Att rädda en vacker kvinna i fara

2010-01-30

- Det var 2010 och jag hade precis räddat en kvinna i en liten alldeles rosa värld från en liten gullig fara. Ett par misslyckade besök hos hårfrisören hade fått henne att högt ropa på hjälp på en helsida i Sveriges största dagstidning.

- Nå i ett litet land finns inte många hjältar. Dessutom var jag ju så svag för vackra leende kvinnor - Vad annat kunde jag annat göra än att rädda henne?

Att rädda en kvinna i fara

- Jag hoppades nu bara att hon var ogift så att normal konvenans inte skulle falla bort.

- Fördelen med webben var att sådant här var mycket effektivare än innan. Att rädda en kvinna under 1800-talet i Transylvanien hade krävt mycket större insatser i form av fysiska verktyg, resor mellan länder och fara för kroppen. Kanske hade hon inte ens en röd klänning när man kom fram eller var sur?

- Webben hade gjort det så lätt att rädda kvinnor. Behövs det sedan kan ju dessutom ett e-post räcka för en stor röd klänning. Rekommendationer om några kul filmklipp kan få dem att le.

- Några missar går därför att ta eftersom man per tidsenhet kan rädda många fler kvinnor i fara och att de troligare kommer vara både rätt klädda och le inbjudande.

Att rädda en kvinna i fara

Ett vackert hår på en skön kvinna
Förstört.

Vad är finare än en kvinna i fara?
Vem bryr sig i håret?

Klart att hjälten kommer och räddar dig

Här har vi nu ett rop på hjälp från en vacker kvinna utsökt skrivet i Aftonbladet:

Jakten på det perfekta håret

Jag är så svag för leende kvinnor och har man läst kolumnen även på webben där porträttet inte är mindre än jag smälter - Vad kan en hjälte göra annat än att svara?

När det gäller skönhetsprodukter måste vi här först och främst inse att det vissa typer av ingredienser inte är kommersiellt gångbara därför att de säljs billigare i livsmedelsbutiken. Den dyra hårfrisören känner inte till dom.

Problemet i sig behöver inte vara svårt att lösa en tydlig bit på vägen även om endast tiden löser allt:

1. Sluta med allt som ens liknar schampo.

2. Istället skulle jag rekommendera följande lågprisprodukt: Dove supreme Cream oil. Den löser smuts lika bra eftersom det är bundet till fett i håret men torkar inte ut håret.

3. När det gäller störningen i färgsättning som jag fick intryck av att du kanske har efter tidigare experimenterande gör du en kopp starkt örtte innan du duschar. Denna tar du kamomill och rooibos i.

4. När det gäller rooibos får du testa dig fram. Det kommer givet 2 färga håret lite försiktigt åt det bruna om än ej inte varaktigt om du avbryter. Pröva första gången fyra påsar i 2 dl. Det är emellertid inte säkert att färgsättningen det ger kommer passa dig. Experimentera och låt det färga in kontinuerligt om det tycks fungera. Om inte försvinner det snart nog bort av sig själv.

5. Kamomill färger inte men det tillför en aminosyra som kommer lägga sig ovanpå håret och en verkan av det är att det fyller upp skadorna samt ger en hälsosam glans till året. Utan 2 kommer det för skadat hår bara ge glansen. Ta några påsar.

6. Efter att du duschat sköljer du håret med infusionen av örterna och torkar det utan att skölja med vatten.

Räddad!

Några tankar om att rädda vackra kvinnor på webben:

Att rädda en vacker kvinna i fara