Expressen planerar att lägga ner kulturbevakningen?

2010-09-12

Följande inlägg är återpublicerad från Pryltrend - Expressen planerar att lägga ner kulturbevakningen?.

Vi kan konstatera att Expressen fortsätter att manipulera titlar de postar till Google Nyheter. Ett motiv kan i flera fall ha varit att driva trafik till ledarsidor och annat material med propaganda inför valet.

Det är också möjligt att det för andra exempel handlar om att försöka berika sig på material som ingen annan hade besökt. När besökaren kommer till en av Expressens nyheter de lögnaktigt påstått handlar om recept men i verkligen berör opera tycks de troligt att de antingen som naturligt ofta för Expressen går tillbaka till sökresultaten men det är också möjligt att de lämnar sidan via annonsörerna.

Givetvis kommer Expressen inte klara att hålla liv i sin nätupplaga någon längre tid på det sättet och att de inte klarat att hitta effektiviseringar eller kvalitetsökningar som gör att sådant här inte är nödvändigt indikerar att vi med tiden kommer se dem lägga ner alla områden som berörs av denna operation de nu bedriver.

Det bör som indikerat av att följande recension varit en del av operationen beröra kulturbevakningen:

Makeover
Göteborgsoperan ger en djävulskt vacker uppsättning av Rucklarens väg.
http://www.expressen.se/kultur/1.2132162/makeover

I Google Nyheter påstås ha titeln:

"Sök bland tusentals provlagade recept"

Att se i bilden:

Givetvis också på sikt som indikerat av tidigare liknande lögnaktiga poster till Google Nyheter politiskt material skrivit av egna medarbetare.

Frågan vi alla ställer oss är hur länge det nu dröjer innan uppsägningarna börjar på Expressen. Det är också helt säkert vad tidningen kommer må bra av där vi kan se stora förbättringar hos Dagens Nyheter efter att de rensade ut bland medarbetarna. För alla organisationer är det vad som kan vara nödvändigt både för att bibehålla kvalitet och undvika omoral.

Expressen fortsätter att posta falska nyheter i Google Nyheter

Expressen fortsätter sin bedrägerliga operation för att utan hänsyn till barn, läsare eller politisk oförvitlighet där alla aktörer ser till att ha respekt för demokratiska traditioner och inte omoraliskt försöker påverka valresultatet lura läsarna till att hamna på diverse politiska inlägg eller nyheter som de själva eller deras ägare bedömer är mer värdefulla.

Det sker på samma sätt som tidigare genom att bedrägerliga felaktiga titlar sätts i posterna som visas via Google Nyheter. Flera tidigare exempel gavs i:

Expressen fortsätter posta falska Google Nyheter med ledarsidor
Expressen marknadsför ledarsidorna via falska Google Nyheter poster

Nedan har vi ett färskt exempel är en kulturnyhet som troligen bedöms sakna all ekonomisk potential postas till Google Nyheter som Sök bland tusentals provlagade recept.

Det hela påminner mig om e-post jag har från två kunder - eller vid tillfället kunder - till Expressen rörande annonsköp där annonseringslösningen var lätt intressant (och genomförda affärer där jag roade mig med att dokumentera den när jag upptäckte det innan jag tog kontakt med deras kunder för att bekräfta att dom hade betalat för det). Ett exempel på sådant jag gillar att ha på hög om en aktör irriterar mig med vad som är mer uppenbart omoraliskt som i detta fall där Expressen för mig tycks förutom att försöka berika sig omoraliskt vill manipulera valresultatet genom att omoraliskt driva trafik till politiska inlägg som annars knappt hade haft någon besökare alls.