Voynich Manuskriptet: Arabiskt och Latinskt

2013-09-20

Voynich Manuskriptet träffade jag precis på i Probing the Statistical Properties of Unknown Texts: Application to the Voynich Manuscript med ex. bilder här file:///C:/Users/hans/Downloads/journal.pone.0066344.g004.png.


Motiven tycks för mig alkemistiska och som sådana vad som troligt bör vara avskrifter indirekt via några generationer från arabiskt - eller troligare flera arabiskt manuskript - och flera generationer därför att i bildmaterialet kanske lättare gissar på att det varit tillbaka i Europa en viss kulturell-tid.


Jag är ej absolut ingen expert på dom arabiska skriftspråken - och kan egentligen föga om dem - men den mjukare formen i bokstävernas yt-form med ev. delvis annorlunda tolkningspreferens i hjärnans neuronnät känner de flesta till vanlig hos flera av skriftspråken.


Vi ser tycker jag en del av den naturen i "bokstäverna här". Lämnar vi dom möjliga orsakerna för det en stund och reflekterar över hur snabbt ett skriftspråk skapats medveten om andra skriftspråk kan man även om jag seriöst inte försökt verifiera det att en viss preferens finns åt samma mjuka form. Jämför gärna såväl nuvarande arabiskt skriftspråk såväl som de skapade skriftspråk Tolkien-lekte med för att ge yt-paketering till roman- och novell-koncepten runt hans konstruerade värld.


Därmed inte att jag särskilt vill spekulea att skriftspråket just är riktat skapat av någon. Snarare skulle jag gissa att det är en konsekvens av konkurrent sekventiell skriftkunnande - i för tiden god-nivå så att säga - i det latinska med för resp. person / personer i sekvensen pågående avskrifter av arabiska dokumenten såväl som tidigare avskrifter.


Jag har en kanske lite romantisk preferens för att tolka en ganska spekulativ men mycket spontan känsla av sub-kulturell divergens från dom ursprungliga bildmotiven - för de akuella bilderna tydligast ej relataterat ört-koncepten som väl-överrensstämmer med hur de sett ut ungefär i de dokument jag tänker mig är besläktade lite som kusin - utan personerna. Vi ser att det kanske enklare i avskrift i miljö där innehållet värderats mer relativt konstutformngen att bibehålla upplevt visuellt värde av med mindre ansträngning tycks bära mycket ganska oföränderligt med vad vanligare i dom arabiska kulturerna såväl närmare Östrern och Byzantin: D.v.s. mönstret högst upp i den markerad "biological" (egentligen även om jag nu gissar att bedömningen bygger på mer bildmaterial är jag inte helt övertygad om den tolkningen: det skulle inte förvåna mig om det är närmare en historia med mytiska förtecken ev. kanske den kommer till mig).


Idén har viss elegans. Men bär ett lätt problem - egentligen vad jag inte ska våga mig på att spekulera än längre ut på så få bilder - men kanske har vi något av kulturer närmare Indien. Ev. att en del av de arabiska förlagarna hör till vad som kan ha rört sig och formats över en större region. Handelsvägar såväl som likhet i religion, kultur o.s.v. fanns ju så inte otroligt heller. Den alkemistiska traditionen bär ju i mycket när vi går tidigt spår av såväl Persien, Indien och kanske längre österut än så. Världens tidiga verkliga stabilt herbalistiskt, filosofiskt och traditionsetablerande kulturområde under längre tid har vi ju på den feta-gula jorden och från Kina gick folkvandringen bakåt Österut. Även om avståndet trots i varje steg etablerad kontakt allt sedan dess på vägen finns något av spåret vad vi åtminstone kan uppleva oss se om mindre föra i trovärdigt bevis.


För så pass rika kulturer som de persiska såväl som dom muslimska härskarna i Indien är ju själva yrkesrollerna för alkemistens äldre förligger inte oviktiga. Oavsett om nu medicin, magi, arkitektur eller hälsosamma bad. Vi har ju förövrigt på en av bilderna jag såg i Wikipedia vad jag tycker mig motsvarande en förskjuten över geo- och tidsavståndet i avskrifter indisk välluktande blomma (ev. slår jag upp den vid tillfälle). Möjligen med viss centraltverkande medicinskt effekt om jag inte minns fel i det mildare lugnande besläktat om så från samma eteriska oljor som ger dess doft. I Persien och än mer i Indien fanns ju också harem-kulturen jag föreställer mig kan ha fascinerat 1000 - 1400 talets munkar bildande små lokala traditioner kring dokument de delar med varandra i den mer kunskaps-volativa regionerna i Byzantins närhet.


Själva dokumentet säger Wikipedia kanske enligt kol-14-mätning var indikerat ev. 1400-tal. Men jag tvivlar att särskilt mycket i det kommer därifrån så mycket som avskrifterna pågående över en längre period. Även om jag tycker att man snabbt tittande känner igen lite för mycket i tecknens upprepning med likhet både som sågs från bilderna Plos-hade de tidiga arabiska också som vi ser i dom bättre bilderna Wikipedia har bokstavssystem Österut där ju vi har en enorm samling av mer eller mindre - eller ej trivialt att se besläktade med övriga ibland - besläktade skriftspråk också med dessa egenskaper och av och till tydligare likhet (samma likheter har vi dock tror jag lite varierat med de flesta skriftspråk för ett eller flera tecken) - skulle jag inte bli direkt förvånad om dokumentet kanske ett par generationer kopierats utan någon egentlig förståelse av det ursprungliga skriftspråket mestadels fångades formen kanske med närmare nutidens dokument större pedantisk upprepkning och försök att tolka ut äldre dåliga kopior ev. delvis förstörda i tron att det var viktigt av någon orsak (magiskt tänkande i det ovanliga någon av okända orsaker investerat energi i och förbjudet - till och med semi-pornografiskt - inte helt olika det resonerande vi gör här om än mindre tidskrävande än att sitta och göra avskrifter av gamla dokument).


Introduceerande en till bild från Wikipedia ser vi där större känner jag övervikt till den europeiska traditionen. Viss distans temporalt eller tror jag mindre sannolikt via kombination av dokument tycks därför troligare. Man har hunnit föra in mer av lokal herbalistiskt vetande i hur man väljer att avbilda.


Det är givetvis när text saknas med så stort kulturellt avstånd till idag att vi kanske lätt hamnar i preferenser hur vi tolkar motiven. Denna bild sägs ofta tolkas astronomiskt och visst kan det vara så som en komponent av vad det föreställer. En till sida av det kan vara traditionell yrkeskunskap relaterat hur man skapar vissa former och mönster byggande mer arkitektur-krävande installationer (ex. relaterat badhus). Kunskap rörande både matematik m.m. inte i form av sekt-tänkande direkt obesläktad alkemismen. Det tycks lite udda form mig att vi har åtta stjrnor i ett fält avvikande. Kanske något som missats från en dålig förlaga man skissat av det från.


Förövrigt när jag tänker på det kanske man kan få en del indikationer av nummerserierna för dom bilderna. Vet ej om de förekom med preferens ex. jämförande Nordafrikansk arabisk arkitektur för golvmönster, de innan grekiska och romerska badutsmyckningarna eller om med vid tiden större prefens i Indiken. Själva berättelsen i den bilden om man gissar lite rätt kommer ju därifrån med en verklig händelse tror de flesta idag i bakgrunden. Kanske har vi rent av några av nummersierna på dess rester idag (jag har själv aldrig besökt den eller någonsin egentligen studerat dess utsmyckningar även om jag illustrerat artiklar ibland med bilder av det). Den äldre resp. yngre sonen saknas ju dock i bilderna så antagligen tar jag fel på berättelsen (inte otroligt grovt så) men kulturbakgrunden kan vi ju likväl ha i Norra Indien.


Ska jag avsluta med att tycker jag korrekt i kultur-kontext bli direkt esoteriskt från dimmans myter - varför har vi nu ingenting av de mystiska traditioner vanligare något västerut såväl i allt europeiskt romarna styrde? Krigskulten. Offret oavsett om tillbedjande Mitra eller annan myt. Den var väl mindre märkbar i dom här delarna vid tiden om än kanske överlevande av och till västerut - eller sovande innan återuppväckt lika troligt skulle jag gissa byggande de till och med idag Mitra-kulturer vi här bl.a. i den anglo-saxiska kultursfären (även om jag är osäker på om den följde med britterna över till Nordamerka). Kanske talar det för mindre av en levande kult-alkemistiska tradition och mer av den mer historiskt välkända ensamma kemisten eller mystikerna eller som här spekulerat mer dåliga avskrifter under några generationer.


Förövrigt rörande Plos-studien är ju den mest relaterat mer grundläggande mönster över språk där typer såväl som token-mängd fått lite utrymme. Att etablera en statistisk-språkmodell är troligt mycket mer krävande och kanske vad rådata för inte finns via mer välkända metoder. Men det tycks ju kanske som en i alla fall elegant utgångspunkt - distansierad varje tank att försöka det själv - att etablera modell predikterande och genererande med konkurrent påverkan av de kontext vi får från den visuella informationen. Det kan nog ramla ut kanske enstaka koncept - när man prövar med varierade kontext och ser vad det genererar för språk - om än kanske mindre säkra gissar jag.


Ett direkt orelaterat från nyligen publicerade i sådana möten: Japanska scenens abstrakta koncept konvergerande till västerländsk definition resp. Krypteringsanalys eller natural language processing? Ibland sak samma. Förutom såklart om visuellt förvanskat efter att förståelse reducerats hos tecknaren: steganografi.

Krypteringsanalys eller natural language processing?

Innan publicerad i Hans Husman om Information warfare. I ett personligt plan - och i utveckling av min person - känns det riktigt bra att få publicera ett tips på något kanske läsbart för NSA. Givet den nätmobbning i publicerad ridicule jag under några veckor bedrev av dem för att stärka upp min självbild och självförtroende skattat från en inte allt för stark utgångspunkt där mina eleganta skämt med rent av "skämtbilder" förnedrande deras emblen antydande att hålet i dom själva gjorde till vad de kan ha varit men ej längre orkande upp till krävande något nytt att börja om från brännande upp kulturen där inhyrda systemadministratörer hanterade kontorsdatorerna kan läsa och skicka ut vad som helst. Ett viktigt steg för mig på väg till ännu inte en bra människa men mindre sjukt omänskligt gottande mig andras misslyckande värre än hånskrattande skapande utstuderade skämt jag publicerat och spridit i torterande nätmobbning vars personliga kostnader för de stackars satar hos dem som kan ha läst vi inte mer än kan hoppas på är vad lever att skämta mot och inte kanske tagit livet av sig eller i förvriden smärta skjutit mer än sig själva en hel avdelning eller avfyrat ett kärnvapen hackat i Nordkorea.


Sådant säger mest om svaghet hos mig. Att öppet våga erkänna denna sjuka sida hos mig där jag roat mig över den som redan ligger är ett steg mot att orka tillbaka det friskare mänskliga. Jag tror nog alla läsare håller med att om den humor jag skrev på bekostnad av någon utsatt aldrig moraliskt korrekt är rolig: oroligt lite otäckt snarare än tråkigt.



    Ett till exempel på mitt nätmobbande. Notera hur utstuderat jag missbrukat min kunskap om språk och komik genom att förstärka både med visuella komponenter såväl som text för att ta det fult elaka än högre... Från: Datakälla till FN / Sverige filen - NSA infiltrerat genom General Alexander (diskuterande egentligen koncept-associationerna runt Sverige i FN's dokument Sverige i FN)

    Angreppet kan tyckas enkelt men här är det dom nästan gömda små detaljerna som avgör. Otaliga timmar i förberedelse lades ex. ner på att förstå Janet Napolitano och hur hon uttrycker sig: Notera särskilt den mer ovanliga smiley hon har preferens för att använda just vid kontakt med General Alexander. Utnyttjande det "vet" Alexander utan reflektion vem meddelandet kommer från och tar chansen att få en enkel lösning på ett gammalt problem som plågat honom med personal länge.



Ursprungligt inlägg


Oavsett vilket där refererad artikel är mer teoretiskt än praktiskt inriktat ett tyckte jag mycket tydligt exempel på hur nära språk i dess tillämpningsområden i datamaskinerna är med krypteringsanalys. Här har vi de enklare men grundläggande nog så viktiga basalgoritmerna i natural language processing som markov-processer men med termer och informationsteoretiska koncept något närmare krypteringsanalysen än annars vanligare i segmentet samtidigt som man kanske ser en del koncept data-lingvistiken och den kognitiva psykologin möjligen har ej använt i krypteringsanalys ännu (jag är ej uppdaterat kring publicerat där riktigt så där kan jag ha fel) jfr möjligen transfer-entropi som gående lite "ortogonalt" (sökande beskrivande snarare än säkert matematiskt korrekt gissar jag) mot vad vi för permutationerna och motsvarande om vi tänker överfört blockchiffer-teori också substitutionerna över varven mellan de koncept efterföljande varandra vi har i den dolda klartexten såväl faktiskt i den krypterade texten.



Därmed inte sagt att jag just tror att något särskilt värde för krypteringsanalysen finns i artikeln. Men en tyckte jag oerhört elegant illustration av en punkt där koncept från båda hållen möttes så tydligt. Möjligen kanske en kulturell-fråga i val av koncept och beteckningar?


Dessutom är det alltid kul att dela tips i just dom området jag vet har det i särklass största intresset bland mina läsa.

Att recensera restauranger är kul och utvecklande dataarbete - Och klassiskt begripligt: hjälpa datat att lagra och visa

Oavsett säkert felbalanserad titel - Start-ups are the new rock'n’roll - and they're in danger of losing their souls - kanske förklaringen är:


  • Många restauranger.
  • Har budget och vana köpa annonsering som kostar lite men i domänen internet större klumpsumma.
  • Förhållandevis non-prospected i bearbetning.
  • Och ser review-site bra ut och tycks seriös o.s.v. med vad som verkar etablerad synlighet i något lokalt relaterat som plats.
  • Verkar det väl kanske inte orimligt för åtminstone någon liten del att handla hellre än att ej vara med.
  • Trots att jag nog i allmänhet rörande dom här formerna av tjänsterna svårare ser att någon enskild kostnad relaterat ensak / åtgärd / sajt / kanaltyp av vad som ofta kan vara aktuellt speglar något värde tillbaka balanserat.

Frisk stock ej överfiskad eller sjuk av nedsmutsad natur, eller utsugen jord. Kanske borde jag välja ut någon stackars-sate och recensera riktigt duktigt om vi har några fina svenska sajter för det. Ett fåtal gånger tills han eller hon mår riktigt dåligt. Sedan borta. Och så när återhämtat vågande se hopp efter ett år igen än brutalare. För att ge sund verklighets-kontrast vi alla kan lära av balanserande idén om den goda kunden spridande sin fina upplevelse. Kanske kan man rent av tjäna en liten hacka extra på att avstå från sin verbala bulldozer och fixerade krigarmentalitet kompenserande för ett liv i ständig prövning? Min känsla här är nog att de flesta från de små till dom stora likt Microsoft man recenserat genom åren känt att det varit en rättvis prövning mestadels skapande ett värde i den personliga prövningen om inte alltid något för företaget.

Ge det ett tag är det där segmentet som alla andra vi sett de senaste åtta åren. Ända skillnaden nu är att saker tagits upp lite i elegans. Det är inte längre länkkataloger utan mer värde för annonsören såväl den som når sidan men inte större synlighet än det var för de först nämnda som tidigaste åren där.

Vill man vara brutalt cyniskt tror jag att det största värdet när fri-kommentering, review o.s.v. är fallet förutom det som säljs mer inriktat från aktörerna normalt oavsett explicit vad som framgår eller inte finns lika mycket att vinna på för en hårt konkurrerande restaurang att regelbundet äta hos konkurrenter och vara noga med att göra review på varje magsjukdom man drabbas av därefter. Eller mer sofistikerat hitta något i maten via icke relaterad person att fotografera (kanske en motiverad arbetskraftsinvandrare beredd att ta hepatit-c om vi ska vandra än djupare in i det tydligare omoraliska men i princip förutom dennes personliga kostnad samma principiella form av desinformation).

Mindre omoraliskt gäller väl fortfarande med marginaler i allt relaterat internet och synlighet att timmar du med vetskap domänen du talar om såväl förståelse av kanalerna betalar sig bättre än något annat. Om det nu just är som ofta tyckt en eller ett fåtal saker (jfr blogg, Facebook sida m.m.) eller helt enkelt lista upp allt väsentligt och alla kanaler och sätta sig och skriva eller tala med dem eller publicera över dem i för resp. situation bästa paketering är väl en annan sak.

Förutom konket effekt av det senare finns en gediget sedan länge nu etablerad lag talande för det: allt som har med datorer att göra innebär att en massa lagra, lagra samma sak igen lite annorlunda, hämta, visa m.m. sker snabbt när det görs men alltid innebär att någon människa måste göra mycket mer ju snabbare och bättre det blir (ex. jag programmerande eller om du vill ha mer marketing görande mer med datorn).

När den perioden börjar konvergera i tid mot sitt slut brukar väl en kanal blivit tydligare - och alltid när den kanalen diskuteras överuttryckande i hindsight-bias - där en fem - tio providers tycks tydligare.

Iran: En förmögenhet per innevånare i reda-pengar är rätt väg närmare frihet värd

De sociala uttrycken i låsta situationer är nog så viktiga - US, allies debate response to seemingly friendlier Iran - men att våga konkretisera utan från en etablerad historik med välkända differenserade åsiktsgrupperingar hos motparten kan kanske hjälpa till att få ut ett värde utan att ödsla massa tid på att få nya fotoobjekt och semi-möten:


  • Frågor relaterat risker kärnvapen är givet och ger man ingenting för.
  • Lättare dialog i övrigt konkretiserar man enkelt att göra och mätbart: säg politiska fångar.
  • Det senare belönar man genom enklare handel i konkret för Iran realiserande områden.
  • Samtidigt som man gör det sista låter man i det spårbarhet rörande finansiella transaktioner m.m. bli utgångspunkt för fortsatt dialog givet problematisk historik. D.v.s. reducerar man restriktioner tycks det lämpligt i det att Iran inte fritt när utgångspunkt för att acceptera det ej är just det samma utan att det detekteras fritt ex. kan föra över tillgångar finansiellt eller i kontakta medel enklare till Hizbolah m.m.
  • I fortsatt dialog låter man därefter i ett till enkelt steg för att ge Iran möjlighet att utan allt för stor intern-volation och uppförsbacke leverera att man fryser arresteringar m.m. för politiska åsikter, uttryck av de samma o.s.v. Noll och inga alls.

Själv har jag en preferens för Persien i dess historiska koncept - såväl som givetvis dess realisering av vad som kvarstår (svårt att se klart från omvärlden) - det var ju själva mitten mellan Afrika och Kina i dom tidiga vandringarna. Och en av de troner som föddes i resterna efter mongolväldet. En spridningsnod i kultur motsvarande infrastruktur och kommunikation tidigt och länge: nära motsatsen till den nedavlade divergens från sund styrelse Shanen och Påfågeltronen representerade och speglande problemet därifrån såväl som inbördeskriget den nuvarande regimen. Enormt miss-management av folkets tillgångar och värden såväl mänskliga rättigheter: kapital förstörning i båda domänerna på nivåer motsvarande en rikedom för varje medborgare. Varje boende med magra tillgångar motsvarar i svenska kronor flera hundra tusen sparat såväl som årsinkomst med friare möjlighet att sälja tillgångar till bästa pris och förvaltande värde och investering där det gör nytta.


    Värdet bortkastat pågående irrationaliteter motsvarar för varje medborgare i Iran är en liten förmögenhet. Makten den religiösa diktaturen representerar är lika verklig upplevelse men ej för andra än ett fåtal som just bär upp den makten. Pahlavi kronan - en elegant rest av en äldre lika verklig och lika irrationell diktatur från representera båda dessa upplevelser av värden vår flocknatur och vår instinkt att samla mat på hög ger möjlighet till.

Att däremot - i motsatt till min enkla lilla konkretisering - sitta och förhandla rörande utveckla eller inte utveckla i meningen dra kostnader för att inte snart nog ha varenda diktatur där beslut kommer ner till ett fåtal personer utan någon kontroll mekanism isolerade tillverkar kärnvapen för att göra sig märkvärdiga i pressen, få bistånd från USA m.fl. och imponera på en befolkning isolerade på nivåer att de lika gärna kunde hitta på ett vapen att skryta för dem med (närmare givetvis rural i Nordkorea än iran åtminstone i Teheran varande tämligen kunskapsbesittande skattat grovt ex. parabolantenner för några år sedan då vanliga trots ej helt tillåtna).


Och än värre som här i regioner där själva definitionen av stat faller sönder föga otroligt fortsatt görande att kanske mer problematiskt än noggrant gjorda interkontinentiala robotar - ej helt triviala att avfyra spekulerar jag - smutsigt skit från plutonium-reaktioner m.m. kan hamna ut på många än sämre kontrollerade entiteter där inte ens den makt- och kapital-reward kontrollen av en stat som Iran oavsett religiös eller politisk-sida finns görande stora risker för föga mycket troligare.

Japanska scenens abstrakta koncept konvergerande till västerländsk definition

Något av vår natur i mötet om vi så vill mellan det diskreta och kontinuerliga - en exakt konvergens till men resp. en scen-natur att konvergera mening från - gör de praktiska försöken att föra förståelse av japanska tecken till engelska inte alltid direkt ointressant även en bit ifrån översättning.


Ett citat med djupare sanning med också skönhet om vi glömmer vad det konkret avser och ser det mer beskrivande något allmänt i vår natur i detta möte. Att skönja vad bakom dimman över två personer argumenterande något för båda okänt.


"Though concepts do not have a physical shape, they do have or rather occupy a point in the general sphere of concepts. The concept identifier is used to indicate the location of the coordinate occupied by the concept. When a concept is described by assigning a word to represent the concept, the concept assumes a physical shape or becomes more concrete. The word assigned to the concept is
the headconcept.
[...]
To further make the concept more concrete, it is explained by a concept explication. The concept explication gives the concept identifier and the headconcept a more concrete shape so that humans are able to imagine the concept. Because it helps humans distinguish one concept from another, it is indispensable in the making, editing and use of an electronic dictionaries. The Headconcept Dictionary describes each concept with the most basic information necessary in order to distinguish one concept from another concept."

EDR Electronic Dictionary
Kapitel fyra i inledningarna rörande filerna som är the concept dictionary.

Jag hade långt tillbaka nu egentligen god nytta av den kompletterande andra datakällor. Det är lyckosamt att jag träffade på mina corpus-filer oplanerat och lät dem gå in med övrigt rådata till P(A | B) näten tillsammans med Jdict och övrigt engelsk-japanskt.


Om aktuellt ser jag en dikt i licens-donation. En esoterisk summa för att ge swift-fältet för det. Pengar känns så fel. Jag har mången gång märkt det bland tiggarna i Uppsala. Dikt var gång besökande staden ger dem en kraft och hjälper dem ta sig vidare. Ofta inte efter mer än att fyra - fem gånger av att givit dem av mina dikter är de borta från gatan ej att längre se. Kanske orkat till ett mer stabilt arbete (vi kan tänka oss inom bok-publikation kanske sökande den anonyma poet som läste sina dikter för dem för att låta dem upplevas av långt fler).

Utländska infiltrationen i Hong Kong överdriven: Beijing tungt prioriterad angreppspunkt fortsatt

Rent strunt:


"From China warning Western nations to stop meddling in Hong Kong to Communist Party-backed newspapers describing "plots" by foreign spies to seize the city, a growing row over electoral reform has exposed the fragility of hopes for full democracy."

Från: Diplomatic tension over Hong Kong exposes fragility of hopes for democracy | Reuters

Frukten alla alltid sett är Beijing. Den som styr Beijing styr världen. Varför ödsla energi på Hong Kong när det från habegärets perspektiv kommer på köpet eller från det idealistiska är svagt i kontuerna lite demokratiskt?


Spionerna som arbetar för att ta över en stor kinesisk stad finns till cirka 30 - 35% i Beijing medan ingen annan stad ens når över åtta procent.


Vad som gör sanningar som dessa ofarliga att säga såväl som förklaringen till norra Kinas Beijing-diktaturs felbedömningar är topp-styrning i bedömningar där gamlingarna i partiet är närsynta. "Val" i Hong Kong får rubriker i tidningarna dom internationella tidningarna dom läser (The Economist mest sägs det): och plötsligt är tio tusentals infiltrationsförband dolda i Beijing - tungt beväpnade - inte ens på kartan medan polis och tull inte vågar lossas om trailers med pansarvagnar in i Beijings-förorter i oro över att kulturellt fealtkig bedömning av var dom utländska spionerna befinner sig ska förstöra deras karriär.

Tyskland EU-rädda utan UK som håller handen: Fruktar Brussel

Och med all rätta. Efter att betett sig som svin bra länge nu med okynnes utlåning till alla möjliga länder till redan flera gånger - vi minns Greklands-protester - såväl som bidragande vad jag allt mer tydligt felaktigt kallade Tysklands stora politiska kompetensområde: accounting och spårbarhet rörande pengar och investeringar - ska Tyskland känns sund rädsla för att UK kan lämna EU:



Undersökningen lugnar säkert alla som oroat sig för att inflytande i EU ungefär motsvarar delägarskap i Europeiska centralbanken. Tysken precis som svensken och britten tror att EU tar makt från det egna landet och lurar av dem pengar.


Och jag upplever nära besläktat med "analysen" här att min nätmobbning (det här kan ha varit ett av de värre exemplen utan substans alls - särskilt sparkande som här på en grupp redan rädda och oroliga) av diverse politiska entiteter ofta som här inte med mer djup-ogillande - om ens något ogillande alls finns - för att roa mig mig själv med en titel är mer än fel (givetvis är det fel) men kanske görande våra mer känsliga nyckel-entiteter som gärna slår mellan kortare perioder dådkraftig optimism resp. melankoliskt rädsla över världspolitikens expandernade mörker är farlig:


“We certainly are alert to the geopolitical risks that may come from the Syrian situation,” he added.

Från: European Central Bank Chief Tamps Down Optimism | New York Times

[Red. För ekonomin via sund anti-pessimism hos dom här aktörerna hade det nog varit bättre att händelserna nere i Mellanöstern hållits utanför deras horisont ett par år till. Även om jag egentligen tvivlar lite på att han har rätt: det blir tror jag ingen förändring sämre i någon verklig mening på den tid aktuellt i meningsfull bedömning här även om jag upplever mig kanske mer frågande om efterfrågan i export från Nordamerika längre fram mer långsiktigt men i dom tidsramarna finns ju inget tror jag konkret trovärdighet att kunna bedöma sunt på åtminstone ett år.]

Kombinationen av att först skrämma upp dem med politiskt otrevliga skeenden utanför ex. EU och sedan utan egentlig verklighetsförankring skapa utstuderade skämt på ex. Tysklands, Europas gemensamma banklösningars eller NSA:s bekostnad behöver inte vara lättare för ansvariga personer där än det för individer i Sverige som nyligen från roller där problem med nätmobbning förvisso inte behöver vara lättare att tala om men troligt praktiskt är gigantiskt mer görligt än om du ex. är chef för något stort politiskt i Europa eller liknande.


Jag vet heller inte om samma växande toleransutveckling när det gäller förstärkning av armeringen av min självbild och personlighet gäller dem också? Att man behöver vara konstnärligt mer utstuderad för att riktigt få den där extra kraften av "komiken"?


Vi noterar tillsvidare att det är fel att göra sig elakt göra sig rolig över folk på nätet (såväl som tryckt), att ett potentiellt moraliskt korrekt värde kan finnas genom att ge möjlighet att se och förstå vad som är fel från exempel, och att målsättningen att ej trycka ner diverse aktörer för att röa mig är målsättning på medellångsikt (om jag inte börjar spekulera ekonomisk-kollaps i EU i vilket fall jag antagligen göra den direkta motsatsen oavsett riktning beroende av vad som nu tycks fungera).


Så fick vi lite djup och innehåll till en intressant titel utan självklart innehåll: Moralisk självförbättring genom att se fel och möjligheter till förbättring tycker jag alltid kan ha en roll.