Större än min duck art: Storankan vågade hoppa i

2013-05-16

Ank-konstverk större än min:



Min anka:



Nästan på årsdagen av min anka.


Och också återpublicerad nedan. Dess nyskapande i färg och form, och med cigarren både vågat provocerande (tobak kommer ju med livsfara och fodrar mod) och intrikat nyskapande i conceptual blending att relatera vad vi kan se som en smalare realisering i skriven i text i "Conceptual blending" mer praktiskt men lite smalare resp. Att grunda språk i bild: I nyhetsvärlden för att se mötet mellan text och bild.


Båda har värde i att vara stämningshöjande. Min är potentiellt potentare leende och täckt av roliga färger. Den gula realistiska badankan genom den enorma räckvidden och extrema storleks-kontrasten mellan hamn och big duck vs badkar och badanka. Stor-ankan tycker jag har ett gott konstnärligt värde i hur Dutch artist Florentijn Hofman klarat att få den att uttrycka glädje utan att för något så stort i ett stort hav riskera att göra den totalt för påträngande.



Eftersom nu Holland är så välkänt i Sverige relaterat deras cannabis-politik snarare än deras rika konstsamlingar och arkitektur ska påpekas när nu storankans skapare kommer från Holland att min anka givetvis inte röker cannabis. Jag önskar att jag trovärdigt kunde säga att han heller inte röker tobak även om betvivlar läsare bland de som kan riskera inverkan av associationen men han röker en cigarr.

En anka från en tid innan händelser realiserade inte fört personlighet bit för bit tillbaka till min över livet vanligen väsentligt större cyniska realism. I värdet från den tiden firar vi ankan i det personliga genom att ge den tag graceful cute som ex. på vad som kan skapa bredare över befolkning positiva förändringar genom att föra in nya impulser med den perceptionellt kraftfulla intensiteten såväl som att stimulera ett gott humör. En väg jag intellektuellt fortfarande vet kan ha värde särskilt i regioner där vi ständigt har konflikter, terrorism, övergrepp m.m. delvis adderande vad som minskar skadeverkning av historien i dess ökade risk för nya problem (ex. Mellanöstern).


Det cyniska realistiska kanske vi också kan jämföra med det symbol-konvergerande - lite som att träffa prick med prioritera människans mörka sida vi vanan trogen utgår från kommer inträffa i egentligen sund risk management - the art of duck hunting - men också vad som kan få oss att missa att se andra möjligheter - och den trevliga storankan som exempel på vad som meningsfullt endast konvergerar symbol till sig själv medan dess värde-påverkan sprider sig ut i svag inverkan per individ men istället över många (vad tillsammans med generellt mer stämningshöjande och nytänkande kan ge alla ett värde).


Komplettering: Storankan reser runt i världen så det är säkert inte omöjligt att få den att bada i Stockholm. Jag kravställer imperativt förutsättande på mina läsare att självorganisera detta och gärna annat som kan roa mig med flera.

Potentiell och kinetisk energi - Förutsättning och utlösande faktorer

Vi utgår från diskussionen om potentiell och kinetisk energi som ett sätt att samlat uttrycka ganska många vanliga jämförelse konstruktioner:



Och konstaterar först att verktyg tillämpat på en händelse uttrycker förändring av hur det sker. Verktygens mening är att vi ska klara att genomföra:


  • Mer energieffektivt. Nära det konkreta syftet där värdet är resultatet.
  • Mer värdefullt via andra bedömningar. Ex. att ett verktyg kommer med status eller reducerad risk för skandaler, upprörda medborgare m.m.

Vanligen är värdet dessutom en funktion av lagstiftning och inköpskraft.


Att vi har tillgång till verktyget är en potentiell möjlighet att genomföra mer energieffektivt. Resultatet vi mäter det för kan givetvis i sig både vara mer eller mindre intensivt ex. i händelser.


Tillgång till ett vapen kan innebära både möjlighet att realisera mer energieffektiv hanterande av en situation genom realisering av vapnet (ex. skjutande någon med ett handeldvapen) resp. förändra sannolikheten för att en situation där vapnet behövs ska uppstå (jämför i det mest extrema exemplet terrorbalansen de enorma mängder kärnvapen NATO och Warszawapakten samlade på sig för att imponera på och avskräcka varandra) samt självklart lika verkligt här som för andra verktyg imponera andra och modifiera egen självbild genom att vad vi kan göra förändras och/eller uttrycks för andra. Vapen berördes också mer allmänt rörande konceptet använt som liknelse i:



Jämfört kan förutsättningarna i miljön att genomföra förändras. Ibland blir saker svårare att klara (t.ex. fiska om fisken är sällsynt eller när det blivit olagligt att fiska eller fisken är svårare att sälja). Även det kan vi som verktyget vi kontrollerar likna vid potentiell energi.


När vi nu betraktar händelser som dessa:



Att vi först och främst som jag diskuterat ett flertal gånger sedan 2009 att miljön som förutsättning för händelser verkande mot förändring ökar genom att:


  • Luftföroreningarna i effekt på de kinesiska medborgarna som konstaterat nu många gånger i nivåer mätta i blod, test av påverkan både i Kina och för samma anrikningar i kropp bl.a. USA inverkar.
  • Inverkan reducerar avståndet mellan att följa impulsen att protestera och att avstå därför att mer efterföljande eller långsiktiga personliga risker kan vara fallet.
  • Impulsivitet är bra för att skapa stora protester. Du ser andra protestera, frågan upprör dig och du följer impulsen att ansluta dig trots att du känner riskerna.

Detta är potentiell energi.


När nu miljöfrågan blev nyhetsmaterial 2013 via mätningar bl.a. den amerikanska ambassaden gör kan vi konstatera att miljön är ett funktionellt verktyg för att händelserna protester ska uppstå d.v.s. själva det som upprör.


En potentiell långsiktig attityd-inverkan är också möjlig även om denna för att optimeras troligt behöver pekas ut rörande dess bakomliggande verklighet. Den moraliska dimensionen associerad kommunistpartiet är ett viktigt hinder för förändring de söker bibehålla illusion av och hindra reduktion av i frågor där det kommer nära själva centrum för statsskicket. Korruption är ett exempel: Diktaturen utnyttjande envåldsmakten för att berika sig resp. Idén om att kommunism i sitt syfte och mening är en personlig och kollektiv filosofisk idé reducerande det omoraliskt utnyttjande av folket.


Miljöförstöringen är potentiellt kraftfull p.s.s. Den demonstrerar att utan att huvuddelen av medborgarna kan påverka ledning och styrning av landet blir resultatet att deras icke-makt utnyttjas till att skada dem: sämre arbetsförhållanden, lägre lön, övergrepp och som i denna fråga allvarliga hälsoproblem inte endast som möjlig potentiellt försämrad framtid utan idag över stora tätbefolkade områden på nivåer där de orsakar väsentliga ökningar av cancer, kognitiva skador på hjärna och nervsystem, sjukdomar i spektrum av allergi och astma, troligt en kraftig samverkan med rökning i orsakande av kol-liknande sjukdomar i de områden där mängden partiklar i luften är hög o.s.v.


Övergreppets reduktion av illusionen om ett moraliskt värde kan självklart optimeras vidare. Kraftfullt här som alltid - men kanske särskilt i Kina genom ett-barns-lagarna - är skadorna på barnen: cancer och nedsatt kognitiv förmåga med resulterande psykiatriska funktionshinder.


Bredare gäller att folket redan vinner. Min och säkert mångas förhoppning är att lugnare intensitet än vad som lika gärna kan bli fallet eller varit fallet kan ge möjlighet till av båda sidor de som äger folket genom diktatur och folket som förslavats i statssystemet ofrihet. Detta är utmärkt för inte få i Västerlandet att komma ihåg i år och de närmaste åren. Konceptet att förändring här kan vara problematiskt för oss är en icke-fråga. Aktörer påverkade där uppnår huvudsakligen endast högre kostnad för förändring samt att deras agerande självklart dokumenteras i det kollektiva minnet. Realiserande i verklig skada den potentiella omoral deras svaghet i rädsla eller sociopatiskt tenderat tänkande kan orsaka. Från marknadsstorlek och deras relativa tillväxt är detta en risk man grovt i head-count knappast för viktigare aktörer rörande deras mer betydande företag ska se som kanske påverkande inte mindre än 5 - 10% och kanske mycket mer. Vi vet från så mycket att folk inte glömmer övergreppen och gärna ger igen på de som medverkat. Från det är det sedan endast en fråga om att påminna folk och/eller förklara för folk hur något medverkat direkt eller indirekt.

Komplettering: Information overload angripande censur-system: Lätta mönster för att bygga träningsdata säkerhetsrisk att hantera via krypteringsteori

Rörande Information overload angripande censur-system: Lätta mönster för att bygga träningsdata säkerhetsrisk att hantera via krypteringsteori var det så självklart för mig att nätverks- och kanalsäkerheten också måste hanteras. Givetvis är det också vad vi ska förvänta för den hypotetiska situationen att identifikation av systematiska mönster försöks först rörande nätbryggor i infrastrukturen där utrustning för att tappa kommunikation finns. Hanterade säkerhet för det finns dock omfattande material och kunskap befintligt och berörs därför inte p.s.s. som för de analytiska frågeställningar där föga material finns att tillgå.


Området intresserar mig bredare relaterat Mening grundad i... och jag adderade därför nu sidan Talande och skrivande robotar för att addera resurser när hittade fortsatt och ev. att jag synkroniserar med bookmarks, referenslistor till annat material ej publikt tillgängligt m.m.

Traumatiserade av dåliga tider: Tjuren skrämmer slag på the Economist

När amerikanska myndigheter seriöst försöker är de i flera områden rent av imponerande effektiva i verksamhetssystem för att följa och hantera samhällsutveckling. När dom ej försöker eller problem ägs av fel myndighet kan det kosta hur mycket som helst utan att egentligen ens kommit till att försöka lösa problemet man från början såg utan mer diverse annat man tyckt viktigt eller intressantare man fått syn på vägen.


Vilket av de två som gäller investbankerna vet jag ej. Jag har ej försökt bedöma det och för stabilare tolkning av det lär vi behöva historik om kanske tio till 20 år. Men jag tror just nu mer på den amerikanska tjuren och den kinesiska slagbjörnen än visa versa.


The Economist i ledaren börjar med att peka på riskerna med tjuren. Problemet just nu tycker jag inte är de potentiella riskerna med tjuren utan de realiserade riskerna tjuren är en av de möjliga vägarna från. Jag väljer därför att stigmatisera The Economist genom att kalla dem traumatiserade av senaste års uppfattade sämre tider hindrande dem från att se världen som den är utan deras egna ångestfyllda minnen.



Dessutom mycket bra illustration. Märks excellent i tidningsbutiken. Illustrerar väl både tjurens goda världen såväl som den risk the Economist trodde var viktig att peka på.