Olämpligt rapporterande i SR & SVT?

2013-11-02

Kovarians när mängden händelser är låg och en faktor gemensamt inverkande konkret möjlig verkande oberoende på båda är inte särskilt talande. Knappt värt att engagera sig men vi ju också indikera att jag tycker - och i något prövande lite bl.a. antydande något rörande vårt större nordiska telekom-bolag för ett tag sedan nu - att det är viktigt att inse att om utökad information ges av extern aktör införskad inkorrekt behövder den aktören inte som kanske just nu är lätt att tro från media vara NSA, US utan kan vara Ryslland eller Kina.


Det är ytterst korrekt för media att vara vaksamma på varandra och primärt agera sin egen polisorganisation i det att man gärna är uppmärksam på realiteten i dessa problem när ett korrupt eller utpressad-kontext föreligger och med konskvens att publicera som normalt. Men vi ska ju också inse att ingen av de två indikerade entiteterna eller ta emot information från dem i sig behöver vara olämpligt.


Jag brukar själv få det senaste skvallret från kineiska kommunistpartiet när gamla ledaren Hu Jintao är riktigt full och ingen i partiet vågar svara i telefon för att slippa se det och han ringer mig för att skryta om deras armé. På vilket man korrekt svarar:


    - Well I do the kung fu of the tiger and if that aren't any good your culture aren't worth much anyway.

Och om något gäller att värdet i sig i vad publicerats har mycket högkvalitet och hör just till sådana frågor man bör skriva om med ett gedige arbete gjort.


Samtidigt när the stakes går upp i fråga eller fråga som ligger nära dessa två entiteter kan av och till allt möjligt dyka upp här såväl som överallt i världen men mer vill se som subkulturell färg till Kalla kriget.


Med kontextuell bakrund den statliga medie-entiteten utan att indikera närmare om radio- eller tv-delen jag sedan kanske ett år lätt misstänkt har tämligen nära kontakter österut.

The Enemey Gate is Down / Mörda Jätten

Det dröjde fler år än man med rimlighet förväntat sig och om det visar sig alls bra med uppenbart god finansiering eller om det visar sig problematiskt återstår att se. Det lilla indikerat pekar väl knappast på att man avvikit i Game School från knapphet i allt utanför spelet.


Själva valutan och definitionen av värde ligger ju just i spelet: Konceptet är givetvis inte särskilt unikt för Enders Game utan flocken möjlighet att etablera kollektiv kunskap i kulturen där enorm flexibilitet existerar: Vi har roligt när vi arbetar och annars lär vi oss att arbeta bättre eller sover och äter. Ungefär som jag försöker hålla mig till när jag behöver ta nivå uppåt. Värdet är inte resultatet utan att skapa det högkvalitativa resultatet därför med varje annan inlärningssignal återvänder du inte utan stannar fet och nöjd i lugnet.


Där ligger nu när subkultur uppstår kring spelet och föreställningar hur vi vinner och segrar the ladder finns. Det är ej dom hårda tvingande reglerna i sig som är problematik så mycket som värdet vi avstår från i föreställningar, antagna regler vi ej ifrågasätter och allt liknande förhindrande on going victory.


I jättensspel där föreställningen och det implicita antagandet är att du kan vinna en annan väg än genom att vara i eller ovanför burn-out. Och där segern ligger i att mörda det som koncept. P.s.s. som när Ender senare strider två orörliga armér med pre-frysa dina soldater i dom dödas fästning - orörliga men rörliga i den prediktion av segrande rörelse fiendens orörlighet tillåter.

増大する - Japansk kultur och handel större när natur och cuisine blir ett

När export och ekonomi allmänt i värden är närmare scarce än växande frisk, och den anti-japanska retoriken (såväl gissar jag av och till omvänt) i Kina är tämligen verbalt intensiv kan i kostnad relativt värde mindre förändringar inte otroligt ha ett större värde. Japan - Kina turbulensen tror jag nog många känner visst engagemang också i restande världen men för att sätta verklig-proportion på saker och ting gäller att bland världens köpare snarare än särskilt konflikt-intresserade ligger det nog mest från mycket uttryckt nu såväl som direkt otrevligt medan den större över den längre tiden återkommande frågan med varje nu generation av särskilt men inte slutande barn-, ungdomar- och yngre-vuxna är delfinerna.


Delfin-frågan är ju vad som lätt tror jag i mångas ögon ger en viss amoraliskt - eller rent av omoralisk - dimension associerad till den japanska kulturen. Vad som också enkelt går att ta upp när det passar och förstärka väldigt potent med bilder man fritt kan samla och kombinera från väldigt många år, platser och situationer utan att jag tror att det annat än uppfattas potent oavsett om korrekt eller inkorrekta uppgifter. Nyheter som dessa är inte alls bra för Japan:



Det kan kanske inte bara tänkbart vara ett negativt värde i attityd och känsla för japanska frågor och handel som försvinner med en förändring här utan dessutom gäller ju att förändring i sig där någon upplevs lyssna på dig i kontroverisella och potenta frågor är starkt. Det är starkare bättre när det inte tycks ske tvingat utan sker vid en tid mer därför att man tänkt efter och kommit fram till att det nog var bättre att förändra. Tycks man tvingad är det ju inte p.s.s. lika enkelt att översätta till ett positivt tydliggjort värde i personlighet, moral o.s.v. (där ju vanlig termonologi är ganska varierad beroende på vad det handlar om).


Ännu viktigare över den längre tiden gäller att delfinerna precis som fisk som tas upp i Östersjön är hälsofarlig. Kvicksilver är ytterst problematiskt och centraliteten av dessa realiserade ligger i fertiliteten och fostrets och det yngre barnets utveckling. Fertilitet reduceras och andelen kognitiva störningar - vilka förvisso inte alltid behöver vara särskilt märkbara men kan innebära att större insatser krävs särskilt dom första åren i skolan - men där när mängden kvicksilver arbetas upp i populationen är större problem oftare realiserade (en statistisk-riskmodell är vad det handlar om).


    Sushi, Hiroshige (1797–1858).

    Det japanska köket är ett av de mest hälsosamma. Förutom ett gott näringsinnehåll med högvärdigt protein såväl som värdefulla fleromättade fettsyror (särskilt omega-3) gäller ju dessutom att ätpinar särskilt för oss i väst som inte äter med dem ofta är god träning av vår kognition. För besläktade övningar går det särskilt hos barn se värde i resonerande kognition såväl som motorik. Träning som ex. gör det lättare för oss kunna välja att koncentrera oss på en uppgift.

Möjligen kanske en förändring rörande lagstiftning för att fiska kvicksilver-stinna däggdjur - erkänannde att domär hälsofarliga - både kan bli en förändring positivt verkande på handeln (jag är osäker på hur och var delfin-frågan kan ha påverkat när det gäller konsumentprodukter eftersom jag inte försökt mäta det i media eller sökt andra undersökningar men påverkan verkar i alla fall inte otroligt) såväl som fertiliteten. Om uppgifter jag sett tidigare stämmer att delfin-kött serveras till barn i skolor av och till stämmer och det inte är annat än ovanligt måste rimligen fertiliteten gå ner med någon andel avspeglande den faktiska mängden för populationen (men om väldigt lite kanske inte mätbart men Japan har liksom Västeuropa problem med fertilitet).


Och i kostnad såväl som allt annat givet goda argument är frågan i sig en trivialitet att förändra agerande i. Risker realiserade i kostnad man enkelt nog och mycket bättre stänger. Och just nu ett excellent tillfälle när diverse statligt direkt eller indirekt kontrollerade entiteter och personer uttrycker strunt som exempelvis:


The Global Times says "Shinzo Abe (Japanese PM) wants to stifle the rise of China for various reasons: firstly he covets Chinese territory, and secondly he wants to clear the way for Japanese hegemony in Asia. But this is Mr Abe's daydream, for no one can stop China's forge ahead".

Liu Jiangping, a Chinese military expert, tells Hong Kong paper Ta Kung Pao that verbal warnings have very little effect on rogue states and that China must strictly enforce legal rights in maritime zones.

Från: China media: US spying row (2013-11-01) | BBC News

Även om den sista var praktiskt som jag upplevde det spontant väldigt komiskt just ordet rogue states givet praktiskt verklighet med både Kinas nutidshistoria såväl som pågående samarbeten med bl.a. Nordkorea och Iran är delfinerna vad som åtminstne för en del bredare i världen (och av och till de mer trendsättande gällande åtminstone konsumentprodukter d.v.s. ungdomar) adderar substans till det från vad som inte har något alls med politiska frågor utanfr fiskeindustri och folkhälsa. Det är ju heller inte bra att ev. delfin-bestånd i omtvistade områden kan upplevas säkrare hos världen större miljöskadare jämfört med Japan.


"Japan is one of the world's leaders in the development of new environment-friendly technologies, and is ranked 20th best in the world in the 2010 Environmental Performance Index.[95] As a signatory of the Kyoto Protocol, and host of the 1997 conference which created it, Japan is under treaty obligation to reduce its carbon dioxide emissions and to take other steps to curb climate change."

Från: Japan | Wikipedia