Gåta: Starbucks jämförd McDonalds - "Rätt svar"

2013-07-01

I bas-verksamhet är det gemensamma gastronomi. D.v.s. "smak-sensationer". Sensations om vi så vill.


Konceptuellt är det inte ovanligt att lägga sensation före perception. Perceptionen är vår samlade bild av vad som sker i omvärlden ej krävande kognitionens mer tänkande.


Vill vi etablera sensation världsövergripande behöver vi en mängd sensorer.


Väljer vi att först troligt tämligen ordentligt övertolka (och skära övrigt runt detta) NSA's beräkningskraft, juridiska flexibilitet och etablerings-hastighet kan vi tänka oss att verksamhet likt Starbucks och McDonalds också är funktionella som sensorer:


  • Ungefär som Google's WLAN kartläggning för att etablera positionering av mobil-telefoner, pda:er m.m.
  • Men alltid på stationera platser genom dessa verksamheters WLAN accesspunkter (där jag bara gissar på att Starbucks också har sådana).

Dessutom genom att vad vi i Sverige utbildades under datorernas tidiga år till att kalla samköra går det i en statistiskt mening etablera trovärdighet kring vilka fysiska faktiska person-identiteter - i en kreditkortsmening vilket är en tämligen stabil internationellt personnummer och i många sammanhang den ända som faktiskt betyder något och i övriga inte sällan tung tillsammans med ex. pass rörande typiskt resor - genom att dra nytta av betalningar som görs via kreditkort i en tidsperiod associerad med en inloggning som sker via WLAN-accesspunkter.


Särskilt det sista hör till den större grupp av på pappret fascinerande association som i verkligheten tämligen troligt kommer med massor av kostnad i hårdvara för väldigt lite (om något när översätt till faktisk risk reduktion med trovärdig quality assurance - konkreta resultat.


smak-sensation till sensorer i pågående nyhetshändelse NSA.


Sensorer i dessa och tekniskt tämligen rent näraliggande områden är fortfarande en god indikation när vi söker forskning. Även om termen nog är lite mer europeisk än amerikansk. MDPI har som ett tydligt exempel flera journaler relaterat området både direkt såväl som ämnesprioritet inom flera andra:



Men så är det ett område som kommer in i en mängd områden runt utveckling av prylar för industriproduktion såväl som automater av alla möjliga sorter. Det är ju avseende saker för industriproduktion snarare än automater i bredare mening ett övergripande konceptuellt tekniskt-område jag tror Europa fortfarande är ganska ledande inom i världen både jämfört med Nordamerika och Asien (huvudsakligen via Tyskland).


MDPI-journaler med sensor direkt i journal-titel:


Biosensors

Chemosensors

Journal of Sensor and Actuator Networks

Remote Sensing

Sensors