Från att Dagens Nyheter hånar teves husnegrer till en aspekt av att vinna (valet)

2013-10-08

När Dagens Nyheter's symbol för teve-beroendet inte känner sig tillfredsställd efter debatt inför valets maktstrid och ifrågasätter retoriker (där korrekthet specifikt är svårt för mig att bedöma då jag ej brukar titta på svenska valdebatter i år eller annat år men allmänt är experter i små länder små i breda sammanhang där budget är liten där verklighet binds mot normalisering i kvaltetstänkande, varumärke, möjlighet att marknadsföra sig själv m.m. sekundär - och bredare korrekt över längre tid ska normalisera mot hur internationella företag med svenska medarbetare tenderar att prestera i bl.a. PR d.v.s. något sämre än genomsnitt säg ca 40% i hög-budget och allmänt 30 - 40%) och upplever att de har fel om problemet att bli upprörd och våga reagera är det inte fel att strunta i om det är rätt eller fel för aktuell debatt och istället lyssna på hur mästaren använder metoder.



Och jag kan jag för Sveriges, EU's eller Världens oavsett var eller i vad inte göra mer för nytta än citera Malcolm X till nytta för alla husneger.


Foto: Ed Ford, World Telegram.
Malcolm X, 12 Mars 1964, Library of Congress. New York World-Telegram & Sun Collection.

Alla husnegrer ska minnas att kraften och stolten finner på vi på fältet. Och varje husneger ska minnas att när fältneger futtar eld på huset brinner de lika bra som massa.


"If the master’s house caught on fire, the house Negro would fight harder to put the blaze out than the master would. If the master got sick, the house Negro would say, “What’s the matter, boss, we sick?” We sick! He identified himself with his master more than his master identified with himself. And if you came to the house Negro and said, “Let’s run away, let’s escape, let’s separate,” the house Negro would look at you and say, “Man, you crazy. What you mean, separate? Where is there a better house than this? Where can I wear better clothes than this? Where can I eat better food than this?” That was that house Negro. In those days he was called a “house nigger.” And that’s what we call him today, because we’ve still got some house niggers running around here."

[...]

"On that same plantation, there was the field Negro. [...] In those days they called them what they were: guts. That’s what you were — a gut-eater. And some of you all still gut-eaters."

När jag hör Malcom X med historiens medvetenhet om att om inte alla folk alla jag känner till huvudsakligen är skit krävande eoner för att nå något sp när vettig funktion - färgade såväl som svenskar - kan jag inte från ordens kraft i Malcolm X ord känna att vi båda är ett särskilt folk: Vi slåss för segern. De flesta är född slav och massa och om du oavsett det hamnar på fältet är det bäst du lämnar båda dessa osmakligheter i vår natur och lär dig älska striden och lär dig älska idealtet om frihet - och vet att om du inte slåss för striden, för segern, utanför makten eller om du inte strider därför att du tror att segern är korruptions-pengarna, handelsavtalen eller vilket värde ditt förräderi betalas med ska du veta att sådant endast är drogerna som ersätter den sanna segerns belöning.


Etablera kontroll. Och börja så korsfäst husnegrerna bredvid massa. Retorik-experter såväl som chefredaktöern. Och vi vet en sak. Vi får den goda striden. Ibland krävs den. Andra gången skapar den problem. I dagens budget-konflikt i Washington vågar jag inte innan klart med viss tid passerad spekulera om dess oartigheter slutar i nytta eller skada. Medan media både i Sverige såväl som USA fortsätter ge ifrån sig strunt oetablerat i kunskap gäller att enkla informationskanaler uttryckande pågående effekt börjar tendera att bli långsammare (men i övrigt inte heller just uttrycker någon radikal skillnad i annat än oerhört snabba uttrycka sekundär andra uppgifter).


Ej heller får vi glömma att husnegern såväl som massa förslavar dig och det oavsett vem eller vilka massa är. Al-assad såväl som den teokratiska diktaturen är slaveri. Och partiet i Big Red ska heller ej glömma att de likt andra i mycket är i slaveriet. I risker såväl som husneger-kläderna man får för att hållas lydig. Och minns att en riktigt duktig husneger kan klara sig bra länge därför att man lär sig tala rätt och riktigt oavsett vad massa tvingar en till. Det är endast fienden och förrädaren i hjärta och handling och mindre den som gör vad som krävs för att överleva men med känd trohet till sanningen som har något att frukta.


Låt oss skriva om:


"When the house caught on fire, he didn’t try and put it out; that field Negro prayed for a wind, for a breeze."

Till att göra mer än att sitta och känna med varandra. Till ofta nog verklighet.


"When the house caught on fire, it was the field Negro who played to win."

Played och inte Prayed. Do och inte Describe. Leva istället för att Dö. Döda istället för att Dödas. Frihet istället för Slaveri.

Bastarden Wooster - Komplettering II: Svärmhundar

Förutom första kompletteringen rörande Jeeves minst lika omfattande inkorrekthet rörande oförmåga att förstå skillnaden mellan en terrier och en dog i första inlägget under rubrik Two bad apples har vi nedan en konceptuellt större i införandet av svärmhundar.


Komplettering II: Swarm hounds

I avsnitt tre säsong ett kan vi till vår glädje se att Wooster nu hittat hound-hundar även om han inte stannar upp för att reflektera över dem. Hounds vi i praktiskt vad aktuellt modern tid i avel dela upp i vad man normalt inte kallar swarm hounds - men nog så korrekt - resp. lugnare sävligare närmare ensam-arbetare förutom husse (stereotypiskt) och kanske en eller två till.



Swarm hounds är ex. rävhundar och jobbar i större flockar med föga exakthet var och en men med hög benägenhet att signalera sina stridskamarater när de uppätcker spår efter fienden. De uppvisar svärm-beteende. Ensamarbetande hundar är typiskt fågelhhundar. De sitter tyst och sover sittande tills husse skjutit en fågel och går sedan lugnt ut i vattnet och hämtar den utan att skrämma iväg andra fåglar.


Nedan har vi svärm-hundar. Jagar du fågel är de helt fel men bra för att jaga räv eller människa med. Troligt samm ras av svärm-hund Wooster upptäcker under sitt uttryck av brist på konvenans springande runt nattetid för att hashardspela.


Foto: Michael Gwyther-Jones
Licens: CC by 2.0

Bastarden Wooster

Min princip här och alltid är att undvika billigt komiska poängen utan djupare värde från väg och möjligheter att bättra oss till det större som för oss framåt till en bättre värld.


Från: Jeeves and Wooster: Bertie is In Love

Komplettering I: Two Bad Apples

Tråkigt nog känns inte Jeeves mycket bättre än Wooster. Trots att vi här problematiskt för felet han begår efter Första världskriget men före Andra värdskriget eller möjligen i dess början refererar han i samma avsnitt där Wooster rör till det terriern som en dog. Det är knappast ett gott föredöme för andra medier lika lite som hemma-frontens kvinnor när nu the English Bull dog var en så viktig symbol for the fighting boys at the front. En dog är verkligen inte en terrier.


Marknad Vaksalatorg: God färskrökt regnbåge, saltad varmrökt jägarbit, hjortronsylt och renkorv.

Årets (antar vi även om med aktuell salthalt gör det verkligen det samma när paketerad senaste fem åren i alla fall) var lika föredömligt potentiellt långsiktigt tänkande i dom pensionsproblem vi arbetar upp för framtida generationer. Inte otroligt balanserande med sin höga salthalt en och annan pensionskostnad genom att binda upp vätska understrykande befintliga hjärt och kärlproblem. I ett personligt perspektiv vad man på samma sätt bättre ej äter om man fullt 50 år eller sista året haft högt blodtryck.


För att ge en intressant kontrast till salthalten kan vi som jag ta en tur förbi livsmedelsbutiken och köpa riktig gräddfil (säljs tror jag under namnet smetana i vanliga livsmedelsbutiker och är gräddfil gjord av just grädde och fetare mer gräddsmakande - men beroende på smak kan vanlig gräddfil eller creme fraiche vara lika bra). Vi rör den med 1/3 - 3/4 hjortronsylt beroende på vad vi tycker smakar bra. En del av hur smaken optimeras är via salt, socker, fenomföreningar sylten, förkortade förbrända proteiner och aminosyror från rökningen och fettet från den "riktiga gräddfilen där det också förstärks av syrligheten. Man tar stort från av alla av våra största smakförstärkare.


Av fem korvar jag köpte för 100 kr var renkorven fin. Älgkorven jag också hunnit köpa var något för mycket saltad i min smak (älg kanske slaktas mindre industriellt än ren och saltas lite extra).


Nyttigare är den färskrökta regnbågen. Både i köttets egenskap och därför som köpt på Vaksalatorg idag kompetenskrävande i handlaget med rökningen korrekt mycket försiktigt saltad (men givetvis p.s.s. om du är ovan att röka, vill spara länge, är mindre noga med hygien, mängd av kolväten du klarar att ha i utrymmet så att säga m.m. ökar risken för att vad rökt går dåligt - särskilt vill vi ju vara noga om vi eller helt undvika bättre att röka under mark blandade livsmedel från djur- och växtriket tillsammans i undermark utrymmen - men regnbågen jag smakade var av allt att döma bra rökt utan något indikerande problem och betraktande den paketerade regnbågen fanns ingenting alls på någon av tre indikerande slarv). För ca 115 - 125 kr beroende på hur stor resp. fisk är ett acceptabelt pris (men ganska små jämfört med de gigantiska rökta fiskar som säljs i vanliga livsmedelsbutiker men här genom färskrökt mycket mildare och den rökta fiskar jag huvudsakligen när jag väljer själv köper om alls). Odlad i dalsälven. Att försäljaren kanske var dalmas ska man ej oroas av. Dalmasar, samer, norrlänningar, zigenare och skåningar är ej ovanliga bakom stånden och blir sällan våldsamma. Just dalmasen är ju dessutom som vi kan lära av historien mer vinteraktiv på skidor när det handlar om våldsamma utbrott.


En hel del ganska bra ostar men lite för distansierat relativt smak in i den mjukare hårdosten än jag tycker rätt. Smakrik hårdost bör vara hårdare närmare de spanska hårdostarna som jag föredrar det. Mindre av särskilt relativt tycker jag normal kvalitet eller vad jag normalt handlar fanns. Jag har haft mycket större tur med ostkvaliteten när jag handlat på bondens marknad ibland beroende på året fredagar vid stationen i Uppsala. Där finns inte sällan mycket goda ostar (men självklart: P.s.s. vi ej ska skrämmas av dalmasen i onödan på marknaden gäller att vi ska låta oss luras av dom uppländks abönderna därför att de talar lite som vi: det är enklare lätt primitiva människor vars skogsliv gör dem mer benägna att hantera och lösa upplevda problem genom att sprita, skjuta och ge sig in i knytnävsslagsmål).

Sunt ekonomiskt stimulans-mode: Större kappor och ökad visuell distans ger mer shopping

Eller korrektare oavsett absoluta-mätetal vi bör undvika i sammanhang där vi roar oss med att göra stickprov i mycket spridda domäner av sort vi svårligen hanterar bedömning av automatiskt kan vi förutom rationaliteten att se den större förändringen stimulerande nyköp mer än mindre skillnader som delvis stimulans-beteende bland modehusen. Kanske får vi - eller kan redan om man tittar bredare än jag gjorde - se mer av det.



Dessutom kan vi se viss retro från åtminstone några modehus associerat 60-talet. Det var förväntat.


Jag tror mer specifikt här att den större distansen visuellt ej rörande detta är bromsande i att ta det ut i bredd (d.v.s. indirekta varianter av de sorter enklare butikskedjor beställer för lågprisförsäljning) utan att man tvärtom vinner starkt på att följa som indikerat i det uppenbara. D.v.s. den större distansen visar tydligare och enklare för fler förändring kravställande köp man ev. gör förtom ev. köp-stimulerande-verkan men utan risk för alienering därför att distansen är för stor mot vad man är van vid.


Ett sunt tecken om själva principen rörande distans håller genom vintern och fram till våren. D.v.s. ökad distans men där ökningen är funktionell (gärna kontroversiell men ej "problematiskt kontroversiell").


Nära relaterat med ett par andra små manuella "stickprov" (ej här i den statiska meningen):