Israel planerar större ockupation av den kinesiska turistexporten

2013-07-18

Varnar Jewish Business News om eller att de glömt den globala naturen i internet: How To Attract Chinese Tourists To Israel?.


Det enkla svaret på frågan utanför närmare business-associerade besök är att rikta in sig både på helt privat-finansierade besökare såväl som "statliga" turister som får hela eller delar av kostnaden betald därifrån.


Något stort och spännande lite nytt - ej helt uppenbart ändå från Kina utan ordentligt med besök - är metodrymden vi har. En enorm anti-kommunistisk kanon av något slag kan både vara vad folk allmänhet såväl stödjande den - eller mindre engagerade - kan önska se innan och utesluter inte heller de statligt finansierade turisterna. Gärna med fototillfällen för båda grupperna så man får med sig minnen att ta med sig hem och berätta om för familj, vänner och bidragsdonerande samarbetspartners.


Utanför det området finns ju de mer eller mindre - det varierar mellan polerna upplever jag - intresset för tidig kinesisk kultur i andra länder. Förutom det kanske mer troligt (även om jag känner till föga om vad som finns just i Israel) för regionen i Silkesvägen, tidig utvandring från Afrika, och den moderna hundens utveckling till också de med korta ben (inkluderande försvaret av människans sophögar mot råttor med lång tidig i historia in i nuvarande Kina men bärande den genetiska etableringen av DNA i Mellan Östern) har vi ju dessutom konceptet att den moderna människan kanske kan upptäckas ha uppstått i Kina och ej Afrika. Beror i det senare kanske i argumentations-mening där det i mer konkret egentligen har föga som skulle tala för det huruvida tidigare arter utvandrade och mer blev människor i modern mening i Kina och sedan kanske vandrade tillbaka till Israel - Syrien regionen inverkande uppåt in i Europa, tillbaka till Asien och in i Afrika igen. D.v.s. dom välkända utvandringsvägarna men med ett par mer omvända.


Finns nog en hel del turist-potential där. Israel har ju dessutom så stor erfarenhet av den mer "historiskt-mytiskt" (där vad man ser som historia och myt nog varierar mellan vem man frågor: här i Sverige där vi har en sund och världskänd gender-korrekt kultur är jag säker på att vi alla vet att världen skapades av Gudinnan och att hela det kristna med dess Israel-turistande är en osund patriarkalisk orättvisa etablerande fler manliga övernaturliga varelser såväl som fler troende på dessa) - intresserade turisten vilka redan kommer i horder året runt.