Kreativitet och inspiration

2010-04-02

Här hittar du artiklar och guider publicerade om stimulans av kreativitet och inspiration.

Nya intryck som stimulerar skrivandet är viktigt för alla. Inte minst gäller det brödskribenter eftersom språket annars lätt blir tråkigt. Följande artiklar hjälper till med det:

Idéer till kreativitets plattform för stora organisationer via fria lösningar
Kreativitet i företag: Plattformar för mikrobloggning i öppen källkod
Hur plötsliga insikter och lösningar uppstår
Upptäckter bygger på upptäckter
Att uttrycka sig för att förstå
Newsweek om nystartade innovativa företag
Idéer till kreativitets plattform för stora organisationer via fria lösningar
Bli kreativ i 21 steg som stimulerar skapande via mod, perception och arbetsminne
Konst kan effektivt stimulera till ökad kreativitet
Stimulera din kreativitet och skriv bättre i nio steg
Att förändra miljön där du skriver för ökad kreativitet
Övning för ökad kreativitet med mentala bilder skapade från M.C. Eschers konstverk
En dag för att stimulera kreativiteten
Är Google honungsbin?

Att stimulera kreativiteten kan också hjälpa mot skrivkramp:

17 tips mot "skrivkramp" (prokrastinering)

Samtidigt är det viktigt för att kontextuell information och färg alltid ska vara aktuell och bli bredare. Det handlar om att du vet vilken kunskap, händelser och information som är aktuell så att artikeln rätt täcker upp området. Detta når man genom att lära sig nya saker och gå igenom problem och fakta på nya sätt.

Ditt mål är att både hitta ny kontextuell kunskap men också nya uppslag hur den kan användas. Därför är målet med aktiviteter med andra att fånga upp vad de kan och de möjliga tillämpningarna. För en skribent är det mindre intressant att särskilt tro på eller fördjupa sig en viss metod eller ide. Därför är en konformitet är en risk att se upp med och ett problemområde aktuellt i media likaväl som andra branscher illustreras i följande forskningsnyhet jag skrev:

Kreativitet kan störas i grupp | Nyfiken vital

Problemet finns i situationen forskningen berörde men är generellt. Särskilt viktigt att tänka på är det för skribenter som bevakar områden där det är mindre förväntat hos läsarna d.v.s. faktaskribenter.

Citat kan förutom att elegant illustrera via en kompletterande väg vad du berättar också ge snabba nya intryck och hjälpa dig att reflektera. Det stimulerar din kreativitet.

Några analyserar där Google diskuteras bl.a. utifrån kreativitet:

Är Youtube kreativa på Google-kritiska nivåer?
Googles gemensamma visuella koncept för lateral komponent och transaktions plattform

Fler tips för skribenter hittas via:

Användbart för skribenter

Har Wiley sålt sin själ och stolthet?

Jag kan mycket väl vara den sista som bibehåller redaktionell kvalitet och utan någon tveksam reklam, eller oseriösa publikationer. Eller givetvis inte men visst att vi blir färre och nu liksom tidigare är det dom som har minst behov som först sålt ut sig.

Hur man vill se på vad ansedda Wiley med otaliga vetenskapliga journaler nu primärt marknadsför på sin sajt kan man ha olika åsikter om men det är menar jag inte den typ av litteratur som ökar värdet av deras övriga publikationer. Nu kan man kanske hoppas att det är deras aprilskämt men det återstår att se.

"Successful people have been using the principles of the Law of Attraction for hundreds of years and through following the powerful and eminently sensible steps outlined by O’Connell, you too can use the science of getting rich to realise your financial dreams.

Earn More, Stress Less is your no-nonsense guide, delivering solid plans with clear actions to take to achieve your financial goals. The question is: are you ready to give it a try?"

Earn More, Stress Less - If you heard there was a way to attract all the money you want, would you try it?