Regnet besudlade nationaldagen och flaggan

2010-06-06

Jag förlorade en av mina flaggor till regnet. Givetvis kommer jag gå ner och samla upp den så att den korrekt kan begravas.

Två flaggor tog sig emellertid modigt ur regnet och förbereder sig för att snart igen vandra ut igen för att flagga.

Vi kan se att min nalle blev fruktansvärt irrationellt arg över att vi förlorade en flagga:

Orsaken är att saker här inte var korrekt förgulligade och då tenderar både han och andra att reagera irrationellt över symboler utan att tänka efter och ännu mer över riktade negativa stereotyper. Det är ingenting unikt för den här typen av symboler utan gäller ännu mer frågor som har praktisk betydelse.

Därav att saker bäst ska förgulligas för ökat värde (se Flaggan för ökad produktion, gladare människor och minskad främlingsfientlighet rörande potentiellt värde som finns här) och färre risker och att man ska ha respekt för negativa stereotyper (om man inte känner för att möta en marscherande armé som inte lyssnar på något mer man har att säga).

Låt oss spela musik som hjälper till med motivation att gå ner och samla upp flaggan...

Komplettering: Nu har flaggan hämtats upp och nallen tog initiativ till en fin minnesstund han själv gör medan jag går på bio. Det hela är både stiligt och gulligt:

Insiktsfullt nationaldagsfirande i Uppsala

Värdet flaggviftande och nationaldagen tillför har diskuterats omfattande på Nyhetsbloggen och det outnyttjade värdet för att bygga värden är stort. Låt oss nu göra en genomgång hur nationaldagen utvecklades sig i Uppsala från några insiktsfulla och inspirerande mätområden.

Röda äpplen

Nationaldagen är ny och konceptet att lägga en marknad och ett nöjesfält längs ån tillför därför värde för att hjälpa medborgaren att gå ut och fira utan rädsla för negativa stereotyper och diverse förr vanligare benägenhet hos pressen att lyfta fram enskilda otäcka incidenter.

Det kan tillsammans ses som ett stort rött äpple fyllt med förädlat socker i olika former, öl på en massa platser, gulliga leende gosedjur och hasardspel i olika former.

Flaggflicka

Jag pekade på värdet av att ha vackra kvinnor som viftar ledande med flaggor medan de sjunger och danser och i Uppsala - en kulturellt ledande stad - hade vi också en flaggflicka:

Här har vi henne nedanför scenen:

Gulliga hundar

Ganska många - om än inte tillräckligt - gulliga hundar hade marscherat ut för att fira nationaldagen. Ett urval av dessa (en oroande hög andel av det samlade antalet) har vi här.

Vi behöver fler gulliga hundar.

Förgullning med glass

Att förgulla medborgarna med glass förutom röda äpplen, gulliga hundar och glatt leende kvinnor tillför värde. Här har vi gratis utdelning av till färgen korrekt gula glassar.

Marscherande med flagga

Lika viktigt är att vifta med flaggan och marschera runt med den. Det görs fortfarande inte i tillräcklig omfattning men kommer säkert öka med tiden.

De enda som egentligen gjorde det inne i Uppsala var scouterna:

Mest inspirerande var den bebis som modigt sträckte sig upp och entusiasmerade sin mor att räcka honom (mindre troligt henne därför att den här kraften är naturligt stark hos mannen) flaggan:

Bussarna - en av mina naturliga fiender givet deras för höga fart mot övergångsstället där de försöker tvinga oss att vänta fast vi har grön gubbe - tillförde visst om än försumbart värde:

Passivt flaggviftande från cykel, byggnader m.m. tillför värde och det värdet är högre när kvinnor gör det därför att det ser elegantare ut:

Lord Ra glöms inte bort

På högtidsdagar får vi inte glömma bort varifrån livet kommer och också se till att fira solen:

Flagifiering med gratis utdelning av vift-typ flagga

För att stimulera de modiga uppsalaborna till att vifta med flaggan delade man ut gratis flaggor. Men mindre än den manligare sort jag hade köpt in själv. Dessutom hade de som delades ut här träskaft istället för ihållig plast och har därför avrättat några träd i tillverkningen.

Kulturella influenser

Här har vi trevliga kulturella influenser från två ursprungsfolk - indianer och dalmasar - som dansar och spelar. Båda är färgglatt klädda och spelar olika former av instrument vi idag nästan glömt bort och egentligen borde se till att några barn lär sig i skolan så vi säkert kan roas av detta i framtiden.

Ett föredöme för andra städer

Givet att nationaldagen endast är några få år gammal lyckades man bra med det hela i Uppsala. Att förbättra till kommande år är fler och större flaggor som folk tydligare viftar och går runt med. Medborgarna var också dåliga på att sjunga med.

Det här är dock sådant som tar tid att utvecklas och allt korrekt gulligt inom många kritiska områden (insiktsfullt var t.ex. att glassen var gul precis som en frukt eller solen) och det hela kan därför trots möjlighet till förbättring förtjäna 4.5 plus av 5 möjliga.

Sammantaget tror jag många städer har mycket att lära av Uppsala.

Sveriges Nationaldag firas visuellt av Google

Det var väl en tjusig doodle:

Både gullig, inspirerande och trevligt sommarljus i färgerna. Det är mycket elegant hur g ser ut att ha blommor i håret även om jag är lite osäker på vad det exakt är för blommor men de liknar syrén i färgen och det är vad det kanske är.

Jag prydde färdigt min balkong genom att flagifiera den redan igår som vi såg i tre bilder igår bland annat:

Nu på morgonen såg jag att min nalle smugit sig ut för att sova med mina sina flaggor ute bland dom övriga. Dessutom hade han tagit de av mina jongleringsbollar som är i svenska färger. Det gjorde nu ingen skada eftersom jag inte vaknade i natt och gav dessutom en bra bild:

Snart har han dock säkert vaknat upp ordentligt igen och börjat flagg-marschera som han gjort många dagar nu:

Det är för att han vet att det finns outnyttjat värde i dom här symbolerna så länge de inte leder till mani-liknande tillstånd men allmänt i Sverige så finns en enorm säkerhetsmarginal där och oavsett om det handlar om att öka glädje och ekonomi eller minska främlingsfientlig kan vi öka upp dessa saker säkert 10 - 15 ggr utan några som helst problem och endast med vinst. Sedan är det också viktigt att hålla saker korrekt gulliga men svenskarna är naturligt duktig på det i samband med alla möjliga högtider.

Mer om värdet Flaggan ger:

Flaggan för ökad produktion, gladare människor och minskad främlingsfientlighet
Det är dags för Utrikesminister Bildt att hissa Flaggan på sin blogg
Avseende uttal av kronprinsessa

Läs även:

Undvik negativa stereotyper i frågor som kan bli infekterade