DN känns allt trevligare

2009-08-10

Här har vi något som absolut ska läsas:

”Den ekonomiska krisen är inte så farlig för Sverige”

Vad bra skrivet :-D Trevligt!

Mycket i den här krisen särskilt internationellt tror jag blev värre därför att media drabbades hårt. Här kunde vi nog ibland se liknande saker i Sverige. Ett exempel var när jag läste någon svensk tidning som jämförde valuta "situationen" i Baltikum med spekulationerna mot svenska valutan under Carl Bildt. Jag följer inte Baltikum alls men tillräckligt begrep jag för att förstå att jämförelsen är helt orimligt. Vem skulle det ha kunnat varit som hade en sådan kassa? Och var skulle denne växlat in valuta att ha att sälja? Troligen handlar det bara om att folk reste ut med valutan in i Tyskland m.fl. länder för att växla. Spekulationer mycket mindre än mot kronan under Bildt.

Men det är lätt hänt att det blir så när en kris är väldigt nära en själv. Jag vet ingen organisation eller företag där det inte uppstår och att tro att skribenter skulle vara super-människor är orimligt. Själv är jag väl medveten om risken och reagerar när jag ser det hos andra. Ändå faller jag själv ner i det där problemet gång på gång om än inte kring just den ekonomiska krisen.

Överhuvudtaget har DN verkligen ökat upp sin redan höga kvalité sista sex månaderna. De är smalare och mindre än de stora amerikanska och brittiska tidningarna men håller jämförbar kvalitet där de båda bevakar. Ofta bättre. Roligt!

DN är en bra tidning!