Citat: Utrikesminister Clinton

2011-05-10

För oss utanför USA är det ju på många sätt sak samma vilken president USA har så länge denne inte begår ett stort misstag som påverkar oss. Från det perspektivet tror jag både President Obama och Huntsman har goda förutsättningar.

Vad jag starkt gillar med "President Obama" är dock att han kom med Utrikesminister Clinton på köpet. Gång på gång imponeras av henna och det är just språket relativt hur jag tror att man får reaktion på det. Låt oss ta detta från nyligen:

"US Secretary of State Hillary Clinton in an interview published Tuesday denounced China's clampdown on dissent as a "fool's errand," saying Beijing was trying to stop the course of history."

The remarks, some of the strongest by a senior US official since China launched a major crackdown earlier this year, came as Clinton was meeting with senior leaders from Beijing as part of the two nations' annual dialogue.

"They're worried, and they are trying to stop history, which is a fool's errand,' Clinton told The Atlantic magazine, referring to Chinese officials."

Från: China clampdown 'fool's errand': Clinton

Hon är väldigt tydlig i sitt språk som många gånger tidigare. Traditionellt när världsledare gör det blir det ofta lätt spänt och otrevlig stämning oavsett hur rätt man har i kritiken. Utrikesminister Clinton kan dock inte bara vara tydlig i språket utan av och till även "undervisa" folk med en föreläsning som om det är en skolklass och folk tenderar att acceptera det utan att gå sura över det.

Jag var första gången när jag såg det fascinerad över vad det kan innebära. Visst att det är mindre verktyg än mycket annat men sådant är givet $0 US i kostnad ändå styrka.

Första gången jag noterade det var tidigt under President-perioden när hon reser runt i Afrika. Där en journalist ifrågasätter hennes position relativt hemma-man Mr Clinton:

Och det är ett så bra exempel på hur vi just när kvinnor kommer till ett nytt område där de fortfarande är ovanliga tillför mer värde. Orsaken vi kan spekulera om spelar in är:

  • Det kräver mer av dem så de är duktigare än normalt när de når jämförbar position relativt män innan och kvinnor senare.
  • De har mer att bevisa och vana att uttrycka sig tydligt.
  • Och de för in ett lite annorlunda perspektiv och erfarenheter på saker och ting.

Sedan visst att man kan peka på andra orsaker också. Relativ skillnad jämfört med dig själv kan ju få stor betydelse om du under en livstid vant dig vid en viss nivå på saker och ting. Det kan ju tänkas delvis både spela in när hon får en större roll efter att stått bakom sin man och kanske också att vi kan se lite generellt att en del kvinnor får utökad energi med åldern (möjligen relaterat till testosteron eller ofta påstått så men det finns en mängd lika troligt och tror personligen att det kanske har mindre med den typen av förändringar som att ha annat avslutat i livet). Jag kommer ihåg en erfaren och i kunskap mycket duktig konsult jag delade arbetsgivare med en gång som var en lite äldre kvinna. Hennes energi och motivation motiverade storligen på oss där vi ännu inte i direkt person sätt något liknande vid upprepade tillfällen så att säga. Kommer jag ihåg rätt hade hon arbetat på SAS innan.

Och efter att uttrycka revir och kraft i Afrika har vi ju haft Utrikesminister Clinton åkande runt och läxat upp folk i allt från Asien till Europa där vi för Kina är på gång tre nu tror jag.

För att anknyta till följande också:

Är en känsla jag har att Utrikesminister Clinton har en ganska sund moralisk ryggrad och inte låter någon sätta sig på henne. Det är en känsla jag har efter Libyen. President Obama som jag ser det är det ingen skillnad mellan honom och egentligen vem som helst annan trolig för oss men Utrikesminister Clinton är något annat.

Därav av får lyfta fram Nyfiken vitals projekt med Kvinnliga förebilder på startsidan:

Dessutom är hon ju en väldigt stor kvinnlig förebild. Kraftfull och har ett av världens i just de situationer där mest kan avgöras viktigaste arbetena. Säg att en otäck konflikt är på väg att bryta ut mellan Åland och Sverige där vi har en ubåt som jagar Finlandsfärjor. Ofta är det nog bara att släppa iväg Utrikesminister Clinton för att lösa med the voice som Frank Herbert skulle uttrycka det eller hennes upprördhet när det inte fungerar.

Nu hittade jag inte ett filmklipp från korrekt Dune 1984 där Lady Jessica använder the voice (även om det finns en TV-serien från 2000 jag inte sett). Så vi visar trailern istället:


En del mer visuellt material finns på systerbloggen: Alia Kniven (Dune) - En kvinna i gult?, Dune - TV-serier och film och Dune Prolog - Lång.

Jag får erkänna att jag är svag för Hund Bo också.

Dels gillar jag hundar men också är han:

  • Ett elegant exempel på hur en hund kan vara en "visuell" hjälp för en politiker.
  • Dessutom känns det som en "korrekt" hundras för en politiker engagerad i jämställdhet och mot rasism.

Det sista är ju lite osäkert givetvis men uppfattad likhet kan ha sina poänger och tydliggöra andra budskap. Jag skulle dock inte föreslå att det särskilt troligt hade någon avgörande betydelse där vi ju vet att handlar det inte om bruks- och jakthundar är det ju ofta barnen som beslutar om hundras och det är tror jag en ganska passande hundras för barnfamiljer.

Kul: När ubåtar tar upp spår efter Finlandsfärja

Roligt? I så fall varför?

Viss kunskap kanske fordras om några andra saker för att bra kunna reflektera över frågan:

  • Ett problem med spårhundar är om de tenderar att ta upp spår efter vilt eller distraheras av tikar.
  • Du vill heller inte att de ska äta något i spåret givet att det är helt annorlunda än vad de ska spåra, gör att de kan förgiftas och är mycket mindre effektiv träning (det sista att hellre slåss med "bytet" - ett symboliskt - är ju en del av den naturliga jakten medan att få mat ju är associerat med matskålen och ta det lugnt förutom mer komplexa orsaker relaterade till hormon-påslag o.s.v.).
  • Och vi hade ju "vargflockar" Tyskarna var så roade av under Andra Världskriget. Ubåtar jagade huvudsakligen civila fartyg som gick i konvoj över Atlanten i flock för att pressa ut försvaret och göra det svårare att manövrera undan. Tyskarna tveklöst oavsett myten är riktigt dåliga på praktisk strid men man ska ge dem erkännande för hur de namnger saker och ting.

Och så har vi ju också överenskommelser om sjöröveri.

"Piracy consists of any of the following acts:

(a) any illegal acts of violence or detention, or any act of depredation, committed for private ends by the crew or the passengers of a private ship or a private aircraft, and directed:
    (i) on the high seas, against another ship or aircraft, or against persons or property on board such ship or aircraft;
    (ii) against a ship, aircraft, persons or property in a place outside the jurisdiction of any State;
(b) any act of voluntary participation in the operation of a ship or of an aircraft with knowledge of facts making it a pirate ship or aircraft;
(c) any act of inciting or of intentionally facilitating an act described in subparagraph (a) or (b)"

Från: United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS): High Seas - Article 101 | FN

Givet att vi ser en gräns till höger bör vi till vänster befinna oss på internationellt vatten - high sea - så givet det blir det lätt problematiskt att jaga Finlandsfärjor.

Greklands problem & Att riktat skapa kreativa idéer i organisationer

Ännu tuffare för Grekland jag precis läste påminde mig om följande jag skrev för en tid sedan egentligen av en slump som en parentes till något annat och tog ut för att ev publicera sedan. Det börjar därför vad väldigt tråkiga personer tycker är underligt med den lojalt för folket och riket kreativa läsaren tar chansen att utforska vad det kan refererat till för stärka sin mentala kraft och innovationsförmåga.

Jag adderade en diskussion på slutet med brohuvud i Greklands konceptet för att betrakta möjligheter indikerade istället kan användas riktat (d.v.s. vi ställer det område vi vill se nya idéer i) för ökad kreativitet i organisationer. Vi har ett spännande kanske patenterbart exempel med läkemedel för den väldigt intresserad av sådant.

Oavsett vilket ser jag ingen anledning till att någon skulle skänka bort lån till Grekland. Så himla mycket pengar handlar det verkligen inte om. Det är som med den amerikanska statsskulden. Den låter stor men det är bara därför folk är vana att jämföra med helt andra summor och utan att försöka relatera den till vad som är relevant blir lätt många från investerare till befolkning över-nervösa.

Grekland har ett kassa-problem. Kassa-problemet orsakas av en inkompetent administration där man inte klarar att hantera siffror m.m. och den behöver bytas ut där ev. långivare om EU ska göra något tar över det. Det samma rimligt ledar av den politiska makten rörande budget vilket ju redan är definierat. Ska Grekland kvarstå i EU får de väl se till att följa det.

Därefter får man räkna samman tillgångarna de sitter på statligt. De är gigantiskt större än hela statsskulden så det är bara ett kassa-problem.

Även om man inte behöver realisera tillgångar har det värde att uttrycka dem tydligt. Några småsaker kan man ju kanske skeppa iväg dock lite som varnande exempel. Några statyer, Knossos, Kreta och några andra småsaker. Nej det skulle vara verkligt dåligt. I sådana här situationer blir sådant oerhört känsligt och tillför ingenting av värde. Hellre att uttrycka ett erkännande för Greklands starka kultur där mer eller mindre 1/2 av Västerlandets Visdom, Bertrand Russell är den grekiska kulturen.

Det är ett typiskt exempel på den typ av projekt och uppgifter EU skulle passa för att göra. De gör en mängd pan-europeiska projekt men om något annat än undantagsvis klarar att nå ut väsentligt är att betvivla. Det är ju ex. här inte vad som skulle skapa värdet om någon som redan roar sig med att uppleva grekiska kultur besöker det en gång till. Förändringen i uttryck och hur det kan spegla sig tillbaka på Grekland är ju det viktiga.

Intryck från olika kulturer som förs samman kan skapa nya idéer. Grekland liksom troligt de flesta regioner tenderar att lätt bli turbulenta i kristider på ett sätt som inte alltid löser några problem. Vi kan om vi vill se uttrycket som en reaktion på det reducerade upplevda värdet och oro för vad den utvecklingen leder. Värdet är ju givetvis huvudsakligen abstrakt där det kanske inte kommer påverka särskilt avgörande i grundläggande behov som tack över huvudet, mat, sjukvård m.m.

Detta kompenserar delvis det i ett sundare område. Och det gör det möjligt att hjälpa Grekland praktiskt rörande saker utan att sådan hjälp i sig orsakar skadeverkningar d.v.s. addera praktisk kontroll i administration där ju uppenbart allt idag saknas och ingen egentligen vet om Grekland egentligen är god för en fet kassa där vi har felberäkning eller om skulden är större eller kanske någonstans emellan det men tydligt mindre än skattat. Vem vet. Vissa tillgångar även när de är kassa är lätt att missa om man inte har god kontroll. Kanske har vi en 80 - 200 miljarder liggande förräntande sedan några år i realiserbara tillgångar.

Vi kan ju också se att när man vi för samman kulturer och perspektiv kan det ge möjlighet till nya idéer. Det finns värde i ett ökat intresse för västerländsk filosofi. Givetvis finns fler liknande värden och önskar man kan man göra det mycket mer riktat också men det skulle fodra anpassade utställningar. Emellertid för att ändå röra vid det kan vi ju med utgångspunkt från exempelvis min Knowledge Map (se i väntan på något Direkt likhet: "Chemistry" och "Physics") eller liknande lösningar uttrycker relevansen och släktskapet mellan olika funktioner och i vilka områden de byts som i områden besläktade.

Det indikerar att värde finns att föra samman personer därför att avståndet är inte enormt mellan dem. Vi kan se hur ex. ett teknikområde kan känna till lösningen som ett annat område har nytta av men inte använder. Språk är ju också där det direkt bär möjligheter genom att det riktat eller av sig själv kan reducera avståndet bara genom att förståelsen av begrepp som används olika olikar (se ex. Organisation av människor: Komplexitet, Värdering och Språkets effektivitet).

Ett kanske svårare område men med större värde ser vi från hur vi kan betrakta kunskap. Det är relationer mellan inlärda mönster där repetition förstärker vad som fungerar där det blir relativt andra metoder och lösningar väldigt starkt. Vi tenderar att missa andra möjligheter och det kan vara möjligt som inte tidigare fanns där kunskap relativt annat svag om en kollision med senare lärt hade visat en ny möjlighet för oss.

När vi för samman människor med lite olika kulturer är det ju att delvis att ta emot deras perspektiv där ju andra funktioner också finns för det även om det inte alls behöver vara lätt. Vi utvärderar gärna nytt från andra särskilt om vi i något område har skäl att värdera deras kunskap. Vi kan se det som att den värderingen skapar möjligt att förstärka mönster vi redan kan ha i vilket fall möjligheten till idéer tidigare och mer potent finns.

Det kan tyckas enkelt och egentligen är det inte svårt att tillämpa ens riktat mot dig själv med goda resultat. Men praktiskt om man betraktar en organisationer förutsätter det en del verktyg och metoder för att identifiera möjliga områden där man behöver ta det längre än den tidigare exemplet även om det i sig är en excellent grund.

Att lägga på ytterligare förstärkningar som inte är värdering eller kunskap men är relaterat till transformationen och uttryck för likhet är ex. vad som oftast för något i rimlig tid mätbart ska ses är lämpligt. Ett excellent exempel på vad jag menar men i en mycket större uppsättning verktyg och inte vad jag nämner för att någon ska begränsa tankarna utan mest därför att jag själv inte tidigare tänkt på det är arkitektur-modeller. Vi kan där just lyfta av tak o.s.v. för att flytta perspektivet på ett sätt som i det realiserade huset är omöjligt men som ändå inte förvirrar byggandet. Konceptet motsvarar ju exakt hur jag ser på relationen mellan det fysiska rummet och spekulerade möjligheter vi utvärderar:

Du vill med andra ord skapa möjlighet att pröva och illustrera relationer enkelt i mötet mellan personer i olika perspektiv. Det förhindrar ju konkret (eller minskar risken) att du utan att tänka på det fastnar i det redan inlärda perspektivet genom att du direkt ser det. Det blir också lätt att verifiera att det troligare kommer fungera om det är fallet.

Konceptet går givetvis också i sökandet efter mötespunkter att utvärdera delvis automatiseras. Vi kan för att illustrera en metod-grupp ta ett konkret exempel:

  • Någonstans läste jag nyligen att Göteborgs Universitet tittar på antiinflammatoriska läkemedel mot vissa typer av depression.
  • Det är givetvis en gångbar väg då troligt väldigt många kognitiva problem kan vara associerade till inflammatoriska processer. Kopplingarna i bandbredd om än inte självklart hastighet mellan hjärna och immunförsvar är gigantiska och det förutom immunförsvarets vanliga funktioner.
  • Vill vi nu konkurrera med Göteborgs universitet skulle målet vara att identifiera ett godkänt läkemedel som givet ny funktion kan patenteras med välkänt få eller inga risker.

Vad önskar vi hos läkemedlet för att det ska vara en trolig kandidat?

  • Antiinflammatoriskt.
  • Väldokumenterat så men gärna inte uppenbart där det hamnat lite vid sidan om.
  • Vi vill att en dokumenterad effektivt på kognitiva problem ska finnas i något område (betänk att det troligt inte prövats mot en mängd sådana).

Isomorfisk likheter i relationerna mellan funktioner och relevant skalning i områden. Kan vi få en träff på det? Givetvis:

"Tetracykliner
(Tetracyklin, oxytetracyklin, lymecyklin, doxycyklin)
Endast tetracyklin (Teracyklin NM Pharma), och i Norge också oxytetracyklin har acne som specifik godkänd indikation.
Tetracyklinerna utgör förstahandpreparat när peroral antibiotikabehandling av acne är indicerad.
Verkningsmekanism: Bakteriostatisk effekt på P. acnes (inhiberar bakteriernas proteinsyntes) samt ospecifik antiinflammatorisk effekt. "
Från: Behandling av acne | Läkemedelsverket (PDF)

Och så för den potentiella effekten:

"The condition causes a range of disabilities, from learning disorders to mild-to-severe intellectual impairment (mental retardation) and behavioral and emotional problems. It also is associated with certain physical characteristics, including prominent ears and flexible finger joints. The symptoms typically are more severe in boys than in girls.

Minocycline is one of the most commonly prescribed medications for adolescent acne and has been in use since its introduction in the 1960s. The drug also has been found to have neuroprotective qualities and in animal models improves neurodegenerative diseases like Parkinson's and Huntington's."

Från: Parents Report a Widely Prescribed Antibiotic Is Effective for Fragile X Treatment

Låt oss också se detta som ett exempel på hur vi kan tänka när vi för samman personer för att skapa idéer. Det är relationerna mellan invanda komponenterna använda på radikalt nya sätt som är vägen för något väldigt nytt väldigt snart. I det kan vid därför också se att konst och annan kultur har värde när det uttrycker isomorfiska relationer relevanta.

Problematiken rörande särskilt den sista möjligheten och mer allmänt en utmaning är dock hur motivation spelar in. Motivation i den mening att hjärnan trycker på lite för att hitta samband mer än att luta sig bakåt och titta på balett.

Olika belöningar kan givetvis ge effekt här men problemet är att det tenderar att gynna vad vi lärt oss bär den högre sannolikheten d.v.s. redan repeterade mönster. Vi vill ju att gärna ska tänka nytt. Yngre har självklart värde i det särskilt när de är ogifta där vi kan ta dem från en kultur och blanda med från en annan kultur ex. mellan regions-kontor i tillfälliga projekt. Människans natur hjälper där till för att skapa en allmän motivation som inte är specifikt relaterade till inlärda mönster i arbetets moment (om du nu inte brukade gå rent och plocka upp flickor under fysisk laborationerna på tekniska fysik - de var tror jag två av 153 i Uppsala 1995) .

Många inte i sak kanske liknande möjligheter men liknande i att det kan skapa indirekt motivations finns ju också. En välkänd metod är ju olika till arbetet irrelevanta sammankomster för olika typer av filosofiska övningar. Vi kan från perspektivet vi tar här se att det vanligen är väldigt ineffektivt gjort men att man genom erfarenhet ändå kunnat se ett värde vilket tycks troligt.

Den mycket intresserade kan ju också titta på:

Det är emellertid inte något lättsamt material givet det sätt anteckningar gjorts på men kanske kan roa någon.

Jag såg också följande artikel i dagens SvD kanske värd att läsa (jag har inte gjort det än):

På SvD-debatt tidigare idag diskuterad från ett helt annat perspektiv:


Vi kan också jämföra med mina isomorfiska katter för media entiteter. Får de dig att reflektera över relativ skillnad i storlek eller vilket drag som den uttrycker hos dig? Inget rätt svar finns på sådana frågor i den mening att det är givet innan. Frågeställningen har dock värde. I bilden tigrillo. Fler i Extrahera aktörer från debatt-artiklar (Ex SvD).

Vi kan ju också avsluta med ett till exempel på relaterade men ej direkt smalare eller bredare termer i ett politiskt perspektiv med likhet till undervisning för medicine (ett litet exempel där jag bara tog ut det för två begränsade system därför att jag hanterar medicine separerat givet att väldigt omfattande och välgjorda färdiga system finns):

  • forensic medicine
  • genetics
  • health
  • health care services
  • health professions
  • illness
  • medical care
  • medical education
  • medical ethics
  • medical schools
  • medical specializations
  • medical students
  • primary care
  • surgery
  • traditional healers
  • treatment
  • academic disciplines
  • health care health
  • health service
  • health worker
  • Anatomy
  • Biochemistry
  • Biological Influences
  • Embryology
  • Genetics
  • Graduate Medical Education
  • Health
  • Health Occupations
  • Human Body
  • Hygiene
  • Medical Care Evaluation
  • Medical Education
  • Medical Evaluation
  • Medical Libraries
  • Medical Research
  • Medical Schools
  • Medical Services
  • Microbiology
  • Physical Health
  • Physicians
  • Physiology
  • Radiation Biology
  • Radiology
  • Therapy

Kan du få människor att bryta ett invänt perspektiv. Lägga något nytt till det och tänka igen för att utvärdera kan du göra precis vad som helst. Hela världen är fylld av kunskap och människor. Bara människor tänker tenderar de att lösa problem ju mer nytt de tänker ju fler nya lösningar får vi.

Citat: Conan Barbaren

Påmind om min lilla översikt över citat (kanske inte helt irrelevant till Extrahera aktörer från debatt-artiklar (Ex SvD)) när jag skrev:

Kan vi göra ett ovanligare kanske lite komiskt här:

"Mongol General: Hao! Dai ye! We won again! This is good, but what is best in life?
Mongol: The open steppe, fleet horse, falcons at your wrist, and the wind in your hair.
Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of the women."

Det är ganska bra skrivet. Visst att man inte ska övertolka manus som kanske skrevs ganska snabbt men svaret han söker är ju i någon mening givet i utropet han inleder med. Han har ju segrat. Var och hur är upplevelsen av segern tydligast? Kanske när vi får återvända hemma och odla marken men vad vi söker i seger varierar ju mellan personer och vi kan föreställa oss att för mongol-generalen är det inte lantbruket han längtar efter utan en ännu större seger.

Numera ser jag ju knappt alls på TV. Kanske en gång i kvartalet och har ingen heller. Det är lite speciellt i början men är verkligen bättre. Filmerna med Conan barbaren tyckte jag dock hade värde. Ett i rikt konstnärligt djup fint exempel på att god film inte behöver ha en jätte-budget. Och vi har ju Max von Sydow med i en av filmerna också där han ger Conan med kumpan efter att Conan slagit ner en kamel i uppdrag att bege sig till Thulsa Doom och "befria" hans dotter.

Kamelen eller dromedaren är elegant ovanligt med en signifikant stor relativ skillnad i storlek dessutom. Det ger oss en kraftfull scen fylld av filmens magi och under. Magi som inte behöver kräva en enorm budget: En kraftfull skådespelare med lite muskler, ett stort djur och några stärkande drinkar innan scenen och du är nästan i mål. Själv hade jag kanske gjort en ko. Kor är ganska otäcka om de kommer i flock. Formar naturliga stridslinjer i halvcirkel... Farligare än den veka kamelen har vår fiende kossan två naturliga lansar - skräckens horn.

Utmärkt filmmusik också. Tveklöst av mycket högre kvalitet än det mesta skräpet som numera produceras.

Excellent trailer också. Kraftord travade på varandra och så korrekt är erövringen och dess unger förstärkt. Conquer till och med uttalat av korrekt efter hjälten trånande kvinna. Så mycket blev förstärkt i världen där någon trodde sig smarta som övergav träpåken. Sedan dess har konflikter verkligen gått ner sig där alldeles för mycket blir förstört.

Sport har sina poänger där men samtidigt är det en aning tråkigt i den mening att utrymme för kreativitet hos spelarna saknas: nya verktyg, strategier m.m. är begränsat av reglerna.

Ubåten får födan levande-gjord för att inte bli deprimerad

Jag funderade lite på den här ubåten utanför Stockholm. Kanske är det ändå en svensk ubåt? Är det riktigt säkert att det inte är en våra? Jag vet inte men det känns som det skulle passa i form och så? Men det verkar ju orimligt så klart.


Brittisk ubåt byggd klar 2011 (den andra var färdig 2010 och den första cirka 2007 tror vi oss komma ihåg) en del menar kanske var den ubåt man såg. Det är väl lite osäkert vad britterna har dem till men jakt givetvis. Möjligen kommunikation och samband också. Är den dock inte för lång för att vara den ubåt man såg? Eller för kort? Vilken som.

Svårt att se vågorna bra på bilden också. Annars kan man ju kring sådant tänka p.s.s. som beskrivit rörande perceptionen i funktion i:

För att få ut dom relativa skillnaderna och proportionerna mot där fotograf står (jag försökte inte det då jag inte har något att referera till bra) eller enklare relativt ubåtens utsträckning och riktning. För riktning har vi ju flera lösningar som kan ge motsvarande rörelsemönster för de mest uppenbara på den bild Aftonbladet hade men där jag föreställer mig att det mycket enklare går att se i den riktiga bilden:

Därav att jag tvivlade på dom här idéerna om att något sticker upp i fören. Den kan ju gå åt andra hållet i en som sinuskurva där den gått uppåt för att gå ner igen ex. därför att man drar något man inte vill ha släpandes på bottnen men sådant är svårt att se bra på foto och vad som bäst ska simuleras i beprövad mjukvara (lätt att ta fel tror jag med strömmar och vindar o.s.v.).

Sedan den här idéen om en brittisk ubåt:

Vi tvivlar. Men varande anglo-fil gillar vi lätt färrädiskt konceptet. Är det en brittisk ubåt är den säkert väldigt trevlig på alla sätt och vi borde alla kasta till den röda äpplen om vi får chansen (vanligen äter de sälar att förstå från att de kan läcka olja om de går på grund men röda äpplen gillar de också). Jolly good! God Save the Queen! I read King James bible for my sailers each sunday!

Visst att de kanske ser lite lika ut men vad skulle en brittisk ubåt göra så nära Stockholm? De flesta andra kan jag se det för inkl. USA. Men britterna tvivlar vi på. Det kan nog handla lite om att folk är avundsjuka på deras nya ubåt så då ser dom den överallt (ett föga korrekt argument vi mest tar med som exempel vara inte sällan använt och svårt att försvara sig mot).