begpak
  • Beir
  • Beja
  • Bekoe
  • Bekom
  • Bekoose
  • Bekpak
  • Bekwel
  • Bekwiri
  • Belante
  • Bella
  • Bellah
  • Bemba
  • Bembala
  • Ben
  • Bena
  • Bena Lulua
  • Bench
  • Beng
  • Benga
  • Benguella
  • Benguella Mbundu
  • Beni Amer
  • Beni Amir
  • Benimukuni
  • Benin
  • Benjelle
  • Benzele
  • Bergdama
  • Bergdamara
  • Beri
  • Beriberi
  • Berom
  • Berri
  • Berta
  • Bertat
  • Bertha
  • Berti
  • Besema
  • Beshada
  • Betammaribe
  • Betegbo
  • Beti
  • Betsi
  • Bhaca
  • Bhete
  • Bhubhi
  • Biafada
  • Biafar
  • Biaka
  • Biase
  • Bibaya
  • Bibayak
  • Bidjogo
  • Bidyogo
  • Bidyola
  • Bijago
  • Bijobe
  • Bijogo
  • Bijuga
  • Bikom
  • Biliri
  • Bimu
  • Bindji
  • Bini
  • Binja
  • Binji
  • Binyime
  • Biotu
  • Bira
  • Birifor
  • Birom
  • Biroom
  • Birwa
  • Bisano
  • Bisi Kota
  • Bisio
  • Bisiwo
  • Biso
  • Bissago
  • Biyobe
  • Black Bobo
  • Bobo
  • Bobo Dioula
  • Bobo Dyoula
  • Bobo Fign
  • Bobo Fing
  • Bobo Fĩ
  • Bobo Jula
  • Bobo-Oule
  • Bobwa
  • Bodo
  • Boem
  • Boffi
  • Bofi
  • Bofoto
  • Bogyel
  • Bogyeli
  • Bojin
  • Boki
  • Boko
  • Bokobaru
  • Bokoki
  • Bokyi
  • Bola
  • Bolanchi
  • Bolawa
  • Bolea
  • Boleachi
  • Boleki
  • Bolenta
  • Bolewa
  • Bolia
  • Boloki
  • Boma
  • Bombi
  • Bomitaba
  • Bomvana
  • Bona
  • Bonde
  • Bondei
  • Bondelswarts
  • Bondelzwaarts
  • Bondelzwarts
  • Bongo
  • Bongwe
  • Boni
  • Boni-Sanye
  • Bonkese
  • Bonkesse
  • Bonna
  • Bono
  • Boo
  • Boondei
  • Booran
  • Boram
  • Boran
  • Borana
  • Borlawa
  • Bornu
  • Boro-Aboro
  • Boroa
  • Boroda
  • Borodda
  • Borom
  • Bororo
  • Borossen
  • Borossé
  • Borpika
  • Bosquimana
  • Bosquimano
  • Bosso
  • Boudja
  • Bouem
  • Bouende
  • Boumpe
  • Bourrah
  • Boute
  • Bouze
  • Bouzou
  • Bowli
  • Boya
  • Boyo
  • Bozo
  • Brame
  • Brass
  • Brassa
  • Brawiya
  • Brignan
  • Brinya
  • Brofi
  • Bron
  • Brong
  • Bronzes, Bini
  • Bua
  • Buaba
  • Bube
  • Bubi
  • Bubure
  • Bubutubi
  • Budja
  • Budjago
  • Budu
  • Buduma
  • Buem
  • Buende
  • Bugago
  • Buha
  • Buhaya
  • Builsa
  • Buissi
  • Bujeba
  • Bujia
  • Bujwe
  • Bukanda
  • Bukusu
  • Bulanda
  • Bulante
  • Bule
  • Bulea
  • Buli
  • Bulia
  • Bullom, Southern
  • Buloki
  • Bulsa
  • Bulse
  • Bulu
  • Buluki
  • Bulunge
  • Bum
  • Buma
  • Bunda
  • Bunyoro
  • Bura
  • Burgi
  • Burji
  • Burkeneji
  • Burra
  • Burta
  • Burum
  • Burumawa
  • Burunge
  • Burungi
  • Busa
  • Busagwe
  • Busano
  • Bushmen
  • Bushongo
  • Bussawa
  • Busy
  • Bute
  • Buvuma
  • Buye
  • Buyi
  • Buyu
  • Buzela
  • Buzi
  • Buzu
  • Bwa
  • Bwaatiye
  • Bwaka
  • Bwamu
  • Bwareba
  • Bwati
  • Bwatiye
  • Bwawa
  • Bweende
  • Bwem
  • Bwende
  • Byoki
  • Bété
  • Cabinda
  • Cabrai
  • Cabrais
  • Caffa
  • Caffina
  • Calabar
  • Calabari
  • Camma
  • Cangborong
  • Cassanga
  • Casu
  • Cemual
  • Central Koma
  • Cerma
  • Cewa
  • Chaga
  • Chagga
  • Chakossi
  • Chamba
  • Chango
  • Chasu
  • Chebleng
  • Cheka
  • Cheke
  • Chekiri
  • Chepleng
  • Cherre
  • Chewa
  • Chiasu
  • Chichwabo
  • Chiga
  • Chigogo
  • Chikagulu
  • Chikunda
  • Chilamba
  • Chiluchazi
  • Chiluvale
  • Chiluwunda
  • Chimambwe
  • Chimanyika
  • Chimbunda
  • Chinyanja
  • Chinyungwi
  • Chisena
  • Chishona
  • Chiyaka
  • Chiyao
  • Chobba
  • Chokosi
  • Chokossi
  • Chokwe
  • Chope
  • Chopi
  • Chuabo
  • Chuambo
  • Chuana
  • Churi
  • Chuwabo
  • Chwabo
  • Chwampo
  • CiAthu
  • Ciaka
  • Cicewa
  • Cicuabo
  • Ciga
  • Cigogo
  • Ciina Mukuna
  • Cikunda
  • Cimba
  • Cinyungwe
  • Cisena
  • Ciyaka
  • Ciyao
  • Ciyei
  • Clela
  • Coana
  • Cocche
  • Cocoli
  • Coffino
  • Cogniagui
  • Cokwe
  • Colo
  • Coman
  • Commi
  • Compa
  • Congo
  • Conhague
  • Coniagui
  • Conso
  • Copi
  • Cotokol
  • Courts, Sotho
  • Crau
  • Crobo
  • Cuabo
  • Cuale
  • Cuambo
  • Cuana
  • Cuanhama
  • Cumbry
  • Cunama
  • Curama
  • Daashi
  • Daba
  • Dabakala
  • Dabba
  • Dabida
  • Dadia
  • Dadio
  • Dadjo
  • Dadju
  • Dafing
  • Dagaaba
  • Dagara
  • Dagari
  • Dagati
  • Dagbamba
  • Dagbane
  • Dagbani
  • Dago
  • Dagomba
  • Dagu
  • Dahomans
  • Dahomeans
  • Dahomeen
  • Dahomey
  • Dai
  • Daim
  • Dajo
  • Dajou
  • Daju
  • Daju Mongo
  • Daju Oum Hadjer
  • Dakakari
  • Dakarawa
  • Dakarkari
  • Dakkakarri
  • Dalebele
  • Daleo
  • Damara
  • Dan
  • Danagla
  • Danakil
  • Dangaleat
  • Dangme
  • Danoa
  • Dar Daju Daju
  • Darasa
  • Darassa
  • Dasa
  • Dasanetch
  • Dasenech
  • Daseneck
  • Dasha
  • Dassa
  • Dassanetch
  • Dathanaic
  • Davida
  • Dawida
  • Dawro
  • Day
  • Daza
  • Dazaga
  • Dazagada
  • Dazza
  • Dazzaga
  • Dciriku
  • De
  • Decorative arts, Fula
  • Deforo
  • Dehes
  • Dei
  • Deido
  • Dembo
  • Demsa Bata
  • Dendi
  • Dengese
  • Denkawi
  • Denwoin
  • Derasa
  • Derasanya
  • Dewoin
  • Dey
  • Dfola
  • Dho Anywaa
  • Dho Luo
  • Dhocolo
  • Dhuri
  • Di
  • Di'dinga
  • Dialonka
  • Dialonke
  • Dian
  • Diawara
  • Dida
  • Didinga
  • Diezem
  • Digo
  • Dii
  • Din
  • Ding
  • Dinka
  • Diola
  • Dioula
  • Dirico
  • Diriko
  • Diriku
  • Ditammari
  • Diula
  • Diwala
  • Dizi
  • Dizi-Maji
  • Dizu
  • Dizzu
  • Djakka
  • Djallonke
  • Djawara
  • Djedji
  • Djekri
  • Djem
  • Djerawa
  • Djerma
  • Djimini
  • Djimu
  • Djula
  • Djur
  • Do
  • Doayo
  • Dodos
  • Dodosi
  • Dodoth
  • Dodotho
  • Dogo
  • Dogom
  • Dogon
  • Dogons
  • Dokwa
  • Dollong
  • Dompago
  • Dongiro
  • Dongolawi
  • Doni
  • Dony
  • Donyanyo
  • Donyayo
  • Donyiro
  • Doohyaayo
  • Doowaayo
  • Dooyaayo
  • Dooyayo
  • Dor
  • Dorobo
  • Doroma
  • Dorze
  • Douala
  • Dourou
  • Dourrou
  • Douvangar
  • Dowayayo
  • Dowayo
  • Doy-ayo
  • Doyaayo
  • Doyau
  • Doyayo
  • Dschagga
  • Dsebu
  • Dsekiri
  • Duala
  • Dualla
  • Duka
  • Dukanchi
  • Dukawa
  • Dukkawa
  • Dunu
  • Durma
  • Durru
  • Duru
  • Duruma
  • Dwala
  • Dwalla
  • Dwela
  • Dya
  • Dyabarma
  • Dyakanke
  • Dyalonka
  • Dyamate
  • Dyan
  • Dyane
  • Dyanu
  • Dyerma
  • Dyimini
  • Dyoula
  • Dyoura
  • Dyula
  • Dyulake
  • Dyulanke
  • Dyumba
  • Dyur
  • Dzalamo
  • Dzem
  • Dzimou
  • Dzindza
  • Dzing
  • Dzu'Oasi
  • East Gurage
  • Eastern Fulani
  • Eastern Karaboro
  • Ebaa
  • Ebi-Obolo
  • Ebira
  • Ebira Tao
  • Ebudu
  • Echira
  • Echwabo
  • Ede Idaca
  • Edii
  • Ediye
  • Edjagam
  • Edo
  • Eegima
  • Eegimaa
  • Eenya
  • Efe
  • Efeh
  • Efet
  • Effutu
  • Efik
  • Efutu
  • Egba
  • Egbira
  • Egbura
  • Egede
  • Egip-Ipa
  • Ehing
  • Ehom
  • Ehwe
  • Eibe
  • Ejagam
  • Ejagham
  • Ejaham
  • Ejam
  • Ekegusii
  • Ekela
  • Ekele
  • Eket
  • Ekibena
  • Ekid
  • Ekihaya
  • Ekikerebe
  • Ekit
  • Ekiti
  • Ekkett
  • Ekoi
  • Ekonda
  • Ekpari
  • Ekperi
  • Ekpeye
  • Ekugusii
  • El Des
  • El Molo
  • Elgeyo
  • Elgume
  • Elgumi
  • Elmolo
  • Eloyi
  • Emai
  • Emba
  • Emberre
  • Embroidery, Shoowa
  • Embu
  • Empoongwe
  • Encassar
  • Endo
  • Endorois
  • Enya
  • Epe
  • Erbore
  • Erei
  • Erokh
  • Esa
  • Esan
  • Eshisango
  • Esigirari
  • Esisango
  • Eso
  • Essing
  • Essouma
  • Esuma
  • Eton
  • Etossio
  • Etsako
  • Etsakor
  • Etulo
  • Etum
  • Eturo
  • Evambu
  • Eve
  • Evhe
  • Evia
  • Eviia
  • Eviya
  • Evuzok
  • Evéla
  • Ewe
  • Ewondo
  • Ewu
  • Ewundu
  • Fada
  • Fali
  • Fali of Mubi
  • Fali of Muchella
  • Fan
  • Fante
  • Fanti
  • Farefare
  • Felata
  • Fellani
  • Feloup
  • Felup
  • Felupe
  • Feserek
  • Fetu
  • Fezere
  • Fia
  • Fiba
  • Fika
  • Finge
  • Fingo
  • Fingu
  • Finng
  • Fipa
  • Fizere
  • Fjort
  • Floup
  • Flup
  • Fogbe
  • Folk dancing, Yoruba
  • Folk literature, Igbo
  • Folk-songs, Zande
  • Folo
  • Foma
  • Fon
  • Fon-Gbe
  • Fongbe
  • Fonnu
  • For
  • Forawa
  • Foto
  • Foulah
  • Foulbé
  • Foulsé
  • Foute
  • Frafra
  • Frote
  • Ful
  • Fula
  • Fulah
  • Fulani
  • Fulbe
  • Fulfede
  • Fulfulde
  • Fulse
  • Fuluka
  • Fulup
  • Fuma
  • Funeral rites and ceremonies, Bakongo
  • Funeral rites and ceremonies, Bamileke
  • Funeral rites and ceremonies, Bayaka
  • Funeral rites and ceremonies, Bobo
  • Funeral rites and ceremonies, Dan
  • Funeral rites and ceremonies, Giryama
  • Funeral rites and ceremonies, Idoma
  • Funeral rites and ceremonies, Luyia
  • Funeral rites and ceremonies, Senufo
  • Fur
  • Fura-Pawa
  • Futa
  • Futanke
  • Futankobe
  • Futankoobe
  • Futu
  • G//ani-Khwe
  • G//anikwe
  • G/wi
  • Gaanda
  • Gaba
  • Gabbra
  • Gabin
  • Gabra
  • Gade
  • Gadi
  • Gadyaga
  • Gagou
  • Gaingbe
  • Gala
  • Galla
  • Galloa
  • Galoa
  • Galwa
  • Gamawa
  • Gambaye
  • Gamo
  • Gananwa
  • Ganda
  • Gane
  • Ganguella
  • Ganne
  • Gapershi
  • Garamantes
  • Gari
  • Garre
  • Garreh
  • Garreh-Ajuran
  • Gato
  • Gbagyi
  • Gbaka
  • Gbali
  • Gban
  • Gbanda
  • Gbandi
  • Gbang
  • Gbanya
  • Gbanzili
  • Gbanziri
  • Gbari
  • Gbari Genge
  • Gbari Matai
  • Gbari Yamma
  • Gbawyi
  • Gbaya
  • Gbenuganne
  • Gbeya
  • Gbinna
  • Gboare
  • Gboati
  • Gbwata
  • Gbʻen
  • Gciriku
  • Ge
  • Gede
  • Gedeo
  • Geia
  • Geleba
  • Gelilla
  • Gemjek
  • Gemu
  • Gen
  • Genya
  • Gere
  • Gere Wobe
  • Gesinan
  • Gesira
  • Geso
  • Gesu
  • Getsaayi
  • Getsogho
  • Getsogo
  • Gewi
  • Ghetsogho
  • Ghimirra
  • Ghoya
  • Giaka
  • Gidar
  • Gidder
  • Giha
  • Gikuyu
  • Gimarra
  • Gimbala
  • Gimbunda
  • Gimini
  • Gimira
  • Gio
  • Giriama
  • Giriyama
  • Giryama
  • Gishu
  • Gisida
  • Gisiga
  • Gisira
  • Gisohiga
  • Gisu
  • Giur
  • Giziga
  • Gizii
  • Glanda-Khwe
  • Glebo
  • Gmbwaga
  • Goa
  • Goali
  • Gober
  • Gobir
  • Gobirawa
  • Goddesses, Yoruba
  • Gode
  • Gods, Igbo
  • Gods, Yoruba
  • Gods, Zela
  • Goemai
  • Gogo
  • Gola
  • Golda
  • Goldea
  • Goldiya
  • Goldweights, Akan
  • Gole
  • Gomaro
  • Gong
  • Gonga
  • Gonja
  • Gonya
  • Gor'an
  • Gosha
  • Goude
  • Gouin
  • Gouine
  • Goum
  • Goun
  • Gouraghie
  • Gourmantché
  • Gouro
  • Gourounsi
  • Grebo
  • Gruinse
  • Grunshi
  • Grusi
  • Grussi
  • Guda
  • Gude
  • Gudela
  • Guen
  • Guerze
  • Guezebida
  • Gugi
  • Guha
  • Guidar
  • Guider
  • Guingbe
  • Guissiga
  • Guiziga
  • Guji
  • Gujji
  • Guleo
  • Gulma
  • Gulmanceba
  • Gun
  • Gundo
  • Gura Paua
  • Gurage
  • Guraghe
  • Guragie
  • Gurague
  • Gurenne
  • Gurense
  • Gurma
  • Guro
  • Gurreh
  • Gursi
  • Guru
  • Gurumsi
  • Gurunga
  • Gurunsi
  • Gusii
  • Guzii
  • Guéré
  • Guéré Wobe
  • Gwaka
  • Gwali
  • Gwari
  • Gwari Matai
  • Gwari Yamma
  • Gweabo
  • Gwembe
  • Gwen
  • Gweno
  • Gwere
  • Gwin
  • Gwong
  • Gyo
  • Gyong
  • Gyriama
  • Ha
  • Haal Pulaaren
  • Haalpulaar
  • Habbe
  • Habe
  • Hadandowa
  • Haddad
  • Haddendowa
  • Hadendoa
  • Hadendowa
  • Hadia
  • Hadiya
  • Hadjerai
  • Hadza
  • Hadzabe
  • Hadzabi
  • Hadzapi
  • Haikum
  • Hain-um
  • Hainum
  • Haiom
  • Hal-Pularen
  • Halpulaar
  • Hamar
  • Hambukushu
  • Hamer
  • Hamerkoke
  • Hammer
  • Hananwa
  • Handa
  • Hanha
  • Hanya
  • Haoussa
  • Harari
  • Hararri
  • Harbora
  • Hatsa
  • Hausa
  • Hausaawaa
  • Hausawa
  • Haussa
  • Havu
  • Haya
  • Hehe
  • Hei-kom
  • Hei-kum
  • Hei-om
  • Heia
  • Heikom
  • Heikum
  • Hema
  • Hema-Nord
  • Hemba
  • Hera
  • Herero
  • Herrero
  • Higgi
  • Higi
  • Hiji
  • Hill Suk
  • Hima
  • Himba
  • Hissala
  • Hlengue
  • Hlengwe
  • Hlubi
  • Hollo
  • Holo
  • Holoholo
  • Holu
  • Hongwe
  • Honja
  • Horohoro
  • Hottentot
  • Houeda
  • Huana
  • Huba
  • Hueda
  • Huila
  • Huku
  • Hukwe
  • Hulo
  • Huluf
  • Humba
  • Humr
  • Hunde
  • Hune
  • Hungana
  • Hungann
  • Hunganna
  • Hungwe
  • Huro
  • Hurutshe
  • Hutu
  • Huwe
  • Hwesa
  • I-hadja
  • Iaka
  • Ibara
  • Ibhubhi
  • Ibibio
  • Ibo
  • Ibubi
  • Ichifipa
  • Ichilala
  • Ichilamba
  • Ichira
  • Idaaca
  • Idaasha
  • Idaca
  • Idjebu
  • Idoma
  • Idongiro
  • Idsebu
  • Ifè
  • Igabo
  • Igala
  • Igara
  • Igarra
  • Igbaka
  • Igbarra
  • Igbena
  • Igbira
  • Igbirra
  • Igbo
  • Igbomina
  • Igbona
  • Igboona
  • Igedde
  • Igede
  • Igulua
  • Igumale
  • Ihanzu
  • Ijaw
  • Ijebu
  • Ijesa
  • Ijesha
  • Ijo
  • Ik
  • Ika
  • Ikela
  • Ikeleve
  • Ikiha
  • Ikikuria
  • Ikota
  • Ikumama
  • Ikuta
  • Ikwere
  • Ikwerre
  • Ikwerri
  • Il Torobo
  • Ila
  • Ilaje
  • Ileme
  • Ileo
  • Ilkoneri
  • Illa
  • Ilparakuyo
  • Imbangala
  • Imbo
  • Imbuti
  • Imona
  • Ineme
  • Ingassana
  • Ingessana
  • Inkassa
  • Inkundo
  • Inyanga
  • Irakov
  • Iramba
  • Irangi
  • Iraqw
  • Irbore
  • Irenge
  • Irhobo
  • Irigwe
  • Ironwork, Fon
  • Isa
  • Isala
  • Isanzu
  • Iselema-Otu
  • Ishan
  • Ishekiri
  • Ishira
  • Isira
  • Isiswazi
  • Isizulu
  • Isogho
  • Isogo
  • Isoko
  • Isongo
  • Issala
  • Itangikom
  • Itawa
  • Iteso
  • Itesyo
  • Itsekiri
  • Itsyogho
  • Ivbiosakon
  • Iwere
  • Iyekhee
  • Izarek
  • Izere
  • Izi
  • Jaawambe
  • Jabo
  • Jaca
  • Jack-Jack
  • Jagbe
  • Jagga
  • Jaggage
  • Jakri
  • Jaluo
  • Jambo
  • Jang
  • Janjero
  • Jarawa
  • Jarawan Dutse
  • Jari
  • Jaunde
  • Jekiri
  • Jekri
  • Jerawa
  • Jie
  • Jimini
  • Jinja
  • Jju
  • Jo Lwo
  • Joca
  • Jola
  • Jolof
  • Ju Luo
  • Ju'Oasi
  • Ju/'hoan
  • Ju/'hoansi
  • Juhoansi
  • Jukun
  • Jul'hoansi
  • Jula
  • Jur
  • Juula
  • Jũ/wãsi
  • Kaan
  • Kaansa
  • Kaanse
  • Kabeena
  • Kabena
  • Kabiemba
  • Kabin
  • Kabiye
  • Kabrais
  • Kabre
  • Kabrema
  • Kabure
  • Kabye
  • Kache
  • Kada
  • Kadara
  • Kado
  • Kadum
  • Kadumodi
  • Kadun
  • Kadung
  • Kaele
  • Kafa
  • Kaffa
  • Kafficho
  • Kaffirs
  • Kafico
  • Kafirs
  • Kafu
  • Kagere
  • Kagoma
  • Kagoro
  • Kagou
  • Kagulu
  • Kaguru
  • Kahonde
  • Kaje
  • Kaji
  • Kaka
  • Kaka-Ntem
  • Kakongo
  • Kalabari
  • Kalanga
  • Kalebwe
  • Kalega
  • Kalenjin
  • Kali
  • Kalibong
  • Kalunda
  • Kama
  • Kamanidi
  • Kamasia
  • Kamasya
  • Kamaxi
  • Kamba
  • Kambali
  • Kambarawa
  • Kambari
  • Kambata
  • Kamberi
  • Kamberri
  • Kamun
  • Kamwe
  • Kamwes
  • Kan
  • Kanda
  • Kanembu
  • Kangable
  • Kangeju
  • Kango
  • Kani-Khoe
  • Kaniaka
  • Kanjaga
  • Kanouri
  • Kanoury
  • Kantana
  • Kanuri
  • Kanyika
  • Kanyok
  • Kanyoka
  • Kaonde
  • Kapsiki
  • Kar
  • Karaboro
  • Karaboro, Eastern
  • Karaboro, Western
  • Karagwe
  • Karakora
  • Karama
  • Karamojong
  • Karang
  • Karanga
  • Karate
  • Kare
  • Kareti
  • Kari
  • Karimajong
  • Karimojong
  • Kariya
  • Kariyawa
  • Kariyu
  • Karo
  • Karon
  • Karrayu
  • Karre
  • Kasanga
  • Kasem
  • Kasena
  • Kasene
  • Kasenga
  • Kasm
  • Kasomse
  • Kasonbura
  • Kassanga
  • Kassena
  • Kasuna
  • Katab
  • Katawa
  • Katdung
  • Katoba
  • Kaunde
  • Kauyawa
  • Kavirondo
  • Kaye
  • Kayumba
  • Ke'bu
  • Kebadi
  • Kebeirka
  • Kebena
  • Kebutu
  • Kedara
  • Kedi
  • Kedje
  • Kedjom
  • Kefa
  • Kefinya
  • Keiyo
  • Kejeng
  • Kel Azdjer
  • Kela
  • Kele
  • Kemai
  • Kensense
  • Kenswei Nsei
  • Kenu
  • Kenuz
  • Kenyang
  • Kera
  • Kerang
  • Kere
  • Kerebe
  • Kerewe
  • Kereyu
  • Kerre
  • Kgaga
  • Kgalagadi
  • Kgatla
  • Khaha
  • Khoi
  • Khoi-San
  • Khoikhoi
  • Khoikhoin
  • Khoisan
  • Khomani
  • Khwakhwa
  • Kiamba
  • Kibbo
  • Kibbun
  • Kibissi
  • Kibo
  • Kiboma
  • Kibyen
  • Kidabida
  • Kidzem
  • Kidzom
  • Kiemba
  • Kiga
  • Kigiriama
  • Kigweno
  • Kiha
  • Kihema-Nord
  • Kihemba
  • Kihunde
  • Kikongo ya Leta
  • Kikusu
  • Kikuyu
  • Kilba
  • Kile
  • Kilega
  • Kilendu
  • Kileta
  • Kili
  • Kilindi
  • Kimambwe
  • Kimbari
  • Kimbo
  • Kimbu
  • Kimbunda
  • Kimbundu
  • Kimeru
  • Kindiga
  • Kinga
  • Kiningo
  • Kinubi
  • Kinyanga
  • Kinyihanzu
  • Kinyika
  • Kinyisanzu
  • Kioko
  • Kiombe
  • Kiombi
  • Kipirse
  • Kipsigi
  • Kipsigis
  • Kipsikieh
  • Kipsikis
  • Kirega
  • Kirike
  • Kirma
  • Kisii
  • Kisongo
  • Kisongye
  • Kisonjo
  • Kisonko
  • Kissi
  • Kisumbwa
  • Kitaita
  • Kitara
  • Kiteto
  • Kitharaka
  • Kitosh
  • Kituba
  • Kiyaka
  • Kiyombe
  • Kiziba
  • Klo
  • Ko
  • Koama
  • Kobi
  • Kodonko
  • Kofyar
  • Kogoli
  • Koha
  • Kois
  • Koke
  • Kolanko
  • Kololo
  • Kolong
  • Kols
  • Kolsi
  • Kom
  • Koma
  • Komba
  • Komso
  • Kon-Ngama
  • Konde
  • Kone
  • Kong
  • Kongo
  • Kongola
  • Koniagui
  • Konkomba
  • Konnoh
  • Kono
  • Konsinya
  • Konso
  • Kooncimo
  • Koongo
  • Koonzime
  • Koosa
  • Koose
  • Koozhime
  • Koozime
  • Korana
  • Korekore
  • Koro
  • Korofawa
  • Koroma
  • Korongo
  • Kosi
  • Kosova
  • Kossa
  • Kossi
  • Kosso
  • Kota
  • Kotofo
  • Kotoko
  • Kotokol
  • Kotokoli
  • Kotokori
  • Kotopo
  • Kotpojo
  • Kotule
  • Kourfey
  • Kouroumba
  • Kourtey
  • Koussountou
  • Koutin
  • Koutine
  • Kouyou
  • Koyo
  • Kpa
  • Kpakum
  • Kpala
  • Kpara
  • Kparla
  • Kpelle
  • Kpilakpila
  • Kposo
  • Kpwélé
  • Kra
  • Krachi
  • Krah
  • Krahn
  • Kran
  • Krao
  • Krebo
  • Kreda
  • Kredj
  • Kreich
  • Kreish
  • Krej
  • Krepe
  • Krepi
  • Kresh
  • Krio
  • Krobo
  • Krongo
  • Kroomen
  • Krou
  • Kru
  • Krumen
  • Kua
  • Kuadam
  • Kuanyama
  • Kuare
  • Kuba
  • Kubung
  • Kuce
  • Kuchumba
  • Kudamata
  • Kujamatak
  • Kuku
  • Kukuya
  • Kukwa
  • Kulanko
  • Kulebele
  • Kullo
  • Kulung
  • Kuma
  • Kumbe
  • Kumi
  • Kunakama
  • Kunakumon
  • Kunama
  • Kunda
  • Kuranko
  • Kurfei
  • Kuria
  • Kuroba
  • Kurtey
  • Kurumba
  • Kurumfe
  • Kurungu
  • Kurya
  • Kusaasi
  • Kusae
  • Kusase
  • Kusasi
  • Kussasi
  • Kussasse
  • Kusu
  • Kusuntu
  • Kuta
  • Kutel
  • Kutine
  • Kutinn
  • Kutsu
  • Kutule
  • Kuvale
  • Kuwale
  • Kuwe
  • Kuyu
  • Kwahu
  • Kwaka
  • Kwakum
  • Kwale Ibo
  • Kwangwa
  • Kwanim pas
  • Kwanka
  • Kwanyama
  • Kwara
  • Kwararafa
  • Kwavi
  • Kwaya
  • Kwedi
  • Kwegi
  • Kwegu
  • Kwele
  • Kweli
  • Kwena
  • Kweni
  • Kwese
  • Kwili
  • Kwiri
  • Kwojeffa
  • Kwong
  • Kwotto
  • Kxaxa
  • Kxoe
  • Kyaka
  • Kyedye
  • Kyongborong
  • Kyopi
  • Kámbaali
  • Kámbaríi
  • Kãaba
  • Kãase
  • Kāpiri
  • Laadi
  • Laali
  • Laba
  • Labwor
  • Lafana
  • Lagoons
  • Lagubi
  • Lagunaires
  • Lahu
  • Laitayiok
  • Lala
  • Lali
  • Lalia
  • Lamba
  • Lamnso
  • Lamnsok
  • Lamso
  • Landoma
  • Landouman
  • Landuma
  • Landuman
  • Langbas
  • Langbase
  • Langbwasse
  • Langi
  • Lango
  • Languassi
  • Langwasi
  • Laoma
  • Laqi
  • Latooka
  • Lattuka
  • Latuka
  • Latuko
  • Law, Bamileke
  • Law, Banjal
  • Law, Chaga
  • Law, Chokossi
  • Law, Dinka
  • Law, Hehe
  • Law, Igbo
  • Law, Ila
  • Law, Jekri
  • Law, Kipsigis
  • Law, Kuria
  • Law, Luo
  • Law, Mashona
  • Law, Ngoni
  • Law, Nuer
  • Law, Shona
  • Law, Sukuma
  • Law, Toka
  • Law, Yanzi
  • Law, Yoruba
  • Ldes
  • Lebou
  • Leele
  • Lefana
  • Lega
  • Legba
  • Leghoya
  • Lela
  • Lele
  • Lelemi
  • Lendu
  • Lenge
  • Lenje
  • Lera
  • Lesa
  • Lese
  • Lesse
  • Leya
  • Lia
  • Lifoma
  • Ligba
  • Likelo
  • Likile
  • Likpa
  • Lilse
  • Lima
  • Limba
  • Limbom
  • Limbum
  • Limi
  • Linyali
  • Lipkawa
  • Lipoto
  • Lisongo
  • Lissi
  • Lissongo
  • Llimbumi
  • Llogole
  • Llugule
  • Lo
  • LoWiili
  • Loanda
  • Loanda Mbundu
  • Loande
  • Loango
  • Lobedu
  • Lobi
  • Lobiri
  • Lodagaa
  • Loghoma
  • Logoli
  • Logolo
  • Logoma
  • Logooli
  • Lokele
  • Loki
  • Lokoiya
  • Lokoro
  • Lokoya
  • Lokpa
  • Lolobi
  • Loma
  • Lomotua
  • Lomotwa
  • Lomue
  • Lomwe
  • Longandu
  • Longarim
  • Lorma
  • Losso
  • Lotuho
  • Lotuka
  • Lotuko
  • Lotuxo
  • Lougouli
  • Loumbou
  • Lovale
  • Lovedu
  • Lozi
  • Luanda
  • Luba
  • Luba Shaba
  • Luba Shakandi
  • Luba-Hemba
  • Luba-Lulua
  • Lubedu
  • Lucazi
  • Luchazi
  • Luen
  • Luenas
  • Lugba
  • Lugbara
  • Lugooli
  • Luguru
  • Luhya
  • Lujash
  • Lujazi
  • Lukpa
  • Luksage
  • Lulua
  • Lulugooli
  • Luluwa
  • Lumbo
  • Lumbu
  • Lunda Kamboro
  • Lunda Kambove
  • Lunda Muatiamvua
  • Lunda Muatiavua
  • Lunda, Northern
  • Lunda, Southern
  • Lungu
  • Lunyaneka
  • Luo
  • Luragoli
  • Lutshase
  • Luunda
  • Luva
  • Luvale
  • Luvure
  • Luwo
  • Luwunda
  • Luxage
  • Luyia
  • Luzimba
  • Lwenas
  • Lwoo
  • Lyaasa
  • Lyela
  • Lyelae
  • Lyele
  • Lyolo
  • Ma'di
  • Ma-da-re
  • Maale
  • Maasa
  • Maasai
  • Maaymaay
  • Mabali
  • Maban
  • Mabea
  • Mabere
  • Mabi
  • Mabila
  • Mabo
  • Mabo-Barkul
  • Machango
  • Machi
  • Machiloanda
  • Macua
  • Mada
  • Madare
  • Madda
  • Madja Ngai
  • Madjingaya
  • Mafa
  • Mafoto
  • Maghavul
  • Magi
  • Maguzawa
  • Magwé
  • Mah
  • Mahi
  • Mahin
  • Mahongoué
  • Mahongwe
  • Mahoungoue
  • Mahum
  • Majangir
  • Maji
  • Majingai
  • Majingai-Ngama
  • Majinya
  • Majombe
  • Maka
  • Makaukau
  • Makhanyas
  • Makhuwa
  • Makie
  • Makololo
  • Makonde
  • Makpe
  • Makua
  • Makwa
  • Makwangwa
  • Makwengo
  • Malaba
  • Male
  • Malinke
  • Mama
  • Mamabolo
  • Mambanga
  • Mambere
  • Mambetto
  • Mambila
  • Mambukush
  • Mambuti
  • Mambwe
  • Mamedja
  • Mamidza
  • Mampa
  • Mampele
  • Mampoursi
  • Mamprule
  • Mampruli
  • Mamprusi
  • Mampua
  • Mampukush
  • Mampulusi
  • Mampwa
  • Mamvu
  • Mamwu
  • Manala
  • Mancagne
  • Mancanha
  • Manda
  • Mandankwe
  • Mandara
  • Mandari
  • Manding
  • Mandingo
  • Mandingue
  • Mandinka
  • Mandino
  • Mandja
  • Mandjack
  • Mandjak
  • Mandjia
  • Mandju
  • Mandyak
  • Mandyako
  • Mandé
  • Manga
  • Mangala
  • Mangara
  • Mangati
  • Mangawa
  • Mangbettu
  • Mangbetu
  • Mangbua
  • Mangoni
  • Mangutu
  • Manianga
  • Manica
  • Manika
  • Maninka
  • Maninkaalu
  • Manja
  • Manjaco
  • Manjago
  • Manjaku
  • Mankanya
  • Mankon
  • Mankoya
  • Mano
  • Manpelle
  • Manyang
  • Manyanga
  • Manyika
  • Manza
  • Mapan
  • Mapodi
  • Mapuda
  • Maraba
  • Maragoli
  • Maragooli
  • Maragwet
  • Marakwet
  • Maravi
  • Marba
  • Marghi
  • Margi
  • Marhay
  • Marille
  • Maritu
  • Marka
  • Markanka
  • Markweta
  • Marle
  • Marotse
  • Marriage customs and rites, Bagirmi
  • Marriage customs and rites, Dinka
  • Marriage customs and rites, Efik
  • Marriage customs and rites, Ewe
  • Marriage customs and rites, Kwaya
  • Marriage customs and rites, Mossi
  • Marriage customs and rites, Ndonga
  • Marriage customs and rites, Swazi
  • Marriage customs and rites, Zande
  • Marungu
  • Masa
  • Masa Guelengdeng
  • Masaba
  • Masai
  • Masana
  • Masangu
  • Masheba
  • Mashona
  • Mashongo
  • Mashukolumbwe
  • Masongo
  • Massa
  • Massai
  • Massango
  • Massangou
  • Matabele
  • Matadi
  • Matakam
  • Matawara
  • Matengo
  • Matlala
  • Matshaga
  • Mattokki
  • Maure
  • Maures
  • Mauri
  • Mawri
  • Mawu
  • Maxi
  • May-may
  • Mayaka
  • Mayombe
  • Mayumba
  • Mayumbe
  • Mazi
  • Mba
  • Mba-tivi
  • Mbacca
  • Mbae
  • Mbaka
  • Mbala
  • Mbali
  • Mbanderu
  • Mbandieru
  • Mbandyeru
  • Mbanga
  • Mbangala
  • Mbara
  • Mbara Kwengo
  • Mbarakwengo
  • Mbata
  • Mbato
  • Mbatto
  • Mbaï
  • Mbede
  • Mbeere
  • Mbem
  • Mbenga
  • Mbere
  • Mbete
  • Mbiem
  • Mbimou
  • Mbimu
  • Mbinga
  • Mbochi
  • Mbogedo
  • Mbogedu
  • Mbole
  • Mbomitaba
  • Mbomotaba
  • Mbororo
  • Mbosi
  • Mbougou
  • Mbouin
  • Mboum
  • Mbudikem
  • Mbuera
  • Mbugu
  • Mbugue
  • Mbugwe
  • Mbukuhu
  • Mbukushu
  • Mbula
  • Mbulu
  • Mbulunge
  • Mbulungu
  • Mbulungwe
  • Mbum
  • Mbunda
  • Mbundu
  • Mbunga
  • Mbunu
  • Mbuti
  • Mbuunda
  • Mbwe
  • Mbyemo
  • Me'en
  • Meban
  • Megamaw
  • Megimba
  • Mekan
  • Mekyibo
  • Men
  • Menda-nkwe
  • Mendankwe
  • Mende
  • Mendi
  • Menemo
  • Menja
  • Mensa
  • Meqan
  • Merdu
  • Merida
  • Merile
  • Meritu
  • Merniang
  • Mernyang
  • Meru
  • Meryang
  • Meta
  • Metabi
  • Meyamo
  • Mfantse
  • Mfengo
  • Mfengu
  • Mfumte
  • Mgbakpa
  • Mianka
  • Michi
  • Midjinngay
  • Midsi
  • Midzichenda
  • Mie'en
  • Mieken
  • Mieru
  • Miguhni
  • Miji Kenda
  • Mijikenda
  • Mina
  • Minianka
  • Minya
  • Minyanka
  • Miri
  • Miriam
  • Mirniyang
  • Mirriam
  • Misorongo
  • Missions to Akans
  • Missions to Bachama
  • Missions to Bakongo
  • Missions to Bayaka
  • Missions to Bemba
  • Missions to Bororo
  • Missions to Igbo
  • Missions to Iraqw
  • Missions to Kagoro
  • Missions to Kaguru
  • Missions to Kamwe
  • Missions to Kamwes
  • Missions to Kgatla
  • Missions to Kikuyu
  • Missions to Kpelle
  • Missions to Lozi
  • Missions to Masai
  • Missions to Mbata
  • Missions to Mongo
  • Missions to Ngoni
  • Missions to Oromo
  • Missions to Shona
  • Missions to Southern Lunda
  • Missions to Xhosa
  • Mitaba
  • Mitshogho
  • Mitsogho
  • Mitsogo
  • Miwa
  • Mixiloanda
  • Miyango
  • Miyobe
  • Moa
  • Moaaga
  • Moab
  • Moare
  • Moaxeloanda
  • Moba
  • Mobali
  • Mocigin
  • Modjingaye
  • Mofa
  • Mofou
  • Mofou de Goudour
  • Mofu Gudur
  • Mofu, Northern
  • Mofu, Southern
  • Mofu-Diamare
  • Mofu-Douvangar
  • Mofu-Mokong
  • Mofu-Nord
  • Mofu-Sud
  • Mogamaw
  • Mogambo
  • Mogamo
  • Moggingain
  • Moghamo
  • Mogimba
  • Mogogodo
  • Mogwandi
  • Moipo
  • Moium
  • Mokango
  • Mokar
  • Mokong
  • Mokpe
  • Mokpwe
  • Mole
  • Molo
  • Mom
  • Mombuttu
  • Momfu
  • Momvo
  • Momvou
  • Momvu
  • Mona
  • Monbattu
  • Monbuttu
  • Monfou
  • Mongalla
  • Mongandu
  • Mongo
  • Mongwandi
  • Monjombo
  • Mono
  • Monzombo
  • Moors
  • Mooré
  • Moose
  • Moré
  • Moshi
  • Mosi
  • Mossi
  • Mossé
  • Mosulongi
  • Motchekin
  • Mouan
  • Mouin
  • Mouloui
  • Moundan
  • Moundang
  • Mousgoum
  • Moussei
  • Moussey
  • Mouyeng
  • Moviya
  • Mowan
  • Mpiemo
  • Mpiemu
  • Mpo
  • Mpondo
  • Mpongwe
  • Mpungwe
  • Mputu
  • Mpyemo
  • Muamenam
  • Muan
  • Muatiamvua
  • Muchopi
  • Mucusso
  • Mudaye
  • Muera
  • Muhanha
  • Muila
  • Mukogodo
  • Mukoquodo
  • Mukulehe
  • Mulenge
  • Mulochazi
  • Mulongo
  • Mulwi
  • Mum
  • Mumuye
  • Mumvu
  • Mun
  • Mundang
  • Mundo
  • Munhaneca
  • Munshi
  • Munsi
  • Muntabi
  • Mupun
  • Murle
  • Mursi
  • Murule
  • Muruta
  • Murzi
  • Murzu
  • Musanga
  • Musei
  • Musemban
  • Musey
  • Museyna
  • Musgu
  • Musgum
  • Musgun
  • Mussoi
  • Mussoy
  • Musuk
  • Musurongo
  • Muxamo
  • Muzela
  • Muzuk
  • Mvuba
  • Mwa
  • Mwaba
  • Mwaghavul
  • Mwahavul
  • Mwan
  • Mwanabantu
  • Mwela
  • Mwera
  • Mwere
  • Mweru
  • Mwila
  • Myagatwa
  • Myene
  • Mythology, Igbo
  • Mythology, Yaka
  • N'Doute
  • N/u
  • Nabdam
  • Nalou
  • Nalu
  • Nama
  • Namakwa
  • Naman
  • Namangbetu
  • Namaqua
  • Namba
  • Names, Dagari
  • Namnam
  • Nandi
  • Nankanse
  • Naoudéba
  • Nar
  • Nara
  • Naro
  • Naron
  • Natakan
  • Naudeba
  • Naudem
  • Naudemba
  • Nawdam
  • Nawdba
  • Nawdm
  • Nbule
  • Nchimburu
  • Nchumburung
  • Nchummuru
  • Nchumuru
  • Nda
  • Ndara
  • Ndau
  • Ndebele
  • Ndembu
  • Ndendehule
  • Ndendeule
  • Ndendeuli
  • Ndengese
  • Ndenie
  • Nderobo
  • Ndeu
  • Ndibu
  • Ndiga
  • Ndiki
  • Ndirma
  • Ndja
  • Ndjem
  • Ndjeme
  • Ndjë
  • Ndlambe
  • Ndo
  • Ndoga
  • Ndogo
  • Ndonga
  • Ndop-Bamessing
  • Ndore
  • Ndorobo
  • Ndoute
  • Ndowe
  • Ndunda
  • Ndut
  • Ndzem
  • Ndzubuga
  • Ndzungle
  • Ndzungli
  • Nee
  • Nembe
  • Nera
  • Nfua
  • Ngaaka
  • Ngain
  • Ngakarimongjong
  • Ngala
  • Ngalibong
  • Ngaloi
  • Ngam
  • Ngam-Giboro
  • Ngama
  • Ngamawa
  • Ngambaye
  • Ngamo
  • Ngan
  • Ngando
  • Ngandou
  • Ngandu
  • Ngangela
  • Ngangte
  • Ngangwela
  • Ngas
  • Ngata
  • Ngbaka
  • Ngbaka-Ma'bo
  • Ngbandi
  • Ngbanya
  • Ngbanyito
  • Ngemba
  • Ngen
  • Ngere
  • Ngi
  • Ngiaka
  • Ngie
  • Ngiemboon
  • Ngin
  • Ngo
  • Ngomahum
  • Ngomba
  • Ngombe
  • Ngonde
  • Ngongo
  • Ngoni
  • Ngonu
  • Ngorongoro
  • Ngoteng
  • Ngoyo
  • Nguemba
  • Nguin
  • Ngulu
  • Nguni
  • Ngunu
  • Nguru
  • Nguu
  • Ngwa
  • Ngwaketse
  • Ngwana
  • Ngwane
  • Ngwato
  • Ngwatu
  • Ngwaw
  • Ngwe
  • Ngwemyene
  • Ngyemboon
  • Ngyeme
  • Nhaneca
  • Nharo
  • Nhauru
  • Nhaurun
  • Nhlanganue
  • Nhungue
  • Niaboua
  • Niabua
  • Niam-Niam
  • Nianga
  • Niarhafolo
  • Niaturu
  • Nibulu
  • Niende
  • Nika
  • Nilamba
  • Nilote
  • Nimbe
  • Nimbi
  • Ninkare
  • Niominka
  • Nioniosse
  • Nitsogho
  • Njavi
  • Njawi
  • Njeleng
  • Njem
  • Njemps
  • Njempsian
  • Njuboga
  • Njungene
  • Njyem
  • Nkam
  • Nkamar
  • Nkhonde
  • Nki
  • Nkole
  • Nkom
  • Nkomi
  • Nkonde
  • Nkondja
  • Nkongo
  • Nkonya
  • Nkosi
  • Nkoya
  • Nkulu
  • Nkundo
  • Nkundu
  • Nkunya
  • Nkutshu
  • Nkutu
  • Nkâmi
  • Nneirigwe
  • Noho
  • Nor
  • Nor Tagbo
  • North Nyali
  • Northern Lunda
  • Northern Mofu
  • Northern Sotho
  • Northern We
  • Nouni
  • Npongwe
  • Nsaw
  • Nsei
  • Nsenga
  • Nsho
  • Nso
  • Nsundi
  • Nsungali
  • Nsungli
  • Nsungni
  • Ntem
  • Ntomba
  • Ntoum
  • Ntoumou
  • Ntsaye
  • Ntum
  • Ntumba
  • Ntumu
  • Ntwane
  • Nuba
  • Nubi
  • Nuer
  • Nufawa
  • Nuna
  • Nune
  • Nuni
  • Nunu
  • Nunuma
  • Nupe
  • Nupeci
  • Nupecidji
  • Nupenchi
  • Nupencizi
  • Nuro
  • Nuruma
  • Nwa
  • Nweh
  • Nya'afolo
  • Nyaboa
  • Nyabwa
  • Nyabwa-Nyedebwa
  • Nyakyusa
  • Nyali
  • Nyali-kilo
  • Nyam-Nyam
  • Nyambo
  • Nyamwezi
  • Nyaneka
  • Nyang
  • Nyanga
  • Nyangatom
  • Nyangi
  • Nyanja
  • Nyankole
  • Nyankore
  • Nyarafolo
  • Nyarafolo Senoufo
  • Nyarafolo-Niafolo
  • Nyarafoloro
  • Nyarhafolo
  • Nyari
  • Nyasa
  • Nyaturu
  • Nyem
  • Nyemba
  • Nyende
  • Nyidi
  • Nyiha
  • Nyika
  • Nyilamba
  • Nyixa
  • Nyominka
  • Nyonga
  • Nyongwe
  • Nyonyosi
  • Nyoominka
  • Nyoro
  • Nyungwe
  • Nyuswa
  • Nzabi
  • Nzakara
  • Nzebi
  • Nzema
  • Nzima
  • Nzime
  • Nzombo
  • Oba
  • Obamba
  • Obolo
  • Ochekwu
  • Ochiherero
  • Ochindonga
  • Ochollo
  • Ogba
  • Ogbah
  • Oghoriok
  • Ogiek
  • Ogoni
  • Ogwia
  • Ohendo
  • Ohoryok
  • Oium
  • Okebo
  • Okebu
  • Okela
  • Okiek
  • Okii
  • Okouahou
  • Okpamheri
  • Okrika
  • Oku
  • Okun
  • Okwoga
  • Ol Moruo
  • Olane
  • Olotorit
  • Oluchiga
  • Omavire
  • Ombeke
  • Ombosi
  • Omete
  • Ometo
  • Omyene
  • Ondonga
  • Oorlam
  • Opameri
  • Orlam
  • Orma
  • Oro
  • Oro Ukpaban
  • Oromo
  • Oron
  • Orukiga
  • Orungu
  • Oshidonga
  • Oshikuanjame
  • Osidonga
  • Osikom
  • Osikuanyame
  • Oswidonga
  • Otetela
  • Othan
  • Otuho
  • Oturkpo
  • Otuxo
  • Ouala
  • Ouara
  • Ouassoulou
  • Ouassoulounke
  • Ouinji-Ouinji
  • Oulaf
  • Ouldémé
  • Oulé
  • Ouobi
  • Ouobé
  • Ouénya
  • Ovaguanyama
  • Ovaherero
  • Ovahimba
  • Ovakuanyama
  • Ovambadyeru
  • Ovambanderu
  • Ovambo
  • Ovampo
  • Ovandonga
  • Ovanyaneka
  • Ovazemba
  • Ovazimba
  • Oviedo
  • Ovimbali
  • Ovimbundu
  • Ovioba
  • Owambo
  • Owan
  • Owerri
  • Oyo
  • Oyo Yoruba
  • Pabir
  • Padjade
  • Padogo
  • Padokwa
  • Padsade
  • Paduko
  • Pajade
  • Pajadinca
  • Pajadinka
  • Pakot
  • Pakum
  • Pangwa
  • Pani
  • Papei
  • Papel
  • Paraguku
  • Paraguyu
  • Parakuyo
  • Parakuyu
  • Pare
  • Patapori
  • Pedi
  • Peer
  • Peere
  • Pelende
  • Peli
  • Pella
  • Pende
  • Pepel
  • Pere
  • Peul
  • Peulh
  • Phalaborwa
  • Phalaburwa
  • Philosophy, Dogon
  • Philosophy, Fali
  • Philosophy, Gurma
  • Philosophy, Igbo
  • Philosophy, Kaguru
  • Philosophy, Karanga
  • Philosophy, Kgaga
  • Philosophy, Lobi
  • Philosophy, Luba
  • Philosophy, Nika
  • Philosophy, Yanzi
  • Philosophy, Yoruba
  • Philosophy, Zulu
  • Phimbi
  • Phoka
  • Pika
  • Pila
  • Pila Pila
  • Pilapila
  • Pindi
  • Plains Suk
  • Plata
  • Plateau Tonga
  • Platha
  • Playeros
  • Podogo
  • Podoko
  • Podokwo
  • Pogoro
  • Poka
  • Poke
  • Pokomo
  • Pokot
  • Ponda
  • Pondo
  • Pongo
  • Popo
  • Poto
  • Potopo
  • Potopore
  • Pottery, Hausa
  • Pove
  • Puki
  • Puku
  • Pulaar
  • Punu
  • Purko
  • Pute
  • Päri
  • Qaba
  • Qabena
  • Qebena
  • Qhung
  • Quale
  • Quiaca
  • Quimbares
  • Quimbundo
  • Quioco
  • Qué
  • Qwathi
  • Rada
  • Ragoli
  • Ragwe
  • Rahanwein
  • Rahanweyn
  • Rahanwin
  • Rahanwiyyin
  • Randile
  • Rangi
  • Reewin
  • Rega
  • Rehoboth Bastards
  • Rehoboth Basters
  • Rehobothers
  • Relics and reliquaries, Kota
  • Reliquaries, Kota
  • Reliquaries, Mbete
  • Remi
  • Rendile
  • Rendili
  • Rendille
  • Rhodesian Ndebele
  • Ribe
  • Rihe
  • Rime
  • Rimi
  • Rolon
  • Rolong
  • Ron
  • Ronga
  • Rooi Nasie
  • Rori
  • Rotse
  • Rozi
  • Ruanda
  • Rue
  • Rufaʾa al-Hoi
  • Rugciriku
  • Ruguru
  • Ruhaya
  • Rukaragwe
  • Rukiga
  • Rukobi
  • Rukuba
  • Ruma
  • Rumbala
  • Rundi
  • Runyambo
  • Runyankole
  • Runyoro
  • Rutwa
  • Ruund
  • Ruvu
  • Ruvu Bantu
  • Rwanda
  • Sa
  • Sabaot
  • Sabei
  • Sabo
  • Sadama
  • Sadaminya
  • Safwa
  • Saharaui
  • Saharawi
  • Saho
  • Sahrawi
  • Sahwi
  • Sakata
  • Sakuye
  • Salampasu
  • Salei
  • Sama
  • Sambaa
  • Sambala
  • Sambara
  • Sambio
  • Sambla
  • Sambur
  • Samburu
  • Sambyu
  • Samoe
  • Samogho-Senku
  • Samogo-Senku
  • Sampur
  • Samvign
  • San
  • Sanakki
  • Sandaui
  • Sandawe
  • Sandawi
  • Sandwe
  • Sanga
  • Sangou
  • Sankura
  • Sanvi
  • Sanwi
  • Sapan
  • Sapiny
  • Sapo
  • Sar
  • Sara
  • Sara Dai
  • Sara Madjingay
  • Sara Nar
  • Sara Ngama
  • Saracole
  • Saraka
  • Sarakole
  • Saramo
  • Sarawule
  • Sarngam
  • Saro
  • Sarpo
  • Saviny
  • Saw
  • Sayir
  • Schekere
  • Sculpture, Bakongo
  • Sculpture, Bambara
  • Sculpture, Baoulé
  • Sculpture, Chokwe
  • Sculpture, Giryama
  • Sculpture, Hemba
  • Sculpture, Ijo
  • Sculpture, Kongo
  • Sculpture, Kota
  • Sculpture, Lobi
  • Sculpture, Makonde
  • Sculpture, Mandingo
  • Sculpture, Mbete
  • Sculpture, Senufo
  • Sculpture, Shona
  • Sculpture, Yoruba
  • Sculpture, Zande
  • Sebei
  • Seeku
  • Seen
  • Sefwi
  • Sehwi
  • Selemo
  • Selte
  • Selti
  • Sembla
  • Sena
  • Senefou
  • Senga
  • Sengele
  • Sengere
  • Senku
  • Senoufo
  • Senufo
  • Sepedi
  • Serahuli
  • Serenget
  • Serer
  • Setswapong
  • Shabunda Lega
  • Shak
  • Shako
  • Shambaa
  • Shambala
  • Shambiu
  • Shangaan
  • Shangana
  • Shango
  • Shangu
  • Sharoka
  • Shatt
  • Shede
  • Shekiri
  • Shekka
  • Shekko
  • Sheko
  • Sherbro
  • Sheva
  • Shi
  • Shiba
  • Shilluk
  • Shimba
  • Shimbogedu
  • Shinkoya
  • Shira
  • Shire
  • Shoba
  • Shobwa
  • Shobyo
  • Shogo
  • Sholo
  • Shona
  • Shoowa
  • Shosho
  • Shu
  • Shukulumbwe
  • Shupaman
  • Shuri
  • Shuro
  • Sia
  • Sicire
  • Sicite
  • Sidama
  • Sidaminya
  • Sidamo
  • Siegu
  • Siena
  • Sikisi
  • Silabe
  • Silte
  • Silti
  • Simba
  • Sindja
  • Sira
  • Sisai
  • Sisala
  • Sisasala
  • Siska
  • Sissala
  • Siswazi
  • Sisya
  • Site
  • Sizi
  • So
  • Soba
  • Sobo
  • Soce
  • Sodi
  • Soga
  • Soghaua
  • Sogo
  • Sogore
  • Sokile
  • Sola
  • Soli
  • Solla
  • Solongo
  • Soma
  • Somba
  • Sombhla
  • Some
  • Somono
  • Sonde
  • Songe
  • Songhai
  • Songhay
  • Songhoi
  • Songhoy
  • Songoi
  • Songola
  • Songoora
  • Songs, Karamojong
  • Songye
  • Soninke
  • Sonjo
  • Sonrai
  • Sonyo
  • Soonde
  • Sorko
  • Sorouba
  • Soruba
  • Soso
  • Sosse
  • Sosso
  • Sotho
  • Soussou
  • South Mbundu
  • Southern Bullom
  • Southern Krahn
  • Southern Lunda
  • Southern Mofu
  • Souto
  • Sso
  • Suba
  • Suk
  • Suku
  • Sukulumbwe
  • Sukuma
  • Sumbwa
  • Sundi
  • Sungu
  • Sura
  • Surbm
  • Suri
  • Surma
  • Suro
  • Susso
  • Susu
  • Suthu
  • Suto
  • Suura
  • Swahili
  • Swati
  • Swazi
  • Syena
  • São
  • Taabwa
  • Taaisha
  • Tabele
  • Tabi
  • Tabwa
  • Tachon
  • Tachoni
  • Taconi
  • Tadjoni
  • Tagba
  • Tagbana
  • Tagbo
  • Tagu
  • Tagwa
  • Tagwana
  • Taita
  • Takamanda
  • Takarir
  • Takat
  • Takponin
  • Talansi
  • Talen
  • Talene
  • Talense
  • Tallensi
  • Tama
  • Tamaba
  • Tamari
  • Tamba
  • Tamberma
  • Tambuka
  • Tammaliba
  • Taneka
  • Tanga
  • Tangale
  • Tangalee
  • Tangba
  • Tangle
  • Tangwena
  • Tannekwe
  • Tapessi
  • Taposa
  • Tarok
  • Tasoni
  • Tatoga
  • Tatsoni
  • Taturu
  • Tauara
  • Taung
  • Taveta
  • Tawara
  • Taʻisha
  • Taʻāyishah
  • Tchade
  • Tcheke
  • Tchi
  • Tchiki
  • Tchokwe
  • Tchongoa
  • Tchopi
  • Tebau
  • Tebe
  • Tebele
  • Tebou
  • Teda
  • Tedaga
  • Tedagada
  • Teita
  • Tekarir
  • Teke
  • Tekela
  • Tekeza
  • Tekrouriens
  • Tele
  • Tellem
  • Tem
  • Temba
  • Tembomvura
  • Tembu
  • Temen
  • Temi
  • Temne
  • Tenda
  • Tenda Dounka
  • Tengo
  • Tepes
  • Tepeth
  • Tera
  • Terawa
  • Terra-cotta sculpture, Mandingo
  • Teshina
  • Teso
  • Teta
  • Tete
  • Tetela
  • Teuso
  • Teve
  • Textile fabrics, Bini
  • Textile fabrics, Senufo
  • Tharaka
  • Thembu
  • Themne
  • Thephalaborwa
  • Thonga
  • Thuri
  • Tiamus
  • Tiapi
  • Tibbu
  • Tibu
  • Tigray
  • Tigrinya
  • Tigriña
  • Tikali
  • Tikar
  • Tikari
  • Tikuu
  • Tim
  • Timani
  • Timannee
  • Timbuka
  • Timene
  • Timmannee
  • Timne
  • Timu
  • Tindega
  • Tindiga
  • Tio
  • Tira
  • Tiriki
  • Tishana
  • Tishena
  • Tiv
  • Tivaghat
  • Tivi
  • Tiwi
  • Tjimba
  • Tlahaping
  • Tlapi
  • Tlhaping
  • Tlokwa
  • To
  • Toa
  • Toale
  • Toali
  • Toda
  • Todaga
  • Todga
  • Tofini
  • Tofinnu
  • Tofoke
  • Toi
  • Toka
  • Tokolor
  • Tokoror
  • Tokwa
  • Toma
  • Tombo
  • Tombucas
  • Tombwa
  • Tongba
  • Tongbo
  • Toni
  • Tonka
  • Tooma
  • Tooro
  • Tooroobe
  • Topoke
  • Toposa
  • Topotha
  • Topoza
  • Torado
  • Torbi
  • Toro
  • Torobo
  • Torod
  • Torodo
  • Torois
  • Toubakai
  • Toubouri
  • Toucouler
  • Toucouleur
  • Toupouri
  • Toura
  • Tourka
  • Tourouka
  • Toussia
  • Tovoke
  • Transvaal Sotho
  • Tsaaye
  • Tsaayi
  • Tsaya
  • Tsaye
  • Tsayi
  • Tschako
  • Tschopi
  • Tschwi
  • Tseke
  • Tshi
  • Tshiaka
  • Tshobwa
  • Tshogo
  • Tshokossi
  • Tshokwe
  • Tshopi
  • Tsogho
  • Tsogo
  • Tsonga
  • Tsumkwe
  • Tswana
  • Tswapong
  • Tubeta
  • Tubishe
  • Tubu
  • Tuburi
  • Tuculeur
  • Tuda
  • Tudaga
  • Tugen
  • Tuken
  • Tukolor
  • Tukubba
  • Tukuler
  • Tukuleur
  • Tukulor
  • Tula
  • Tumba
  • Tumbuka
  • Tumbwe
  • Tupende
  • Tupur
  • Tupuri
  • Tura
  • Ture
  • Turka
  • Turkana
  • Turkylor
  • Turruba
  • Turu
  • Turuka
  • Turumawa
  • Tusi
  • Tusia
  • Tussi
  • Tutchokwe
  • Tuti
  • Tutsi
  • Twa
  • Twi
  • Twi Fante
  • Twoyu
  • Txuwabo
  • Tyapi
  • Tyokossi
  • Tyurama
  • Ualamo
  • Uba
  • Ubium
  • Udok
  • Uduk
  • Ugbagara
  • Ugogo
  • Ujalli
  • Ujang
  • Ujari
  • Ujuuraan
  • Ujuwa
  • Ukimbu
  • Ukwuani
  • Uldeme
  • Uleme
  • Uluf
  • Ulunyankole
  • Ulunyankore
  • Uluragooli
  • Umanga
  • Umbete
  • Umbundu
  • Umon
  • Umwausi
  • Uneme
  • Unga
  • Upare
  • Upoto
  • Urhobo
  • Ururagwe
  • Uruund
  • Ushi
  • Usongora
  • Utchokwe
  • Utur
  • Uyobe
  • Uzigula
  • Va Ngangela
  • VaLuchazi
  • VaMa'a
  • VaMbugu
  • Vacamwe
  • Vagala
  • Vagele
  • Vaghat
  • Vahanda
  • Vai
  • Vakpe
  • Vakuanyama
  • Vakweli
  • Vakwengo
  • Valega
  • Valenge
  • Valley Tonga
  • Valunda
  • Vambeng
  • Vandau
  • Vangangela
  • Vanyaneka
  • Vasu
  • Vatwa
  • Vazama
  • Vazezuru
  • Vei
  • Venda
  • Vengo
  • Vengoo
  • Vere
  • Verre
  • Vidunda
  • Vili
  • Vimtim
  • Vinahe
  • Volof
  • Vouaghénia
  • Vouaousi
  • Voute
  • Voutere
  • Vuahuha
  • Vuaregga
  • Vuasu
  • Vugusu
  • Vute
  • Vy
  • WaGunya
  • WaTikuu
  • Waala
  • Waali
  • Wabajuni
  • Wabalke
  • Wabarwe
  • Wabondei
  • Wabuma
  • Wabuye
  • Wachaga
  • Wachanzi
  • Wacongomani
  • Wadigo
  • Wadschagga
  • Wae
  • Waembu
  • Wafipa
  • Waganda
  • Wagenia
  • Waggenia
  • Wagiliama
  • Wagiryama
  • Wagogo
  • Wagosha
  • Waha
  • Wahaya
  • Wahima
  • Wainya
  • Wairu
  • Waitawba
  • Wakaguru
  • Wakamba
  • Wakaranga
  • Wakerewe
  • Wakiga
  • Wakikuyu
  • Wakilindi
  • Wakindiga
  • Wakinga
  • Wakissi
  • Wakore
  • Wakua
  • Wala
  • Walai
  • Walako
  • Walala
  • Walamo
  • Walane
  • Walega
  • Walendu
  • Walese
  • Wali
  • Walia
  • Walisi
  • Wallamo
  • Walof
  • Walomwe
  • Waluba
  • Waluchazi
  • Walungu
  • Wamakua
  • Wamanyika
  • Wamatengo
  • Wambouti
  • Wambugu
  • Wambugwe
  • Wameru
  • Wamia
  • Wamwera
  • Wan
  • Wandala
  • Wandorobo
  • Wanduruma
  • Wanena
  • Wanga
  • Wangala
  • Wangana
  • Wangara
  • Wangata
  • Wangonde
  • Wangoni
  • Wanguru
  • Wanika
  • Wanji
  • Wankara
  • Wanyambungi
  • Wanyamwezi
  • Wanyaneka
  • Wanyanja
  • Wanyaturu
  • Wanyika
  • Wapangwa
  • Wapare
  • Wapogoro
  • Wapokomo
  • Wara
  • Warangi
  • Waribe
  • Warundi
  • Warungu
  • Waruwa
  • Warwar
  • Waré
  • Wasena
  • Washambala
  • Washambara
  • Washensi
  • Wasonga
  • Wasongola
  • Wasonjo
  • Wassalonke
  • Wassalou
  • Wassalunke
  • Wassandaui
  • Wassiba
  • Wassindja
  • Wassoulou
  • Wassoulounka
  • Wassulu
  • Wassulunka
  • Wassulunke
  • Wasulu
  • Wasulunka
  • Wasulunku
  • Wasuu
  • Watabeta
  • Wataita
  • Watawara
  • Watemi
  • Watindega
  • Watshua
  • Wattua
  • Watumbuka
  • Watusi
  • Watutsi
  • Waunga
  • Waushi
  • Wausi
  • Wavidunda
  • Wawa
  • Wawemba
  • Wayao
  • Wayao'we
  • Wayeye
  • Wazaramo
  • Wazezuru
  • We
  • Webe
  • Wee
  • Weingmé
  • Welamo
  • Welene
  • Wellamo
  • Weme
  • Weme-gbe
  • Wenya
  • Were
  • Western Ibo
  • Western Igbo
  • Western Karaboro
  • Western Luba
  • Western Shona
  • We̳nji
  • Whiro
  • Widekum
  • Widerkum
  • Widikum
  • Wiiho
  • Wimbum
  • Wimbun
  • Win
  • Windjinwindjin
  • Winiama
  • Winji-Winji
  • Winyema
  • Winyé
  • Wiro
  • Wiya
  • Wobe
  • Wodaabe
  • Wogo
  • Wolaita
  • Wolaitta
  • Wolamo
  • Wolane
  • Wolayta
  • Wolaytta
  • Wollamo
  • Wolof
  • Womba
  • Womba Hadiyya
  • Women, Bafokeng
  • Women, Barabaig
  • Women, Bariba
  • Women, Beti
  • Women, Bobo
  • Women, Dogon
  • Women, Fula
  • Women, Grebo
  • Women, Hausa
  • Women, Hima
  • Women, Igbo
  • Women, Kabre
  • Women, Kamba
  • Women, Karamojong
  • Women, Kela
  • Women, Kikuyu
  • Women, Kuria
  • Women, Lambadi
  • Women, Lango
  • Women, Lebou
  • Women, Mandingo
  • Women, Manga
  • Women, Masai
  • Women, Mawri
  • Women, Nuer
  • Women, Rendile
  • Women, Tanga
  • Women, Tivi
  • Women, Wazaramo
  • Women, Yoruba
  • Women, Zaramo
  • Women, Zulu
  • Wonyadiji
  • Wood-carving, Chokwe
  • Wood-carving, Hemba
  • Wood-carving, Igala
  • Wood-carving, Igbo
  • Worom
  • Wotsschua
  • Woute
  • Woyo
  • Wuding
  • Wulise
  • Wute
  • Wuzlam
  • Xananwa
  • Xaroxa
  • Xegwe
  • Xegwi
  • Xhosa
  • Xibba
  • Xosa
  • Xuhwe
  • Xukhwe
  • Xun
  • Xunkhwe
  • Xweda
  • Xweda-Gbe
  • Yaaku
  • Yaakua
  • Yacouba
  • Yadinga
  • Yagba
  • Yagga
  • Yaka
  • Yako
  • Yakuba
  • Yakusu
  • Yallof
  • Yalonke
  • Yalunka
  • Yam
  • Yamba
  • Yambo
  • Yamma
  • Yangere
  • Yanguere
  • Yangur
  • Yansi
  • Yanzi
  • Yao
  • Yaounde
  • Yariba
  • Yasa
  • Yassa
  • Yaunde
  • Yebou
  • Yebu
  • Yedina
  • Yeei
  • Yei
  • Yeke
  • Yekhee
  • Yelma Gedam
  • Yem
  • Yemma
  • Yemsa
  • Yere
  • Yergam
  • Yergham
  • Yergum
  • Yey
  • Yeye
  • Yeyi
  • Yichira
  • Yidda
  • Yidi
  • Yilma Gedam
  • Yimtim
  • Yobe
  • Yom
  • Yoma
  • Yombe
  • Yooba
  • Yoruba
  • Yowa
  • Yumbe
  • Yungur
  • Yunguri
  • Yunguru
  • Yungwe
  • Zaa
  • Zabarma
  • Zabirmawa
  • Zagaoua
  • Zagawa
  • Zaghawa
  • Zaisse
  • Zama
  • Zanaki
  • Zande
  • Zara
  • Zaradan
  • Zaramo
  • Zarma
  • Zay
  • Zayse-Zergulla
  • Zaysete
  • Zaysité
  • Zaysse
  • Zeggaoua
  • Zeghawa
  • Zela
  • Zema
  • Zemba
  • Zergula
  • Zezeru
  • Zezuru
  • Zhu'oasi
  • Zhũ/twãsi
  • Ziba
  • Zidim
  • Zigula
  • Zimba
  • Zimu
  • Zinza
  • Zoghawa
  • Zombo
  • Zoombo
  • Zorhaua
  • Zorhawa
  • Zulgo
  • Zulu
  • Zunda
  • Zungle
  • Zvimba
  • Zway
  • Z̳u'/wa-si
  • Éotilé

Komplettering: Statoil

Inte att glömma särskilt just när vi diskuterat aktuella faktorer i Sveriges ekonomi & Humör och SAAB och Statoil i branding är att design och uttryck i reklam m.m. uppvisar likhet i GEO snarare än med bransch i för-fokus.

Det ligger inte bara i naturscenarier som i själv är vad jag tror alltid kan ge lite men här är dom lite bättre även om jag inte tror man gått igenom vilka likheter man uttrycker och vilka som finns. Men vi ser ju ex. förutom att färgvalet är:

  • Lätt populärt allmänt.
  • Ännu mer så i relativt ljus.
  • Avskiljer sig där från vad vi associerar till oljeindustri (mer åt Paris Hilton hållet och annat oskyldigt).
  • Också har likhet ex. med hur sol och dylikt kan upplevas norrut när det bryter luftföroreningar som följer nordpassagen (jag har ingen aning om det är luftföroreningar men någon form av partiklar tror jag det behöver vara för att solen ska se röd-rosa ut men nöje är så viktigt).
  • Givetvis också till mining där likhet bl.a. ligger i earth science m.m.
  • I likhet från mining och oil har vi just skärande i det intäkterna olja troligt mer stabilt just nu än ädelstenar kan ge.

Diskussionen för hur vi expanderar upp för att se bättre kan också uttryckas troligt repeterat men som vi har ett bra exempel att använda i:

Vi kan uttrycka det i här aktuell modell enligt:

  • När vi lär oss något oavsett vad.
  • Och i generell princip oavsett tidsaspekt.
  • Vissa saker lär vi oss snabbt för att glömma snabbt och här för ett enklare exempel utgår vi från det fallet.
  • Du läser kanske din morgontidning och efter några år är formen och egenskapen utanför nyheterna välkända för dig.
  • Egentligen lägger du sällan märke till något annat på ytan som inte är vad du upplever separat (ex. vad som är tryckt på den om det är mycket relevant och i annat fall utan särskilt minne om var i tidningen det fanns).
  • Du lägger inte märke till mer än du behöver d.v.s. själva den sekvens som uttrycker de samlade relationerna. Jämför med varför streckgubbar kan uttrycka handling lika bra som något annat.
  • Men nu byter leverantörerna format och allt känns fel. Upprörande rent av.
  • Varför?
  • Därför ny form kräver ny inlärning för att få en stabil sekvens med relationerna. Det också därför att förändring kan innebära en ny sorts risk eller möjlighet som inte fanns innan som de automatiskt lärande nätverken inte själva kan klara.
  • När motsvarande felkoder (som jag tror inte är mer än en kategorisering eller identifikation av ett objekt konvergerar till samma neuron i "felaktig" vinkel och når dendriterna fasförskjutna d.v.s. egentlig information om orsak finns inte och ibland missande i vilka fall vi behöver iakta mer eller resonera oss relativt fram till rätt svar - en enkel förklaring som väl stämmer med så många uttryck i beteende liksom också algoritmer vi utvecklat men därmed inte sagt att det var lätt att se dom där vinklarna då det här skalar rekursivt uppåt och utåt i samarbetet övergripande mot de abstrakta konceptet jag inte är säker på att jag ser klart än även om jag intensivt en period ständigt drömde om vinklar med alla möjliga personer som förklarade konkret visande mig vinklar hur de fungerade) detekteras propagerar de uppåt och kommer det från flera punkter relaterade flyttar vi vår medvetna uppmärksamhet för modig scouting och kanske vi blir väldigt kraftfulla också och visar vår styrka genom att förklara hur föga begåvade förlaget var som minskade formatet på tidningen därför de har ju alltid varit enormt stora till förbannelse för oss som pendlade till Stockholm från Uppsala tills SvD bytte format.

När vi lär nytt eller uppdaterar så tar vi in mycket information om objektet. Vi vet ännu inte vilken information vi får som uttrycker något som är både konstant och ointressant. Vi kanske tittar närmare och från olika perspektiv.

Det kan vi jämföra med hur vi i orden expanderar ut för ökad täthet. Vad relationer och begrepp betyder är däremot föga intressant. Egentligen endast att de förhåller sig till varandra relevant och om de förändras är intressant.

När vi lärt oss objektet börjar det konstanta försvinna från upplevt. Det skulle föga förvåna mig om vi när vi minns något ex. promenerande från dagen även samma dag för oviktiga detaljer som gatustenar vi tror oss komma ihåg när vi minns-fram dem egentligen får något lämpligt komprimerat varande en typisk gatusten för området men troligen aldrig ens existerande. En medelvärdesbildning om vi så vill utifrån relationerna till omgivningen.