USA: Långsiktiva innovativa risker redan realiserade och beskattar framgångsrika aktörer inriktade internet

2013-09-19

Utanför det komiska likt den nätmobbning jag bedrivit ett tag av NSA för att stärka upp svaga självbild som i Verksamhetskritiskt att NSA rätt förstår att Tetris-träning är just träning där Google Docs gav ett bra exempel på vad vi avser här det värt att både indikera som här den skada en del amerikanska aktörer tar och skattar / gissar jag lite för dom stora i sina segment likt Facebook och Google kanske inte trivialt att påvisa därför att det kan primärt relativt storlek drabba mindre mer innovativa eller nya tjänster (ex. för Google ej mätbart trivialt deras huvudsakliga eco-grund med webbsökning och Adwords resp. Adsense men däremot Google Docs - eller Drive jag fått för mig att de bytt namnet på med gissar jag föga positivt värde från det - jag tror säkert behöver några år under lugna former utan misstankar om att NSA avlyssnar vad man lagrar för att nå vinst).


    Nyhet refererad i Technology Review's e-post-utskick: How Twitter Can Cash In with New Technology Acceptansen för allt associerat reduceras när föreställningen om nationell infrastruktur för att inhämta, databehandla och propagera uppgifter långt utanför vad användning eller effekt av kan bedömas för. Det kostar för aktörer oavsett om Twitter eller något annat.

Samtidigt gäller att FED fortsätter stödja ekonomin men för aktuella åtgärder är det ju knappast funktionella affärer med bärkraft att investera i besläktade tekniker för ökat bredd och djup energieffektivare än generellt möjligt genom leverage av infrastruktur i datorer, användarbas och befintliga tekniklösningar i algoritmer m.m. man kan bygga vidare på. Aktörer konkret inriktade, med affär runt det eller semi-inriktade finansiering men med mycket mindre av produktverkligt långsiktigt värde etablerat i infrastruktur med trygga användarbaser gynnas relativt (mycket) mer. Det upplevs bra därför att dom är så dåligt fungerande att de behöver hjälp. Upplevs snarare än särskilt bedömt med visshet hos dom aktuella aktörerna likt hur dom uttryckte det förra året när man i uppföljningen såg det som att man inte direkt kunde utesluta att reduktion försämrade saker, att åtgärderna - stimulanserna dessa vägar - som etablerat inte hade bidragit till värde men givetvis p.s.s. egentligen inte just kunde se det klart annat än rörande enstaka case-studies ganska tidigt avgränsat enskilda aktörer snarare än breda finansier just kunde säga att de hade givit värde.


Inom internet - till stordel historiskt och i viktiga segment fortfarande oerhört kraftfullt verkande - där federala investeringar och intresse i mycket skapat och stimulerat kommersiella företag är det lätt att uppleva en enorm amerikansk dominans och givetvis inte direkt felaktigt. Samtidigt tror jag heller inte att man i andra dimensioner av federala åtgärder och verksamheten ska underskatta kostnaden av bl.a. de två exempel givna här. Man ser tror jag samma dominans från det hållet i segment och överskattar hur känsligt sådant är i behovet av nya produkter och tjänster för att inte bygga upp till tydligare binära tapp som kommer snabbt.


D.v.s. från ett europeiskt perspektiv vilket åtminstone redan Tyskland reagerat på finns en del möjlgheter. Kanske en molntjänst för dokument som ej riktigt är i molnet avlyssningskänslig men ej heller är i ditt spatiella rum?


Och tagande det europeiska perspektivet men lämnande mer skinande brillians till den enklare vardag i ex. företagssektorn är de problem som såg jag idag uppmärksammade polisens verksamhetssystem inte direkt ovanliga bland mindre och de nedersta delarna av medelstora företag (svensk storleks-magnitud). Det är ju den verklighet som är drivande bland företagen för molntjänster och en del liknande stycke-färdiga lösningar. Kanske finns en hel del möjlighet i verklighet rörande dom problemen bara genom att se IT-strategi på ett nationellt plan som hanterande faktiskt kunskap som etablerad anpassat landets kommersiella verksamhet snarare än som idag begränsat befintliga typer av satsningar? Jag finner det emellertid inte trivialt från min kunskap eller den statistik jag vanligen hämtat eller hanterat att bedöma kostnader resp. värde hantering av den form av merkostnader aktuellt här som regelmässigt är helt onödg och endast ligger i beställar- och underhållskompetens i segment där lösnignar oavsett hur anpassade i själva logiken eller typ av data som lagras är mer eller mindre väldigt av vad hundra tusen andra aktörer också köper ungefär det samma för (där jag tveklöst tror att polisens nu okända datasystem hör om än precis i den övregränsen).

Verksamhetskritiskt att NSA rätt förstår att Tetris-träning är just träning

Den globala informationsinhämtning NSA sägs bedriva tycker jag lika mycket är möjlighet att påverka. Jag brukar vanligen ofta skrivande på Google Docs eller andra molntjänster se till att i förbigående förklara och tydliggöra sådant relaterat ex. global-politik jag känner att President Obama med kongress hamnat lite fel i. Det ända kluriga om man arbetsnarkoman arbetar är att man kan förväxla riktning i en del frågor: För den kinesiska avlyssningen ska man ju vanligen vara lite tvärt-emot vad man vill få dem att göra - Shanghai is solid anti-communist value if just the economy reduces - higher taxation for industry is to hope for medan man jfr. amerikanerna i enkla fall behöver ligga likriktat eller indikera it's anti-american not to see that... o.s.v.


Men när jag nu investerar ett antal arbetstimmar extra per dokument - och också delvis tvingande tycker jag därför det är ju inte bara möjlighet: mycket kan ju förstås felaktigt för den som saknar kontext och jag vill ju inte torpedera världsekonomin eller förleda USA att gå i krig därför att mina anteckningar fattas fel - känns det väldigt motiverat att indikationer på min mentala leveranskapacitet allmänt inte feltolkas.


Om man nu också klarat att få data från min ej internetanslutna utvecklingsdator där jag spelar Tetris är det viktigt att förstå följande korrekt:


  • En del spelomgångar kan för den mindre spelaren ses som sämre prestationer.
  • Nästan alltid för en tyngre Tetris-spelare likt mig handlar det dock om att jag försätter spelet i utmanande situationer för att träna upp mig än mer.
  • Eller att jag samtidigt försöker växla för att synkronisera mig med debug- / status-utskrift i annat fönster.

Till synes sämre Tetris-omgångar är med andra ord ingen indikation om att mina utrikespolitiska kommentarer i dagboksanteckningar m.m. inte ska ges den vikt man får vi anta fortgående givit innan jag igen tog upp Tetris-spelet.


Komplettering: Komedi likt spritande och lössläppt sexuellt-umgänge utanför utmejslandet av byggstenarna som skapar och bibehåller riket långsiktigt är strunt och förkastande av det tid och värde vi alla bär i potential. Jag ser dock ett praktiskt värde i accepterandet av det svaga många bland mina läsare bär: för att uppmuntra och stimulera till viktigare diskussioner. Mindre optimalt för det egentligen valde jag att separera den allvarligare diskussionen tillhörande det ytliga komiska lite vulgära värdet givet här. Läsare bör i separationen se möjlighet att förhöja sig själva genom att orka gå vidare till inlägg man innan vet ej är tligt kul: USA: Långsiktiva innovativa risker redan realiserade och beskattar framgångsrika aktörer inriktade internet. Det adderar värde hos dig och om motstånd eller skapande argument utan publik om dåligt värde, meningslöst m.m. en indikation om ett uppfattat negativt personligt värde visar det på behovet.

Statistisk Sverige - Association koncept i (gigantiskt) större corpus än FN

Finns intresse kan jag ev. (antagligen om ej problem med att lägra filen på Google Docs eller liknande utan att behöva stycka upp den) ta ut statistiken för Sverige från hela mängden data mer än en bit av FN datat jag publicerade nyligen i Sverige i FN: Avtryck i dokument.


Associationen mellan koncept bygger på analys dokument utvalda i datakällor för att motsvara grundläggande vetskap - mer långsamt föränderlig vetskap - i domän av vetenskap, politisk- och samhälls-administration / större samhällsfrågor m.m. Och inkluderar mer än FN's dokument ex. utredningar gjorda åt the Congress, publicerad forskning m.m. Direkt eller indirekt analyserat (ex. primärt alla titlar, undertitlar, bildtexter och referenser för publicerade studier för några hundra journaler / ex. indirekt utredningar och studier refererade som framtagna åt eller för arbetet indikerat existerande för the Congress analyserande koncept i titel antingen beronde på vad förekommande kontext eller utan kontext).


Det är ofta tycker jag väldigt indikativ statistik som kan ge en hel av större förståelse kring sådant man ej enkelt såg själv rörande en fråga också när man dummare manuellt bara tittar på datat där det senare är vad man kan göra när man tar ut allt relaterat ex. Sverige (medan djupare analys skulle fodra också annan association vilket jag åtminstone just nu saknar möjlighet att publicera inkl. hundratals giga-byte).


Jag är ganska osäker på hur stort det är för Sverige. Ev. förstört att publicera samlat men topp tio miljon eller liknande kombinerat skärande PP-operatorer (in, of m.m.) och/eller användande point-wise-mutual information, t-test på "Sverige-fördelningen" o.s.v. för att trycka ner if m.fl. just här ointressanta associationer (men mer intressanta om vi vill generera språk - Natural language - för Sverige associationer) går ju helt säkert om man behöver skära ner.


Kommentera vid intresse.


Komplettering: Uppföljande liknande relationer till koncept nära liggande agerande entiteter adderande corpus från år fortlöpande har visat tidigare för mig att statistiken kan vara väldigt indikativ för vilka områden de kommande perioder kommer ge avtryck för också när det där ej är relaterat något nytt de gör. D.v.s. man kan identifiera områden, projekt-typer m.m. som ger bra avtryck i dokument och som referereras elle på annat sätt märks i nya dokument rent allmänt skapat oavsett aktör i kontext av ett samarbete (ex. FN) eller en aktör utanför den egna (ex. hur en aktör i Europa märks kring saker de gör i utredningar som görs åt the Congress eller märks i nya böcker).


Det är genom det en väg till att långsammare fortlöpande arbeta upp en repetition och närvaro av det egna bidraget till världen eller samarbetet för att därigenom ge en ökad potens i för aktören relaterade varumärken (ex. etablera Sverige växande synligt i dokument-mängden mer kostnadseffektivt).


Komplettering II: Ganska speciellt och udda jämfört med det mesta relaterat jag har erfarenhet minns jag från något liknande jag publicerade längre tillbaka relaterat Sverige (ungefär jämförbart på svenska men något lite större publikation) ett intresse jag såg från i den kommunikationen givet ursprång Japan respektive USA trots ej berörande någon av dem utan endast just vissa samhällsfrågor relaterat industriproduktion Sverige och ej på något självklart sätt alls vad jag insåg gav något värde från deras perspektiv. Möjligen någon del-fråga innovation där med större applicerbarhet i andra regioner jag inte riktigt såg. Jag inledde i samband med det dialog med båda från konceptet att byta statistik mot statistik - en aning för att roa mig själv då jag tyckte det verkade en aning komiskt och vidare för att se om jag kunde ta det därifrån till att resp. bättre förstå värdet man såg resp. försöka etablera en konsultaffär relaterat sälja datat. Det var dock några år sedan.


Händelsen är mycket indikativ tyckte jag då och nu på att Sverige allmänt ännu ej börjat seriöst i verksamhet betrakta det här området för att söka värden. Där USA och Tyskland ofta tycks för mig värderar det högt i flera plan (hur man prioriterar forskning, hur man stödjer venture, hur man gör analys från i det skapat eller etablerade verksamhetssystem satsar i andra områden). I allmänhet har jag dock ej bedömt Japan som liggande jämförbart med USA och Tyskland från efter händelsen en bättre allmän bild oavsett land på hur man arbetar med dessa verktyg vilket antar jag kanske talar för att någon industri-innovationsfråga aktuell för dem just nu fanns jag ej direkt såg. Jag hade längre tillbaka bl.a. från min roll som skribent jämfört med tror jag vanligt i Sverige mycket goda kontakter i Japan bland universiteten men jag kommer inte riktigt ihåg om jag försökte borra därifrån vad i deras aktuella frågor som kanske var aktuellt (vilket jag minns det som att jag aldrig blev på klara med kommunicerande med myndigheten).


Jag kom att tänka på det dels genom det här inläggets område men också avgörande genom att det USB-minne jag flyttade bildfilen till Tetris och kvantifierad skillnad mellan medvetet och omedvetet spel från utvecklingsdator till denna med internetanslutning hade en mindre men funktionellt nära associerad viktfil relaterat just vad frågorna rörde (för en av de fem till tio större datakällorna där aktuellt). En bit av den nedan:


strategic alliances 0.00121618413199201
strategic communication 0.00121618413199201
strategic human resource management 0.00121618413199201
strategic inflection points 0.00142951665449593
strategic management 0.00886136885485268
strategic studies 0.00184310821841594
stratigraphy 0.00301126751620192
stress 0.00121618413199201
structural biology 0.000997347245596798
subconscious processing 0.00142951665449593
sufism 0.00121618413199201
supply chain management 0.000997347245596798
supramolecular chemistry 0.00142951665449593
surveillance studies 0.00142951665449593
sustainability 0.0140918456358769
sustainable building design 0.00121618413199201
sustainable communities 0.00243851395115694
sustainable design 0.00184310821841594
sustainable development 0.00648837940368297
sustainable fashion 0.00163827174678141
sustainable fashion manufacturing 0.00163827174678141
sustainable fashion textiles design 0.00163827174678141
sustainable production and consumption 0.000997347245596798
sustainable tourism 0.000997347245596798
sustainable transportation 0.00121618413199201
sustainable urban environments 0.00121618413199201
swarm intelligence 0.00184310821841594
syntax 0.00713617800959869
syrian studies 0.002044518660895
system dynamics modeling 0.00121618413199201
systematic theology 0.00282251315488593


För Markov-modell med givna aktiva mängder där vi från resp. där existerande koncept med entropi-wp-vikt enligt ovan får associationen. Det är ett enormt svagare koncept än aktuellt för vad här diskuterat men ej svagare praktiskt för dom koncept existerande genom att man hanterar skillnaden i potens för metod genom att reducera vilka koncept förekommande och hur resp. mängd existerande koncept skapas.

Tetris och kvantifierad skillnad mellan medvetet och omedvetet spel

I mycket tror jag att Tetris handlar om att synkronisering mellan pathway till associerat motoriskt cortex och prefrontal cortex ska gå ostört. De i särklass bästa resultaten når åtminstone jag - och tror jag säkert de flesta - när man kanske helst reflekterar något annat. Att seriöst spela för att nå bra resultat blir därför antar jag huvudsakligen en fråga om att träna sin förmåga att spela utan störande medvetenhet.


Vanligen nu efter ett fåtal års uppbehåll startande på nivå 19 eller 20 når jag vid ett utmärkt resultat 35 000 - 40 000 spelande med också normalt medvetet störande. Men av och till när medvetande hamnar i distraherande mediterande större fråga kan man överraskas av väsentligt bättre resultat:



Spelet är det bättre för Linux och framgår av titeln. Ett av mina fem bästa resultat överhuvudtaget. Oavsett jämförande population ett mycket dominant resultat.