Riktad information: Exempel till Argumentera troende: Gimme hope Joanna, Eddy Grant

2013-12-15

Återpublicerad från Ge mig hopp innan morgonen kommer! på bloggen där jag brukar samla en del ögonblicksbilder relaterade mötet musik och känsla.


Kraftfull musik och upplever jag skapar emotionell bakgrund till orden närmare till det positiva såväl som i orden etablera ett budskap. Samtidigt som vi från det kan se ett värde är menar jag formen och innehållet också vad som begränsar det till en funktion.



"She's got supporters in high up places
Who turn their heads to the city sun
Jo'anna give them the fancy money
Oh to tempt anyone who'd come
She even knows how to swing opinion
In every magazine and the journals
For every bad move that this Jo'anna makes
They got a good explanation"

Det är vad som just kan vara ett under längre tid återkommande uttryck och i det meningsfullt. Men fokus är nära nog helt på vad dom andra gjör, att det är fel, rent av refererande en auktoritet på att det är fel:


"Even the preacher who works for Jesus
The Archbishop who's a peaceful man
Together say that the freedom fighters
Will overcome the very strong"

Och coping skills. Det är inte meningslöst: Tvärt om att bevara hopp om att förändring är möjligt är excellent. Men det är heller inte annat än som välkänd musik associerad till frågan optimal stridsmusik för att i en situation uppmuntra till att kräva och genomföra förändring nödvändig.


Resonemang ovan gäller dock endast på den färgade befolkning som tänkt målgrupp. Lika viktig målgrupp är den vita befolkningen. Här blir nu värdet mer fascinerande och där vi kanske rent av kan spekulera om musik av betydelse. Jämför med den första av metoderna jag tog upp i introduktionen till att argumentera för varaktig transformation av attityd i närmare lösta med starka känslor frågor:



Calling people out to action är ju för den målgruppen bara skrämmande. Gimme hope Johanna kan potentiellt ha fungerat bättre:


  • Hög kvalitet i musik för möjlighet att många kommer lyssna av och till genom åren: repeterat budskap.
  • Budskapet kommer med hopp och positivt känslo-riktning. Ej skrämmande och associerar något positivt till frågan balanserande andra känslor.
  • Musikens styrka i förstärker konkret indirekt kritik av systemet. Indirekt därför att det talar mindre om frågan och mer om några konkretiseringar av den och utanför det mest infekterade som diskriminering. Det är ju implicit i allt i denna fråga.
  • Och kristna trosföreställningar med sammanblandning i norm och samhälle var en komponent i Sydafrikas apartheid (religion kan utmärkt formas efter behov även om just nya komponenter är trögare: det finns dock så mycket historiska referenser resp. just nu auktoriteter att välja mellan som kan tolka ut att det i sig ibland kan göra nästan det samma men utan att mekanism för att ompröva grundläggande trosföreställning nödvändigtvis blir utlöst).

Faktiskt såg jag att skaparen nog inte var blind för detta utan tvärtom med förståelse av effekt och målgrupp formade sin skapelse med dom i tanke. Goda musiker är ju ofta naturligt utan att behöva teorisera skickliga i att skapa stark information.


"I wanna know if you're blind Jo'anna
If you wanna hear the sound of drums
Can't you see that the tide is turning
Oh don't make me wait till the morning come"

Riktad information - Exempel från Ukraina: Benämna agerande i maktpolitik / Monument som symboler / Att förnedra potenta symboler samspelar sannolikhet för commotion

Flera till tidigare diskuterade metoder och områden kompletterande exempel. Utgångspunkt för varje exempel är nyhetshändelse pågående eller nyligen inträffade i Ukraina.


Halshugga eller hänga admiraler

Att sätta namn på händelser var metod kortfattat introducerad som möjlighet (med några exempel från min termonologi):



Här sätter vi beteckning på ett par nyhetshändelser med packs.


__CHOP_HEADS
hang admiral, effecient removal of sub-leaders

Exempel:



Kan motverka ett systematiskt beteende genom att tydliggöra en kostnad (kanske mer tydlig med person högre upp i organisationen) och att kostnaden gäller alla. Vidare kanske troligare ovan kan det:


  • Indikera eller göra troligt att ett problem är löst.
  • Uttrycka att en kostnad i negativt värde för personer (att leva sig in i) balanserande problem orsakade för andra.

Samtidigt som förmåga till __EXERCISING_AUTHORITHY genom detta demonstreras. Det kan ibland tänkas vara gynnsamt för en härskare vars position i flocken är ifrågasatt.


__EXERCISING_AUTHORITHY
authorize, exempt, rule

Se det gärna också som vad som kan vara del av distansiera sig från vem (d.v.s. sig själv egentligen) och vad som ifrågasätts för att som den goda ledaren agera rättvist balanserande och som en ledare förväntas fattar beslut.


Ofta finns en direkt eller indirekt person påverkande hur vi uppfattar beslut i turbulenta situationer. När ett beslut nyligen fattas förändras - särskilt om det är vad som är långsiktigt påverkande - efter protester, diskuterade upptäckta problem m.m. kan det förvisso oavsett problem resp. värde med beslutet vara nödvändigt för att bibehålla position men visar förutom ev. problem gjort tydliga i förmågan att identifiera rätt beslut att auktoriteten som beslutsfattare också till viss del nu ligger utanför personen och kanske mer så än innan. Här är ju beslutsfattaren person-centralen medan det lättare uppfattas vara ansvariga nedanför när dom avlägsnas organisation (eller motsvarande).


Att förstöra ett monument eller bränna en flagga

I packs:


__AGGRESSIVE_EXPRESSION_OF_STEREOTYPE_OR_SYMBOL_DEVALUE__FLAG_BURNING
devalue symbol of group (flag or other)

Och aktuellt exempel från Ukraina:



Lenin är en kraftfull symbol för nutidshistorien Ukraina kommer från där kvarvarande problem kanske fortfarande finns påverkande varför statyn motiverar förstörelse eller för den inverkan det kan ha. Det för själva mediet eller kanalen - monumentet är term jag använder inkluderande även byggnader, statyer, naturligt som berg m.m. om de i vissa sammanhang är symboler - särskilda diskuterades tidigare bl.a. i:



En tror jag annan staty av Lenin i Ukraina nu under bevakning av poliser.

Själva företeelsen när det sker i situationer med många människor direkt i en scen geografiskt begränsad är indikation på att det börjar hettas upp och kanske kommr närmare commotion.


"__SYMBOL_SHOW_COLORS__EXPRESSED_CHANGE__COMMOTION_CO_LOCOTION
Delar likhet conformity men ligger i en större hastighet i mekanism och medium för uttrycket av gruppens likhet som funktion av tiden och normaliserat mot normalt (kraftig tillväxt och därefter kraftigt avtagande - jfr kravaller). Också vad vi ser som funktion av kognitiv-beräkningsförmåga resp. emotionell valence. Från att spegla och uttrycka likhet i det fysiska rummet till att uttrycka likhet i egna tweets eller möjligen inkluderande retweets betraktat kollektivt snarare än i perspektiv individ med vad som plötsligt uttrycks mycket kring något.

Jämför gärna commotion med vår benägenhet att när speglade direkt i rörelse uppfatta det ibland som meningsfull flock-likhet och spegla tillbaka. Samma fenomen när vi skalar det över personer görande samma sak under mycket högre hastighet är commotion. Commotion här oavsett kravallernas övertydliga exempel är inte begränsat till fysisk comotion eller visuell perception utan vi kan bl.a. inkludera som ett ex. från mycket stor bakomliggande grupp relaterat vårt skriftspråk inkludera Twitter stormar."

Från: Riktad information - Argumentera troende: Introduktion

Men vad krävs för att göra avslut?

En fascinerande möjlighet är att om inte direkt problematiskt daglig funktion strunta helt i protester. Praktiskt tycks det inte vara ett alternativ som appliceras (och som vi kanske naturligt förstår som ej riktigt möjligt). Protester är företeelse när förekommande - ju fler personer och desto längre tid förstärkt med hur mycket kommunicerat - oavsett vad man egentligen gör vad som verkar för att definiera en nor, visa vad som är den större flockens åsikt i hur det troligare upplevs m.m. mycket närastående metod för att övertyga resp. vad som bromsar förändrad åsikt diskuterad i:



Att ignorera protester är därför inte funktionellt. Har de legitimitet när de uppmuntrar till rationell reflektion och balansering av egna värderingar växer de som norm-inducerande faktor. Det i historien bästa exemplet är Indiens väg till självständighet där en av flera taktiker för att bromsa processen det Brittiska Imperiet tillämpade var att försöka ignorera protester (ex. en fastande Gandhi).


I vad förändringen vid dagens slut kommer upp eller ner till är en av två vägar. Följande och det oavsett om ett mer spontant, uppmuntrat eller styrt uttryck är därför indikation på att förändring är troligare närmare i tiden:


"Pro-government and antigovernment demonstrators are holding competing rallies in Kyiv today."

Från: Live Blog: Ukraine Rallies Continue (2013-12-15) | Radio Free Europ

Ett enkelt linjärt-stödsystem (en mängd liknande koncept i matematiken är lika funktionella) diskuterade jag kort med utgångspunkt från ett citat tidigare:


"Kenneth F. Boulding i Conflict and Defense - A general theory (1962) kapitel The dynamics of conflict: Richardson process models:


"There is no balance of power, or balance of hostility, or balance of arms: the arms race or the price war will go on until the system
breaks down in war, or in capitulation of one side or the other, or in mutual reorganization of the whole system."

Sådana modeller (se också Richardson’s Arms Race Model) är ju just förenklingar som söker få linjära koncept med praktiskt funktionellt lägre komplexitet funktionella. Men just i ett kortare tidsperspektiv när man vi kan eller tror oss kunna approximera bort andra faktorer (ex. betraktande Kalla krigets kärnvapen-balans från hind-sight bias när det är avslutat och "lyckades") är de just genom enkla mycket praktiska. Nu en tid möjligen beskrivande slagfälten i editering (spekulerande: jag har inte försökt följa dem alls själv)."


Från: Intrusion detection: Snowden-sensorer resp. tools of the trade för sociala media konflikter och Wikipedia-krigföring (2013-11-12)


Utmanad behöver man slutligen om vad som utmanar inte går iväg stiga upp och välja väg i förändring / inlärning / insight eller stå kvar i struktur som nu eller att polariseirng hamnar på en eller den andra sidan men vad som praktiskt realiseras lämnande ögonblicket blir något annorlunda än vad resp. såg hos andra eller den egna sidan. Det sista kan vara vad man elegant i efterhand kan se en syntes i men kan ibland vara något helt annorlunda (innovation och utveckling i annat eller kommande nära efter kan ju också påverka).


Möjligen kan man tycka sig i Putin se en synts eller en sammanblandning av den gamla struktur man ville lämna under tiden för den mer intensiva förändringen resp. vad man såg att det kunde innebära men kanske uppfattande en del mycket nytt eller också inte fullt förstå den verklighet i kontroll och det genuina i koncept för frihet som verkligen krävs för att ett demokratiskt system ska fungera stabilt utan korruption, defekta beslut därför att fel inte framgår så att de kan påverka val som följer o.s.v.


Skillnad mellan representrande de sanna naturen av vad i flocken utmanat resp. struktur flockens samarbete skapar finns. I sammanhang av protester inte sällan mellan mot-demonstration kontra polis-ingripande. Frågan är något för omfattande att försöka beröra här och nu men mot-demonstrationen är ett trovärdigare tecken på att förändring i en djupare mening av etablerat eller större stabilitet i den lösning man slutligen når (även om knappast troligt här kan den stabiliteten dock komma efter väldig intensitet och rent av inkl. ex. delandet av ett land i två delar som praktiskt blev verkligheten för Korea och ett tag var verklighet för Vietnam resp. Tyskland).

Genetisk kod bär information (för kontextuell realisering i cellerna) via tidigare okänd princip

Kommer publiceras i Science:



Told ye:



Även om jag (oavsett om jag alls skrev det) spekulerade eller gissade att egenskapen här om jag förståd ovan ytligt skulle vara någon annanstans än jag tror gäller här.


Confusion and diffusion. Information i form av generisk mening i motsvarande symbol givet sammanhang där sammanhang är verkligheten ej uttryckt här utan vad evolutionen söker prediktera i övergripande information som ett tillstånd i en sekvense av antaget också efterföljande (approximativt en människa relativt föregående släktingar bakåt och ev. barn o.s.v. ett tillstånd) resp. information av typ för ökad effektivitet i ett begränsat lagringsmedium permutationernas mening d.v.s. tydligare mot sammanhanget här hur en sak påverkar det andra som i cellens realisation av anlagen där den redan i sig är instansierad med ett syfte och mening från samlad genetisk information aktiverand i en utvald mindre mängd (ex. för att skapa en muskelcell och inte "hjärncell").


"Ungefär" (illustrerat av i den generella principen inte sällan tillämpbar på mycket) med SP-nätverk men här med den realiserade kartan av hur vi vänder på nätverket (alt. om vi vill se det som att vi krypterar) med nyckeln vi känner. Substitutions-komponenten här är själva alfabetet (precis som i kryptering) och har 64 symboler i den genetiska koden.


D.v.s. vi kan spekulera att informationen vi bär kan inkludera också mer av algoritmiska strukturer för att hantera en förändrad värld. Hur genuttryck ska realiseras också som funktion av det i övrigt realiserade tillståndet i cellen påverkad ex. av tillgång på mat. Jämför med diskuterat bl.a. i:



Information science är Information science medan det specifika "mäta eller titta på" något i naturen varierar mer över områden i vetenskap eller annat i vad som är specifik kunskap.