Balans i livet

2011-05-19

Jag kan se ett värde för många av att jag mer aktivt ger fler typer av konkreta levnadsråd till folk. Så låt oss börja med att titta på balans i livet.

Vi kan se om vi följer min modell att vi har flera Mer eller Mindre som polariserar med gulligt på den ena sidan. Risken där är med andra ord att kommunikationen kommer obalanserat och man uppfattas omanlig.

Därför köpte jag idag en cigarr. Och inte likt många mindre män snoppade jag den med en dolk eller direkt kvinnligt något form av icke-vapen-relaterat verktyg utan med min stridsyxa.

Det är inte första gången heller.

Israel & Palestina: 1967 års gränser stöds av Vita huset

Detta tror jag är ett riktigt beslut:

"Declaring that "the dream of a Jewish and democratic state cannot be fulfilled with permanent occupation," President Obama said that a settlement of the Israeli-Palestinian conflict must embody two sovereign states based on pre-1967 borders."

Obama Backs Mideast Plan Based on 1967 Borders

Därför att:

  • Det finns ingenting i jorden Israel behöver.
  • Övrig mark räcker.
  • Vad Israel behöver är fred vilket ger välstånd byggt på annat än odling av äpplen och dylikt till meningslösa kostnader i konstbevattning.

Och lika viktigt tror jag att både palestiner och Israeler ska ta detta som inte ett tecken för att Vita huset tagit ställning i konflikten utan att världen tröttnat på respektive sidas omogna och skadade attityder till varandra:

Ett gott värde här är ju också att Vita huset understryker en öppenhet för samarbete i Mellanöstern med alla parter.

Se även:

Att fastna i idéers imaginära form

Steven Pinker skriver i The Stuff of Thought:

"Philosophers worry about how to fit holes into an ontological taxonomy of all the kinds of things there are in the universe, because a hole can be tall, which makes it a kind of object, but that implies that it should be able to be heavy, too."

Nu är ju lingvistiken liksom allt annat fyllt av samma sak. Här försöker vi ju rationellt förklara något där vad vi rationellt kan resonera om är relaterat till de problem vi behövt lösa med våra rationellt anpassade delar. Utanför det är de mer eller mindre innan övning tämligen inkapabla.

Ska vi besvara den här frågan frågar vi oss bättre vad vi vet om de delar av hjärnan som gjort ett hål till ett hål tänker. Fem viktiga aspekter finns varav två är viktigare och nämns här:

1. Hålet är möjligt att identifiera som avgränsat visuellt.

2. Hålet kostar energi att skapa respektive ta bort.

Punkt två torde vara den vikt Pinker m.fl. sökt. Vikt finns ju heller inte utan är ett påhittat mått för att beskriva en särskild realisering tillsammans med perspektiv på en vanlig typ av energiform med utsträckning vi upplever på jorden när vi försöker lyfta något. För oss är det alltid en fråga om arbetet respektive möjlighet och risk.

Ritualiserad dans i marknadsföring

I en krönika jag läste för några dagar sedan funderar en skribent över hur riktad redaktionell placering och media strategi påverkar dom och andra. I och för sig har man säkert rätt men för ex. som Juholt och tror jag övrigt som avses är det PR snabbt på väg mot ritualiserad dans.

Dansen har lämnat strandens frigjorda baccanal där ingen kommer som inte har rätt målsättning inför natten: vin och romantisk närhet i ett kortsiktigt tidsperspektiv. Istället är det precis som i Sydstaterna i USA där jag tror var det sista samhället där helt ritualiserad dans var det enda för en hel subdel av samhället överlevande längre än ex. i England.

Du har små böcker att skriva upp och planera dansen som kanske håller på några timmar. Du rör inte vid varandra utan har ett moraliskt korrekt avstånd o.s.v.

Vi kan se nedan hur en engagerad film- och TV-konstnär föreställer sig det hela.

Ofta sägs det vara romantiskt m.m. men om det nu är så romantiskt varför krävs många hundra år av väldigt diktatoriska samhället rörande vad ungdomar styr över själva för att få dem till att öva många år för att göra sådant här några kvällar per kvartal ett eller ett par år efter "debuten"? För sådant här om du inte naturligt är väldigt lätt belönad i hur stort dopamin-påslaget blir när du gjort vad mamma tycker är stiligt krävs ofantlig ofrihet i valmöjligheter för att lära sig sådant här.

Det hela är väldigt bedrägligt här därför att du lurar tidningar, köpare av marknadsföring och läsarna att det är så effektiv styrning och påverkan på nyheter går till. Inte så utan detta är vad stora företag med stora befintliga kundbaser köper och precis som övrig marknadsföring de inhandlar har det egentligen ingen mätbar effektivt annat än i anpassade mått som ex. hur artiklar du förekommit i.

De största risken i detta är därmed huuvdsakligen att göra journalister cyniska där sådant mer troligt filtrerar bort allt icke problematiskt medan problematiskt hammras in i dem alla från de vanliga dominanta aktörerna i detta.

Vi kan mer allmänt också se det som att när Sverige diskuterar hur en partiledare bör kommunicera i samband med en "kris" är det och hela den fråga ritualiserad där ingen egentligen bryr sig i hur mycket personen eller hur personen verkar och framställs i media. Däremot föreställer alla hur en icke-existerande person skulle tycka. Saker kan ändå påverka skeenden men det är ritualiserat.

Och detta säger jag med fundamentalistens villighet att dö utan att ha vikit sig en millimeter: Puff-byxor och skräp. Jag får erkänna därför att jag är en man som delar, lyssnar på andra och är lösningen mer än problemet att jag kan för att roa andra ha klätt ut mig enstaka gånger i samband med nya filmer. En del är ju så roade av sådant. Men en sak säger jag och det är att jag inte kommer klä ut mig till något liknande det här för att dansa någon ritualiserad dans. Jag är för mycket man och en för stor krigare för kvinnans rätt i samhället för det.

- Read my lips! No more ritualsed dancing.

Som President Reagan röck till och sa i en viss TV-studie när Nancy kom med en stor påse nya kläder. Dessbättre var mikrofonen av tidens kvalitet och att han rörde huvudet fram och bakåt gav oss det kanske mest kända citatet med honom.

TV fyller en viktig funktion i naturen: Lurar rymdvarelserna

Jag kom äntligen på vilken funktion TV fyller i naturen och inser nu kanske att jag gjorde fel som slutade teve helt för en lång tid sedan. Teve är en funktion som naturligt självorganiserad sig för att ge ifrån sig desinformation om människans och naturens försvarsförmåga till de högst eventuella men i så fall kanske farliga rymdvarelserna.

Vad sägs om detta minimala urval? Ger det inte en irrationell och helt felaktig idé och människans slagkraft.

Rik, Stealth, Energieffektiv, Verktyg de andra inte har - det är Batman.

By the power of Grindstone - He-Man The most powerful man in the universe. Jag skulle inte bli alls förvånad om rymdvarelse dyker upp med färdigbyggd grotta och stora djur att rida på.

Förutom att överuttrycka slagkraft relativt tiden ger det en felaktig bild av uteslutande irrationell dyr strategi. Rymdvarelse skulle tveklöst tro att vad som hlest här är trivialt att besegra givet skryt-slöseriet som är så vanligt i framställningar av alla de slag. Men det är inte korrekt.

Falsk information kanske om vår storlek? Jag vet faktiskt inte men annars säkert om mycket annat även om det kanske inte framställer oss som små leksakssoldater eller om de är i naturlig storlek.