Tyskland EU-rädda utan UK som håller handen: Fruktar Brussel

2013-09-20

Och med all rätta. Efter att betett sig som svin bra länge nu med okynnes utlåning till alla möjliga länder till redan flera gånger - vi minns Greklands-protester - såväl som bidragande vad jag allt mer tydligt felaktigt kallade Tysklands stora politiska kompetensområde: accounting och spårbarhet rörande pengar och investeringar - ska Tyskland känns sund rädsla för att UK kan lämna EU:



Undersökningen lugnar säkert alla som oroat sig för att inflytande i EU ungefär motsvarar delägarskap i Europeiska centralbanken. Tysken precis som svensken och britten tror att EU tar makt från det egna landet och lurar av dem pengar.


Och jag upplever nära besläktat med "analysen" här att min nätmobbning (det här kan ha varit ett av de värre exemplen utan substans alls - särskilt sparkande som här på en grupp redan rädda och oroliga) av diverse politiska entiteter ofta som här inte med mer djup-ogillande - om ens något ogillande alls finns - för att roa mig mig själv med en titel är mer än fel (givetvis är det fel) men kanske görande våra mer känsliga nyckel-entiteter som gärna slår mellan kortare perioder dådkraftig optimism resp. melankoliskt rädsla över världspolitikens expandernade mörker är farlig:


“We certainly are alert to the geopolitical risks that may come from the Syrian situation,” he added.

Från: European Central Bank Chief Tamps Down Optimism | New York Times

[Red. För ekonomin via sund anti-pessimism hos dom här aktörerna hade det nog varit bättre att händelserna nere i Mellanöstern hållits utanför deras horisont ett par år till. Även om jag egentligen tvivlar lite på att han har rätt: det blir tror jag ingen förändring sämre i någon verklig mening på den tid aktuellt i meningsfull bedömning här även om jag upplever mig kanske mer frågande om efterfrågan i export från Nordamerika längre fram mer långsiktigt men i dom tidsramarna finns ju inget tror jag konkret trovärdighet att kunna bedöma sunt på åtminstone ett år.]

Kombinationen av att först skrämma upp dem med politiskt otrevliga skeenden utanför ex. EU och sedan utan egentlig verklighetsförankring skapa utstuderade skämt på ex. Tysklands, Europas gemensamma banklösningars eller NSA:s bekostnad behöver inte vara lättare för ansvariga personer där än det för individer i Sverige som nyligen från roller där problem med nätmobbning förvisso inte behöver vara lättare att tala om men troligt praktiskt är gigantiskt mer görligt än om du ex. är chef för något stort politiskt i Europa eller liknande.


Jag vet heller inte om samma växande toleransutveckling när det gäller förstärkning av armeringen av min självbild och personlighet gäller dem också? Att man behöver vara konstnärligt mer utstuderad för att riktigt få den där extra kraften av "komiken"?


Vi noterar tillsvidare att det är fel att göra sig elakt göra sig rolig över folk på nätet (såväl som tryckt), att ett potentiellt moraliskt korrekt värde kan finnas genom att ge möjlighet att se och förstå vad som är fel från exempel, och att målsättningen att ej trycka ner diverse aktörer för att röa mig är målsättning på medellångsikt (om jag inte börjar spekulera ekonomisk-kollaps i EU i vilket fall jag antagligen göra den direkta motsatsen oavsett riktning beroende av vad som nu tycks fungera).


Så fick vi lite djup och innehåll till en intressant titel utan självklart innehåll: Moralisk självförbättring genom att se fel och möjligheter till förbättring tycker jag alltid kan ha en roll.