Riktad information - Small and Spreadable: Skräck när den osynliga döden vandrar nära gränsen (Ryska smittan / multiresistent TBC)

2013-11-07
Om inte pedagogiskt långt och indikerande aktuella riskerna bland det mer osmakliga jag har publicerat. Om man mot förmodan ser behov enligt diskuterat är just paketeringar på nivå med denna omoral vad man ska ha mycket stor distans till. Exemplet gav dock många enkla möjligheter till olika konstruktioner aktuella. Korrekt bör jag i uppföljning med det ryska folket om ursäkt såväl beklaga dem för att drabbats av Putin.

Innan vi fortsätter denna komprimerade rund-tur i riktade informationens koncept i metoder och möjligheter är det här tydligare än för något tidigare att diskutera målsättning med uttryckt såväl som att indikera dom risker som finns.


De princip-samband möjliga eller i delar möjliga från den riktade informationens större domän är utvalda för att ganska enkelt kunna tillämpas utan stöd av dom
datoriserade modellerna och nyhetssampling såväl som hoppas jag för rimligt motiverade läsare (med förståelse av att riktigt värde ofta kräver att viss tid läggs) möjlig att läsa och tillämpa utan krav på större förkunskaper matematik, graf-teori, eller förkunskap om koncept- och samband från psykologi ellr neurovetenskapen och också om ex. termer kan behöva slås upp ibland ska inte för annat än enstaka undtag mer krävas än Wikipedia.


Det innebär givetvis att lätta-guider görs tillgängliga för "vem som helst" inkl. grupper och personer med just målsättning att göra precis vad jag för de färre inkludeerade problematiska delar och som här återigen diskuteras. Samtidigt är realitet bland dessa att för tyngre aktörer finns en hel del kunskap etablerad. För andra att jämföra med främlingsfientliga grupperingar i Sverige tycks man knappt ens befintligt arbeta med ens enklare metoder kända. Delvis förändrades detta med Åkesson och men fortfarande i kanal och förstärkning budskapen föga där effektförändringen snarare handlar om att packera ytan och särskilt undvika att uttrycka negativa värden för frågor man samtidigt argumenterar att man kan skapa positiva värden för d.v.s. exempelvis argumentera att man kan reducera vål oh brottslighet med rätt väljarstöd samtidigt som medlemmar begår brott, slåss på gatan eller deltar i brottsliga konspirationer eller organisationer.


Inkludering av fler metoder hos dessa grupper är därför en pågående risk där en mängd mellansteg på annan mer etablerad nivå från marknadsföring och "pressmeddelande-administration" existerar. Dessa grupper balanseras vidare i den fria världen av våra tidningar som likt Dagens Nyheter är uppriktigt moraliskt såväl som ekonomiskt gynnade att bevaka dessa grupper. Startnivå på kompetens mellan dessa är hög.


Vidare finns ex. för främlingsfientlghet en pågående realitet med växande problem. Och oavsett vilka metoder enskilda eller ens alla politiska grupperingar nära det främlingsfienliga och nationalistiska inför för att stärka upp sin kommunikation är effekten begränsad jämfört med pågående försämring. Det gäller tanför konkretiserade enskilda eller begränsade förämsringar ex. uppmuntra till våld på enskild ort eller försöka bygga stöd för enskilt lagförslag.


Omvänt tror jag att individer och grupper som önskar motverka extremismen åren eller årtionden som kommer kan få en större effekt i systematiskt verkande framåt. Först tidigare refererade media-grupperingar startande från en större grundkunskap för hela metodområdet möjliggörande vad som tar många år att etablera slagkraft i. Vidare för alla gäller ju att också om människan i människorätt, demokrati och frihet kan gå lite upp och ner som flock genom historien men konvergensen i kurvans riktning på långt håll går varaktigt till det bättre och allt snabbare ju mer vi redan gjort och ju mer vi kan prata med varandra. Därmed gäller att vi kan förvänta att antalet moraliskt sunda oavsett om av genuin övertygelse varande mer människor eller vilka bromsas mer från inträand förståelse av vad flocken reagerar negativt på i kollektivt språk. Att ge människan mer verktyg här är därför vad vi knappast någonsin behöver frukta kan ge en ny Hitler eller värre - snarast att det minskar denna risk.


Lika viktigt finns kontext vilka är längre bak jämfört med vår historiska punkt där därför konvergensen förbättring inte är lika snabb. Medan annorlunda från förr kan dess diktaturer inhämta kunskap och inhandla kompetens för propaganda. Befolkningens naturliga inhämtande är verkligt och vinner slutligen men det kan gå långsamt eller snabbare. När sådana diktaturer är möjligt gigantiska i ekonomisk- och annan slagkraft är det fara för omvärlden som redan realiserat för medborgarna. Utan dom demokratiska kontrollmekanismerna kan psykotiska beteenden, drogmissbruk, fysiska hjärnskador, eller ospecifik ondksa med kanske föga indikation innan utlösa vad Europa mötte när den tyska armen på Hitlers och ett fåtals beslut marscherade ut i Europa för att bereda vägen för utrotningen av varje folk, etniskgrupp eller religion i ytligt upplevt mer annorlunda än tyskens centralitet än variansen man vant sig vid.


De snart flera miljarder människor lidande i ständigt hot om tänkande fritt eller redan satta i svält- eller arbetsläger. Se i Reuters för en mer än vanligt svårbedömd fråga om det kinesiska ledarskapet lärande artikel att möjlighet mer än accepterandet att slavlägren ej stängs finns:



Att etablera pågående pressande ger realitet att förändrng kommer. Och att diktatur-partiet förstår att man måste våga förändra. För Reuters avslutande citat kan vi ju lägga till att även om vi bara utgår från Sverige har vi ju sedan ett fåtal år faktiskt två partier med röd färg approximativt samma som kinesiska kommunistpartiet vilka accepterar demokrati och fria val. Och det större av dessa - varande just social demokratiskt - har alltid haft det som grundkoncept (det är ju en av de social demokratiska ideologiernas grund-definitioner).


"The red flag cannot fall," said the princeling who was a Red Guard.

"There can be shades of red, but changing the color would be revolution, not reform."

For now, Xi is not taking any chances and keeping the genie of political reform in the bottle.

"Xi is a realist," said a source with leadership ties. "He will take risks only if they are manageable."

Och även om flaggan är en stark symbol för historisk smärta tror jag nog att samförstånd om en ny flagga inkludera rött kommer visa sig möjligt under förutsättning att man förändrar i en dynamiskt levande process i tal och språk tillsammans snarare än att kollidera hårt lämnande än mer aktiverad bitterhet kvar. Det första minskar ju risken just för att segern över diktaturen ska missförstås som att ha vunnit: mycket att vinna - allt - finns därefter när det nya bättre samhället ska byggas med respekt för alla medborgare istället för bara några stycken.


Jag beslutade tidigt i artikelserien att en övre gräns till metoder associerade potentiella fanns. De fåtal metoder jag hellre kallar svartkonst vi diskuterat och diskuterar här med ingen eller en kvarstående därefter är lätt farliga i att de kan förstärka och ta fram hat såväl som paranoida föreställningar om enskilda kulturer och folk. Tunga metoder jag egentligen aldrig sett realiserade annat än nära nog helt säkert av sammanträffande mer problematiska än dessa disktuerar vi inte. Metoder vi diskuterar har alla realiserat med motivation just för att sprida hat. Det kan ha en del hanterande värde att här diskutera dem igen (de finns mer eller mindre bra analyserade lite varstans) konkretiserat praktiskt.


Konkretiserat praktiskt kan vidare i all realitet vara praktiskt problemlösande att även se att man kanske kan använda för mycket närmare goda än onda ändåmål. Ett enkelt exempel är:


Utgå från följande för ide (titlarna säger allt här):


Och antag ex. avleda tänkbart nödvändiga brutala besparingar om ett år introducerande brutal anti-amerikansk nationalism:

  • Föroreningar ex. i Beijing är pågående verklighet.
  • Diktaturen vill att den rika världen ska betala.
  • Men varför ska det behövas? Diktaturen har ju haft alla pengar nödvändiga.
  • Men lånat bort dem på evig tid just till den rika världen: USA.
  • Man vill inte lösa problemet.
  • Samtidigt som allt folket arbetat samman använts till korruption, enorma förmögenheter i partiet, och för att roa och nöjda upp USA så att dom ex. inte börjar implementera sanktioner mot övergreppen på folket.

Äger du något som upplevt snarare än här korrekt har du föga trovärdighet när värde-förändringarna till och från inte stämmer. Och här dom gigantiska summorna och konkret verklighet varje dag: din plåga, din reducerade fertilitet, och dina barns kognitiva skador.

Från: Riktad information: Att lämna händelse med rätt tillstånd och att vända riktning rätt - Svåra "binära" riktningar: Nationalism

Avledande eller rikta tillbaka hat för att föra upp grundfrågorna: Folk får i abnorma antal cancer, blir sterila, har astma och mår mycket dåligt. Det är verklighet mycket mer än för medborgarna än dom mellan-statliga miljöfrågorna.


Small and Spreadable: Genuint otrevligare

När nu Small and Spreadable diskuteras ligger det i sakens natur från skillnaden till näraliggande metoder i svartmagi att uttryckt bra överskådligt inkluderade ett vettigt urval av komponenter som kan vara aktuella praktiskt eller att detektera när ondskan utnyttjar att det blir märkbart otrevligt.




Viktiga orsaken är att vi i föregående metod har konvergens personer i sig och vad dessa som människor själva kan ha dolt i dimma. Här ligger vi uttalat i att kombinera dessa människo-noder med konceptet av verklighet i det osynliga bärande på döden. Vi känner igen vad här gjort som ex. riktat Ryssland som vi av och till sett i historien och känt exempel är hat mot främmande folk vandrande i Europa under digerdöden och som så ofta under historien här ofta riktat judarna i föreställning.


Att det känns tydligare otrevligt också undervisande avtrubbat är inte optimalt. Problem minskar med medvetenhet om det och är när indikerat också här relevant kunskap:


I metod använd kommer budskap glida mellan att leverera exempel såväl som att diskutera dessa oftare tidigare distansierat i artikelserien.

Medvetenhet om att det är exempel riktad information är kritiskt vilket bör föranleda att betrakta vad det inkluderar hellre än att acceptera emotionell påverkan. Att både kunna när vi bedömer eller skapar känslorna men även distansiera oss för att se mer tillsammans är praktiskt att kunna. Det ger med övning dessutom en god förmåga att detektera annars oftare påverkande konstruktioner som passerar ibland utan att vi ens märker dem.


Angrepp: Ryssland

Orsaken att just Ryssland valdes ut bland ett större antal länder såväl som grupper enkelt att hämta upp jämförbara koncept för från datakällor (och rörande vad jag har många exempel för) är:


  • Deras ledare kan själva ofta säga nästan vad som helst om grupper och folk som de inte har ett beroende av kombinerat med att de ej förolämpat dom politiska bossarna.
  • Dessutom verkar det ju som dom planerar att angripa Öland eller om det var gotland. Ej längre krigsplancerad och med försvaret så nedbantat kändes det säkrast att göra en egen insats och implementera ett weapon of pay-back. En fin aktualitet i pågående nyheter.
  • Weapon of pay-back liknar strategiska kärnvapen i det att dom inte nödvändigtvis - här inte allt troligt - påverkar konventionellt krig pågående i ditt eget land. Däremot när released orsakande en skada.
  • Skada här om det görs effektivt och med en större bredd är varaktig tillväxt av föredomar - negativa stereeotyper - i omvärlden inverkande på egentligen allt i domän av sociala relationer om de är etablerade för aktuella grupper kontakt sker med.
  • Koncept Weapon of pay-back understryker att vi bör ha respekt för metoder i svartmagi. De påverkar länge och ibland väldigt många personer.

Ryska smittan: Multiresistent TBC - Tuberculosis

När vi skapar ett sådant vapen utgår vi från TBC (tuberculosis) därför att:


  • Smittans bakterier levereras i vätskedroppar förhångade i in-andningsluften. De är gömt osynliga och sprider skräck och död.
  • Sjukdomen är möjlig att visualisera kraftfullt (spottande blod, magrande o.s.v.).
  • TBC är ytterst välrepeterat sedan länge i vår kultur och ett pågående problem fram till idag.
  • Det är känd fara vars otäcka förfall varit del av många filmer.
  • Ryssland är ett av de länder i världen med störst TBC-problem.
  • Deras samhälle har förfallit och har på år inte riktigt orkat till något varaktigt stabilare där medborgarnas behov är viktiga. TBC kräver god behandling med moderna läkemedel och fungerande uppföljning. TBC-problemet - denna ryska smittan är därför troligt pågående problem länge med god också fortsatt rovärdighet.
  • Tre citat ur WHO:s Bulletin of the World Health Organization ger djup i slagkraften Ryssland drabbade sig själva med i självdestruktiv oförmåga att hantera politisk korruption:
    "Suddenly, the money stopped. There were no drugs, communication with local hospitals broke down as telephones were cut off over unpaid bills, there were no stamps or envelopes to send letters, doctors could not use a car to see their patients, it was impossible to transport patients to hospitals, the system broke down,” Shilova said." “Discipline among patients and doctors — which is key to treating the disease — was no longer there,” she told the Bulletin. [...] "Virtually every prisoner was exposed to tuberculosis. Many became sick, many died, and thousands of infected ex-convicts were being released into the general population every year." [...] "While prisoners account for 0.5% of the 143-million population — there were 765 000 prisoners at the end of 2004 — about 12% of cases are detected in prisons alone compared with 27% in 1995, " Från: Tough measures in Russian prisons slow spread of TB | Who.int
  • Pågående fara: Multiresistenta stammar av TBC är sedan flera år växande problem. Ryssland är en problemregion hårt drabbade.
  • Russian Civilians and Prison Inmates: Dominance of the Beijing Strain Family Francis Drobniewski, Yanina Balabanova, Michael Ruddy, Laura Weldon, Katya Jeltkova, Timothy Brown, Nadezdna Malomanova, Elvira Elizarova, Alexander Melentyey, Ebgeny Mutovkin, Svetlana Zhakharova och Ivan Fedorin. Emerging Infectious Diseases • Vol. 8, No. 11, November 2002. Detection of Mutations Associated with Isoniazid and Rifampin Resistance in Mycobacterium tuberculosis Isolates from Samara Region, Russian Federation J. Clin. Microbiol. October 2004 vol. 42 no. 10 4498-4502
  • Att AIDS är mycket vanligt i Ryssland jämfört med Europa ger en otäck grogrund för TBC. Mycket mer av den bakteriella parasitorganismen att hosta upp ur den kropp den redan erövrat kan utvecklas och det ökar risken att folk i närheten besmittas.

    Graf från WHO:s årliga TBC rapport för 2013 - World Health Organization - Global tuberculosis report 2013 - RUSSIAN FEDERATION och visar antalet ryska patienter både besmittade av HIV och TBC:

Försiktighet mötande ryska turister i grupp

Realitet är att när rysk turistande i Sverige hostar nära dig - kanske i butikskö eller direkt mot nära en expedit - kan du ha besmittats. Risken är sörst om du redan är försvagad av någon annan sjukdom d.v.s. patienter redan kämpande mot cancer behandlade med cellgifter eller lidande svårt av andra sjukdomar är de som hårdast och troligast drabbas av den ryska döden född i inkompetent och korrupt politiskt ledning.

Desto fler smittade hostande mer volym luft vid samma frisk-lufts-ventilation ju mindre chans har du att slippa ifrån den ryska smittan.

Hotell i Ryssland: Verifiera att modern TBC-säker ventilation är installerat

Ännu värre är det för boende i Ryssland - där blodfläckorna i snön allt tätare ju närmare sjukhusen dörrar vi kommer och vrningstecken på att varje butik eller annat offentligt rum vi finner där är täta i de ej synliga i ånga saliv-dropparna fyllda av bakterier varje person i rummet drar ned med varje andetag - är en visualisering av farans potens. För varje person besökande Ryssland (såväl som i värsta fall också barn och övrig familj, vänner och arbetskamrater återvändande efter besök i Ryssland) är abnormt hög smittorisk mot vad vi accepterar i Sverige.

Hotell i Ryssland har ofta äldre ventilation som cirkulerar luften gång på gång. P.g.a. den ryska kylan kommer sällan inte annan frisk och hälsosam luft från utsidan in annat än när någong går in eller ut ur hotellet. För varje boende eller person arbetande på hotellet med TBC ju mer hostar de ut som anrikas till allt högre koncentrationer. Personal smittar ner varandra och situationer blir allt farligare för besökare.

Det är mycket möjligt att många av dom som smittas i Ryssland drabbas på hotellet även om det är oerhört svårt att veta var de besmittades. Det kan ha skett nästan var som helst. Samma risker finns för nästan vilket offentligt rum som helst där många ryssar - högre sannolikhet fler smittade - delar en begränsad mängd luft.

Ryssland är sjukt men det är inte vårt fel. Ingen ska känna att det är fel att hålla gediget smittoskert avstånd till varje hostande ryss eller om de ser försvagade ut i kropp. Att du smittar ner dig ökar bara på världens TBC-problem.

Illustrera ryska smittan

1. Verklighet i pågående fara är etablerades med goda referenser. Praktiskt utan jämförelsetal för faktiska risker är denna som här mindre uttalad som upplevd mycket inte riktigt lika problematisk.

Men själv i alla fall när dom ryska turistbussarna som besöker Uppsla för att titta på Dokyrkan "fyllt" någon butik avstår jag från att gå in. Handla kan man göra en annan gång medan TBC förstör din kropp och riskerar din familjs hälsa.

Även om jag korrekt får lägga till att jag inte minns att jag någonsin tänkt på det men om jag kommer ihåg det vad jag antagligen skulle göra. När vi som ovan balanserat vår eget överuttryck görande läsaren till initierad partner. Är det - särskilt som här med redan etablerad och uttryckt kedja av argument trovärdigt refererade - att med personlig erfarenhet och/eller tolkning återetablera överdrivet i bästa fall rent av starkare än innan.

2. Ett visuellt koncept givet var riktat mot besökare i ryssland. Fläckar på gatorna och ryssar i butiker m.m. hostande är vad vi etablerar som varningssignal. Blodet och de tydligt sjukliga ryssarna i allt större flockar associerar vardagliga tecken i den offentliga miljön till ryska sjukan.

3. Att förklara visuellt att den ryska smittan är lika mycket fara för våra samhällen i övriga Europa kan vara politiskt, humanistiskt och medmänskligt problemlösande. Mycket bättre att vi ger dem lite pengar att bota sig själva med och seer till som tack för hjälpen att hålla sina turister m.m. borta från oss.

4. Skabbig och mager björn saknade päls fläckvis med den hudcancer AIDS-sjuka placerad på världskarta. Orkar knappt hålla uppe sitt huvud.

Bjärnen är konvergerad symbol bärande den pay-load för att isolera rysslands enskilda individer och folk - spridande skräck och hat - men vi vill ha riktning för en pågående fara.

Med kartans hjälp kan vi nu enkelt lägga till en riktning för att göra det möjligt för media-konsument att förstå var döden blåser in. Hostande TBC-drabbad utan att orka i politikt kunnande eller med ett folk nu friskt nog att orka lösa korruptionen bland politikerna som förruttnar såväl samhällsstruktur som deras egna lungor. Blodet och de diffusa molnen blåser ut över Europa (görande oss försvagade infö vad vi kan följa upp med en andra våg av SARS: influensa på TBC när drabbande luftvägarna är säker död).

5. Korta fotnotes indikerade att vissa förbättringar skett sista åren. Rykten annan kanal att stor ledare är orsaken att en del budget nu finns: Men endast i Moskva, och en känd mycket exklusiv men liten turistort bara de mest rika / mäktigaste bland Rysslands politiker har råd att besöka.

Monthly pesonal coin take out: 400 police men = 7 members of the Duma (Госдума, Gosduma) "- I like my people sick. If they cared about treatment they shouldn't protest in the streets. They did severaal times the last years. - Sick in TBC they are easy to handle for the police. And more budget can be sed for foreign investment and handling the sallary problem in the Duma."

Även om detta biologiska massförstörelsevapen likt Chernobyl började förbränna folket och landet - sprider sig korruptionen såväl som ryska sjukan ut i världen. Ryssland dör. Och hjälper vi dem inte med resurser såväl som att smitt-kontrollera alla besökande oss från Ryssland och alla besökande dem återvändande är snart nog också i många procent av hela folket sakta döende.

Riktad information - Kompletterande resurser: Lyx - Korruption kolliderande kinesiska "lyxklockor"

Publicerat här direkt relaterat Korruption - Lyx paret i More or less som varit och växande är betydelsefullt i Kina som avspeglat i kollektivt språk såväl som konkret engagemang medborgare och statliga (och/eller "diktatoristiska") satsningar i budget och "head-count":



Koncernen urmakande Seagull 1963 är Tianjin Seagull Watch Group (天津海鸥) och har tillverkat klockor sedan 1955. Idag är de stora klocktillverkande inriktade särskilt koncept som likt "fjäder-drivna" (mycket vanligt förr: en fjäder finns i klockan man "drar upp" lagrande energi i den genom att spänna fjädern: den lagrade energin levereras klockans ur fortgående genom att den med konstruktion reprsenterande en energiförlust för att hålla fjädern vi knappt märker när vi drar upp den kontinuerligt - exakthet handlar om hur väl konstruktionen klarar att hantera fjäderns energi-leverans).



Fjäder-lagrad energi för drivandet av uret går att paketera och argumentera mer "traditionella", "trovärdigare" än ex. batterier där att "du alltid kan dra upp den" också saknande batterier (givet mindre troligt normalt - och fjädern kommer ju förr eller senare tröttas ut även om jag inte alls vet vad det normalt handlar om för armabdsur) m.m. liknande. Koncept rätt framställt passar bra med vad tidigare diskuterat (ex. klassisk klocka framställd för PLA kinesiska armén) diskuterade koncept intressanta för primärt cmarknadsföring uttryckande värde-dimensioner vid sidan om materialets värde och varumärket i sig.


Intensitet i kraftfull rörelse i rummet är rätt gjort ibland starkt i marknadsföring. Omega Speedmaster serien är ett välkänt exempel. Att 1963 gjord primärt för flygvapnet är realitet: Stridsflyg är intensiva direkt spatiellt oavsett förflyttande sig, stridande med varandra (särskilt vid dessa tider) resp. angripande mål på marken.


Historien presenterar ofta tilltalande verklighet där de kan addeera till förståelse av ex. en klockas verkliga betydelse i upplevt om än kanske minde i realitet. Vi illustrerar med ett par urvalda citat från The Crucible of Vietnam | Air Force Magazine:


"As recently as the Vietnam War, USAF and the United States struggled to control the air, failed to achieve safety from enemy air defenses, and struggled to overcome an adversary air force. Many of the problems were self-inflicted, but the fact remains that the years 1964 to 1973 were tremendously difficult for the Air Force and American airpower."

[...]

"By the early 1960s, North Vietnam also had pilots training on the MiG-17 in China—with Chinese pilots flying and fighting in North Vietnamese airspace at the beginning of the war."

Kan förklaringen till utmaningen att under Vietnamkriget dessa år effektivt bekämpa MIG-17 vara klockan? Kanske relaterat exaktare och bättre navigering genom större kontroll av hur snabbt och vilken sträcka man färdats. Synkronisering mot givna punkter - riktmärken på marken - redan innan i fiendens domäner kn ju indikera hur själva flygplanets instrument fungerar.


Ytterst distansierade klock-koncept

Längre tillbaka representerande tidiga typ-exempel - innan jag hade etablerat närmast ett par åren senare cirka Blue light med sina otaliga (idag miljoner) symboler med ännu fler relationer mellan dem - på grupper tydligare i närma värden och känslor associeerade symbol-grupper.



I några idé-detaljer något liknande i var ungfär värde kan uttryckas:



Fler "lyx-resurser"

Adderat i uppdatering.


Riktad information - Exempel: Relativt värde illustrerat med Seagull 1963 (klassisk kinesisk klocka) och dagens frukost

Viktigast kompletterar exemplet de tre föregående i tema riktad information med den prototypiska grunden för en värdedimension relaterat klockorna: Vid tiden 1963 givetvis extremt exklusiv såväl som en kinesisk prestation. Samtidigt enkel och vad som uttrycker funktionalitet i det enklaste en klocka kan göra utan depraverade västerländska excesser som positionering m.m. En konkret klocka för dom imaginära idealen vi sett något av formen av i inlägg innan.



Dimensioner för upplevt värde

Värde i enklast en produkt riktad försäljning individ inser vi att detta kan representeras mycket nära vad som närmare stabilt kan omsättas till pengar igen. För klockor handlar det när vi räknar bort varumärketets stabilitet över tiden, om utgåva är scarce och efterfrågad, om guld, diamnter, titan m.m. Desto större andel av detta ju mer vulgärt kommer produkten upplevas av en för marknad likt klassiska klockor stor nog att erbjuda värden mer varierade över dimensioner av konsumenter med andra preferenser.


Särskilda - upplevt nya - tekniska funktioner hör kanske inte vad vi direkt vill räkna till exklusiva klocko som värdegrupp men det har förändrats så sakta och numera tycks det dyka upp hos alla stora i mer än nya exklusiva material, mycket komplexia konstruktioner med hjul m.m. Bredare bland klockor är det ju annars vad som är en stor grupp av dom klockor som säljs. Mest värdestort var det antagligen när samtidigt nytt teknisktområde som direkt visuellt upplevt såväl i möjliggörande funktioner nådde de flesta samtidigt eller just via klockan d.v.s. de första digitalklockorna.


Kända personer, eller associerat till varumärket harmoniska associerade scener, krävande, exklusiva och konceptuella sporter eller sportområden (jämför ex. min Omega Seamaster och för den mindre naturnära sportmannen finns ju också Speedmaster serien från Omega - den senare något vulgärare särskilt som vatten är mer harmoniskt, miljövänligt, och historiskt äldre - men båda inkluderar självklart väldigt dyra sporter passande för rätt reklam för dem).


Att något i historiskt kontext, i finare men märkbara detaljer design är annorlunda utan att avvika "krävande", är nytt, annorlunda, närmare upplevt unikt från förväntat är också potentiellt upplevt värde i sig oavsett övriga dimensioner. Inte minst för en samlare.


Kan vi dessutom räkna till enklare intensitetsförstärkande faktorer nära relaterat till vad som gör produkten mer unikt är vi redan nära en möjlig paketering. För exempel klocka Seagull 1963 inkluderar det:


  • Från stort land som gärna och ofta är intensiv i nyheter både i mängd såväl som domän.
  • Associerad ett kontext vi vant oss vid bl.a. och delvis från försvar- och krigföringens behov av att framställa sin kvalitet som hög både i industri för att få stora affärer och därefter för att hjälpa konkurrerande länder att förstå slagkraft som önskat: Uppges ursprungligen tagits fram åt gren i kinesiska försvaret klart 1963.

Att produkten som sådan är enkel är här närmast en fördel. Enkelt men alltid fungerande (åtminstone inte i djupare vatten än 0 atmosfärer).



Rörnde relativt unikare detaljer i design utelämnar jag de flesta för att planerat återvända till dem i exempel passande det området när det diskuterats. Vi kan dock notera att vi både funktionellt men ovanligt har de färgprefenser (utelämnar här klockans "bakgrund" i diskussion) närmare oftare asiatiska preferenser i ljus och vad färg applicras för i produkt. Särskilt rörande funktionellt noterar vi att sekundvisare är röd vilket för den visare när efterfrågad intressant för en mer exakt applicering genom rött också är den lättast att ha visuell uppmärksamhet på. Färgen passar ju dessutom försvaret bra samtidigt som en helt illröd klocka olämpligt kan hjäpa fiendens visuella uppmärksamhet.


Priseffektivt

Givet värde uttryckt mångdimensionellt behöver exklusivitet därför ej inkludera högt pris när vi skattar upplevelse. Vidare är det bra att påminna sig att effektivitet tillverkare inte alltid enkelt översätter till varken pris eller upplevt värde. När associerade värdedimensioner utanför direkt pris eller ärde i guld m.m. är bundet till en aktör som genom historiskt referens äger genuinitet och trovärdighet kan tillverkningskostnad reduceras utan att det behöver innebära att vi har flera konkurrerande aktörer.


Vi kan illustrera det med min frukost. Trots som presenterad ej perfekt gjord i detaljer tallrikens uttryck - ex. komplettrande hellre för en i tid dyrare skapelse två eller tre smörstekta svampar, kanske några lätt syrliga bär passande höst, och färsk dill istället för fryst - gäller att den effektivitet jag lagar med (cirka 1 till 1.5 minuter när jag väl valt vad jag önskade på dem) ger en slutprodukt som i upplevt värde är mycket mer än de flesta upplever från sin frukost när man väljer smörgås trots att tidskostnaden vanligen är större. Och i ex. har vi dessutom en till utökad värdedimension från att dessa sandwish är mer hälsosamma än vad de flesta äter.


    Fullkornsbröd, leverpastej, kall hårtstekt bakon, paprika, gurka för den lätta fuktighet sandvish korrekt sha ha för att ej givet leverpastej vara en trivialitet vem som helst klarar, och för att passa med klockan här militär-grönt kamoflauge med dill överst.

D.v.s. samma grundprincip allt från snabbmatsrestauranger till lyxrestauranger bygger på i olika varianter mellan standardisering, kreativitet, och behov av krav på kompetens kock.


Att Seagull 1963 klarar ett effektivitet pris behöver därför inte självklart vara varaktigt. Värdet generellt associerat kina-relaterade faktorer har ju ännu tid på sig att växa och lider säkert en hel del av dom tidiga lego-tillverkande åren med mycket hög andel kvalitets-utmanade produkter ofta kompenserande problem där eller i begränsad funktion kompenserat med ett mycket lågt pris.


Att samla in genuina "historiska" konstföremål kultur-korrekta för kinesiska diktaturen innan den och de tar slut

Möjligen investerar jag i denna klocka till min konstsamling symboler. En allmänt motiverande belöning kan vara värdeffektivt just nu tror jag. Men jag ska reflektera det under dagen och kanske i morgon. Med pris ungefär mellan 150 och 200 euro just priseffektivt för Kinas äldsta klocktillverkare i modern tid och för nyutgåva av deras första klocka. Plus med diskret smakfulla nationalistiskt för era diktaturen diskreta symboler som på längre sikt kan ha ett utökat värde när man genuint införskaffade medan förtfarande levande. När diktaturen väl fallit blir allt sådan tillverkat efteråt "billigt": ej genuint utan kopia.


Mer än investering i möjlig värdestegring föremålen kan ju att börja bygga upp ett bra material på webben löna sig: Genuina föremål från kinesiska åren som kommunistisk diktatur. Pre-revolutionär SEO.


Blir jag någonsin inbjuden till deras ambassad kan den ju passa bra förutom annat förberedande som att klippa håret eller raka av det kanske, klä sig lämpligt (mao-uniform och keps o.s.v. enligt antar jag vad guider kan fås för från mer kunniga inom konvenans här - helt säkert maos-lilla röda att ha i handen). Viktigt när det handlar om ett så stort land att visa att vi svenskar är team-players som bjuder till lite och även om det kan kräva några dagar att skrädda en korrekt mao-uniform och försöka få tag i den röda Kina-bibeln o.s.v. är det god risk management. Och börjar regimen falla medan där så kan man nedräkna med sekundvisaren.


Diktaturen, Revolten och Lyxklockorna

Från andra perspektiv diskuterande de kinesiska lyxklockorna, korruptionen och olika värden i attityd, ägande och hur vi visar värden vi upplevs ha:



Riktad information



Riktad information - Exempel: The Defender: Korruptionens laster i kontrast till rätt-tänkande och rena manliga symbolerna

Låt oss i enkelt exempel betrakta korruptionens symboler vägande mot symboler man önskar stärka genom att sätta i kontrast (i more or less mening d.v.s. blir motsatsen: clean symbols).


The Defender (1994) - i en rad detaljer uppenbart finansierad av The People's Republic of China även om jag inte sökt efter hur (film som jag förstått det handlar ofta mycket om att hitta finansiering i alla fall stående utanför bolag likt Disney som regelbundet egenproducerar) - och ger inte bara pågående upparbetande exempel genom filmen utan har dessutom en pedagogisk sammanfattning av dessa i slutet av filmen (sist finns filmen via Youtube).


Förstärkta symboler i Försvararen / Livvakten från Beijingsr

Den i kropp och själ starka kinesiska (fastland) hjälten kommande till Hong Kong för att bekämpa skurkar och försvara vacker kvinna frestes en kort tid av ett varaktigt familjeliv med den vackra och välbeställda kvinnan. Hon belönar honom också med gåvor mest signifikant i filmens slut (och om jag minns rätt tidigare också) ett av de få korrekt manliga smycken möjliga att bära: The Watch.


Hanterande problem - kvinnan levande och mår bra förutom saknande hjälten - tvekar hjälten ej på vad som är rätt och riktigt utan lämnar de degenererade lyxkläder kvinnan klätt honom med och lägger lyxklocka i låda och returnerar tillbaka till henne.


Och där når vi några av propaganda-sammanfattningen än enklare sammanfattning i några bilder:


  1. Bro över till den verklighet vi kom från där billig korruption från uppklädda kvinnor, dyra kläder och klocka är vad vi är för mer än.
  2. Och vi tar igen upp den rätta hammaren för en riktig man - och klär oss i de ända kläder en riktig man behöver.
  3. Kvinna anleder och ledsagad fet polisman. Båda god kontrast till hjälte för vad det handlar om.
  4. Överdrivet lyx-excess stor ring förstärker upp vår förståelse av värde hjälte lämnar för något större: uniformen, pistolen och flaggan.
  5. Och i klockans ytterförpackning visar sig den mycket riktigt finnas. Varande en av lyx och pengar förvekad kvinna måste hon titta efter. Att lita på tyngden räcker ej.
  6. Visar sin villighet och saknad understrykande där såväl som hur hjälte går över bron att han lika gärna hade kunnat valt att stanna.
  7. Över bron blickar hjälte tillbaka medan han låter sig stärkas upp av flaggan. Medan vi för en stund i visuellt perspektiv och kanske moraliskt eller ideologiskt uppvaknande ser upp till hjälten lämnande vägen till familjeliv, välbeställd hustru och klocka för uniformen och ett renare liv.


Det är fel att vid tiden underskatta effekten av filmen. Vi måste förutom annat påverkande komma ihåg att sådant här oavsett medium, kultur och allt annat är mer verkande på den delvis redan "troende" och kan t.ex. ha som mer direkt effekt att stimulera fram "rörd" med associerade ofta ganska diffusa känslor utanför att känna för någon flock-symbol från familj upp till nation. Där kan det addera till över den längre tiden för vad som är centraliteten och stärka upp det.


Omvänt där ju givetvis alla länder och kultur i större eller mindre omfattning (Sverige är tänkbart bättre här än Kina) erkänande och se symbolerna för korruptionens motsvarighet i verklighet kan det utan särskilt intresse alls egentigen för dom kinesiska symbolerna addera viss men kanske ändå över längre tid adderande viss redundans till hur man tolkar annan information till starkare reaktion.


Lyxklock-excess är känt samhällsvärde

Utnyttjandet av den depraverade lyx-klockan för att undervisa bio-konsumenten i vad som är korrekta rätt-tänkande manliga och nationalistiska ideal är givetvis vad som gör det till ett utmärkt exempel till:



Och varför ett arbete likt nedan såväl som att det oroar diktaturen och ledde till ungefär i rättsstater motsvarande anhållande och arrestering kombinerat:



Riktad information




The Defender: Hela filmen