Grundskolan och gymnasium behöver fler timmar och mer matematik

2013-06-06

Jag tror vi alla förstår att barn och ungdomar såväl som hela landet - företag såväl som skattebasen - mår bra och får förstärkt intellektuell leveransförmåga av en gedigen grundskola inklusive gymnasium. Särskilt matematik kan jag se ett stort behov av. Jag har läst mycket matematik - inte alltid med det bästa resultatet - och kan relativt den egentligen gigantiska mängden relativt grundskolan att den inte alltid levererar tidseffektivt eller i versions-epoker rätt så tidigt som önskat. Ska den kompetensen vid någon punkt kompletteras är självklart det bästa alternativet att det åtminstone levererar såväl som nu och gärna minst "lite" bättre.


Ett behov som skalar ut över landet företag och från dem skattebasen finansierade hos alla. Vi vars redan bättre eller sämre undervisning är gjord och kommande generationer vi kan förbättra upp relativt gjord säkrande upp värde för oss alla.


Trots att äldre mer abstrakt visa personer som jag bättre prioriterar tid på att lösa större problem än detaljer kan vi nedan se en vanlig upplevelse ungefär vad leveransförmågan bland de yngre vuxna ligger på idag. Praktiskt fordrande just att man med sin äldre mer visa övergripande föreståelse måste vålda fram detalj-kontroll:




För en äldre relativt tycks det egentligen alla - vid en tämligen säker nivå - yngre än 25 år mycket mer gedigen generation i så mycket tycks den här ganska typiska vardagsförvirring utanför den miljö de har direkt erfarenhet av att ha mött fram och tillbaka till skolan och runt hemmet resp. semester-resornas fyllor på krogar svårbegriplig.


Själv kom jag ihåg att jag ofta gärna hade önskat stannat kvar att lärt mig mer med var lite för blyg för att försöka organisera om skolan till att leverera värdet vi alla behöver av mig såväl som övriga. Ett ansvar som så mycket mer nu måste vila på barn och ungdomar kvar i skolan vi röstande och med äldres vishet och förståelse av vad framtiden kräver måste se till får en ordentlig utbildning.

Visuellt språk: En stor tumme upp (och grön)

Excellent om man söker idéer kring sådana här enklare men ändå sällan helt lätta att få bra enkla skepnader för trots det brukar vara att söka på silhouette + conceptetGoogle Images. Exempel: silhouette moose.


När det gäller bilder får man troligt ungefär samma kvalitet med ungefär jämföra söktjänster (kvalitet liksom "kultur-inriktning" skiljer sig mycket mindre för bilder). Dedikerade bildtjänster kan när vi söker mycket smalare inriktat från start prestera excellent relativt de breda och vill man gå igenom många hundra silhuetter är det ett exempel på vad de större normalt har stora mängder kring.


För silhuetter har jag dock aldrig upplevt att jag inte hittat flera bra idéer sökande för praktiska idéer snarare än känna mig motiverad att köpa något färdigt. Och åtminstone om vi vill göra något nedan är ju idéerna i sig bra nog även om jag nedan ritade av handen och innan tummen prövade och rotera runt övrigt lite för att se om dom kunde gå rätt i en annan vinkel utan att behöva rita om dem.



Praktiskt ute i den konkreta verkligheten finns givetvis inget värre än en big thumbs up i dess abstrakta uttryckt om vi söker mer konkret ansvarsfördelning eller vägledning. Är vi omvänt delegerande ansvar mot en mer spridd organisation är det ett fint verktyg.


Verkar folk göra saker ungefär åt rätt håll där vi bossande på en mer abstrakt nivå kanske inte kan eller vill prioritera andra uppgifter kan vi abstrahera saker på detta enkla sätt och sedan av och till följa upp om vi tycks träffa rätt och förändra nedanför i organisationen.


Är vi sämre i något steg presterande mindre än en thumbs up från chef ovanför, ägare eller dylikt är vi givetvis i dom större mer stridbara organisationerna förberedda med att ha fått diverse chefer snett åt sidorna att ta det för vår chef mer problematiska ansvaren i "penning-explosions-i-negativa-intäkter-för-investeringar" eller media-skandaler så pushar vi upp denne med att ha lärt genom att vågat delta i många viktiga och utmanande projekt.


Numera är ju dock allt fler kommersiella större organisationer tämligen projekt-inriktade berörande de flesta vilket gör sådant här sunt kapital-byggande för de enskilda management-arbetare mindre enkelt givet att nya projekt tenderar att önska staffa upp sig i kompetenser de behöver och kanske inte gärna personer associerade med globala-media-event-cv-förstörande-explosioner.


Just övergången mellan de två organisationsformerna i "företagskultur" kan vara lite små fascinerande att se ex. som inhyrd-kompetens (ex. underkonsult eller konsult) när med skräckfylld fascination kommande från en mer jag gör vad kunden vill utan att våga mig på deras intern-politik betrakta när en rutinerad företagskrigare drar undan benen för den gigantiskt största dominerande kundens marknads-ansvariga i media - och kompetensmässigt och tillsynes moraliskt lite försvarligt som argumenterat också - i en underdel ett par steg under Sverige ledningen. Säg bara ett år sedan är sådant mer eller mindre försvunnit och förekommer tillfälligt gissningsvis i att resp. entitet i utvecklingen hamnat lite urfas med vandra givet vad som upplevs vara samma sak relativt vad som nu är något man köper in. Eller för den delen i något ej riktigt relaterat just det samma bekrigande varandra lokalt i konsulttjänsteleverantörerna mer passande för gigantiskt större inköpande företag man utkontrakterats ut från till konsultaktören.


För en enkel man föga intresserad mer än av mina komiska teckningar, naturen och drömmen om en bättre värld blir det lätt väldigt förvirrat och underligt när man upplever sådant.


Några betydande övergångs-objekt i Sverige var det dock gissningsvis flera år sedan de gick att betrakta. Utkontrakteringskulturen har väl den också lugnat ner sig gissar jag när det gäller större strukturaffärer.


Thumbs up relaterad verb-proto-koncpeten för wink-nedan och man kan givetvis lätt uppleva att de två ovan känns relaterade språklig flock-warfare (jfr corporate warfare):




Men när man uttrycker koncept-grupper var och en nära relaterad vår vanliga flock-mentalitet är för vilken som helst situation inkluderande just vår vanliga normala mänskliga dynamik (utefter kanske normalfördelningen dock) vad som fångar in en försvarlig andel också om vi finfördelar en bit ovanför ett hundratal. Några enstaka mer händelse-ovanliga bland de flesta svenska företag har vi självklart mest extremt kanske:


__UNHUMAN_ATTACK    suicide bombing    sexuall assault    torture    human shield    terrorism    self-immolations    chemical warfare    nuclear warfare    biological warfare    radiological warfare    ethnic cleansing    mass expulsion    crime against humanity

Excellenta exempel (många fler finns givetvis) på angrepp vi bäst ska försöka komma ifrån helt i värlen.


Ännu mer visuellt språk (utan corporate warfare)

Mer visuellt språk:



Mer realistiskt för det icke-mänskliga om man mot förmoda praktiskt ger sig på att ta meta-språk från analyserad engelska till visuella sammanfattande illustrationer:


Visuellt språk: Kräftan och enkla modell-koncept

Enkla modell-koncept och praktiskt enkla mätvärden hör troligt bland de mest populära illustrationerna relaterat de användningsområden (såväl som nära nog varje rapport eller studie som är eller söker indikera att man mäter tillsammans och föregående slutsatser) aktuella i Att visualisera en situation utanför det direkt spatiella rummet:


  • Går det upp eller ner?
  • Vad är A och hur mycket är inte A?

Nedan några gjort riktade för att kombinera anpassad text där kräftan en av flera förekommande djurmodeller relaterat okänt, intensitet, fara och möjlighet används.


KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA BILDERNA




"Så länge vi är mer svarta än röda och det där är tång och inte dill är det värt att kämpa lite till."

Mer visuellt språk:


Visuellt språk?