Google knappt användbart längre och helt säkert dataförstörande

2011-05-20

Jag tror kanske skillnaden jag söker att uttrycka i Sökmotor för politik och vetenskap? kan illustreras med:

Trots en välgjord sökfunktion på Google Youtube hittas den inte där via besläktade ord men Google.com gör det som ingenting.

Varför fungerar det där bra? Google har statistiken för alla relationer och folk avviker för en nöjesanpassad tv-serie gjord för att ligga extremt högt i alla efectos especiales inte alls särskilt högt. Det finns få associationer när vi inte minns namnet vi kan starta på.

När vi börjar på vetenskap tycks för att igen jämföra med Google nivån inte ligga högre än trots att jag inte klickat på en nyhet om Google, Apple eller Facebook på säkert ett par år med ev. något undantag är Google News ändå totalt oanvändbar för mig föär forskning. Science är 100% dessa varumärke. I bästa fall kan för studier Google Scholar fungera men för relaterade nyheter finns ingenting.

Motivation relativt relationerna speglar inte subset och syfte trots att man maximalt delar information utan det faller ändå ner till att besöka biblioteket, göra site-sökning eller strö surfa. Apple m.m. varande så status högt och därmed intensivt uttryckt av allt från reklam-säljande enditeter till återförsäljare går inte att separera ut för Google Nyheter så de vetenskapsnyheter jag vill läsa är plattformen värdelös för.

Det samma gäller politik där oavsett hur man söker och aktivt väljer blir det ändå den här typen av belöningsstyrda nyheter.

Låt mig konkretisera.

1. Klickar på Sci/Tech.

2. Har använt tjänsten sedan den startades i stort sätt två till sex timmar dagligen havande ingen semester mer än kanske en gång och full srufande då också.

3. Nyheter jag klickar på speglar utmärkt vad jag skriver om här och på Nyfiken vital med cirka fyra månaders undantag under alla år när jag gjorde en fallstudie för Apple.

4. Sökresultat i ordning:

Apple expected to introduce 'iCloud' in June, if music publishers agree
Helt ointresserad och kommer aldrig bli det heller.

Sony hit again with two hacks
har aldrig vidrört ett Sony tv-spel och läser inte nyheter om det.

Verizon considers family data-sharing plans
Jag bor inte i USA så vad bryr jag mig i Verizon.

This week in space
Det händer att jag läser rymd-nyheter men inte den typ någonsin jag sett på Google News. Inte ens att jag tror jag någonsin klickat det.

Google's young 'Doodle' competition winner dreams of becoming an astronaut
Jag har ju minst sex gånger på uppmaning från Google klickat i att dela information. Givet att jag regelbundet besöker deras bloggar kan jag få slippa halv-plagiat och direkta plagiat. Sökmotorns mening för mig är att filtrera till vad jag söker och inte vad jag redan har.

DUI checkpoint apps and the App Store don't mix
Varför skulle jag vilja läsa detta när jag inte har en Apple? Går utmärkt att skatta från lösningen på Apple problemet.

Apple-Loving Tech Columnist Allegedly Hit Wife With iPhone
Det spelar så ingen roll om det handlar om Apple eller något annat. Denna typ av nyheter läser jag inte. Överhuvudtaget. Inget ens i närheten. Jag delar data maximalt men får ändå något genomsnitt. Och inte ens att det är aktuella nyheter. Saker sägs ha publicerats för en timme sedan men jag har haft det i Google Nyheter i kanske tio till 20 minuter och i RSS däremot i en timme.

Analyst Raises Estimates for iPhone, iPad, Mac; Price Target $460
Read my lips. Ingen iPhone. Hur mycket jag iPhone ska jag behöva plågas med för att folk vill ha ett metrosexuellt smycke att imponera sina heterosexuella manliga vänner med?

After surgery, Giffords has new goal
Läser inte denna typ av nyhet och har troligt aldrig gjort det via Google Nyheter. Varför delar jag data med Google alls? Man plågas lika svårt ändå i Google nyheter?

I'm Skeptical of the Amazon Ebook Ratio
Har aldrig köpt en bok av Amazon. Har aldrig sökt om Amazon. har aldrig klickat på en nyhet om Amazon. Varför ska jag plågas med det här?

Lenovo ThinkPad Edge E220s
Thinkpad. Very Science. Rocket solid rocket science.

Scientists: Apple makes your brain go all religious
Men är de verkligen Apple som får mig att offra djur på altare för att önska saker relaterade till Apple? tillåt mig att tvivla.

ARM: Intel Has An Uphill Climb Ahead
Har aldrig sökt om processer vill inte läsa om det.

Mozilla follows Chrome with add-on to hide navigation bar
Science and technology. Är det inte Apple så är det internet surfande i en eller annan form. Kan jag få stänga av det kanske? Om jag nu vill surfa kanske jag hellre gör det själv och inte använder en sökmotor? Vem läser nyhetsmedia för att få nyheter om en marginal-applikation i livet? Inte när man klickar på Science and technology i alla fall.

Reel Grrls turns down Comcast funds, cites free expression
Free expansion. Rocket science for sure. Comcast. Hur får jag in comcast på min icke-existerande svenska TV eller vad det nu är för något.

The Week in Tweets: Apple Stores Turn 10
Oh Google News. Du har som inte förstått alls vad jag söker. Jag söker aldrig i Google News om vad Apple uttrycks om i Twitter ändå fortsätter man trackasera mig med det tvingande mig till att göra en egen sökmotor.

Gartner: Android and Apple win big globally in Q1
Om Gartner jag rapporter om dig har du blivit fet. Welcome to Ma Bells gang.

Groupon and Loopt Team Up for Location-Based Alerts to Discounts
Är det Apple rapporter och kan jag även om inte slippa att få läsa om obskura rabbater där något försöker de enstaka gånger jag klickat på det hängt min dator via flash inklusive via Google Adsense (avgörande orsak till att jag inte längre kunde ha kvar Microsoft windows vilket radikalt förändrat vår syn kring saker).

Zuckerberg: Kids under 13 should be allowed on Facebook
Jaha men jag är 36 så va fan bryr jag mig. sänd dem till internat-skola och lämna stan och internet till vuxna. Eller ha dem att jobba åkrarna bara jag får vettiga nyheter på Google Nyheter.

Students: Buy Windows 7 PC, Get Free Xbox Återigen: Varför delar jag data? Är jag student? Har jag någonsin visat intresse för Xbox i mina sökningar? Har jag nyligen bytt till Linux Ubuntu? Vad gör man med data här om inte sökresultaten? Visst att jag kan se att jag fick tyska sökresultat efter att ha skickat visst data till Google men sådan användning kommer till värdet av sökresultaten. Själv dokumenterar jag ju allt som går in och ut till datorn så jag har lite statistik kring korrelation.

Utmärkt. Låt oss nu söka på.

Applied Immunology. Pressmeddelanden och jämförbart. Inte helt irrelevant men åt det hållet.

Programming Perl..

Oh my. Så Google Nyheter sista tre månaderna.

Verific Unveils Perl Interface for Its SystemVerilog, VHDL Front-End Solutions
Hum.,,

Perl 5.14 released

TEAM NEWS: Gaunt Brothers Racing Lands Sponsor
:|
Och det blir inte bättre. Utan sämre.

Some baby names only a parent could, um, Like
Ok här också men över tiden som jag menade.
\,,/

Si2 Has Lots To Show at DAC
Ok de nämnde Perl en gång. Vad är värdet här istället för att ta ner det själv som RSS?

Perl and Python float on open source VMware cloud
Float? Vad är det? No relevant och det är som vi sett här mycket.

On the Value of Reading Blog Comments
Upplys mig vad värdet är och hur det växlas in till kvinnor i rött, börjar med byar i bergen att suga blod från ocu tha stor motivation att just detta är rätt.

Guest Post: Introducing Zenwalk Linux 7.0 Live CD Version

Har jag inte bättre saker att göra än att behöva skriva en sökmotor för att kunna sköta mitt dagliga surfande. Va fan håller ni på med=

Jag tror det snart är läge att gå igenom vad jag använt Google som isomofisk relation med för se om det kan få lite förändring så man slipper lära sig något nytt verktyget och ta kostnaden det innebär att hitta något annat att relativt skatta den entitet med.

Och på samma sätt varför delar jag data när5 jag ändå får mina inställningar omsatta regelbundet? Hur kan det vara rimligt att mina Youtube inställningar från samma dator, samma OS och samma konto går till andra språkområden (svenska från engelska) en till två gåner per månad? Vad är mitt värde med det? Och vad är Googles värde givet att jag aldrig klickar på annonser och heller aldrig tittar på filmklipp med reklam givet att de hänger av och till min dator krävande bl.a. flera ominstallationer av windows. Och igår hade jag Google Chrome hängande Ubuntu också. Förslagsvis. filtrera annonsörerna eller så filtrerar jag bort Adsense permanent. givet varifrån mina intäkter kommer kan jag se en nersida. Men kan jag inte använda min dator är den större.

Ska jag vara uppriktig här. Google behöver skära folk. De har kommit ordentligt fel i hela kvalitetsfunktionen som hade behövt reagerat långt tidigare och städat ut inte primärt kod utan metodiken, kulturen och satt en ribba var man levererar.

Och de raderar ditt data före helgen och tar sedan ledigt hela helgen för att inte återuppta återställande av data. Jaha. Men det om jag tar och diskuterar vad jag i inflation använt Google för att skatta för relativ om jag väljer att göra det. Det kommer så aldrig inträffa att jag vidrör en "nät-PC" eller ett cloud av en leverantör som inte klarar att driva en blogg-tjänst utan ständigt återkommande problem och går hem för helgen efter att tjänsten gått ner. Vad är mina radera inlägg?

Matt det var en man det. Utkastade från Kina år innan Google. Och frågan var väl om Google inte fick hjälp med att bli utkastade eftersom det aldrig blev av för dom. Svarade alltid på mail gjorde han också. Nu lär han väl inte vara kvar på Wordpress antar jag men kvalitet prioritet än idag fullgott - och fullgott är mycket - som en del av personligheten. Skicklig. En modern amerikansk hjälte. Den typ av förebild USA behöver idag. Kostnadseffektiv kvalitet där tillförlitlighet och moral är ryggraden verksamheten och Senaten inte kallar dig för förberedande utredning inför åtal kommande år eller kanske tidigare - i värsta fall.

Uppsala Nya Tidning - Ofärdig

Jag går ut och dricker öl hellre än att skriva klart det här. Min önskan var endast att peka på det exceptionella visuella värdet idag antar jag relativt ännu mer UNT från min erfarenhet. Internationell kvalitet om än en aning omoget givet kommunicerat samtidigt innehåll men det styr nu inte fotografen över. Mycket imponerande. I övrigt se ex- Media 2011 och framåt: Dataanalys och att skapa värde. D.v.s. jag tänker inte slutföra inlägget men allt har diskuterats tidigare och konkret utrymme finns inte. Det förändrar nu inte kvalitet så jag ser inget problem att i denna form given tidigare publicering men skulle givet att man faktiskt följt per fråga och inte hittat det dokumenterat i fallstudier från 2009 för UNT och uppföljningar under 2010 så besvära mig gärna specifikt rörande det men förvänta dig inget svar om det är vad som är publicerat.

Äh jag får ta bort det och skriva om det i morgon. Det var så dåligt skrivet. Nej precis. Jag klarar inte ens att vara komisk idag (jag gjorde en UNT som folk säger i branschen):

"Nå jag beskattar inte en småstad på mången tusen kronor för den hårt slitande delen av staden som inte i UNT-borgen ruvar på rovor och annat de otäckt rövat från folket. Mången riddare har passerat förbi för bara gå vidare inför den obefintliga skatten knappt indexerad viskat i den skärmade lantarnans ljus, kniven satt genom kartan naglad i träborden och månen över himlen i revolutionens silver-vita ljus och den ständiga vakten spanande efter de otäcka fränsmannen som kan ta sig över kanalen vilket ögonblicket som helst så vi kan rida efter prästen om så krävs."

Tja jag tog inte betalt för inlägget i alla fall. Så det må vara hänt.

Telias nya logga - Annorlunda men rätt annorlunda

Det finns mycket viktigare praktiskt och teoretiskt inte minst i det konkreta att diskutera för att tydliggöra för mig själv men låt oss ändå betrakta Telias nya logga.

Från vad jag och till pekat på i en aspekt borde de vara ett givet misslyckande men det blir den troligt inte. Möjlig problematiken ligger i:

"Fysik brukar jag i och för sig inte prediktera men de områden jag gör det i har jag ju vant mig senaste året om inte längre att lägga rätt gång på gång och senast ex. där modell direkt indikerade om den var riktig i dom delarna följande två från dagarna nu: What's in a simple line drawing? Quite a lot, our brains say som vi ju roade oss att uttrycka och diskutera runt just streckgubbarna ex. i:

'Jag förklarade relevansen i en precis publicerad artikel i Nyfiken vital om skämtteckningar att det är relationerna mellan delar av händelser, rummet och figurer som har störst betydelse medan vi approximerar också hårt delarna. Att vi kan skapa ex. skämtteckningar med streckgubbar / streckgummor som ändå bär relevans för oss är ett exempel på det.'

Från: Desinformation under krig - Exempel från Libyen

Och The incomplete art of brand imagery vilket är samma sak som kan orsaka problem med brytning d.v.s. relationen håller men det sätt vi är van att den rör sig ger vad vi kan se som en felkod. Jfr med denna studie jag såg som oerhört förklarande på hur man bättre skulle förstå relationerna i våra biologiska neuronnät:

Från: Bilaga: Prediktion av forskning & Fysikens dyra mesta dels onödiga acceleratorer (mer än en liten för hela världen)

Och uttalat med exempel:

1. Färgen lila kan uppfattas vara annorlunda och varnande ex. därför att den är associerad till gay-kulturen men verkligen att jag tror de tog upp den därför som en reaktion på sin verklighet. Den ligger i "problematik" rörande entydigt bestämmande mellan blått och rött.

Vidare är den heller normalt inte repeterad i naturligt i samhället jämförbart med annat relativt intensitet och betydelse. Jämför med den blå himlen och det röda blodet som flyter ur såret.

2. väldigt konkret har vi utskärningar som direkt motsvarande vad man i studien refererad ovanför såg problem för. Hela figuren avviker också från vad som är vanligt.

Mer än att avvika från normalt blandar den lätt icke-logiskt relativt uppfattat vanligt absolut och relativt (jfr från språk-ljudens öööööö eller för relationen GGGGooooooleeee med Ericsson d.v.s. utsträckning och relativ-förändring).

3. Det finns en tredje egentligen mer komplex faktor vi skulle behöva dela upp från flera kausala samband och dimensioner. Men vi nöjer oss med att ta en av vardera mot varandra och där är att gamla loggan är repeterad och en aspekt av Telia. Förändring om saker går bra är riskabelt.

Så varför kommer loggan bli framgångsrik? Vad är Telias problem? Är det att de inte känns igen fullständigt i sina huvudmarknader? Nej det är det inte. Telia finns förutom en del sista året jag höll mig uppdaterad med telekom-branschen någon gång 2005 åtminstone då bara på starka hemma-marknader respektive väldigt dyra infrastruktur-investeringar geografiskt relaterade där man också i andra affärer ger sig in i konsument-affärer (där ju någon omräkning rimligt ska finnas åtminstone jag inte skulle våga mig in att göra på många av marknaderna och i det inte menande att jag antyder någon risk utan bara att det är oerhört svårt att bedöma investering i infrastruktur när du inte redan har en stor flock att beskatta för det) med några undantag.

D.v.s. föga risk att Telia ska försvinna bort som osynlig finns. Förutom ett närmast i flera regioner nästa sjukligt repeterat varumärke gäller att de ju faktiskt har skyltar att knuffa ut det via, som normalt väldigt stor annonsbudget o.s.v. D.v.s. jag tror att de flesta riskfaktorer här försvinner.

Dessutom är avvikelsen vi ser här mer absolut än relativ. Det handlar om färgen, skepnadens utsträckning i de mjuka kurvorna och de relativa avvikelserna som de vita banden ligger utan samband. Folk reagerar mycket mer mycket lättare på relativa förändringar som hänger samman (jämför med horoskop som jag menar är precis samma sak). Detta kan påverka känsloläge och ett tag rörande relativa förändringar innan det fördummats bort också de vita banden men det kommer inte engagera någon.

Emellertid vill jag även om förändringen i sig är tror jag vad som sker i rätt ögonblick och med rätt typ av logga. I det är jag rent av imponerad. Särskilt därför att det balanserar Telia. Företag som Telia ska verkligen vara väldigt absoluta i sådant här där saker flyter ut mer än att vara väldigt relativa (det är så billigt att peka på detta men vi gör det ändå: den utsmetade tryggheten som jämt fördelad över mängden tiden relativt den relativa kostnaden).

Men kostnaden... Kommer det ge det värdet tillbaka? Nja. Det är ingen enkel fråga att spekulera om. Förändringen behöver ju inte alls vara absolut i sig. Det räcker om den finns i de signifikanta punkter där den uppfattas. Om den gamla loggan finns kvar i andra punkter saknar i grundläggande väldokumenterad funktion i vår perception all betydelse:

1. Den är repeterad och därmed vid denna punkt givet Telia vad som känns för tråkigt.

2. Den är mest relativ sin huvudsakliga mängd d.v.s. Telia. Samtidigt ett tenderas den att tänkas bort.

3. Säg att den nya loggan går ut för en struntsumma (och jag har verkligen ingen aning om vad som i övrigt kan stå för kostnaderna) 75 - 80% av den totala kommunikationen i kostnad och säg 99% - approximativt 100% av antal personer som lägger märke till den (betänk skyltarna för butikerna och tidningsannonserna).

Det är för mycket pengar upplever jag. Samtidigt i någon mening. Vad som gör den här förändringen med denna logga rätt och fungerande för Telia är just samma anledning till att kostnaden hamnar där den uppges hamna.

Därmed inte sagt så ingen behöver påpeka det här. Visst jag ser misstagen i loggan i skärningen mellan absolut och relativt men jag tvivlar på att det kommer betyda något. Det är försumbart relativt övrigt.

Men nu det här är inte text. Den stora frågan är inte hur vi översätter till text utan hur vi gör det utan prestanda-straffen d.v.s. vad jag försiktigt börjat röra vid :-)

För att avsluta kan vi ju se skärningen till det text i:

Och p.s.s. mer praktiskt ex. i:

Att försöka sätta någon musik jämförbar vågar jag mig inte på men låt mig föreslå att den större grupp där både logga och följande musik hör hemma i p.g.a. annorlunda relativt förespeglad leveransförmåga är tema-musiken till Airwolf:

Linder, SvD skönjer ett filmmanus

Jag tror för olja att det ska vara ganska nära kusten för att inte ligga på ungefär samma nivå som kända tror jag mer säkra platser att borra för troliga fyndigheter och jag tvivlar på land för både Grönland och Svalbard.

"I torsdags tog Sverige och Carl Bildt över ordförandeskapet i Arktiska rådet vid ett möte i grönländska Nuuk, och för första gången sedan rådet grundades deltog USA:s utrikesminister. Det är ingen tillfällighet."
Från: Temperaturen stiger i norr

Men jag känner ändå starkt att Linder ser potentiellt värde här: Hollywood film värde och det säger inte lite.

Han är frånskild (tror vi oss minnas), hon har blivit bedragen, de har samma arbete, den geografiska distansen är stor, det är olämpligt... Och Svalbard är så tråkigt oavsett hur mycket olja, naturgas och välgödda sälar folk tror ska flyta upp till ytan enkelt att bryta i samarbete med isbjörnarna bara isen smälter.

En hård linje mellan två älskande skilde av Atlantens bäcksvarta vatten. De otäckt kärleksfientliga President Obama och Statsminister Rehnfeldt som hungrar efter nya valsegrar och är beredda att göra precis vad som helst för att hindra kärleken.

Skapades av mig till 3.7 Perception, orsakssamband och inlärning - Sammanfattning och fördjupning (2011-03-07).

Kanske kan de hitta fram till varandra i Kongos djungler efter att ha kämpat sig genom den Nordafrikanska öknen respektive iso-kausalt Rwanda under hugga av kroppsdelar perioden (vilket jag till stor del anser Belgien är ansvarig för varande den som introducerade den tillsammans med flera förtryckande europeiska länder och än idag efter att ha läst det sammanställt är jag direkt överkänslig och verkligen att jag inte ser att Belgien gör vad de behöver här: möta Afrikas folk, be om ursäkt och hjälpa mer än andra snarare än som nu mindre).

Det är kärlek, spänning, maktfullkomliga envåldshärskare (och där vi inte ser gissar vi så mycket enklare med potens medan verkligen människor överallt är människor och även om skala på saker kan skilja gör ingenting det i övrigt - det är möjlighet till kvalitet) som konspirationer på den absolut högsta nivån.

Äventyras gigantiska oljefyndigheter i Svalbard? Och kan det få jorden att gå under när de hatiska förtryckarna beslutar sig för att bränna upp all olja de fått upp för att smälta mer is och hitta mer olja? Kanske används väpnade styrkor av olika slag? Jag tror de.t

Vi ser förutom alla självklara värden att en välbehövlig injektion till den för USA så kritiska filmindustrin skapas och en chans för Sveriges mångåriga ständigt återkommande förlustaffär vi finansierar vi olika manövrer fast relativt få bryr sig att titta på det (om än mycket mindre så än förr fortfarande med gigantiska mått när SVT räknas in).

Sådant är dock otroligt. Varför är det lätt att ge svar på men det intressanta är det varför som ligger under dom förklaringarna. För tillåt mig tvivla oavsett hur folk framställer invändning att det är någon specifik högaktning för de politiska funktionerna i denna mening. Men betänk vår isbjörn i:

Vad är mängden? Och hur stor är din normala mängd du med biologiska förutsättningar skattar?

Sverige har fått mer självförtroende?

Jag har inte annat i en del mindre följt något för Sverige efter Världen snart förälskade i Sverige därför att uttryckta corpus i meningsfulla relationer är större för engelskan. Men nyheten jag såg i SvD nyligen om att svenskarna är mer positiva till EU kanske pekar på större självförtroende allmänt för Sverige?

EU är ju stort och en faktor i motstånd mot EU är troligen att man tvekar om svenska politiker klarar att skydda vad man bedömer som kritiska värden Sverige har. När Sverige uttryckt sig kanske relativt bättre än större länder under krisen kan sådana förställningar förändras. Hur vi uppfattar relativ storlek och inflytande förändras.

En till fördel jag kan se med att skapa en en sökmotor för politik och vetenskap och ett par till områden där jag har problem att söka och där relationerna finns i sådan mening att de kan uttryckas i modell eventuellt som en liten sido-sak till de mer centrala delarna är att det bör vara att man lättare kan översätta till svenska därför att man kan mappa till nyheter enkla att följa upp kvalitet i resultat på från andra befintliga system för att avgöra nyheters ämnesrelationer.

Om dansband i Expressen (krisens språk och relativ värdering i uppfattad flock)

Även om området är en trivialitet är just följande viktigt och menar jag generellt:

"Trenden att medierna berättar om olika sätt att leva ökar trycket på att medborgarna ska hänga med i nyhetsutvecklingen. Det är helt enkelt inte längre legitimt att skaka på huvudet och säga att man minsann inte är intresserad av schlager eller dansband".
Från: Töntstämpeln hjälpte dansbanden bli "rätt" | Expressen

Det är en konsekvens av den princip jag i min modell som ett av de grundläggande benen och oftast refererar till som krisens språk. Lättast är det just att se i kris där språket i en grupp närmar sig varandra liksom att redundans och intensitet ökar.

När nu media bevakar fler områden öppet i populärkultur får vi en långsam variant av det där vi i citatet också har mer eller mindre runt linjerna speglade. När du upplever fler områden i media öppet skildrat hamnar vad de representerar närmare vad du upplever är din flock.

Därmed blir det mindre riktigt för varje individ liksom hur vi uppfattar andra individer att uttrycka relativ överlägsenhet över den andra gruppen.

Av samma två enkla principer får vi ju också i övrigt för allt från homosexuella, kvinnor inom matematik, färgade o.s.v. att när vi ser dem i en roll och vänjer oss vid det är det inte längre nytt i språket vi tar emot och därmed heller varken oroande eller vad vi reagerar mot.

Men det är inte begränsat till flocken. Vad flocken uttrycker är en värdering vilket ju också mycket annat är. Även om mycket sådant kan översättas fram och tillbaka till tänkta flockar behövs det varken inte. Det är relativt acceptabelt exemplifierat i:

"Fysik brukar jag i och för sig inte prediktera men de områden jag gör det i har jag ju vant mig senaste året om inte längre att lägga rätt gång på gång och senast ex. där modell direkt indikerade om den var riktig i dom delarna följande två från dagarna nu: What's in a simple line drawing? Quite a lot, our brains say som vi ju roade oss att uttrycka och diskutera runt just streckgubbarna ex. i:

'Jag förklarade relevansen i en precis publicerad artikel i Nyfiken vital om skämtteckningar att det är relationerna mellan delar av händelser, rummet och figurer som har störst betydelse medan vi approximerar också hårt delarna. Att vi kan skapa ex. skämtteckningar med streckgubbar / streckgummor som ändå bär relevans för oss är ett exempel på det.'

Från: Desinformation under krig - Exempel från Libyen

Och The incomplete art of brand imagery vilket är samma sak som kan orsaka problem med brytning d.v.s. relationen håller men det sätt vi är van att den rör sig ger vad vi kan se som en felkod. Jfr med denna studie jag såg som oerhört förklarande på hur man bättre skulle förstå relationerna i våra biologiska neuronnät:

Från: Bilaga: Prediktion av forskning & Fysikens dyra mesta dels onödiga acceleratorer (mer än en liten för hela världen)

Ett till sätt att se på det är den uppfattade linjen i hur du värderar information och ämnen "ortogonalt" mot hur de kategoriseras. Jämför med med eller mindre som diskuterad i:

Sökmotor för politik och vetenskap?

Det är så fascinerande när man tar perspektivet från relationerna. För debug har jag relationer för cirka 1/4 av vetenskapsrelationerna och de flesta för politik (undantaget för båda Wikipedia och synonymer) och adderar ingen statistik överhuvudtaget av den vanliga typen. Ändå trots att det tippar över ordentligt för politik och ligger brett får vi klassifikation som tycks vara tämligen acceptabel på nyheter.

Och då har man statistiken för orden och relationens förekoms kvar att lägga för förbättring. Den vanliga statistiken för ngram o.s.v. Frekvens och bayesianska relationer.

På det kan vi sedan lägga för mer eller mindre, svart eller vitt, emotionell payload och övriga subsystem som ligger efter de mer i kunskapsrelationer baserade näten.

Ändå ser det minst sagt tillfredsställande ut.

Nedan har vi ett exempel för ett område nära relaterad till energi där vi just över ett antal nyhetsartiklar i sammanfattning ser hur vi fördelar oss över några huvudämnen utvalda (totalt kanske fyra hundra) där vi ligger tämligen acceptabelt överensstämmande mellan också de viktigaste d.v.s. relaterat till allmän klassificering, forskning, i samhället, miljöfrågor o.s.v.

27 energy power
28 climate
29 ecology
33 space sports
37 agricultural production
41 technology
48 health
50 social sciences
53 chemistry
57 arts humanities
59 medicine
65 economics finance
105 mind brain
128 fossils
147 business
150 computer
236 plants
487 matter
514 earth

De två sista är också de bredaste kategorierna och ska egentligen bäst för sådana här ämnen brytas upp. Men det var nu bara en testkörning av ett annat subsystem och jag brydde mig därför inte om att anpassa något eller ens används hårda ord för respektive ämne utan bara allmänna relationer. I övrigt en relativt vad man förväntar från orden tämligen representativa uttryck förutom att vi för kategorier som tycks vara samma områden en del speciella saker relaterade till att jag önskade se fördelning mellan hur de stämmer med två olika aktörer rörande hur forskning delas upp.

Annars kan man ju förbättra för områden bara genom att kräva att aktuellt ord ska finnas med på sidan. Det är givetvis vad man gör om man gör en sökmotor men för en del användningsområden ex. relaterade till innovation kan det vara en nackdel. Intressanta saker kan inträffa direkt relaterade utan att just det uppenbara eller de uppenbara orden används för det. Därför är breda relationer väldigt bra också där man inte stirrar sig blind på att man ska ha med ett visst antal ord man definierat för att få en sökträff. Utan vad som uttrycker relationer från det (där man också kan göra det mer komplett än jag gjorde vid den här lilla testkörningen ex. använda liknande de algoritmer jag tog fram för isomorfologiska samband).

Även om sådant här givetvis är mer intressant just kring innovation, analys m.m. kan jag se att det kan vara användbart medan man utvecklar sådant att just ha det också uttryckt som en sökmotor i gui-mening anpassad för att man enklare ska kunna pröva lite olika sökningar m.m. Dessutom just för forskning finns egentligen heller ingen bra sökmotor för vad som händer och sker där man kan styra in nära relaterat till forskningens synsätt men samtidigt ta ut även i andra områden som ex. media, Twitter o.s.v. Det kan vara skönt att ständigt behöva sitta och göra site-sökningar på EurekAlert, Sciencedaily, Alphagalileo, elisevier o.s.v.

Jag hade inte räknat med det men det är logiskt därför vi kan se corpus här i tidningar där abstract används som en tunn skärning från mer eller mindre tillsammans med emotionell payload trots att system inte används. Aktiverande kontext för många av skribenterna är ju deras roll som skribenter på tidningarna och därigenom är det ju mer neutralt skrivet och ofta oavsett område med en ganska hög andel politiska ordval även när det är helt indirekt. Mer allmänt kan vi tänka utifrån följande artikel jag skrev fast där mer allmänt där vi ser från exemplen hur vår roll, vad vi gör o.s.v. styr våra ordval också när orden är ekvivalenta och inte bär några av de problem exemplen indikerar:

Jag tror nästan jag sätter upp en liten sökmotor för politik och vetenskap i tidningar och kanske också för Twitter och Facebook där för de senare även om jag inte testat klassificera datat sannolikt behöver mer eller mindre från de tabellter för isomorfologiska känslomässiga samband jag tog fram från diverse forskningsdata som filtrerades från aspekter som gör vissa ord i ett kontext mer troliga. Det vill säga bland annat:

Och så avgörande om man gör det - då jag inte har någon lust att göra bort mig även om det är en liten sak vid sidan - har jag ju klassificeringsfiler från mer eller mindre respektive kunskap utanför relationerna som jag spenderade av och till ett par månader på att sortera ut för intressanta områden. Därmed har man ju det också förutom den vanliga ordstatistiken för sådant och övrigt.