"Junk-RNA" demonstrerat kritiskt

2014-01-24

Det var något år sedan jag hade i alla fall delar min vetskap kring vår genetiska information refresh. Är det vad man mer sällan följer eller läser betyder det en del. Men jag tror nog det är samma fenomen diskuterat nedan kring ny studie jag diskuterade i Minnesanteckning - Lateralt tänkande: Evolutionen, virus och "kulturellt avstånd" (senare datumet 2010-06-28 indikerat och egentligen bättre diskussion finns men denna hittade Google varande en av de första) (även relaterat Ny modell för Evolutionen (2010-06-24)) och menade var meningsfull information snarare än mer än endast redundans "junk" kanske rent av som en del sett som möjligt en anriktning av skräp i ett begränsat utrymme med tiden farligt orsakande sjukdomar m.m.


"Now, Rinn and his Harvard Stem Cell Institute colleagues, including neurobiologist Paola Arlotta, have carried out an elegant and important experiment in which they have demonstrated that much of what had been dismissed in fact plays as vital a role as protein-coding genes.

Rinn and his colleagues have generated 18 strains of mutant mice, removing from each a different piece of “junk” genome, or so-called long intergenic noncoding RNAs (lincRNAs). If the lincRNA truly had been “junk,” nothing should have happened.

What the researchers found was the opposite. Obvious defects were observed in seven of the 18 mutant strains."

Citerat: Från: ‘Junk?’ Not so fast - Harvard scientists show that much lincRNA, which was believed useless, plays role in genome ()| Harvard Gazette

Mer allmänt rörande diskussion om balans mellan överlevande p.g.a. bättre sjukvård och behandling kontra ökad mängd genetiska problem menar jag att det inte just kommer vara ett mätbart problem. Vår ovanför själva de genetiska mekanismerna inom-kroppen via kognition och samarbete utvecklar sig snabbare än vi tenderar att fortplanta oss över genrationer och än mindre att från det börja se problem. Vi löser även uteslutande andra sjukdomar mer hälsoproblem här än som rimligt kan orsakas över all framtid vi kan förvänta oss.


RNA tillsammans med samarbetspartner ADP - information i struktur att veckla ut och bibehålla resp. för ADP entropi i energi - hör till koncept inte ovanliga i informationsvetenskapen rent konkret i matematisk-beräkning eller vad som sker eller ses i en tillämpad vetenskap som biologi ofta väldigt enkla men desså svårare att fullt förstå till praktiskt lämnande så mycket i tillämpningen och att se möjlighet till att utnyttja det enkla.


Att direkt jämföra fenomenet och än mindre likställa det med meta-data i dataformat likt pdf är tror jag mer än vågat lite felaktigt även isomorfologiskt i form men kanske ändå förklarande något av vad det kan handla om:


Wiki-tyskt [Nu med Media-Kinesisk defekt-kritik och korrigerat beteende + flock-erkännande fel öppet]

Passande för - ev. ej tekniskt-relaterat - Tysklands stora glädje och engemang för Wikipedia från alla möjliga universitet och personer (levererande bl.a. en del av de mer avancerade moduler till Wikimedia) var det var jag ej nu och ej förra gången hade problem att nå. Ej heller oavsett Max Planck i dump-nedan en del it-tjänster jag föreställer mig är driftsatta i Tyskland eller mycket nät-nära (finansierings- och beställar-nära geografiskt också).


Notera också att jag får ip-adress mot Xinhua men vi ej når dit.


Komplettering: Mycket trots litet data beskrivande ganska exakt den nivå av detalj-fokus och uppföljande verifering kring något relaterat internet-problemet är att url ovan är felaktig. Jag är ju van med att webbläsaren hanterar det åt mig (och typiskt för hela området datorer har det hela börjat defekta sig i Chrome så fort man har lite internet och disk last samtidigt oavsett vad orsaken är och det hela står och hänger ibland upp till två minuter trots övrigt vettigt funktionellt i datorn: men vad vid det och ids inte innan mer problem här att förändra mig - och givetvis behöver egentligen inte Chrome vara orsaken utan det kan ligga i nätet...). Rätt url: xinhuanet.com/english/).


Redundans eller återhämtningsbarhet är en fin sak

Nu vaknar vi upp igen ungefär gissar jag grovt samma tid. Och avkopplande nog att testa förbindelse mot några steg bort (tror jag) regeringen upplever jag mindre kritisk i någon mening med det större sådana ansvaret lokaliserat distribuerat över län, kommuner, och kanske något mer (men ej uppdaterad på några år) har vaknat.


Fast egentligen om man gått över till lokala lagrade mappningar eller bytter till annan alternativ att klara ut ip till dns (om jag tolkade vettigt min upplevelse) tycker jag inte att det ska behöva märkas alls. Om ej ett svar tar man mot alternativ direkt. Jag betvivlar ju någon kostnad numera för sådant oavsett bandbredd eller datorer i lokal mening i alla fall. Om jag någonsin blir motiverad borde man väl egentligen sätta upp ett lokalt litet mellanlager som stoppar in sparade mappningar vid behov (squid tror jag en hette för det bra fungerande från en-datorsnät till bredbandsproviders som åtminstone förr Telia och senare TeliaSonera).


Transienta dns-problem

Igen för andra gången vad jag märkt. Med rymder som försvinner bort. Kanske propagerad time-out mot något rörande både usa och Asien. Tyskland resp. Telia och säkert lika nät-lokala Google och Bing kvar.

Kinesiska DNS-problem lösta civiliserat effektivt utan kineisskt gapande och skrikande

Diskussion i övrigt jag tog chansen till tror jag kan bli en väckarklocka för många. Xi bör vi bäst menar jag se som något av en kolonial-administratör men utan något land utan en som håller reda på alla etniska-stammar i Kina och hjälper dem till en enklare men arbetsfunktionell organisation som delsteg till den civiliserade lugna vardagen vi större delen av världen står idag. Utan Xi skulle det förutom det kaos, irrationella kapande och bråk kring allt, dessutom heller kanske inte varit de få gemensamma samarbetsstrukturen man orkat fram till och dessutom möjligt att arbeta i fabriker med ett visst värde för världen i övrigt. Med tiden genom träning och pengar skapade kanske man rent av får råd med viss sjukvård, arbetslöshetsersättning, rimliga kostnader för inrikesstyrkor m.m. Och då hellre än idag kan vi välkomna dem till världen för normala civiliserade samtal, problemlösning, och kulturutbyte utan den för alla bättre distans via internet-murar, organiserad kontroll av folk m.m. När de klarar det själva utan en tidigt västerländskt chef som Xi lär vi märka det men det kommer nog dröja länge. Att Xi sköter om saker känns nog skönt för de flesta.


I dom etniska domänerna - historiskt från västerlandets perspektiv dom koloniala frågorna - får man ha respekt för att gamla klan-system som kanske inte varit del av em kultur som inte just alls utvecklats på rent av flera hundr år. Men även bland världens mer utvecklade och över motiverade kulturer (som i Europa) kan problem visa sig längre tillbaka - och den äldsta vanligen trött små-sovande eller djupt sovande kulturer kan av och till vakna till och göra något som märks utanför dom själva (som att mucka bråk med Japan från något man minns från längre bak kanske som hos många äldre tydligare än gårdagen):



Och verkligen att jag tycker att Gwynn Guilford - ett så anglosaxiskt namn bör ju närmast när personen som bär det reflektrar lite nästan naturligt medfött förstå problemen det kan orsaka bland dom lokala stammarna att skämta lite oförsiktigt om speglar, teknik eller något i hemlandet utan att förstå att dom hör och förstår fel - det är fel att verka road och tro att det förstås eller värre att de kanske skämtar med sitt beteende.


Här som Xinhua kanske genom i skrivandets-yrke mötande en större värld börjat ana är ett problem här och systematiskt klarar man ännu inte av att samtala mer öppet utan att innan bestämt vad man ska bestämma. En form av kulturell omognad.


"China is not considering any engagement with the Japanese leader during the Sochi Winter Olympic Games," Vice Foreign Minister Cheng Guoping said at a press briefing on Tuesday."

[Red: Guoping är en förhållandevis nära assistent till Xi som i all praktisk verklighet bestämmer här. Titlar säger nästan ingenting i Kina: de måste nästan alla vara minister, kamrat eller general för att det ska fungera. När osäkra säger de vanligen nej eller angriper dig verbalt kring något annat om ämnet dessutom förvirrat i kunskapens domän. Så jag tänker nog att när den mer västerländskt fostrade xi åker och tittar på riktig sport som isbandy, fotboll m.m. istället för ping-pong blir det nog både möte och stark-öl precis som en civiliserad svensk nära nog.]



Löser problemet civiliserat så att Asien inte brinner upp

Och givet situationen med allt onyttigt gapande som fyller upp nyheterna redan i allt från Japan till Nobepris, forskning, bankaffärer, stora media kampanjer kring internt gapande i olika former av mer kognitivt mindre avancerade flock-dynamiska lösningar, ska man helt undvika att diskutera sådant här som om det var en normalfunktionell kultur, och helst försöka om det går utan ett besvär leda dem tillbaka till hemmet.


Ser man möjlighet är korrekt istället att försöa hjälpa dom tillbaka till lugnet. Och därmed seende en möjlighet i ett av tycks det flera andra kinesiska språk lösande problemet genom att hitta en annan regerings-teckning fastlandet kan använda för sina sajter:


政府。

Hittad i: ja.wiktionary.org/wiki/government

Det tog bara två minuter och understryker värdet rationellt europeiskt tänkande kan skapa utan större ansträngning om man försöker lyfta upp sin ambition en bit.


Så får vi för varaktig nytta för dem av att jag tog mig lite tid hoppas att de inte lyckas ha sönder det här som toppdomän som med dns-filtrerings-konceptet någon för att försöka reducera kinesiskt brys lärde upp dem i. Men här är det väl tror jag inte som att de köpt en massa datorer för att känna sig mer internet-stora till ingen nytta. En toppdomän ska väl dessutom vara ganska harmlöst och inte vara vad de kan skada varandra med.


Att hantera det kinesiska enkelt är färre problem för dom själva såväl som världen

Vi utanför Kina ska vara så tacksamma för att kulturen åtminstone lockats med ett ledarskap som från sin längre västerländska utbildning och erfarenhet efter bästa förmåga kan hålla reda på folket. Det måste vara tröttande för Xi med lägre medlemmar man försökt hjälpligt organisera till något mer stabilt civiliserat som misshandlar och torterar varandra, försnilar pengar, super och på alla andra förväntade sett orsakar problem, såväl som dom yngre män man försökt samla i soldat-grupper hindrande alla andra problem de kan tänkas orsaka. Enstaka redan mer västerländska (mest på engelska universitet tror jag) stör ju heller inte och är ett realistiskt försiktigt hopp om mer självgående lugn med tiden.


Jag vill därför säkert representativ för många här skicka lika varma hälsningar tillbaka till Xi's Lunar-hälsningar i Xi sends festive greetings to non-communist members och vill gärna föreslå att man prioriterar upp riktad vardagsrådgivning till medborgare (vi kan ju bara föreställa oss vilken omoral som kan förekomma i hemmen bland dom lokala kulturerna och hur det snart nog kan drabba oss med via internet: det kan ju redan som det är vara nog så prövande för kvinnor och barn att av och till behöva möta de från falun gong stammen som läckt hit):


"Xi, along with Yu Zhengsheng, chairman of the National Committee of the Chinese People's Political Consultative Conference, and Vice Premier Zhang Gaoli, gathered on Wednesday afternoon with leaders of China's eight democratic parties, the chairman of the All-China Federation of Industry and Commerce, and representatives of members without party affiliation.

Representing the non-communist members, Chen Zhu, chairman of the Chinese Peasants and Workers Democratic Party, said the eight democratic parties will stand closely with the CPC, supporting reforms of the country with bigger contributions. He also made suggestions on strengthening supervision of non-communist members."

Med god ledning finns så klart ändå värden att skapa när man stödjer medborgarna genom att addera den struktur och organisation de inte utan Fader Xi klarar av. Konkreta värden på bankboken och matbordet både för dom som försöker vara arbetsamma bland stammarna, och möjlighet att uppmuntra till civiliserat tänkande genom att belöna dom som orkar upp till att arbetsleda mer centralt:



Också om jag just för exemplet menar och tror att det för enklare kulturer så nödvändigt tydliga exemplen här är nödvändigt. För arbetsledningen att föra ut kapital är ej korrekt. Det lär ju dröja ett antal år innan de flesta där riktigt är på mer normal samtalande-funktionell nivå så man håller bäst pengarna hemma i Kina där de stimulerar kulturen och inte frestar till att komma hit semestrande och börja bråka om åar man tror sig minnas ägt eller en landsdelning för närmare hundra år sedan.


Bäst om i partiet bör de skjutas eller dömas till mycket långa fängelsestraff. Det förvirrar bara enklare medborgare om de behöver komma till arbetet i lego-fabrikerna eller dom statliga fabrikerna när exemplet som dessa kan tolkas fel. Istället blir det ännu mer gapande ute på gatorna istället om att få bestämma en massa själva: det ständiga kinesiska lite åldrat dementa förvirring alltid under ytan när de försöker sig på något krävande mer självorganiserade civilisations-dynamik istället för att korrekt enligt förutsättning organiseras av civilisationens kulturbärare till nyttigt arbete som över tiden bygger ett samhälle på nivå med Bhutan, Sverige, Indien, Kanada, Brasilien m.fl. länder funktionella med andra.

Reform mest populärt i Kina enligt Xinhua

Kinesiska driftproblemenen för internet slog till igen (se ex. Big web chrash in China experts suspect the [Red: 'not so great' uppenbart. /HH] firewall och möjligen lätt indikerat - liksom annat - är kanske zone transfer som del av management av distribuerade noder oavsett nu föråldrat data utan kontakt ovanför, felaktig konfiguration av inställning, eller att information flyter ner från fel entiet eller något helt annat: stor bugning hur som helst för att problemen är så pass retro att jag kan tycka mig förstå och resonera lite om problemen) och verkar orsakat viss förvirring (något förvånande: datorer är normalt inte vara vänner utan ett problematiskt surt verktyg av och till med värde också i värdeskapande mening mer än att grannens fabrik har leverans-förseningar p.g.a. av data) rörande både orsaker och om det fanns någon större mening bakom det.


Tillräckligt många spekulerade att det var den största stora förändringen till frihet i mer allmänmänsklig mening och innebörd och surfade i större än normalt (skattat från Xinhua's popularitets-listor normalt) till en ytterst tråkig och intet-sägande stycka information:



I förstoring:



Liksom ännu det lite ovanliga i driftproblemen kring the not so great firewall (många datorer medför mer problem och växande snabbare än linjärt) upplevdes speciellt och övertolkades vågade många kanske tro att nyheten handlade om något helt annat.


"He urged attendees to understand the spirit of the session, which serves as the basis of decision making.

A series of reforms have already been put in place after the Plenary Session, including the axing of the reeducation through labor system, an easing of the one-child policy, and reform of the industrial and commercial registration system.

However, Xi said, some problems exist in implementing the spirit of the Plenary Session, calling for adequate understanding of the difficulty, complexity and urgency of reforms, as deeper and deeper interest group will be affected as reforms go further.

He urged the leading group to study different situations, firmly grasp the reform in the right way, and take a firm stand on fundamental issues. He also called for participation by the people."


Kanske egentligen inte så intetsägande? Samtidigt kan det nog vara klok försiktighet att vänta till några dagar senare med att marschera ut när nu Kamrat Xi fortfarande är så ny på posten. Om det nu mot förmodan är en fälla och folkets soldater Xi manar till stöd möts av sekteristiska och lite små-korrupta byråkratiska soldater:


"During a PLA conference on the second phase of the campaign, Fan Changlong, vice chairman of the Central Military Commission (CMC), urged efforts to ensure the campaign reaches every corner of the military and thorough implementation of requirements to root out bad workstyles.

[När jag fick med grundutbildning innan vi förflyttades till hundpluton lärde vi oss rätt från början istället. Det ansågs bättre även om jag egentligen inte minns riktigt kring vad: något om att sy tycks komma tillbaka men det är med all rimlighet fel.]

The year-long "mass line" education campaign, which entered its second phase in January, was launched in June 2013 to boost ties between the Communist Party of China (CPC) members and the public through a "thorough cleanup" of undesirable work styles -- formalism, bureaucracy, hedonism and extravagance."

Från: China's military furthers "mass line" campaign (2014-01-23) | Xinhua

Nyheter som ovan förstör verkligen den konstnärliga upplevelsen av den ansträngning Xinhua, fotografer m.m. gjort för att uttrycka soldat-folket slagkraftigt:



Lite som att plötsligt förflyttas till en främmande mycket annorlunda värld tror jag för de flesta medarbetare i olika försvarsorganisationer runt om i världen. Effektivtet i energi och information såväl som kostnad optimerande slagkraft är ju det vanliga. Verkar lite underligt att man gjorde det byråkratiskt och extravagant från början. Kanske är vad indikerat förgiftad information för att verka mer omständigt byråkratiskt mot potentiella fiender än vad man egentligen är?


Men igen känns det igen som en alternativ tolkning är möjlig. Ett diskret rop på hjälp att ta Kina genom den större transformationen utan att balans mot sekteristiska anti-kamratliga delar av byråkratin orsakar problem (kontra-revolution är ju inte ovanligt. Jfr vad som först drabbade Gorbachev. och därefter kupp-makarna, för att slutligen mer stabilt stabilisera sig från just det bredare engagemang kanske både Xi och militärledning diskret önskar att folket ska börja engagera sig och förbereda sig för.


Ett bredare tidigt påbärjat och kontinuerligt engagemang är ju dessutom vad jag tror lägger en god grund till en mer stabil och lugn övergång där man årligen vadar i bäcken efter sten att bygga bro av.


Och från min tid som hundförare. När fel hund trycker och pressar mot en kroppsdel eller snattat något problematiskt föremål kan det vara enklare och mer praktiskt funktionellt att avleda den med något roligare, mer spännande eller i värsta fall smakrikare. Jag tror nog de flesta kan ha nytta av att reflektera runt det såväl momuntet i sig inte alltid är utan långsiktiga risker.