Hur ofta titlar på journalartiklar, publicerade studier m.m. förekommer

2014-03-23

Från ett reducerat dataset av titlar på journal-artiklar eller jämförbart (men här uteslutande motsvarande open archive från universitet m.m. men ex. inte CitesserX, titlar patentansökningar, sociala media inkl. Citeulike, Bisonomy m.fl. i området) avsett för att läggas ovanpå hela subset research inkl. titlar, abstract's, tags m.m. (låt oss kalla det en förstärkning enklare att parametrisera från data-hårdvaru-begränsnings-perspektiv med titlar också representerade för sig).


Vi har på x-axel funktion av antalet gånger en titel förekommer på x-axlarna (och för resp. två grupp på kalkylblad till vänster) och på y-axel funktion av antalet artiklar som det gäller för. För resp. av de tre varianterna:


  • Värdena direkt utan omräkning men vi stannar här på ett ganska lågt värde på x-axeln (om jag minns rätt cirka 20).
  • Ingen omräkning x-axel resp. log2 y-axel.
  • log2 för x-axel resp. log2 y-axel (del av en underlig upplevelse inkl. tolkat behov av det resulterande från att det var ett tag sedan jag använde kalkyl-programmet sist och som förväntat ser vi att vi har ungefär samma skepnad på kurvan här resp. med x-axeln utan log).

En anledning sociala media inriktad forskning uteslutits är att minska antalet multipla förekomster av titel som är redundans i mening refererande samma unika artikel. Emellertid är denna redundans för antal mindre eller två (och troligt ganska hög också i tre) hög därför att för vissa datakällor är kvalitet och värde resp. samtidigt problematik effektivt extrahera det p.g.a. storlek sådan att jag hellre accepterat att de kommer redundanta relativt varandra därför att vad jag egentligen kommer använda av science titel only är de unika förekomsterna utan att vikta med hur många gånger de föreommit.



En bit av skärmdumpen förstorad för att enklare se de första värdena utan log-funktion på x- eller y-axeln. Enligt indikerat tidigare är det bättre att tänka sig att 1,2 och kanske också 3 ses som en stor-grupp närmare 1 än 2.


Notera vidare att ingenting i bild inkluderar något som sökt ta med hantering av antalet ord i resp. titel, hur vanliga dessa är eller liknande. Det kan vara intressant att göra och ev. gör jag det trivialt men troligen tämligen vettig exakthets-nivå senare med någon av de varianter som används i ett par familjer av similarity-funktioner (ej någon av de jag använder för similarity: dessa familjer av similarity är verkligen inte särskilt bra ens med magnituder större ontologier än Wordnet) som söker normalisera likhet i motsvarande koncept beskrivning, definition i ordlista m.m. med antalet ord i resp. ngram (vek metod där givet scarce-data man nog hellre undviker förenklade approximationer på såväl som p.g.a. möjlighet förberäkning vilket man antagligen oftast ändå behöver göra och därmed lika gärna kan göra dyrare beräkningar åtminstone för de datamänger någonsin aktuella för dessa funktionsfamiljer i publicerat runt dem där ju i antal koncept och relationer lilla - om än inte alls dålig, tvärtom, för många andra användningsområden - Wordnet).


Tänkbart tappar man mindre med approximation här (jämfört mer för korta mänskliga uttryck likt Twitter eller Facebook) - jämförbart med i troligt mindre utsträckning definitioner ordlistor och jämförbart - genom ett för resp. kontextuellt-ämnesområde har ett mer standardiserat språk syftande att vara mycket tydligt. Men jag vågar inte riktigt någonsin där det har praktiskt betydelse lita till vad som känns naturligt rörande sådana samband. Ofta nog visar det sig vara tvärtom där åtminstone jag har lätt att ta fel på riktning - i svart- eller vitt mening - rörande ganska mycket runt språk-statistik och samband runt det och behöver regelmässigt pröva för att se att jag inte blandat samman motsvarande plus och minus.

Också arbete som pirat fodrar goda kunskaper i matematik, teknik och ritteknik

Här Försökte jag ge möjlighet för många att kunna hämta olika värden:


  • Uttrycka en alternativ förklaring av vad kinesiska radarn upplevde sett relaterat försvunnet flygplan.
  • Göra det lilla jag kan för att kompensera kompetens-sönderfallet såväl som numera av vad känt reducerande i intelligens (icke-normaliserat årskursens genomsnitt i gaussisk-fördelning för yngre generationer. Här försöker jag intressera dem för ett riktigt skolämne vid sidan om de som mer är relaterade gemensamt språk, förståelse av samarbete i flocken, och hur samarbetarnas konvergenser ser på elev nu och senare i livet rörande friheter, rättigheter, behov av individ o.s.. resp. ämnen endast optimerade för att förstärka elevens kogitiva utveckling (ex. har matematik denna egenskap men har andra viktigare områden utanför normalt för eleverna i effekt medan ex. ev. kvarstående bild och musik kan ha stort värde här särskilt för vissa ekevgrupper). Genom att göra det hela spännande.
  • Dessutom söker jag motverka ev. riskabelt romantiserande om ett friare liv till sjö. Också som pirat fodrats goda kunskaper i tråkiga ämnen om inte the coast guards ska ta dina vapen, droger eller vad aktuellt att smuggla.
  • För att uppmuntra tell att tänka själv - ledordet i fresh-innovativ -tillväxt - föreslår jag att min lösning kan innehålla en mängd felaktiga tänk. Denna form av konstruktioner brukar gpra det för när jag bara rittat och tänkt. Här behöver man badbar för större modell-experiment och provrören uuppsatta för att experimentera med rätt mix i barlasten (om man nu inte vill släpa en blyvikt ut från det) för att lösa ut när barlästen ska transformeras kemiskt och lämna tyngden eller transformeras fästande mot allt mer sand medan den rör sig.

Nå här slutar jag nog bäst med själva skissen innan jag för svårt börjar få lust att kreativitera runt mitt inte allt för gamla potentiella koncept för försvar av land mot havs-angrepps-enheter i något helt självorganiserat och kanske rent av möjligt att göra i sopåtervinningIden att faktuiskt som ovan förändra plastlegering använd ger ju en del utökade möjligheter för hur skillnad i distans såväl som konkret verkande distans-värderingen kan sstyras som del av det.


Jag tror vi stannade vid sistansmåttet i innan första och ssista inlägg i samband med att Taiwans utvärdering av behov försvar åren som kommer gjordes.


Oriblemområdet är att det om fungerande lär äta allt. Maskin, växt eller fisk eller däggdjur, Allt.

.