Bo lever! Dokumenterat aktiv på Twitter görande tjänster åt Vita huset

2013-08-14

Bo har vaknat till på Twitter: Och han hämtar saker åt en. Kanske vad jag för mitt egna nöje och värde bör se om han orkar eller om en miljö där stora vidder snarare är mansion inkluderande egna kök såväl som secret service stängande ner öppna dörrer när ett par - enligt obkeräftade rykten - mer hundrädda medarbetare i generalsstaben kommer på besök.





Tidigare farhågor om att secret service - eller kanske CIA - avlivat honom eller överraskats när han ex. kanske hoppat ur poolen tycks därför falska (se referenser sist).


Det har spekulerats att Obama förberedande för Vita huset primärt önskade en hund utan färger associerande till öken eller brukshundsfunktioner associerande närmare konflikt likt schäfern just för att förebygga onödiga kommunikations-glipor med Department of Defence. Dessutom bör självklart en färgad vovve som Bo ha gått hem bra bland de afro-amerikanska väljarna - säkert 10% eller mer av dom totala rösterna - liksom givetvis spansk-släktande såväl som the navy, sjömän och dykare och möjligen en del röster från medarbetare på vattenkraftverk och dyligt.


Varande personligen ofta upplevt mycket manlig torde röster bland den manliga befolkningen aldrig bli ett problem för mig om jag ställer upp i något kommande val till kung. För mig tror jag därför att en malteser för att attrahera kvinnliga röster är det mest funktionella.



Foto: cloneofsnake Licens: CC by-sa 2.0
Två glada malteser valpar.


USA's Mellan-Östern politik har motiverat Bo till protest-aktioner nedtystade av Vita huset (2013-06-18)

Bo bättre än Golf (2013-02-24)
Hur Obama lurar amerikanerna på Bo-pengarna (2013-06-03)
Premiärminister Cameron tilldelades fyra President Obama och en Bo (2013-05-17)
Senator McCain gör en Bo (2013-05-28)
IRS-skandalen hotande nära Bo (2013-06-03)


Komplettering: Intressant "conceptual blending" (lånande termen mer allmänt även om jag för kompositioner av den här typen snarare söker emotionell förstärkning och symbolerna det kan tänkas konvergera) med den arbetande hunden, fysiskt fit och redo men likväl glad och psotivt vänlig mot omvärlden samlat förstärkt i domän cute: Och med potent symbol-kontext av konkret i Vitahuset - förstärkt med örnen.


En möjlig i det implicita abstrakt koncept utan entydig egen symbol tänkbart förstärkande när så aktuellt näraliggande är den amerikanska ofta tagna rollen som problemlösande i kontext av Västerlandet, United Nations, såväl som riktade bidrag i olika sammanhang. En roll man förvisso kritiskt ska granska men vara försiktig med att kategoriskt ogilla därför att på många sätt är det praktiskt och energifunktionellt att en i sig själv större aktör kan ta ett utökat praktiskt ansvar än att mer från fler mindre länder ska behöva organisera saker.


Praktiskt i det konkret mätbara är det det senare mycket mindre reellt än cute dog - positivt o.s.v. - associerat Vitahuset troligare medverkande när systematiskt bredare till att kanske reducera risken något för diverse onödiga och irrationella konflikter.

Stort antal döda i Egypten / Över år och hundratals mil ut i världen kanske på väg tillbaka till hornet

Allt politiskt har varit från medel-inkompetent till grov vanskötsel sista åren hos så många och detta kanske inte helt oväntade exempel på samma begränsade förmåga att klara roller man fått eller tagit på stegras upp av den stegrade intensiteten:



Jfr temportalt:



Också om vi väljer att acceptera det mer negativt - korrekt uttryckt mer siande eftersom jag inte tagit in nytt data till analyssystem på länge givet att gränssnitt och presentation i det mer visuella produktnära läggs till - gäller ju att vi åtminstone uttrycker viss preferens att ge tilltro till andra analysförklaringar längre bak. Rörande den härrörande några år bakåt lokaliserad en bit söderut gäller ju att en till finns nära kulturellt besläktad (och också genetisk likhet med samma region uttryckande deras långa släktskap), samma vektor i flyktingar runt om när regionerna o.s.v. P.s.s. väsentliga tillgångar i olja och inte otroligt naturgas. Och Somalia om än kanske mer utmanande för folket att börja konvergera närmare vettig vardag en möjlig vektor till att skapa förståelse och hopp till att förändring faktiskt är möjligt.

Från Google till Microsoft - Information i domän sökresultat: Temasidor överliggande sökresultat attraherar mjukvaruagenten

Vad vi ser exempel på nedan är tror jag ännu föga problematik men kan tänkas bli det med tiden genom att Microsoft skapar tema-sidorna i bredd också över domäner troliga att uttryckas i många sammanhang bl.a. av berörda entiteter (forskare som länkar sin sida tillsammans med sidor liggande mycket närmare eller direkt överliggande tänkt sökord).



Att extrahera Google's sökresultat mer konkret är sannolikt väsentligt mer informativt i alla enklare meningar. Men man ska när domänerna information resp. applikation kan vara 1-1 resp. ibland kanske lika ofta och så klart mycket intressantare x&ld;1-1 d.v.s. mer än trafik också alignment resp. kontextuellt om det nu ev. läcker samtidigt.


Den större - kanske mindre egentligen - frågan är givetvis vad som är sökresultat eller inte. Här är det mindre intressant än mappningen från Google- till Microsoft-domän är så identifiskt i vad man syftar till: sökresultat till samma grupper av användare.


Storleken, potensen, ekonomiska värdet och styrande makt i världen gör att jag självklart inte uttrycker någon särskild preferens mellan Google resp. Microsoft. Korrekt tolkning för var och en av dessa gigantiska IT-konglomerat är:


    Microsoft: Kanske finns det värde i vad Hans berättar för oss här? Åtminstone vänligt av honom att tipsa oss om möjligheten även om det är svårt för personer utanför mätning på det att bedöma om stort eller försumbart.

    Google: Det är sunt av Hans efter all media-inensitet vi försökte få ut om informations-extraktions-övergreppet på oss tidigare att som ett föredöme för alla informationsurfare vaksamt hålla utkik efter nya risker som seglar upp.


För viss balansering mot Microsoft-värde är ett tips att försöka identifiera ett bättre titel-system som troligare stimuluerar bärarna av informaionen att vandra över.