Frukost för kreativitet

2010-06-17

Jag påbörjade en större artikel om kreativitet för att bli den första på Nyfikenvital.org som börjar sammanfatta grundarbetet bl.a. här, på Pryltrend.com och Bloggkonst.com om kreativitet. Den artikeln blir mycket troligt klar idag men att anknyta till den redan vid frukosten 15.00 är bra för att starta dagen på rätt sätt för att stimulera förmågan att se helheten i ett komplicerat område, skapa energi för att strukturera det, röra sig framåt utan överdriven kreativt och få impulser till att se sambanden (kartan i någon mening).

Det gör jag genom att kombinera näringsämnen, sensorisk perfektion i smaksinnet med en faktabok (Cognitive psychology, Goldstein), ett nytt konstmagasin ( Luxe Immo - Luxury Real Estate & Contemporary Art) och kanske också teckning för att rita en kreativ figur med idéer.

Jag valden en kryddstark måltid enligt principen diskuterad i Tonfisk Efectos Especiales på 1 min - I sataysås med grönsaker och färsk galangal och svartpeppar - För att skapa kraft i kroppen. Dessutom lade jag till den färska pastan och till den en trevlig blå mögelost, samt härliga citrusfrukter. Ett bättre alternativ än pastan hade kunnat vara fryst frukt eller färsk frukt.

Te är yerba mate precis som måltiden diskuterad på Pryltrend. Dessutom tillsattes en del kamomill, passionsblomma och citronmeliss av orsaken som tas upp i artikeln på Nyfikenvital.org när den publiceras senare idag.

Mer om kreativitet här på Nyhetsbloggen.