Riktad information - Övning I: Symbol-grupper i produkter med nationella och internationella drag

2013-11-18

för några av konstföremålen eller produkterna nedan bör det vara enkelt att se association till mest uppenbara nation resp. association mellan symboler eller koncept över flera kulturer. Andra tror jag säkert är mycket svårare (och åtminstone en behöver jag troligt slå upp nationell-association för trots att jag har föremålet i min samling).


Klicka för att förstora bilderna.

Det är en ganska enkel illustration av hur intensitet associerat relativt vad vi ser uttryckt i övrigt kan påverka vad vi lättare ser som hörande till något. Önskar man lika enkelt se mer krävs att man själv investerar tid på att studera ett område eller kultur för att få större upplevelse av den än annars "normalt" i "genomsnitt". En effekt mer än identifikation är att man kan uppleva värden andra inte lika lätt alltid ens kan relatera till.


Jag vill inte helt utesluta att någon nation kan förekomma flera gånger. För England hade jag önskat inkludera mina två bristol-krus men jag hittade inte på dem.


Information riktad uppåt

Ett minst lika mycket som för något annat exempel på en grupp av konstnärliga kreationer (just i ex. teve-serien Family guy) i det visuella mycket mätbart på en högre nivå än det ibland mer skissartade jag gör:

Inledande översikt närmare substans och "symbol-ytans" färg och känsla medan mer ovan utanför ex. handlar om formen, komponenternas relationer skapande helhet, samspel eller motstånd mellan scenens symboler och vad indikerat om föregående resp. kommande tidpunkt:

Ej bokförda militära-problem: Bildanalys kan ibland lösa problemet med urgamla legacy-system

Jag är inte säker på att denna metod är funktionell på dom här systemen (flera tusen business systems) som använda (en hel processas kanske mer automatiserat utan att visualisera sig):



Men också för legacy system direkt svårt p.g.a. gammal hårdvara, programvara hårdkodad eller med okänt ursprung o.s.v. kanske sittande i en dyr stridstraktor eller någon föregångare till Gigantiska stridsfartyget Gerald R. Ford redan föråldrat trots nybyggt: Saknar ångkraft har de ofta skärm.


Bildanalys rörande detektion av text och sffror på det bör i sig inte vara något problem. Och antagligen presenteras data på skärn för just dom och särskilt äldre system tämligen eller exakt alltid konstant rörande avstånd (förutom siffer och bokstävsvariationer) så att det är mycket enklare att få ut funktionellt data. Tillskillnad från mycket värre datorer och IT ObamaCare: IT- och datasystem är naturligt torterande med federala problem datorer tillochmed innan Obama steg in i Vitahuset PDF-dokument för journal-artiklar m.m. omvandlade från värst PS-filer innan (tror jag) eller som en hel del på Dtic.mil avfotograferade i gryniga kopiatorer (utmärkt specialarbete eller examensarbete för någon att göra en open source perl modul för).


Det kan rent av vara mycket enklare än att "quick-parsa" (en myckenhet memcopy, substr eller motsvarande beroende på språk) som ju typiskt närstan alltid ger bra data om man är van att göra sådant men regelmässigt alltid skjuter en andel fel av och till. Tråkigt nog som allmänt problem lär sådant här inte minska. Eleganta koncept som rekursiva-träd likt html och xml förvärrar saker och ting medan en hemsida egentligen lika gärna (tycker jag) kan skrivas som en CSV lista med kanske maximalt fyra fält.


Och ändå oavsett hur komplex, fylld med helt irrelevant html, xml, javascript, massa jox för reklam m.m. html-sidan är gäller att vill vi bara ha texten kan vi ju utnyttja black-box med webbläsare och bildanalysera skärm (även om jag absolut inte gör det: jag har kommit att se ett närmast religiös proces i att quick-parsa data från sajter eller dokument samlade från UN, Reuters, Xinhua m.m. En fin upplevelse där man får trevlig chans att upptäcka spännande små fakta om världen när fel-text kommer in eller skrivs ut i debug - Och samtidigt arbetsmoral- och impulskontroll-tränande - vad ungdomen borde göra i skolan för att träna sig till bättre människor kanske åt aktörer utanför som behöve få sådant gjort och jag är själv villig att skriva en affärs-tränande kravspecifikation på hur jag vill ha sådant gjort skolan kan använda för att organisera en skolklass till att parsa ut en bunt sajter eller dokumentsystem åt mig).


Det finns ju en ofta uttryckt dröm om enkelt api i ex. Perl för att bara få ut text. Det intresserar mig mer sällan. Ingen verkar nöjd med vad som finns och vad jag prövat oavsett html eller mer som xml används i ontologier, rds-junk eller en del sgml ej html är ofta åtminstone brutalt slött. Men där har vi samma koncept: Texten utan alla legacy-format kanske engång standardiserade eller praktiskt för webbsajter individuellt för varje när det är specifika datafält vi önskar (nätet ramlade ner en bit från html 1.0 i det här perspektivet även det är mycket begripligt och givetvis sammantaget bättre).


Och rent av att datasystem för att fotografera skärm inte behöver vara avancerat heller. Bara att potestera en sailor framför the nuclear supply- and waste management system för att fotografera av uppgifterna om mängden uran eller vad som nu används i dom här större båtarna och ubåtarna.


Bara att se upp för UUID omvandling mellan kamera, UCORE eller jämförbart, Drupals representation, och vad diverse dokument-program likt Word eller Adobe-använder. Om än ej enorm åtminstone en del möjliga indikationer man kan träffa på i en del sådant PDF-filer från Guardian (även om i alla fall för mig helt intet-sägande och antagligen men inte säkert ej bärande problem). Annars får man spårbarhet mindre anvädnbar för säkerhetslösningar, dokumenthantering och accounting och istället icke-definierade risker och sammanblandningar.


Annars var jag ganska imponerad av lösningarna. Andra metoder för att hantera sådant här i slutet av månden jag hört om inkluderar att samla små rester av månadens måltider att sätta på hudfett, åtta olika pennor, en liten hammare för att försiktigt slå på handen man skriver med och svarta sopsäckar att fästa på fönstren. Lösningarna här kändes mer rationella. Att förändra luftfuktighet är ett till ex. på irrationell helt onödig åtgärd ej helt okänd. Men så är en del mycket mer noggranna och exakta när det kommer till detaljer: tyskt exakt som jag brukar kalla det och då faller sig sådana här egentligen överdrivna metoder naturliga. Kvalitets-motivation inbyggd i personligheten...


Komplettering: Precis som hos svenska Polisen före - och av historik att bedömma fortsatt - senaste försöket att göra IT:


"'At last count, there were 167 manual workarounds' for the 40-year-old pay system used by DFAS and all the services except the Marines, he says. As a result, staff often must transcribe information from one system onto paper, carry it to another office, and hand it off to other workers who then manually enter it into other systems - a process called "finger-gapping" that Wallace faults as a further source of errors."

Från: How the Pentagon’s payroll quagmire traps America’s soldiers | Reuters

Och tråkigt nog också delade likhet med dom moraliskt-administrativa problem Sverige haft relaterade skadade i Afganistan såväl som dom afganska tolkarna (oavsett hur nu det senare problemet slutade).


Samtidigt som ett faktiskt bra befintligt system existerar jag rent av fick för mig Sverige är stor delägare i via medlemsskap i en internationell grupp eller organisation. Men jag är ju inte särskilt detalj kunnig kring arresterings-formalia m.m. Men mötet affärssystem, kontorsmiljö och mobila huvudsakligen automatiserade lösningar så nära liggande verkar ju intressant.

Endast fienden motionerar Vitahuset korrekt försvars-optimerat


Oroade över besparingar i budget och utan någon bra kontaktperson engagerad i nationellt försvar och trygghet beslutade sig en pensionerad överste sist i aktiv tjänst under invasionen av Panama att se vilket värde möjligt att hitta tillsammans med Bo.


Efter att tagit Bo med ut på bio-besök för att titta på Ender's Game släppte han vid ett senare tillfälle bjuden för att titta på Bo's samling "relatera" dinosaurier han i smyg ut en mycket krigisk katt i Vitahuset efter att givit Bo ett litet minne av biobesöket:


- There is no teacher but the enemy.

- No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do.

- No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer.

- Only the enemy shows you where you are weak.

- Only the enemy tells you where he is strong.



    Bo njuter av Vitahusets välstånd och lyx: Dyra kläder och gigantiskt stora godisar av särskilt dyr fat-cat sort med metall-omslag industrin kunde ha haft nytta av och i olika färger och mönster för att roa ovanpå sockret.

    Säkert är både lyx-öronen och godis betalad med federal budget såväl som kostnaderna för att hantera diabetes, högt blodtryck m.m. - ev. kanin-öron som växer ut biologiskt - frosseriet om någon rättvisa finns rätt kommer orsaka.

Fienden Bo behöver för att riktigt förstå realiteten av värden en växande militär-budget kan skapa.


- Bo: You are fat and weak.

- I will feast on your food, pee in your bed and steal your toys.

- And every night you puke up all the candy you abused the world will Youtube-watch you in real-time.


Foto: Gagilas Licens: CC by-sa 2.0
    Mycket otäck katt: Skrämmer säkert slag på Bo såväl som många andra mindre och medelstora hundar.

En praktiskt närhet till området med växande praktiska erfarenheter han därefter kan föra vidare till Obama. Det håller Västerlandet redo inför det nordkoreanska hotet, sluga iranska förhandlarna, enorma mexikanska kokain-smugglande organisationer, ett militärt rustat Kina som skryter om att kunna kärnvapenbomba amerikanska västkusten från ubåt, kanadensiska ganja-odlare "jumping over the great wall of US", ett Tyskland allt mer top-dog om än ganska icke-militär sådan i Nato, anti-amerikanska munk-papister som våldtar deras barn, fientliga datorer saboterande ObamaCare, och allt annat som växer sig starkare varje gång Bo sitter och njuter i sina lyx-öron.


Och helt rätt som vi såg i Bo-bilden. Bo är ju knappast till för att roa barn eller sitta och frossa godis hela dagarna. Ingen blir gladare av det. Han bör ut och tjäna sitt land. Kanske tjänstgöra ett år i Afganistan nosande efter bomber.

ObamaCare: IT- och datasystem är naturligt torterande med federala problem datorer tillochmed innan Obama steg in i Vitahuset

USA och ObamaCare har på alla sätt varit både uttråkande upprepning (om man nu har sin Google News satt till USA) men även komiska höjdpunkter såväl som illustrativa undervisande exempel om människans natur.


Vad rätt och fel för USA kring sjukförsäkring bestämmer de bäst själva. Personligen tycker jag att det är bra om alla länder kan ha både rimlig sjuk- och arbetslöshetsförsäkring. Möjligen kanske USA givet krisen hade kunnat vunnit mer på en bättre allmän arbetslöshetsförsäkring för att reducera ekonomi-oro med inverkan det kan ha.


När det kommer till IT-problemen med ObamaCare är det orimligt att koppla samman dom problemen just med konceptet. Vad man måste inse är att IT och datorer (kanske utan alternativ) gick fel väldigt tidigt i teknikutvecklingen och mycket gärna regelmässigt orsakar problem och djävlas med oss oavsett om det handlar om större systemutvecklingsprojekt, produktutveckling pågående många år (jämför gärna med ex. Fler underliga Microsoft missar eller program vi laddar ner och installerar.



Ingen kommer längre undan att betala tribut till datat och it'et. Här tvingas Obama trots att man kan tro att någon medarbetare borde vara tillåten att ersätta honom att sitta och knappa på dator och stirra på bildskärm.

Istället för att göra något naturligt mänskligt som att promenera Bo och/eller familj i den stora trädgården som hör till Vitahuset.

Det är för dom ansvariga i systematisk mening för IT i dom amerikanska myndigheterna ingen ursäkt. Givet mängden system och år bör generella system för att minska problem och förstå riskerna relaterat kvalitetsproblem, fördyring och förseningar existera.


Efter år av misslyckade försök att lösa problem t.ex. inom it-säkerheten är ju åtminstone återkoppling fungerande resp. inte att förvänta. Men att döma av vad de själva uttrycker till media har förändrats alls: defekt, felbyggt och korrigerande åtgärder skapar nya problem (jämför UUID i UCORE m.m.). Om möjligt sämre rent av.


Men det trots en hel del mycket imponerande IT-lösningar (bl.a. i National Institute of Health) gäller det absolut inte allmänt: tvärtom har de återkommande i bredd tycks det gigantiska problem som de själva säger (eller vill ge sken av) när det kommer till IT- och informationssäkerheten.


Problemeatiken är därför inte alls associerad just till ObamaCare. Om något vad man om klok politiker ser som en dyr indikation om att det finns en mängd liknande (om än inte nödvändigtvis med utmaning just i antal webb-besökare i toppar) problem man kan spara pengar på år som kommer.


Datat våldförde sig på Obama snarare än att Obama med ObamaCare-datat våldförde sig på folket mer än innan systemet var byggt och lanserat.

Obama precis som de flesta av oss är här offret för datat och it:et. Det kan kännas bättre att skylla det på själva ObamaCare hellere än att erkänna samma öveergrepp pågående mot en själv men det löser inte problemen eller gör saker bättre.

Vi kan se i information från Vitahuset nedan att det kan ha gått upp ett lhys för en del personer. Man försöker undvika data nu när möjligt och i ex. genom en hederligt-handritad bild istället för gjord med dator eller digitalfotograferad:



Friskare amerikaner och mindre av dataskapade media-material.


Dell-dator med Microsoft-OS försöker misshandlar mig psykisk: Smärt-resistent mot data sedan evigheter segrar jag genom att ej slå-sönder dator eller mig själv

En myt hos människan - med tidiga välkända exempel i Asimov - är datorerna och robotarna är våra slavar. Men som många av osss redan lärt kommer allt det ner till att man uttrycker vad man vill och sedan slvar fram det med dator som verktyg samtidigt som den sitter och saboterar saker och ting.


Vi slavar på dator medan dator tar vad vi gör för att "lagra" eller "skicka". Datorn slavar inte åt oss. Hade dator slavat åt mig skulle den göra som jag säger åt den.


Ett utmärkt lärande exempel för dom som fortfarande inbillar sig att problem de upplever beror på att de inte kan tillrääckligt, att en ny dator behövs eller andra ex. på offer-psykotiskt-tänkande:


  • Min tyngre utvecklingsdator står ej kopplad alls nät.
  • Extra sampling av titlar krävs eftersom jag tömde ut allt för association och behöver något mer där samt mycket mer för held-back i veerifiering.
  • Jag samplar från min laptop med Microsoft Windows.
  • Peerl-processen äter lite väl mycket minne vilket operativsystem ej klarade. Min Linux efter våldande klarar extremt högt numera men kan också gå total-svart där den dock även om ej kontaktbar arbetar på och brukar vakna upp klar efter någon dag.
  • Wndows fodrade dock kall-start.
  • Öppnade filer markerar Windows nu som defekta.
  • Inget fel fanns mer än att lite data i slutet saknas inkl. för non-binary skrivande radbrytning + Windows subkulturella no-good meta-M.
  • Lätt att korrigeera. Bara att öppna filen och lägga till eller läsa rad för rad och kasta vad vi har efter sista rad vi ej krashar på (om nu sista datat är gigantiskt stort och vi läser radvis).
  • Windows nekar mig dock detta. Jag får ofta ej göra vad OS tvingar mig till att försöka göra vid problem det orsakat.
  • När jag startar om påstår sig Windows kunna lösa problemen vilket den inleder på eget beslut medan jag är och äter.
  • Och hur löste den "problemen"? Genom att göra ingenting i tabeller filer m.m. för där fanns inget konkret problem mer än indikationen ej stängda associerat.
  • Ej heller lösteden felen med filer utan troligt raderade det dom och återskapade dem sedan.
  • D.v.s. tomma.

Förr sparade Windows sådant i någon form av tmp-fil men jag ser dom då inte den här enormt försämrade i allt tekniskt version de packerar med datorer som helst till hemmen (möjligt någon form av strategiskt corporation-förräderi för att spekulera mot tappade marknadsandelar och reducerande förtroende övergripande).


Datorn djävlas. Och med Microsoft också. Deras ursäkt är mycket mindre här gvet att kostnad med dator föreligger.


Ingen enorm förlust dock. 8 - 12 timmars sampla från slumpade koncept indirekt mot några kultur och samhälls-representativa saker. Och ej heller stör det mig särskilt: Jag är van. Datorer djävlas. Lösningarna möjliga är givet tvingade med datorer. Tortyren och tränat till att förstå vilka som kommer styra världen får man ta.


Data är som kinesiska kommunist partiet. Bara är välkomna våra nya härskare och försöka göra affärer med dom. Men samtidigt gärna se över policy och kvalitet för hur man gör saker om man inte vill ha dem styrande innan fria medier, korrumperade rättssystem här (jfr Israel bars ex-agent from testifying in US lawsuit against Bank of China | The Guardian (2013-11-17) mer geo-nära än oftare i Asien också om frågetecken finns var problematiken just här ligger om verkligt), eller utnyttja varje ekonomisk svacka här till att korrumpera veka politiker vi i oförstånd kan ha röstat på (större problem en bit nedåt och österut).


Kan vi ersätta datat med något bättre en dag blir det stor befrielse. Något som fungerar istället för att djävlas med dig.

Gigantiska stridsfartyget Gerald R. Ford redan föråldrat trots nybyggt: Saknar ångkraft

Precis nybyggt och gigantiskt stor är kärnkraftdrivna USS Gerald R. Ford rredan föråldrat...



Vi lär från lika nyligen publicerad insikt producerad vid MIT att kärnkraft kan vinna på att kombineras med andra energiprocesser:



Det är just den samma förändringen av energibehov som är viktig. På land inser vi att andra vägar än kolkraft kan existera medan det för ett stridsfartyg likt Gerald R. Ford är potentiellt katastrofalt. Medan Ford-sparar energi för att kunna accelelera med fler knop nästa år hinner fiendens ex. för något mer energi-effektiva och miljövänliga stridsdelfiner i fatt för att montera bomb.


Etablerad kunskap, erfarenhet och kompeens finns emellertid att hitta i historien. Det var inte många år sedan andra kraftkällor dominerade haven: vindkraft och ångkraft (kolkraft). Genom att kombinera kärnkraften i ett farktyg som Gerald R. Ford med flera kolpannor får man det bästa från båda världarna.


    Japanskt stridsskepp drivet med ångkraft: Mikasa. Under det Rysk-Japanska kriget ledde hon kampen och pensionerades efter kriget som museum och finns fortfarande att uppleva ännu idag i Yokosuka.

Vi ser i konceptet möjligheter i människans storslagna flexibilitet och formbara biologiska energiomsättning som adderande här. Ju närmare svärmare eller stim av fiendens örlogsdjur eller båtar närmar sig desto mer motiverade blir sjömännen och marinsoldaterna om de ej klarar att försvara sig att elda kolpannorna. En acceleration formar sig därför delvis självorganiserat vilket är ett större värde på en så i antal personer och yta stor enhet som Gerald R. Ford.


Ombyggnation av Gerald R. Ford de närmaste åren verkar därför troligt. Både för att göra henne mer miljövänlig med kolkraft och implementera möjlighet att accelelera snabbt.

Relativ makt: Reuters välgjorda interaktiva kartläggning av kinesiska diktaturens maktnätverk

China Connected | Connectedchina.reuters.com är en enkel och väljer organisation över kinesiska maktstrukturer mer exakt uppdelad under sociala nätverk, partiets uttryckta strukturer och för att ställa två lovande partimedlemmar på kollissionskurs kan vi jämföra deras karriärer.


Enkelt och trots en något överlastad dator givet påkostad grafik förvånande nog smidigare än det mesta man besöker på nätet. Informativt och enkelt övergripande och klarar ändå att addera mer exakt kunskap där givetvis inga begränsningar finns långsiktigt för att addera mer information.



Mer och större än Kina's uttryck av Game of Thrones koncept kan vi se likhet med konceptet löst diskuterat nedan. Och vi kan kanske se likhet mellan det och en del av de betallösning bl.a. Reuters och Bloomberg har affär i beroende på givetvis hur utformat. Jämför ex. gärna med Thomson Reuters Eikon (Analytics and trading software).



Svårigheten att skatta makten hos de åldrade längre än pensionerad men dagligen engagerad

Men återvänder vi till dom geometriska figurerna gäller ju för en f.d. "ledare" mer taktiskt verkande i en organisation att en sekundär period är vanlig oavset om i verksamhet företag eller kinesiska maktstrukturer. Ex. i styrelser eller finansierande ventures eller konsultverksamhet.


Om och när så är du ju mer märkbart verksamhet. Delvis i integration mer taktisk verksamhet en contender och en aktör mer direkt associerad maktblock. Det är både förmåga att göra och en begränsning.


Äldre reduceras detta intresse kanske naturligt. Men när historik och förmåga att uttrycka värde för vad givet vid behöver oo.s.s. som mindre engerad mer sällan är vägning melan inflytande här och föregående oerhört svårt stående utanför och antagligen ofta också mer direkt påverkad och påverkande aktiva processer. Så mycket i reda pengar, information, tjänster och beundran och vänskan läggs på hög och ej heller en spelare i taktiskt förekommande vanligen om än kanske vid behov försvarande något nära sig själv eller sig själv eller diskuterande långsiktiga faktorer fram eller bak i tiden (de gamlas perspektiv: egenltigen vanligen långt bak i tiden men inexakthet och uttrycket av erfarenhet ger gärna att det lika gärna känns strategiskt framåt inte sällan ganska fritt att tolka i detaljer och det konkreta).


Och varför engage någon du kanske inte ens rätt förstår att värdera om du nu tänker efter (tänker du inte efter snubblar man lätt kring dessa stjärn-noder)? Dom är ju i övrigt inga konkurrenterar i det pågående dagligen kring nästa position hit eller dit annat än möjligen mycket mer indirekt än det mesta jämförbara i yngre generationer.


Mycket i tänkbart etablerat mdn svårt att bedöma slagkraften av är ju förmåga att också snabbt vid engagerande behov fuska i meningen avvikande från den skattning av inflytande och normala förekommande händelser vi gärna vill göra från pågående mer aktivt i contenders rörelser vi har kunnat se. Från vecka till vecka så att säga vad som ger tolkning och kanske uttryckt i konkreta positioner eller relationer till sådana m.m. vi kan se, och kan se agerandets effekt av: skapande given skattning av slagkraft, normalt beteende, vad vi vanligen kan förvänta o.s.v. medan den tystare sällan konkret engagerade inte alls hör hit.


Jag vill i den meningen i praktiskt nästan alltid pågende egentligen inte betvivla de relativa storlekarna runt dom tre större pensionerade Reuters hade i sin grav. Men jag misstänker att om engaged kan dom storlekarna förändras snabbt i transformationer svårare att skatta från det dagligt pågående.


Viktigare är det svårt att bedöma för vem som helst. Här är vi alla delvis i dimma.


Naturligt implicit har vi viss känsla för detta och gör gärna en approximativ skattning av kraft inte helt olika reward decay och reward prediktion: Vi utgår från en nod som Wen i full gång med att berätta historier från sina aktiva dagar han tror kan vara sedelärande för ungdomen Xi och övriga yngre divergerande från storheterna han och den tyngre generationerna skapade under sina dagar genom att hjälpa till genom att lyfta fram föredömen från deras fadersgenerationer ungdomen aldrig lär nå upp till. Här gäller ju att vi gärna skattar från intensitet uttryckt när aktiv och reducerar ner det i lämplig lugnt exponentiellt avtagande kurva.


Men ändå är det kanske inte korrektare än att helt räkna bort gamlingarna som att höra till vad dagens dådkraftiga politiker sköter om genom att sätta dem på hemmet med enstaka avbrott för att möta ungdomar och berätta någon historia från dom gamla dagarna vi alla har en känsla antagligen är nyttigt för personer yngre än vi själva att lyssna på (likt ungdomar som Xi: född åldrad i förtid mentalt håller jag mig kognitivt troligare närmare Wen än Xi - fylld av visdom men om du inte reflekterar och tänker efter noga tappas värde och det känns istället lite dement). Eller i tredje fallet är han vid behov ganska potent mer så än den lite äldre politikern Hu om än inte en person i närheten av de vuxnas politiska livserfarenhet.


Oavsett vilket är en sak given: Ungdomar springer alltid runt och gör en massa saker. Vanligen vet jag att det blir mest skit som man ogärna om alls använder, upplever eller säger något positivt sämre än vad vi själva hade gjort det förr. Om dom nu inte hör upp på äldre. Positiv förändring är bra men förändring är aldrig bra utan respekt för äldre (men utelämnande äldre som passerat nivå förvirrad - vår egen ålder plus tio år efter viss start ålder). Blir det åldrings-fientligt sticker man ut käppen, fäller krokben, och gottar sig sedan i hur misslyckat saker blev när det inte hördes upp på vad man sa eller skrev redan för många år sedan. Jag varande mentalt åldrad i förtid gör det hur hela tiden: en särskild känsla mer i värde än något annat. Att man ger något viktigt av sig själv för att saker och ting inte fullständigt ska degenerera till tappad mänsklig kultur eller värre (hur är det tex. här: Vet man om "anonyma-personer" eller Snowden tog med sig the launch codes till kärnvapnen? Enligt uppgifter - från förhör i the Congress - kände man då inte till vilken information som hade tagits ut från NSA. Kan NSA avlyssnat något alls relaterat den frågan? Kan Xi i ungdomlig dumhet tänkas avfyra USA kärnvapen på Kina för att bevisa den amerikanska imperialismen slutgiltigt? Ingen som vet och säkert få som riktigt vill tro på att ingen vet).