Och Google dubbel-postar på korrigeringar

2016-08-09

Händer ibland numera. Relaterat någon förändring som gör att jag får tidigare versioner efter korrigeringar sparade. Tidigare har jag tagit bort dem men låter de kvarstå nu. Jag gillar att lite av mitt kulturintresse och hur jag särskilt för att det ej bara skulle bli tråkig teknik prioriterade en komplettering för att addera on-going erfarenhet just nu från den världen. Jag hoppas att det kan bli en brandflacka som tänder en världsrevolution. Det har hänt mig förr när man ser till att man prioriterar regelbundet ibland så det inte bara blir en gång (mode mer retro kan jag ha tur med: Bringing något tillbaka eller mer nytt som raka av skägget när ev. vid behov behövande resa in i viss diktatur gående turbulent - vilket knappast är aktuellt numera men eftersom jag berört det här tidigare när gående över området och när nu ej troligt aktuellt med behov längre lika bra noterande då ganska effektivt även om det kräver ett antal års föregripande: Dessutom rensar jag just nu ut en del jag tycker att jag borde ha noterat eller publicerat på annat sätt för att ha dom gjorda jfr bl.a. lögndetektorer nyligen. Men för principens skull förr även om ej ändrat än - så ändrar vi utseendet bäst om föregripande visuell dokumentation av dig - ej genom skägg anlagt eller lösskägg utan via friskt stort skägg vi rakar av den gången vi vill vandra enklare säkerställa utan uppmärksamhet).


Två föregående inlägg. Första är dubbel-postningen d.v.s. föregående version som ändrades och därefter sparades. Sista är versionen som sist sparad. Dessutom dumpar Blogger.com mig också nytt ej till listan publicerade inlägg utan till skärm för ett helt nytt inlägg men utan texten (nytt id utfärdat?).
z/p>

Husman Jordar Google: "NSA gör att mitt renommé ställs i fråga om jag ej agerar på hagelgevärs-hotet

Alla år nu sedan jag någon gång senare halva 1999 tror jag övergav Altavista har Google egentligen bara en gång innan betett sig riktigt "oväntat underligt" (därmed inte sagt att jag inte uppmärksammat ett antal säkerhetsdefekter genom åren eller tillfällig "dynamik" sökresultat, eller ibland mer varaktiga problem- eller värde-dimensioner mer eller mindre normalt förväntade alla. Tidigare var mitt ej internetkopplade nät vars senare satta referens system lyckades gå in i Chrome-defaulten startsida utan kännedom (finns med skärmdumpar m.m. tidigare - Och i all rimlighet givet att jag mer roades av det som inträffat: Understrykande för internets rika och mäktiga att jag som konsument såväl som välkänd trouble maker är internets verkliga Big Dog).


Query suggestions viktiga värde är att optimera the data collectors kanaler till halvfabrikat data. Även om jag aldrig gjort mining på Google då de åtminstone fem år sedan cirka när jag tittade över det hade någon 10 - 12 k gräns request förutom diverse villkor (och också använde deras tjänster). Praktiskt är goda mänskligt sunda villkor mini-krav tillsammans med att man åtminstone kan lägga något 100 000 request på ej överdrivet med tid utan kostnad (för mig att gå några hundra tusen över flera veckor är vad jag sista åren tog en gång för en bibliotekstjänst jag ansåg hade starkt värde unikt i det segmentet och som ej gick att få upp mer: Tror jag när lärt den väl efter flera månader irriterad slöhet och döda dagar till cirka 400 - 600 k request några fåtal veckor).


Dessutom nära besläktat har vi det som bl.a. Google skriver ut när vi söker. Jag räknar och kallar det för samma sak. Emellertid är en praktisk skillnad rörande data vi får att detta tenderar att oftare (dock ej perfekt så alltid jfr när jag sökte på guardian d.v.s. ej the guardian motsvarande känd tidnings - en av de tre största på internet - url och fick förslag relaterade filmer möjligen besläktat trots avstängd konfig. Chrome så vitt jag förstår datapropagering sökt relaterat film några gånger för att få Wikipedia summery betyg men ej varit in på The Guardian den vägen - ngram-modellen vi kan anta här eller att lösning konvergerar till jämförbart en ngram-modell värderande ordningen tränad med hänsyn kanske mer URL och ev. företagsnamn i formell-registrering än ex. varumärket visuellt över hemsidan m.m. - ej otroligt heller inlänkar eller varför inte ett tänkbart men kreativt tänkt varumärke visualiserat theGUARDIAN med ett enormt litet mellanslag emellan mindre än människa kan se).


I kontrast gäller att sökförslag som snarare ges givet att vi gjort en sökning normalt presenterat samma sida som sökförslag har mer av kategorier, ämne, någon het topic aktuell just nu, vanliga system-egenheter som rättstavning (vilket i kontrast övrigt här för alla sökmotorer jag använder är baserad genomsnittligt vanligt språk utan någon märkbar förståelse eller hantering expertis-termer relaterade sökningen: D.v.s. söker vi på fyra termer ytterst typiska ett expert-område mycket ovanliga var för sig så kan sökmotorerna inkl. Google gärna ge sig på att försöka rättstava vilket som helst av orden till något alldagligt ej relaterat övriga ord). Förslagen kan vara baserade sökresultaten såväl som vad folk söker efter generellt före och efter (och i urvalet också vad personer som nu söker sökt på innan).


Googles implementation kanske har ändrats rörande något nyligen sökförslagen den ger när man skriver. Jag kan ta fel eftersom jag inte använt internet ofta sista halvåret fram till nyligen. Emellertid för att skämta lite relaterat (jag hade väl tänkt mig någon skärmdump runt cert:en och SSL också) med aktörerna web cache (jag berört denna tappnings-primitiv tidigare ett par gånger sista sju åren), och ev. innehållsleverantörer, eller varför inte nätverks-punkter ungeför enligt upphandlingen NSA gjorde någon gång närmare 2000 jag tror jag minnas att jag efter noterat det skrev något om i Säkerhet & Sekretess eller ev. upptäckte senare och skrev om här eller (d.v.s. som varje rationellt tänkande person tagande viss kontroll oavsett avlyssning eller annat skydd kan tänka sig för resursstark aktör nationellt fokuserat ingångspunkter USA som är väldigt stora). Sökte jag på efter ändrat från något relaterat "smuggling guld och diamanter" men med "trabatten för ej planerad smuggling narkotika" till ungefär:


silja kryssning bildäck pansarvagn container kostnad

När gående för att ändra bildäck får jag förslag som inkluderar frågor om något relaterat. Vilket ej är förväntat. En hel publicerat såväl mätningar universitet, standard-data för att jämföra med m.m. har ju kommit sista åren runt frågor och svar. Så ev. inspirerat där. Jag klarade dock ej att få tillbaka det och får hålla för ej uteslutet feltolkande den korta stund seende det (dock frågetecken och med bildäck och kostnad översta) - Om nu inte något väldigt prospekterande annonser (där lämnar jag Google även om jag kan stänga av förslagen - Är ej avgränsningen annonser vad jag från förväntat vet har en avgränsningen ej överraskande krävs produktioner på hundra tals miljoner dollar likt filmer för att jag ska se det som naturligt såväl sitta och fundera ett par år här rörande moralen i att bara exkludera ej förväntade webbsajter i utseende m.m. från associerat big-corp-Hollywood-movie-makers kontra att troligen är nog anar jag kanske några i alla fall genom åren ej finansierade nog via dessa så märkbara annonser - först hitta hint-var klicka rätt medan strunta i annonser som säger att dom stänger av annonser, titta efter nya fönster smyg-ppnade, offra till anti-ad-Guden, låta ladda hela för svåra sajter och bryta anslutningen om jag vill kunna minimera igen o.s.v. - nog för att få köpa rättigheter till alla filmer och alla tv-serier att visa kostnadsfritt inte ovanligt några minuter - sällan för bra mer än 30 min - 60 min efter visat första gången tv).


Men no biggy. Emellertid så precis innan nu sökande efter någon studie eller sammanfattning vetande relaterat vad jag tror är given information att i akut-hot eller liknande kommer förutom att blodtryck gå upp vår upplevelse av att det är högt reduceras (d.v.s. ej kännande det man efter 40 år ibland känner till vardags - men samtidigt minns jag något om folk som förutom humör-boosten och intensitet-kropp refererar till att känna puls m.m.):Det är möjligt att översta sökresultatet är naturligt sökningen.


Emellertid görande ctrl-z för sökfönstret ser vi vad jag skrev tidigare. Men jag tröck aldrig return så någon post-leverans av innehåll input skedde aldrig. Verifierat nätverks-tappning lokalt. Tre post sedan restart-wlan.Jag tänker gärna som att jag oftast är acceptabelt nöjd med Google. Känns ej värt besväret att leta ny e-post m.m. Så hade det inte varit för att de börjat propagera för vapen i sina bilder hade jag inte publicerat det här. Men nyligen till min förskräckelse såg jag att deras logo de ibland manipulerar för att försöka vara roliga eller förgulliga sökning som koncept för barnen (vi som minns ännu något av internet när det var kursinformation, diverse ganska tråkiga api-enkla tjänster som Gopher-protokollet levererande något idag trivial-fakta, lite stilistiskt enkel och ofta ej aktuell samhällsinformation, kan nog bättre än andra förstå hur farligt och moraliskt förledande internet kan vara fullt av alkohol-sajter säljande förbi systemet, narkotika, pornografi (fast det hade vi massor av 99 i Altavista) - nya medier som Twitter destruerande fina gamla överklass medier som DN och Sveriges Radio (som något kan få mig att sluta uppdatera mig i P1 - närhelst jag tror något jämt slår jag direkt på P1 pch springer därefter för att leta upp min DN så jag vet i krönika om nu nyheten saknas vad jag korrekt ska tycka ungefär). En riktigt otäckt gullig figur står och hotar mig med ett hagelgevär. Förstå hur jobbigt med min uppväxt det känns att se piporna från andra hållet - som att någon gammal f.d. vän man trodde var död och begraven kommer och spökar för en. Jätte jobbigt. Hence att jag beslutade att jorda Google med min finding här. Hotande the Big Dog på nätet idag givet NSA avlyssningen riskeras ju ens renommé om man ej tar tag i det.


Se förbi den troligt rent fiktiva figuren (kanske logotyp något milj-relaterat parti eller ganja-säljare) och se vänstra översta hörnet). Där har vi figuren med piporna riktade mot migHur kan vi Big Men fortsätta vara stora och acceptera sådant små-fjollande om än kanske uttryck från någon kultur-avart konstnärer, hippies och ungdomar - yngre vuxna tycker är kul (likt anime-scammen fulm- och tv-leverantörer tröck ut via Washington Post m.m. för en tre - fyra år sedan - Påstår man att något är populärt räcker det kanske för ungdomar att gå till biografen och se en tecknadfilm från Japan och om några år är det peruanska animeringar eller vilken som helst annan Made in som ska verka coolt - Vi äldre vet bättre och än vanligt så när man kultur-hotas med vapen får man dra gränsen och ta det hela bort från levande verklighet ner i modern-naturs kompost). Notera - vilket är gravverande - hur figuren lätt liknar ett av de sista stora våldsspelen som gjordes - Duke3D. Senare spel må vara att b edöma bilder Wikipedia vara mer människolika men är troligt lika försåtligt spännande jag minns Duke3D var. Detta är troligen utnyttjande kraften i de grisar som åkte små flygande tefat med raketmotorer bak. Att göra sig besvär att leta bak i kulturhistorien efter det kanske värsta vålds-hotet man kan uppleva visar på att man haft kraftigt - kriminellt onaturligt - förstärkt motivation i sitt motiv att hota mig. Skrämmande. Om ej för barnen världen runt hade jag slutat surfa Google.


Husman Jordar Google: "NSA gör att mitt renommé ställs i fråga om jag ej agerar på hagelgevärs-hotet

Alla år nu sedan jag någon gång senare halva 1999 tror jag övergav Altavista har Google egentligen bara en gång innan betett sig riktigt "oväntat underligt" (därmed inte sagt att jag inte uppmärksammat ett antal säkerhetsdefekter genom åren eller tillfällig "dynamik" sökresultat, eller ibland mer varaktiga problem- eller värde-dimensioner mer eller mindre normalt förväntade alla. Tidigare var mitt ej internetkopplade nät vars senare satta referens system lyckades gå in i Chrome-defaulten startsida utan kännedom (finns med skärmdumpar m.m. tidigare - Och i all rimlighet givet att jag mer roades av det som inträffat: Understrykande för internets rika och mäktiga att jag som konsument såväl som välkänd trouble maker är internets verkliga Big Dog).


Query suggestions viktiga värde är att optimera the data collectors kanaler till halvfabrikat data. Även om jag aldrig gjort mining på Google då de åtminstone fem år sedan cirka när jag tittade över det hade någon 10 - 12 k gräns request förutom diverse villkor (och också använde deras tjänster). Praktiskt är goda mänskligt sunda villkor mini-krav tillsammans med att man åtminstone kan lägga något 100 000 request på ej överdrivet med tid utan kostnad (för mig att gå några hundra tusen över flera veckor är vad jag sista åren tog en gång för en bibliotekstjänst jag ansåg hade starkt värde unikt i det segmentet och som ej gick att få upp mer: Tror jag när lärt den väl efter flera månader irriterad slöhet och döda dagar till cirka 400 - 600 k request några fåtal veckor).


Dessutom nära besläktat har vi det som bl.a. Google skriver ut när vi söker. Jag räknar och kallar det för samma sak. Emellertid är en praktisk skillnad rörande data vi får att detta tenderar att oftare (dock ej perfekt så alltid jfr när jag sökte på guardian d.v.s. ej the guardian motsvarande känd tidnings - en av de tre största på internet - url och fick förslag relaterade filmer möjligen besläktat trots avstängd konfig. Chrome så vitt jag förstår datapropagering sökt relaterat film några gånger för att få Wikipedia summery betyg men ej varit in på The Guardian den vägen - ngram-modellen vi kan anta här eller att lösning konvergerar till jämförbart en ngram-modell värderande ordningen tränad med hänsyn kanske mer URL och ev. företagsnamn i formell-registrering än ex. varumärket visuellt över hemsidan m.m. - ej otroligt heller inlänkar eller varför inte ett tänkbart men kreativt tänkt varumärke visualiserat theGUARDIAN med ett enormt litet mellanslag emellan mindre än människa kan se).


I kontrast gäller att sökförslag som snarare ges givet att vi gjort en sökning normalt presenterat samma sida som sökförslag har mer av kategorier, ämne, någon het topic aktuell just nu, vanliga system-egenheter som rättstavning (vilket i kontrast övrigt här för alla sökmotorer jag använder är baserad genomsnittligt vanligt språk utan någon märkbar förståelse eller hantering expertis-termer relaterade sökningen: D.v.s. söker vi på fyra termer ytterst typiska ett expert-område mycket ovanliga var för sig så kan sökmotorerna inkl. Google gärna ge sig på att försöka rättstava vilket som helst av orden till något alldagligt ej relaterat övriga ord). Förslagen kan vara baserade sökresultaten såväl som vad folk söker efter generellt före och efter (och i urvalet också vad personer som nu söker sökt på innan).


Googles implementation kanske har ändrats rörande något nyligen sökförslagen den ger när man skriver. Jag kan ta fel eftersom jag inte använt internet ofta sista halvåret fram till nyligen. Emellertid för att skämta lite relaterat (jag hade väl tänkt mig någon skärmdump runt cert:en och SSL också) med aktörerna web cache (jag berört denna tappnings-primitiv tidigare ett par gånger sista sju åren), och ev. innehållsleverantörer, eller varför inte nätverks-punkter ungeför enligt upphandlingen NSA gjorde någon gång närmare 2000 jag tror jag minnas att jag efter noterat det skrev något om i Säkerhet & Sekretess eller ev. upptäckte senare och skrev om här eller (d.v.s. som varje rationellt tänkande person tagande viss kontroll oavsett avlyssning eller annat skydd kan tänka sig för resursstark aktör nationellt fokuserat ingångspunkter USA som är väldigt stora). Sökte jag på efter ändrat från något relaterat "smuggling guld och diamanter" men med "trabatten för ej planerad smuggling narkotika" till ungefär:


silja kryssning bildäck pansarvagn container kostnad

När gående för att ändra bildäck får jag förslag som inkluderar frågor om något relaterat. Vilket ej är förväntat. En hel publicerat såväl mätningar universitet, standard-data för att jämföra med m.m. har ju kommit sista åren runt frågor och svar. Så ev. inspirerat där. Jag klarade dock ej att få tillbaka det och får hålla för ej uteslutet feltolkande den korta stund seende det (dock frågetecken och med bildäck och kostnad översta) - Om nu inte något väldigt prospekterande annonser (där lämnar jag Google även om jag kan stänga av förslagen - Är ej avgränsningen annonser vad jag från förväntat vet har en avgränsningen ej överraskande krävs produktioner på hundra tals miljoner dollar likt filmer för att jag ska se det som naturligt såväl sitta och fundera ett par år här rörande moralen i att bara exkludera ej förväntade webbsajter i utseende m.m. från associerat big-corp-Hollywood-movie-makers kontra att troligen är nog anar jag kanske några i alla fall genom åren ej finansierade nog via dessa så märkbara annonser - först hitta hint-var klicka rätt medan strunta i annonser som säger att dom stänger av annonser, titta efter nya fönster smyg-ppnade, offra till anti-ad-Guden, låta ladda hela för svåra sajter och bryta anslutningen om jag vill kunna minimera igen o.s.v. - nog för att få köpa rättigheter till alla filmer och alla tv-serier att visa kostnadsfritt inte ovanligt några minuter - sällan för bra mer än 30 min - 60 min efter visat första gången tv).


Men no biggy. Emellertid så precis innan nu sökande efter någon studie eller sammanfattning vetande relaterat vad jag tror är given information att i akut-hot eller liknande kommer förutom att blodtryck gå upp vår upplevelse av att det är högt reduceras (d.v.s. ej kännande det man efter 40 år ibland känner till vardags - men samtidigt minns jag något om folk som förutom humör-boosten och intensitet-kropp refererar till att känna puls m.m.):Det är möjligt att översta sökresultatet är naturligt sökningen.


Emellertid görande ctrl-z för sökfönstret ser vi vad jag skrev tidigare. Men jag tröck aldrig return så någon post-leverans av innehåll input skedde aldrig. Verifierat nätverks-tappning lokalt. Tre post sedan restart-wlan.Jag tänker gärna som att jag oftast är acceptabelt nöjd med Google. Känns ej värt besväret att leta ny e-post m.m. Så hade det inte varit för att de börjat propagera för vapen i sina bilder hade jag inte publicerat det här. Men nyligen till min förskräckelse såg jag att deras logo de ibland manipulerar för att försöka vara roliga eller förgulliga sökning som koncept för barnen (vi som minns ännu något av internet när det var kursinformation, diverse ganska tråkiga api-enkla tjänster som Gopher-protokollet levererande något idag trivial-fakta, lite stilistiskt enkel och ofta ej aktuell samhällsinformation, kan nog bättre än andra förstå hur farligt och moraliskt förledande internet kan vara fullt av alkohol-sajter säljande förbi systemet, narkotika, pornografi (fast det hade vi massor av 99 i Altavista) - nya medier som Twitter destruerande fina gamla överklass medier som DN och Sveriges Radio (som något kan få mig att sluta uppdatera mig i P1 - närhelst jag tror något jämt slår jag direkt på P1 pch springer därefter för att leta upp min DN så jag vet i krönika om nu nyheten saknas vad jag korrekt ska tycka ungefär). En riktigt otäckt gullig figur står och hotar mig med ett hagelgevär. Förstå hur jobbigt med min uppväxt det känns att se piporna från andra hållet - som att någon gammal f.d. vän man trodde var död och begraven kommer och spökar för en. Jätte jobbigt. Hence att jag beslutade att jorda Google med min finding här. Hotande the Big Dog på nätet idag givet NSA avlyssningen riskeras ju ens renommé om man ej tar tag i det.Vem är auktoritet på kostnadseffektiv nationell avlyssning? Vem har track-record mer per dollar?

Rörande det här området känner jag att förutom värden svåra för mig att kvantifiera med befintliga system (vilka verkligen kostar redigt med pengar så något värde finns säkert där ej heller svårt att föreställa sig verkligt för en nation mycket ofta i väpnade konflikter såväl havande ett "utökat" hot från terrorism) föreligger en risk i ekonomi man sundare borde utreda och etablera finansiering för:


Here's the quote:

"US companies dominate the international market as far as encryption technologies that are available through these various apps, and I think we will continue to dominate them," Brennan said.
"So although you are right that there's the theoretical ability of foreign companies to have those encryption capabilities available to others, I do believe that this country and its private sector are integral to addressing these issues."
Is he actually lying there? I suppose it is possible that he's simply that ignorant. Strong foreign cryptography hasn't been "theoretical" for decades. And earlier this year, I released a survey of foreign cryptography products, listing 546 non-theoretical products from 54 countries outside the US.

Från: CIA Director John Brennan Pretends Foreign Cryptography Doesn't | Crypto-Gram, Schneier

Ty ej hanterande risken jag vill se nedan (ex. som jag föreslår fondera och konkret betalande löpande för samarbetet med företag så deras ägare ej tappar intäkt eller troligare när effekt blir mätbart stora summor från position på marknaden) behöver man bäst se att följdrisker för ekonomin bredare finns med en ovilja att skapa. En extern kostnad kan ju dessutom ge en sund ny dimension att värdera effektivitet från. I området med mycket matematiker är det lätt att lyssna utan att riktigt höra medan man tänker på annat (som jag minns från engineering of physics men risken är att man låter sig luras att betala för något sämre än nödvändigt bara därför att det dessutom är så himla tråkigt att engagera sig - den mer spännande risk-reduktionen det ska åstadkomma får allt utrymme).


En dynamik marknad föreligger här på konsumentmarknaden jag aldrig upplevt varit svår att begripa. I delar lämnande mer av paketering (nog så viktigt om inte ofta avgörande när vi inkluderar vad vi ser, rör vid, såväl som bildskärm och batteri) av vad jag tror är förklaringen ser jag en liten grupp frågor avgörande:


1. Vissa kunskapsdomäner är förvisso hårda att etablera leveranskapacitet i. Men kan ge stora intressanta nya möjligheter. Samtidigt är de inte längre så oerhört svåra att komma in i som motsvarande områden var så lite tid tillbaka som 1990-talet. Betraktar vi sådant som intelligenser besvärande frågor, lekande människa, väljande ut saker m.m. är ex. high-end konsumentmarknaden egentligen inte enormt kunskapshög och i ren funktion teori-koncept vad jag själv för några områden tar (skalning, driftstabilitet, förmåga att orka hålla upp inlärning relativt att tiden går framåt och det inte riktigt är funktionellt använda ditt färdiga corpus för några år i eviga tider utan nytt data ska hämtas upp dagligen och tas in m.m. är barriär mer jämförbar med 1990-talet telekom och internet).


2. Så företag där barriärerna man vant sig vid försvann tenderar att gå bort. Och nya kommer. Jag känner här att vad ex. Ericssons mobiler såväl som Nokias m.fl. föll på i brist på barriärer knappast ersätts stabilt varumärke som Apples där föga värde lär gå att hålla. Frågan från det är om barriärer man söker efter och försöker etablera som möjligheten att ladda ner mjukvara just från Apple i en betalningstjänst gör detta. Efter att någon provade sådant tidigt ej lyckades har alla möjliga försökt samma sak i en mängd varianter för en mängd områden (min nya laptop försöker få mig att acceptera "gratis" lagring på internet). Är tjänsten som erbjuds på sådant sätt komplex och konkurrenskraftig finns säkert utrymme men jag tvivlar egentligen fullständigt på att leverans applikationer som fortfarande idag just på mobilplattformarna av och till fortfarande tycks ligga i nivå om inte oftare C64 för spel såväl min gamla Tulip Sx-33 sedan länge skrotad. Det är ej svårt att skapa tjänsten- alternativ finns redan idag även om jag kan tänka mig att Apple faktiskt idag av fler ev. upplevs bättre och enklare - och jag ser inte att vilja att betala barriärs-pris (ty bibehålla och hålla barriären är alltid en kostnad ofta i direkt "överpris" men ibland genom att man betalar för sämre produkter när företaget man handlar av förslöat sig och ej längre har nytt som dessutom det visar sig att kundens konkurrent fått och skapar lägre vinster för dig med).


Lägg på det nu att en föreställning är att en nationell barriär USA företag kan vara amerikansk avlyssning. Jag har aldrig kontrollerat om sådan märks i internet-publiceringar men jag kan inte föreställa mig att det ej skulle vara en vanlig risk uttryckt ty så fort något är dolt och samtidigt i det mindre känt uttrycker något av risk passerar tänkande gärna över till att betrakta hypoteser. Ligger ej kostnad i sådant betraktande och kanske rent av är del av skapande ett socialt värde (diskuterande med andra o.s.v. Upplevande själv-värde av att kunna mer om något relaterat) och ej negativa-utfall någonsin kommer visande hypoteser fel - medan varje något så när relaterat (ibland kanske knappt alls) positivt-utfall gärna upplevs givet föga information i övrigt om inte bekräfta så argumentera för varje risk-hypotes presenterad - så har vi oavsett om barriären existerar en anti-barriär.


Rimligt här vore en generell amerikansk företagsbeskattning fonderande medel för ev. "produkten och företaget dog under två år och alla miljarderna är borta". Så att den faktiska riskkostnaden fördelas rättvist. En kostnad ligger nu i effektivitet NSA m.m. d.v.s. sökande reducera huvudsakligen privatpersoners beskattning. Men i all verklighet att en kostnad ligger Apple m.fl. där en process ligger uttryckande någon säkert för de flesta tämligen svårskattad sannolikhetsfunktion fångande upp bl.a. hur skeptiska man egentligen är till produkten som sådan.


Givet att produkt C från land C faktiskt är lika bra och används av flera jag känner men kanske inte är riktigt lika enkel för mig än om jag fortsätter med Apple. Kan skepticismen väga över här? Och kan det gå avalance där många plötsligt tar beslutet ungefär samtidigt ty när gjort tenderar säkert många att upptäcka att föga skillnad för dem egentligen fanns och därefter uppvisar det typiska produkt-mänskliga beteendet om att uppleva egen-värde om att tipsa andra om något bra man upptäckt (något flock-evolutionärt kanske: Boostande sin flock-person-aktie genom att göra klart för alla att man hör till dem som finner mat9.


Egentligen tror jag Apple ligger mer över några år mot medium-segmentet mobila-klientplattformar man kan säkert lätt ta fel. De känns ej effektiva när jag för några - ett fåtal år sedan - råkade betrakta dem mer i lego-tillverkningen. Och också om jag säkert lätt kan luras av brand-building känns de lätt "dyra" i övrigt. Dyrt kommer och går. När det ej längre är obalanserat för högt i brand-upplevelse jfr priset och företagen inte längre vinner reda pengar per månad på att köpa dyrare produkt till medarbetare från "bättre" löneutvecklingen faller dom bort i mängd medan privatpersoner gärna också tröttnar på hela segment och plötsligt slutar med beteendet att hyggligt regelbundet köpa ny produkt och istället ligger kvar med någon gammal enligt leverantören helt omodern produkt (och då gäller det att du likt Microsoft har kapital sparat nog för att närmast med tvång få dem att "köpa" en ny Microsoft Word - Själv om alls använda det svårligen att jag ens kan uttrycka funktioner eller andra värden nya sedan år existerande oavsett om jag prövat dem eller ej: Okänt trots att programmen bevisligen startar av och till för att läsa nedladdningar och jag antagligen ibland skriver i dem).


Apple kändes kreativt konvergent mot något elegant mycket välgjort. Men att man ej riktigt får till bredden. Mer att man gjorde Macintosh och arbetande den perfekt år efter år får dom som önskade den (ganska få), diverse produkter därefter (mer osäker om samma gällde Apple II och vad nu innan jag ens vet namnet på), och så klient-mobilplattformarna hårdvara. Riktigt perfektionism. Närmast mono-mani. Nu känns det som man har svårt att gå bredare och istället kanske äventyrar värde man har just för mobilerna (etablerande fler modeller i lägre prissegment äventyrande brand-value som kanske är eller snart är det avgörande argumentet fortsätta köpa dem). Oavsett om du köper företag eller skapar själv tror jag ej riktigt på att handla framgång räcker i dom segment aktuella här - och problemet smal-konvergens kanske just nu rent av lite skakig ny-värdet i omfång befintligt jämfört med förr gäller nog växande mer även när man handlar om framgångar: Ju senare du inser värdet desto dyrare företag att köpa och desto dyrare och svårare blir integrationen egna tjänster och produkter (och självklart sitter flera kunniga där och försöker begripa hur man hanterar statens krav på integration med något tämligen föråldrat API ibland ganska skakigt, och som tycks ha något skumt minnesfel dödande andra processer på enheten när det dör, har man en till kostnad ovanpå paranoia).


Annars för att inte bara nu peka på nya kostnader för redan budget-feta NSA utan faktiskt tänka lite kreativt divergent indikerande kanske en billigare för nationen väg att göra samma sak: SHA + RSA i färska boot-strapade SSL-cert till webbläsarna vanliga datorer. Allra minst att motsvarigheterna mobiler är sämre. Här måste väl ändå något finnas trots bredare bitlängd hasch och senare version SHA, och större bitlängd RSA, finnas i signaturen om man redan köpt på sig en massa datorer? Jag menar hela diskussionen i sig oavsett vad resultatet blir när nu så publik en risk för Apple med flera. Det är väl ändå inte rättvist när det kommer till en auktoritet dessa företag - också skattebetalare - lärt sig att kunna förvänta sig klara sitt utan att synas på förstasidorna pratande om dem varenda kvartal. Budget och kanaler borde nog räcka.