Sverige eller US?

2011-08-03

När vi jämför de två alternativen mellan Sverige och US för att ta WARRIOR vidare liksom också venture capital i US är en styrka Sverige har rekrytering där färre arbeten i teknisk och matematiskt spännande områden finns.

Nackdelen är möjligen att en högre andel ges ut efter seed (som jag hoppas hantera själv ev. genom att sälja Nyfiken vital).

En till nackdel är lite svårare att sätta fingret på men vad vi har ett utmärkt exempel på med Kronofogden idag. För att slutföra anpassningen av WARRIOR för att skatta value och attitude rörande demokratifrågor i Kina (d.v.s. 1.4 miljarder människors frihet) lade jag två år för att möjliga det manuella och två fonderingar.

D.v.s. jag hamnar efter i skatten och Kronofogden hinner ta panten innan jag får tid att flytta ut fokus för att hinna få första plattformen klar. Ändå därför att de beställt annons klarar de inte att flytta datum. Vad jag upplevde så speciellt i samtalet var också att efter det är sagt försöker medarbetaren få ut information om värderingar och summor för Nyfiken vital trots att givet det första är det inte information som han bör ha tillgång till.

Problematiken är alltid en lätt känslqa av normalt hög effektivitet men icke-flexibla samtidigt som man av och till får en känsla just av att man försöker extrahera ut känslig ej relevant information. Här är det egentligen inte särskilt avgörande för mig även om jag behöver göra klart saker lite snabbare.

Vi kan se det som ge och ta. Vi spar pengar i färre medarbetare men förlorar pengar i minskade möjligheter att lösa problem.

Generellt tror jag denna typ av myndighet behöver en mycket striktare policy exakt på vilken information som får efterfrågas med god utbildning av medarbetarna.

Har börjat sätta upp namn på styelse, möjliga venture-asktörer efter seed, medarbetare m.m. Även venture-capital tycks mycket lättare i US där direkt erbjudande nu finns.