Beta-versionen blev klar under söndagen

2011-06-21

Söndag förra veckan blev den första versionen klar. Den absolut första versionen direkt på morgonen inriktad hårt mot similarity både explicit och implicit via anknytande ämnesområden, sådan utsträckning, typ av språk via cirka 20 statistiska mått byggda utifrån data i forskningsstudier och distributioner på sådant som Flickr, Twitter, Youtube m.m. Den gick iväg på morgonen med kurir för idell användning i politiskanalys associerat till följande av en diktatur.

Den första officiella version 0.9 beta blev klar cirka 15.00. Den och den 1.0 som förhoppningsvis är klar snart är närmare inriktad mot media. En skillnad mot v0.9 är att de cirka 700 000 kategoriserade termerna (ex. föremål i grupper, ord till ämnesområden, personer till vad de är kända för o.s.v.) kommer få bredare mindre precisa kategorier för istället högre kvalitet.

Event-hanteringen är excellent som den är men kan gynnas av en del utbyggnader. Bl.a. i hur en shape uttrycks i det isomorfologiska. Ex. entitet a kommunicerar till b med c för att uttrycka bojkott och vinner Normandie. Medan vi i ett annat fall har något liknande men skilt i något. Tja då kan vi ju pröva att kombinera båda händelserna til1 något tredje nytt som del av en större lösning för att identifiera händelser vi missar.

Sista veckan var prövande. Huvudsakliga anledningen att den inte blev klar som planerad en vecka innan har varit mycket direkt uttryckt sabotage. Det har nu dokumenterats sista tio dagarna och något jag kanske återvänder till beroende på vilka motiv vi hittar i utredningen.