Colingo: Att kommendera ett datasystem

2013-05-12

The Colingo system design philosophy (DTIC.mil) var givet från 1964 fascinerande på så många sätt jämfört med tidpunkten vi står på idag om alla frågeställningar relaterade kostnad hårdvara och tillgång glöms. Bitvis också just för design-filosofi vad som har en del aktualitet idag också oberoende av cobol och IBM 1401.



En av program-arkitekturens mer oväntade insikter är att en myckenhet i kunskap framtagen och diskuterad i kontext av hålkort inte är utan värde idag. Content Analysis for the Social Sciences and Humanties av Ole R. Holsti som översikt är ett till exempel på det där mot slutet av boken (och mindre om alls intressant relativt allt föregående representerande bokens värde) handlar om processandet av hålkort för innehållsanalys av nyheter m.m.

Polismannen

Nu när mordet på Statsminister Palme återigen blivit aktuellt bör jag korrekt (givet att jag betvivlar att jag själv tar upp fallstudien varande tekniskt ur-sync) peka på följande:


  • Den serie inlägg vi haft för några år sedan när bl.a. mordet diskuterades.
  • Liksom den kollision i tillrätta-lagd information i en självbiografi rörande huvudpersonens fängelsevistelse det gick att argumentera var fallet och senare bekräftades rörande åtminstone annan information.
  • I kontext av dom två similarity-baserade algoritmer som senare implementerades i mjukvara som del av det större ramverket hand-testades fortfarande vid denna tid där jag fick för mig att denna fråga kanske mindre skulle tråka ut mig när jag nu behövde testa en modifikation igen.
  • Gäller att jag önskade undvika information som i sig kan anses vara resultatet av träning på information på slutsatser där denna process kan anses vara så upprepad att motsvarande överträning sannolikt gäller åtminstone för delar.
  • Därmed adderades ingenting relaterat Stig Berling.
  • När jag nyligen i samband med att denne uttryckt sig med en air-silencer med vård-personal noterade i Expressen att han var polisman var det därmed helt ny information för mig.
  • Huruvida han ligger i träff rörande läckage från regering o.s.v. också längre bakåt har jag ej försökt följa upp med betvivlar lätt.
  • Att notera är ju att det inte är så enkelt att bedöma om denna är rätt eller fel polisman och om fel att en rätt polisman finns.
  • Istället finns dessutom risken att den polisman som extraherades framåt är sammanblandad två personer varav SB är den ena.