WARRIOR 0.9 i Nyfiken vital

2011-07-29

:-D

WARRIOR 0.9: Första skarpa IT-plattformen i business intelligence borrande oväntad förändring - vår kreativitet

WARRIOR 0.9 :-)

Komplettering: Jag flyttar bak ej WARRIOR relaterade inlägg bak om något personligt saknas givet att tämlgien många lär surfa WARRIOR inlägg nu ett tag :-) <(p> Gör en kort postning innan en liten lunch för en längre på Nyfiken vitalen om WARRIOR 0.9 - första plattformen som bygger framåt. Gjord som insatsvara att anpassa vidare mot specifika tillämpningar där målet är att varje sådan i kunduppdrag när så är praktiskt och formellt mot kund skap bygga plattformen vidare också.

WARRIOR 0.9 fick extremt hårt fokus på distans, similarity m.fl. i modell grundläggande begrepp gemensamma över alla anpassningar, nyhetsbevakning o.s.v. Konfigurerar och bygger jsut nu en Creativity and Culture Distance modell för att demonstrera hur vi kan skatta kring konflikt, avstånd mellan kulturer (eller mellan extremister relativt hela samhället), avstånd i politiska frågor, mellan kund och företagspresentation o.s.v. Jämför ex. för grundläggande idéer med:

Organisation av människor: Komplexitet, Värdering och Språkets effektivitet
3.1. Kreativitet


Också gav modell rätt om inflation i China :-D

Vad inflation är och ekonomin i Sverige resp. Kina åren som kommer (Här på bloggen)
Urstarka siffror – men missnöjet växer (SVD).

Varför är det intressant? Jo inflation kan vi se som ett uttryck i ett kollektivt språk i hur vi värderar oss själva, varorna och de abstrakta koncept vi representerar värde med i den mest kända formen: valuta. För idéer där se:

När Inflationens tre former skapas i vår kognition

Inflation och räntan
Värt att peka på att få prediktioner bloggas här och så vitt jag vet (egentligen mer intressanta är de över vetenskap men är för stort att få ut även om en del finns) givet intressanta träffar. Och bloggas i förväg som refererade artiklar i följande rörande förändringarna i Nordafrika:
Revolutionen i Egypten: Vad vi lär om kommunikation och samband
Att se eller prediktera att vi skulle få se dom förändringar vi sett var ingenting i närheten av men däremot att en från de hierarkiskt avsmalnade källor jag använde förändrad värdering sågs indikerande att en insight i hur vi resonerar, löser problem eller värderar oss själva relativt samhället. Sudan var en del som jag såg som väldigt viktig då givet den enorma förändringen i lidande med nytt hopp efter så lång plåga. Språk är kollektivt uttryck och är vad vi för vidare både i kallt budskap och känsla där det påverkar och rör sig vidare. Ett hundratal eller fler anteckningar här rörande Nordafrika förändringen finns också.

Svenskan räntan fick jag ju också gott rätt om när jag följde den ett tag 2009 att den skulle ner. Också att krisen relativt omvärlden just blev en väldigt väldigt liten kris. Jag tror också att prognosen framåt för Sverige är mycket god därför att vad som inverkar oerhört är:

  • Hur svensken ser på oss relativt omvärlden.
  • Hur omvärlden ser på svensken relativt dom.
Positivt där är ex. att vi klarat krisen bra men mycket annat finns. Exempel på vad jag tror är värdefullt för ett litet land - där målet måste vara effektiv och innovativ mer än stor - är att uttrycka snabb seger mot större entiteter i varierade områden som ex. när Säpo "jagade" ut CIA. USA är ju enormt stor och urtypen av lingivstistisk och litterär liknelse / koncept i sådana frågor. En excellent nyhet om man ser det som en typ av nyhet i varierande ström i olika områden.

Även om kontaktytorna utåt i världen borde gå att göra mer av. Sverige har ju en svensk placerad lite överallt i internationella mellanstatliga samarbeten. Men att återkomma till.