Hur jag stimulerar min kreativitet just nu

2010-07-21

Nu har jag kommit igång bra med att arbeta min idé om modell för språket vidare där jag realiserar den mer riktat initialt mot kreativitet. En innehållsförteckning där genomarbetade koncept samlas finns: Människans kreativitet och språk.

Att känna på samband själv i upplevelse känner jag är viktigt och ger ökad förståelse än att bara läsa forskningen. Både därför och för att stimulera arbetet allmänt liksom humör prioriterar jag därför att mata min egen kreativitet.

Just nu gör jag det via följande (detta varierar mellan metoder och realiseringar vilket jag också tror är viktigt):

1. Nya upplevelser av konst via både en färsk tidning om huvudsakligen visuell design samt två mycket äldre motsvarande tidningar.

2. Dessutom friskar jag upp matematiken rörande differential ekvationer och lösningar av system av funktioner. Det är en aning tidigt men ger både impulser som skiljer sig från vardagen men som ändå är vad man även om några år sedan lade ett fåtal år på att lära sig.

3. Vad som jag upplever kan ge snabbast effekt förutom att besöka ett konstmuseum med konst från väldigt annorlunda kulturer (t.ex. en egyptisk utställning) är trumman jag inhandlade.

Den har också diskuterats utifrån språket och vad jag laborerar med i förståelse av det i två artiklar varav denna troligt intresserar fler och har med effekten på kreativitet att göra kombinerat med att läsa om exotiska annorlunda kulturer:

Trumma och schamanism för att nå trance

Det är en afrikansk talande trumma som användes i delar av Afrika för att kommunicera över långa avstånd. Dessa kan efterlikna talat språk (beroende på språkfamilj) mycket nära och dess musik regleras via två membran samt uppspända linor. Det är ett mycket avancerat musikinstrument som i sin enkelhet i konstruktion imponerar mer på mig än många senare.

4. Att agera kreativt på kort tid utan stress är vad som kan stimulera kreativiteten samlat. Därför lagar jag mat på två minuter där jag också översatt det till en artikelserie där vi har t.ex. Recept på 2 minuter: Blodpudding.


Ett till exempel är denna tacosallad.

Den teoretiska grundet för detta är ganska komplex men från innehållsförteckning i sektionen rörande tid förstås detta från första artikeln tillsammans med sektionen Högre hastigheten gör dig glad, energisk och kreativ i Musik skapar energi med förstärkta känslor.

Odling av färska örter hjälper till med den kreativa matlagningen...

5. Blommor har planterats och kommer komplettera den visuella stimulansen av örterna. Dessa har precis kommit upp och vad som planterats är blomman för dagen. Blomman för dagen ger en mängd blommor och med olika fröer i massor av skilda färger och mönster. De är oerhört effektiva för att för-blommiga en balkong därför att skapar blommor på smala små "lianer" så att en stor yta kan täckas med blommor från en liten kruka.

Vid den här tiden på året kommer de snabbt och direkt gå till blomning.

6. För att stimulera hjärnan en aning köpte jag ett litet men komplicerat pussel för tror jag 19 kr på Clas Ohlsson.

Exakt vad det föreställer vet jag inte men det kan vara något DNA-relaterat vilket ju är vårt grundläggande språk som alla andra bygger på.

Dessutom köpte jag en lykta för att försköna balkongen där jag kreativitets matar hjärnan. Den kan ha kostat 29 kr i samma butik.

Ett mer samlat perspektiv av min balkong från några dagar sedan: