USA: Långsiktiva innovativa risker redan realiserade och beskattar framgångsrika aktörer inriktade internet

2013-09-19

Utanför det komiska likt den nätmobbning jag bedrivit ett tag av NSA för att stärka upp svaga självbild som i Verksamhetskritiskt att NSA rätt förstår att Tetris-träning är just träning där Google Docs gav ett bra exempel på vad vi avser här det värt att både indikera som här den skada en del amerikanska aktörer tar och skattar / gissar jag lite för dom stora i sina segment likt Facebook och Google kanske inte trivialt att påvisa därför att det kan primärt relativt storlek drabba mindre mer innovativa eller nya tjänster (ex. för Google ej mätbart trivialt deras huvudsakliga eco-grund med webbsökning och Adwords resp. Adsense men däremot Google Docs - eller Drive jag fått för mig att de bytt namnet på med gissar jag föga positivt värde från det - jag tror säkert behöver några år under lugna former utan misstankar om att NSA avlyssnar vad man lagrar för att nå vinst).


    Nyhet refererad i Technology Review's e-post-utskick: How Twitter Can Cash In with New Technology Acceptansen för allt associerat reduceras när föreställningen om nationell infrastruktur för att inhämta, databehandla och propagera uppgifter långt utanför vad användning eller effekt av kan bedömas för. Det kostar för aktörer oavsett om Twitter eller något annat.

Samtidigt gäller att FED fortsätter stödja ekonomin men för aktuella åtgärder är det ju knappast funktionella affärer med bärkraft att investera i besläktade tekniker för ökat bredd och djup energieffektivare än generellt möjligt genom leverage av infrastruktur i datorer, användarbas och befintliga tekniklösningar i algoritmer m.m. man kan bygga vidare på. Aktörer konkret inriktade, med affär runt det eller semi-inriktade finansiering men med mycket mindre av produktverkligt långsiktigt värde etablerat i infrastruktur med trygga användarbaser gynnas relativt (mycket) mer. Det upplevs bra därför att dom är så dåligt fungerande att de behöver hjälp. Upplevs snarare än särskilt bedömt med visshet hos dom aktuella aktörerna likt hur dom uttryckte det förra året när man i uppföljningen såg det som att man inte direkt kunde utesluta att reduktion försämrade saker, att åtgärderna - stimulanserna dessa vägar - som etablerat inte hade bidragit till värde men givetvis p.s.s. egentligen inte just kunde se det klart annat än rörande enstaka case-studies ganska tidigt avgränsat enskilda aktörer snarare än breda finansier just kunde säga att de hade givit värde.


Inom internet - till stordel historiskt och i viktiga segment fortfarande oerhört kraftfullt verkande - där federala investeringar och intresse i mycket skapat och stimulerat kommersiella företag är det lätt att uppleva en enorm amerikansk dominans och givetvis inte direkt felaktigt. Samtidigt tror jag heller inte att man i andra dimensioner av federala åtgärder och verksamheten ska underskatta kostnaden av bl.a. de två exempel givna här. Man ser tror jag samma dominans från det hållet i segment och överskattar hur känsligt sådant är i behovet av nya produkter och tjänster för att inte bygga upp till tydligare binära tapp som kommer snabbt.


D.v.s. från ett europeiskt perspektiv vilket åtminstone redan Tyskland reagerat på finns en del möjlgheter. Kanske en molntjänst för dokument som ej riktigt är i molnet avlyssningskänslig men ej heller är i ditt spatiella rum?


Och tagande det europeiska perspektivet men lämnande mer skinande brillians till den enklare vardag i ex. företagssektorn är de problem som såg jag idag uppmärksammade polisens verksamhetssystem inte direkt ovanliga bland mindre och de nedersta delarna av medelstora företag (svensk storleks-magnitud). Det är ju den verklighet som är drivande bland företagen för molntjänster och en del liknande stycke-färdiga lösningar. Kanske finns en hel del möjlighet i verklighet rörande dom problemen bara genom att se IT-strategi på ett nationellt plan som hanterande faktiskt kunskap som etablerad anpassat landets kommersiella verksamhet snarare än som idag begränsat befintliga typer av satsningar? Jag finner det emellertid inte trivialt från min kunskap eller den statistik jag vanligen hämtat eller hanterat att bedöma kostnader resp. värde hantering av den form av merkostnader aktuellt här som regelmässigt är helt onödg och endast ligger i beställar- och underhållskompetens i segment där lösnignar oavsett hur anpassade i själva logiken eller typ av data som lagras är mer eller mindre väldigt av vad hundra tusen andra aktörer också köper ungefär det samma för (där jag tveklöst tror att polisens nu okända datasystem hör om än precis i den övregränsen).