Komplettering: Senaten försöker hålla General Dempsey ifrån försvarsstrategin

2013-07-18

Kompletterande Senator McCain höjer upp Republikanska partiet med den sunda människovänlighet väljarna vill se mer av såg jag nu rapporterat att utfrågningen lett Senator McCain till att besluta att försöka fördröja Dempseys position som "Joint Chiefs of Staff chairman" (en tung förtroende position i strategisk analyssamordning och övergripande taktiska positioneringar): Sen. McCain plans to stall Dempsey's nomination.


Varande en engagerad utomstående utan någon kunskap om generalens karriär eller bakgrund. Havande endast färgats i min bild av honom och den amerikanska kamplusten kan jag tänka mig att McCain har rätt. Det känns som man tar en hel del för givit när man motiverar direkt från den militära ledningens sida varför några flygturer i och runt Syrien inte går med att ryskt luftförsvar (ej problematiskt andra länder med sämre flygplan) resp. spekulera om att en no-fly-zone skulle leda till krig (jag ser det överhuvudtaget inte annat än i en formell mening och i den praktiska betydelse att al-Assad resterna bättre isoleras i snävare geo-sida.


100% Dempsey's uttalande löpande under Syrien som fått mig att börja betvivla om de amerikanska stealth planen av sista generationen egentligen någonsin klarade vad som var beställt. Och att nivån istället hamnade på samma som den nivå man diskuterar försäljningar med till Australien.


Att USA verkar svagt tror jag är farligt. Även om långt ifrån perfekt finns ännu ingen funktionell ersättning och områden man retirerar från fylls lätt upp av problem om det handlar om regioner redan idag problematiska.


Dessutom också om möjligen mindre troligt (svårt för mig att bedöma) är indikerad svaghet i management ökad osäkerhet hos soldaten på fältet och det kanske ger fler rädda soldater och därmed fler fall felbedömda hot m.m.

Styrkan i flyktingarnas antal ska skapa Syrien

Hade vi istället haft refused i titeln Syria refugees "begging" John Kerry for no-fly zone så hade med den bilden och varumärket newsprovider varit längre i ett område där det kan börja kräva annan metod för att inte ta Demokratiska partiet en aning närmare där republikanerna har varit som diskuterat Senator McCain höjer upp Republikanska partiet med den sunda människovänlighet väljarna vill se mer av (2013-07-18).


Själva brödtext och innehåll har efter det förvisso betydelse men förändrar ej vad vi indikerar här som varit möjligt och ej heller praktiskt givet samma brödtext.


Det är heller inte för en löst besläktad frågeställning styrkan hos det syriska folket som av och till ger en viss distansiering i väst så mycket som rädslan att den styrkan inte är nog för att klara att hindra förfall till flykt in i andra anti-demokratiska lösningar, fortsatt inbördeskrig oavsett att al-Assad fallit eller en etablerad infrastruktur för terrorism. Givetvis väldigt irrationellt givet att det delvis redan var fallet innan om än numera i mycket utnyttjat som strategiskt vapen och begränsat i och runt om Libanon liksom nu sedan ett tag som normalt för långa väpnande konflikter vad båda sidor allt mer reducerar sig till lämnande det friskare mänskliga.


Kring svaghet, fara och övergrepp är vi sedan länge i problemet jag diskuterade 2011 och berörde igen nyligen. Vi har etablerat normal nivån och filtrerar bort. Sedan visst att största flyktingkrisen sedan Rwanda med bara i Jordanien där Kerry är nu fler än 500 000 miljoner ger lite extra rubriker men det i sig kommer inte addera något. Det trycket ger ej i sig förändring. Endast att addera energi för att tänka korrekt och försöka oavsett om man nu är President Obama eller Senator McCain eller en kvinna som flyr med sina barn utan vatten för att nära inpå se ett exempel på de massmord kända att ske där av kvinnor såväl som barn.


Styrkan i antal finns också i flyktingarna. Från det kan värde inför framtiden skapas oavsett mer uppenbart just nu beväpning och utbildning i lagar och regler kring det rörande människorätt m.m. eller att etablera lösningar där för skola man senare kan ta med sig hem. Men förlorar de sin personliga styrka och behöver be om mat, no-fly zone och annat strunt där de har föga om någon påverkan annars än för att hjälpa till att visa engagemang hos Jordanien och USA m.fl. finns risken att man reducerar värdet som går att skapa från dem.

Senator McCain höjer upp Republikanska partiet med den sunda människovänlighet väljarna vill se mer av

Republikanska partiet har haft problem med att lättare associeras lite längre ifrån begrepp vi kan associera runt "människovänlighet".


När Senator McCain i ett genuint outtröttligt engagemang gång på gång både tror på människan och vill hjälpa människan är det styrka Republikanska partiet kommer bära med sig i valen som kommer:



Klarar President Obama ekonomin tydligt är det troligt rent av mycket starkt och ger trovärdighet när en ny demokratisk-kandidat behöver stöd. Men jag har svårt att se att annat än mycket tydligt värre problem i risk-dimensioner relaterat utrikespolitiken resp. ekonomin att republikanerna kommer vinna presidentvalet utan den styrka i (inte minst givet att McCain inte är någon ungdom längre) i konstant engagemang McCain såväl som andra exempel klarar att lyfta upp attityderna närmare de lite mjukare värdena inrikespolitiskt.


President obama har haft konstant potentiella kostnader omvänt. Mest nyligen relaterat Syrien men presenten är mycket skicklig i språk såväl själva kärnan i nyhetshändelsen han skapar som när behovet finns att diskutera djupare för att förklara och presentera motiveringar långsamt såväl som snabbt (jämför vi med Bush II vicepresident D. Chain tenderar han att argumentera i djupet ofta snabbt och det är inte alltid bäst).


Ett bra exempel som följer Obamas tema i känslospråk men nu också förstärkt genom att vara associerat till en faktisk sak han gjort genom att utse en aktör som agerar för honom (FOR brukar jag benämna det som semantiskt named relation: hon agerar där Obama är agentativ men har också frihet att själv agera inom gränser definierade bl.a. av honom).


Någon rationell avspegling av stegringen av problemen med åtgärden finns givetvis inte. Men om Obama ser större värde i att ej engagera sig närmare i problemen är det heller inte ett språk vi kan se som annat än energieffektivt och som reducerar risken för att motståndarna i framtiden ska kunna etablera en politik som i liknande situationer ev. är mer agerande.


Jag ser absolut inte hans språk som inkorrekt eller manipulativt. Tvärtom väl inom normalt för såväl svensk som amerikansk politik. Utan vi pekar här just på att han har talang för det.


Minskande risken för att han istället allt mer associeras också till det världsfrånvända, den som är kall inför lidande, endast engagerar i ett fåtal projekt som bär hans namn försenade, kanske framstressade, medan säkerhetspolitik såväl som ekonomin lämnas till vargarna och slagbjörnen att slakta medan USA's framtid blöder ut på torr jord man hungriga tvingas lämna.


Det lätt överuttryckta ordvalet jag valde för risken i attityd-förändring Obama motverkar bör ses som en tänkt förstärkning mer var vi skulle kunna nå efter en tid av problem ej hanterade attityd om än kanske aldrig i en punkt just uttryckt så starkt i en dominerande kanal (jag undvek förövrigt dom vanliga stereotypa referenserna i amerikansk politik då jag rent personligen kan uppleva dem lite tjatiga givet analyssystem m.m. och koncept-strukturer som Blue light där man behövt tittat en hel del vid manuella kontinuerliga kontroller under utvecklat på koncept man lätt känner igen från olika områden: därav att vi bl.a. tog oss några år bakåt i tiden hamnande närmare Vredens druvor för "torra jorden").


Komplettering: Finns här Sen. McCain plans to stall Dempsey's nomination.


Varande en engagerad utomstående utan någon kunskap om generalens karriär eller bakgrund. Havande endast färgats i min bild av honom och den amerikanska kamplusten kan jag tänka mig att McCain har rätt. Det känns som man tar en hel del för givit när man motiverar direkt från den militära ledningens sida varför några flygturer i och runt Syrien inte går med att ryskt luftförsvar (ej problematiskt andra länder med sämre flygplan) resp. spekulera om att en no-fly-zone skulle leda till krig (jag ser det överhuvudtaget inte annat än i en formell mening och i den praktiska betydelse att al-Assad resterna bättre isoleras i snävare geo-sida.


100& Dempsey's uttalande löpande under Syrien som fått mig att börja betvivla om de amerikanska stealth planen av sista generationen egentligen någonsin klarade vad som var beställt. Och att nivån istället hamnade på samma som den nivå man diskuterar försäljningar med till Australien.

OpenStreetMap och DTIC.mil (Department of Defence, US) utsågs båda till prestigefullt pris för att ha etablerad innovativ-grundförutsättning

Hanscom program finds savings while providing critical imagery | AF.mil i ett kul meningsfullt sammanträffande illustrerande Markov-principen (Egypten: Vi står där vi faller) i hur våra perspektiv skiljer sig åt och både roligare och egentligen mer intressant när man tittar på många fler ex. (men ändå svårt att seriöst dra slutsatser från) tycks militärbasen inriktad på kommunikation men är namngiven efter en person Hanscom och grundad någon gång tidigt under 1900-talet.


Likväl belönar jag dem med en Hans varande ett nytt pris jag infört för aktörer jag haft nytta av (här mer avseende DTIC.mil gigantiska arkiv med studier och rapporter både färska resp. äldre ibland tidigare sekretessbelagda) och därför att de har något namngivet före (men efter mig är också helt acceptabelt) mig.


OpenStreetMap klarar bra prov två Massor av Hans. Och jag har haft nytta av dem av och till sista åren och tror jag igen i ett mer nytt område (installerande The Rails Port vilket var förvånade enkelt för allt relaterat OpenStreetMap:s delar men med en del problem med Ruby bl.a. men inte utesluterande relaterat till att version 1.9.3 namnges 1.9.2 och om man inte avinstallerar diverse Ruby innan inkl. 1.8.0 vilket behövdes göra två gånger vilket är första gången för mig där apt-install tolkade den borta men ej gick bort som katalog förrän diverse annat Ruby avinstallerats och 1.8 sedan tagits bort: innan det vägrar bundle install fungera).


Jag ger därför OpenStreetMap en Hans.


Och jag vill uppmuntra båda entiteter som nu belönats att agera föredöme. Fler aktörer som skapar konkret värde för mig - och jag har höga krav varande en tämligen bitter och cynisk person som vet att allt är skräp innan jag vidrört det - är det en av de enklast optimeringsindikationerna för att etablera globalt mervärde byggande den innovativa ovansidan av ekonomin världen törstar efter, stimulerande forskningen som botar sjukdomar och kanske ta priserna på rymdresor ner till årlig semester för oss alla med tiden.


När jag är nöjd med kvalitet och värde är det gott värde för alla.


Jag ska se till att e-posta eller blogg-kommentera President Obama om detta så han inte missar den internationella tyngd DTIC.gov har: på nivåer där det rent av ger avtryck och belönas med priser märkbart från ett av världens minsta språkområden. Dessutom är det viktiga för honom att inte missa det verksamhetskritiska värde tjänsten ger för att stimulera innovation i världen (och därmed USA; utan världen kan studierna och rapporterna ej publiceras varande statligt finansierade). Det är ju ett av hans särskilda intresseområden och kanske lika eller mer ekonomiskt effektivt som genomsnittet av projekten Obama-pengarna finansierade inom biomedicin m.m. runt om på de amerikanska universiteten. Åtminstone har jag haft mer nytta av DTIC.mil.


Därmed inte sagt att jag just håller med om allt. Denna rapport var förvisso ett intressant område även vi säkert är många som önskar oss en uppföljning med mer om algoritmerna diskuterade:


"The key objectives of this project were to:

1. create computational models of human group behavior;

2. analyze group behavior in simulation environments;

3. synthetically generate realistic group behavior in software agents;

4. simulate populations in large urban settings using agent-based models.

In the future, these models will enable software developers to signi cantly improve the realism of agents in military simulations and the accuracy of behavior recognition in surveillance applications by better characterizing how social context a ects action selection for humans in group settings."

Improving Synthesis and Recognition of Crowded Scenes
using Statistical Models of Group Behavior (PDF)


Sukthankar, Gita
University of Central Florida
May 2013
Final Report

Kullbacks divergens (därmed inte sagt att jag inte själv har använt parallell med flera andra algoritmer) är tror jag en ganska problematisk väg svårligen indikerande i sig själv när skattade "vikt-sannolikheter" ligger för fel som ex. antagligen typiskt just när en ny intressant förändring kommer.


Minns jag rätt diskuterade jag det likartat men från ett något annorlunda perspektiv för ett eller två år sedan (någonstans emellan kanske) rörande en artikel publicerad av Google medarbetare som del av TREC, NIST. Emellertid hittar jag den inte nu och mycket möjligt minns jag lite fel och det snarare var denna som diskuterades Efficient Large-Scale Distributed Training of Conditional Maximum Entropy Models d.v.s. utan Kullbacks-divergens där vi dock samma potentiella problem men enklare att hantera därför att hur vi uttrycker oss i "långsmma" medier som böcker och till och med tidningar förändras mindre över tiden jämfört med hur sociala medier kan både "naturligt" och rörande mer oväntade väldigt annorlunda intensitets-mönster.


Det gäller också den sociala räckvidden även om nyheter kan bli extremt populära därför att det blir numera när snabbt mycket vad som just uttrycks i sociala media med själva budskapets pay-load reducerad. Den snabba slutsatsen eller vad man redan vet är givet om vad som avses avgörs hur det sprids vidare såväl som sociala relationer etablerade och det är potentiellt mycket snabbt på helt andra dimensioner utan att det projiseras till nyhetens ursprung eller ens text annat än i mindre utsträckning.


Jag noterade relaterat entropi-divergenser Asymmetriskt värde: Att förstå Kullbacks Divergens (2012-06-28) där jag diskuterande en dimension av problemet och en mängd möjliga lösningar från en annan dimension.


Även om den i sig endast är en del av mer som bättre används med hur sociala media och världen växande blandar runt människor. Är diskussion illustrativ på ett område där problematik med den enkla entropi-divergensen orsakar problem påverkande ex. bedömningar runt geo politiska skeenden som revolutioner, upplopp m.m.


Att komplettera genom att skatta community som skedde i rapporten utgår från befintliga mönster om var folk hör hemma. Men dom sidor av människor etablerade på medier som uttrycker deras community där behöver inte vara vad som är relevant när folket plötsligt marscherar ut på gatan. Deras vänner kan stå på andra sidan. Och befolkningsgrupper - avgränsade etniska grupper behöver inte alls ha varit särskilt representerade med blir det pågående under en period reducerande statistiska metoder nära-liggande sannolikheterna direkt när vi ej har möjlighet att också bedöma deras kulturella hemvist och dess avstånd till övriga aktörer och därmed klara att göra mer med den sannolikhet vi har.

Israel planerar större ockupation av den kinesiska turistexporten

Varnar Jewish Business News om eller att de glömt den globala naturen i internet: How To Attract Chinese Tourists To Israel?.


Det enkla svaret på frågan utanför närmare business-associerade besök är att rikta in sig både på helt privat-finansierade besökare såväl som "statliga" turister som får hela eller delar av kostnaden betald därifrån.


Något stort och spännande lite nytt - ej helt uppenbart ändå från Kina utan ordentligt med besök - är metodrymden vi har. En enorm anti-kommunistisk kanon av något slag kan både vara vad folk allmänhet såväl stödjande den - eller mindre engagerade - kan önska se innan och utesluter inte heller de statligt finansierade turisterna. Gärna med fototillfällen för båda grupperna så man får med sig minnen att ta med sig hem och berätta om för familj, vänner och bidragsdonerande samarbetspartners.


Utanför det området finns ju de mer eller mindre - det varierar mellan polerna upplever jag - intresset för tidig kinesisk kultur i andra länder. Förutom det kanske mer troligt (även om jag känner till föga om vad som finns just i Israel) för regionen i Silkesvägen, tidig utvandring från Afrika, och den moderna hundens utveckling till också de med korta ben (inkluderande försvaret av människans sophögar mot råttor med lång tidig i historia in i nuvarande Kina men bärande den genetiska etableringen av DNA i Mellan Östern) har vi ju dessutom konceptet att den moderna människan kanske kan upptäckas ha uppstått i Kina och ej Afrika. Beror i det senare kanske i argumentations-mening där det i mer konkret egentligen har föga som skulle tala för det huruvida tidigare arter utvandrade och mer blev människor i modern mening i Kina och sedan kanske vandrade tillbaka till Israel - Syrien regionen inverkande uppåt in i Europa, tillbaka till Asien och in i Afrika igen. D.v.s. dom välkända utvandringsvägarna men med ett par mer omvända.


Finns nog en hel del turist-potential där. Israel har ju dessutom så stor erfarenhet av den mer "historiskt-mytiskt" (där vad man ser som historia och myt nog varierar mellan vem man frågor: här i Sverige där vi har en sund och världskänd gender-korrekt kultur är jag säker på att vi alla vet att världen skapades av Gudinnan och att hela det kristna med dess Israel-turistande är en osund patriarkalisk orättvisa etablerande fler manliga övernaturliga varelser såväl som fler troende på dessa) - intresserade turisten vilka redan kommer i horder året runt.


Sverige och Libyen är otydliga och onödigt blockerade av fulare saker som tar dataplats i världen

OpenStreetMap tycks ha utvecklat sig vidare från när jag förra gången tittade över det och förhoppningsvis kommer det också visa sig att själva map-servern förstärks ytterligare.


Både när det gäller datatjänster som OpenStreetMap såväl data extraherat från Wikipedia gäller att skillnaden hur olika annars lika aktörer märks är gigantisk. Betydelsen av detta har ökat sista åren och är mycket mer påverkande än berörande ex. bara de som läser Wikipedia-artiklar eller direkt utnyttjar själva karttjänsten Openstreetmap.org.


Idag ett tämligen stort antal tjänster påverkande presentation i sin tur för webbsajter eller media såväl som en också betydande - kanske mer så i konkret inverkan - analystjänster långt ifrån alltid märkbara på nätet använder datat. T


Tittar vi på mycket använda DBPedia ontology gäller att den är extraherad från Wikipedias infoboxar. Sista gången jag gjorde en färsk sådan extraktion själv var det ett fullständigt litet djävulskap givet den enorma syntax-bredd möjlig för horderna av självorganiserande skribenter. DBPedia ontology om man tar den är tämligen ren d.v.s. väldigt mycket data som finns i infoboxarna kastas när avvikande från normalt skrivet eller ej särskilt vanligt och därmed ej praktiskt att dokumentera typ-hierarki för (även om en hel del felaktig extraktion givetvis finns i den också av och till).


Hög komplexitet att extrahera själv, rent data enkelt från DBPedia och att DBPedia är mycket välkänt och har attraktiv policy gör ontologin mycket använd. Tittar vi på Sverige noterar vi som exempel att:


  • För dbpedia-owl:wikiPageExternalLink gäller att bland svenska tryckta tidningar märks SvD och DN men inga av deras konkurrenter
  • dbpedia-owl:assembly of inkluderar de varumärken som mycket typiskt är skärningen mellan sedan länge välrepeterat också utomlands och berör konsumenterna under en längre tid. Problematiskt för Sverige vad blivit bara bilar trots att också (vilket i och för sig är problematiskt på exakt samma sätt) bl.a. mobiltelefoner är enkla typiska segment som normalt ska förekomma här. Förövrigt är dessa lätt självorganiserat uttryckta varumärken de som har etablerad tydlighet med låg reduktion motsvarande familiarity i själva konceptet (oavsett bl.a. produkternas igenkänning vilket är en annan fråga) även om problem kan vara associerat periodvis. Relaterat Kina's djuporgier i Västerlandet sista åren är det dessa former av varumärken man helt riktat in sig på. Riktade åtgärder för att komplettera i Wikipedia är givetvis värde-adderande och vad som utmärkt kan göras systematiskt kross-refererande de svenska databaserna hos myndigheter eller branschorganisationer (eller för den delen diverse utländska).

Och det är över allt lätt att konstatera att föga andel av verkligt existerande och ännu mindre mer än lite slumpmässiga småsaker som kommit med på tur ofta när det kommer till skärningen mot större delen av de kommersiella områden landet kan ha konkret nytta av att märkas. Ett kortare liknande exempel ges via live.dbpedia.org/page/Category:Sweden mer lämplig för att enkelt förhand jämföra med andra länder.


För Sverige-grafen minns jag ett liknande fenomen där vi för någon named relation relaterat media endast för de dimensionsrymder jag genererade från hade DN och Aftonbladet. Tveklöst en indirekt konsekvens av att båda är mycket väl-uttryckta i Wikipedia vilket i sin tur ökat sannolikheten för att de med uttagbara mönster finns med också i fler infograf-fält. För rymden där använde jag dock något lite liknande DBPedia för aktuell named-relations och det lilla antalet tidningar om än typiskt för det generella problemet torde försvinna när jag tar min infobox-export (varande något av en expert på att få bort skräp som läcer in vid data extraktion efter att ha gjort det från tusentals datakällor är mitt behov av att reducera inte i närheten av nivån DBPedia lagt sig på: filtreringen måste ändå göras kring så mycket annat och att fälten kan typförstås ges ju av andra ontologier och system befintliga).


Flyttar vi nu det vakande ögat - eller ögonen - till OpenStreetMap kan det tyckas vara ett visst praktiskt projekt för att visualisera uppslagssidor, planera en försvarsövning med, roa sig med på cykelsemester likt fotografera vardagen fenomenet hos människor o.s.v. Men en mycket levande inte alltid synlig subkultur runt OpenStreetMap och dess data finns i turstnäringen och särskilt givetvis i de "mellan-lager-lösningar" kring bokning och sökning av hotell, biljetter, resor m.m. i skärningen mellan hotell-industri-direkt, webben och SEO (Search engine optimization: underkategori inom information warfare).


Och där vill man verkligen som geo politiskt aktör med ett ansvar mot väljarna att berika dem med feta utländska turister att allt finns med. Därför att kring så många sökfrågor som sådant här byggs gäller inte att någon svensk pott finns som fördelas för vad vi förekommer i utan allt bidrar till att Sverige märks mer. Allt som är museum, hotell o.s.v. ska finnas med och med engelskt namn åtminstone (men självklart också tyska, franska, svenska, ryska o.s.v.)


Ett område lika viktigt för aktörer som likt Libyen nu expanderar sina turistorter. Särskilt givet att man samtidigt har ett fortgående intresse relaterat den döda diktatorns excesser, byggnader m.m. D.v.s. inte omöjligt att folk kan engagera sig en del spontant om möjligheten indikeras på att fylla upp OpenStreetMap med platser såväl som cykelvägar m.m. folk med gps brukar dela data runt. Även om man som förvaltande aktör rimligen ser till att allt mer välkänt man har kännedom adderas in.



Visa större karta

Vi har givetvis en del besläktade områden också men mer omfattande att diskutera så vi nöjer oss med att notera transfereringspunkter på kartan som broar, flygplatser m.m. resp. betalnings- och transfereringsmedier med kick-back system (trivialt frequent flyer m.m.).


Vad jag tror är Sveriges problem här är det inte att man inte sett betydelsen och värdet. Men däremot saknar man datakällorna, deras spridning och användning kartlagt. Ej heller hur dessa motsvarar datakällor man självkontrollerar. D.v.s. man gör vad jag märkt flera mycket korrekta och av och till tycker jag tämligen insiktsfulla projekt (det hade troligt inte varit en idé jag själv sett möjlig att avlöna någon att editera runt lite kring Sverige sidor i low-specialist but part-of-community person men tycks en väldigt kostnadseffektiv långsiktig åtgärd som kan leverera värden under år om det sker i dom större språkområdena). Men saker kommer också ner till att ta enkla men extremt frekvens hög datafält d.v.s. tänka mer hundra tusen kring "en del" (branscher, orter, forskningsområden, award-former, historiska föremålsgrupper m.m.) områden - och givetvis följa riktlinjer får hur man bäst uttrycker datafält i infoboxar, skapar bra kategorier, ser till får bra bilder och av och till får extensions för att stödja spridningseffekt till andra uppslagssidor genom självorganisation. Och allt i direkt dialog med samhället så man inte alienerar det i onödan på rena missuppfattningar.


Mer om det hårda slagfält den geopolitiska turistindustrin kapprustat till där varje ny teknisk möjligheten, historisk händelse och ort är eller bör in i gemensamma datakällor för att nära tillväxten och befrämja fred: