Youtube-funktion förklarar Youtube-filtrering

2012-07-17
Denna funktion är tänkbart förklaringen till Youtube-filtrets textanalys:

Kommentarer: Publiceras ej direkt under semestertiden

Eftersom anti-spam-kontroll blir mindre garanterad beroende av min tillgänglighet under semestertiden blir möjligheten att få kommentaren direkt publicerad nedstängd.

Trevlig sommar.

The Economist förtjänar mitt namn i sin läsarstatistik

Ett magasin som klarar den kvalitetsnivå senaste nummer låg på under sommaren förtjänar att ha mig som regelbunden läsare och i den officiella läsar-statistiken. Inte bara god kvalitet i deras centralpunkt för ämnen utan även bl.a. en intressant artikel om semesterresor till mer turbulenta områden ex. tidigare Libyen.

Även om den nivån inte är vad jag avsåg i Hetaste Turistmålet 2014: Libyen är konceptet på en mycket tryggare och billigare nivå riktat väsentligt bredare vad som kan ha värde att föra in.

Gasolina: Allkemistiskt hög hastighet på Mexikanska bakgator

Uttryck kan vi förstå "naturligt" utan att nödvändigt enkelt kunna definiera dem. Det är det vanliga för vuxna för det egna språkets emotionellt konceptuella termer. Samma typ av utländska uttryck kan man behöva läsa ganska långa definitioner av utan att förstå. Troligt för svensken är det mindre vanligt för engelskan hos dom som mer än läst engelska i skolan tittar på sopoperor, komedier eller dylikt och mer lyssnar på engelskan än läser den fattigare översättningen.

Gasolina tror jag alla som gillar kraftig acceleration och hög hastighet med bil förstår från den likhet i ordet uttrycket tar från bilvärldens drivmedel. Gasolina är den reward stimulerande högre hastigheten. Uttrycket ligger därför relativt nära också subkulturer närmare brottslighet via alkohol och droger. Alkohol och kokain är exempel på gasolina. Tänker vi köra riktigt fort med vår bil är bensinen vi fyller på den med ett exempel på de gasolina som kan vara aktuella men är det ej om vi tänker köra normalt.