Riktad information - Exempel: Kina: Koncept polis kombinerat handeldvapen för ökad drivkraft förändring

2014-04-24

En upplevde jag ett ganska intressant förändring verksamhetssystem och verktyg:



Därför att i all praktiskt rimlighet bör i en välfungerande polis-organisation handeldvapen vara verklighet. Även om en viss tradition av kniv, yxa m.m. relativt handeldvapen (där jag baserar mig på kortare information i nyheter rörande ett större vapenbeslag relativt nyligen utan att känna till några enkla tillförlitliga källor till statistik rörande området, brott, eller särskilt mycket i övrigt från statliga och jämförbara organisationer alls egentligen - för Kina) är det självklart fortfarande mycket praktiskt.


Emellertid är militär i alla möjliga former ytterst välbevpänad och med anpassning mot krigföring egen befolkning (protester, kravaller eller det mesta i övrigt polis ej räcker till och som upplevs opraktiskt för diktatur). Militär är ett representativt maktblock i Kina. Det är del av en makt-konvergens inkluderande övergripande hela landet vidare kommunistpartiet (möjligen kan man föra i argumentation att något mer liknande finns men jag är osäker riktigt vad som är parti, militär eller en blandning och lutar nog att det är dessa två man trivialt kan förenkla ner till en gemensam abstraktion).


Självklart är det lätt att föreställa sig att polis kan vändas mot demonstranter. Men lika lätt i en jämfört med militär mycket mer divergerad struktur, resp. indelad med mycket lokaliserade relativt platta organisationer (där resp. big man in a small world representerar divergensen) kan det vara precis tvärtom.


Även om jag inser att kommunistparti och militär kan uppleva osäkerhet när det kommer till att dela ut vapen till polis av den anledningen kan jag tänka mig att ett större värde av polis görande moraliskt riktiga beslut snarare kan komma från:


  • Demonstranter abstraheras enkelt och nära nog automatiskt - undantaget reportage enskilda händelser eller personer - till ett gemensamt koncept: demonstrnater.
  • Polis skiljer ut sig från roll; visuell paketering (syns bra i bild och indikerar roll).
  • Och konceptet polis är ytterst existerande, repeterat och nära associerat det gemensamma samarbetet i en stat eller administrativt underliggande stat.

Polis fattande rätt beslut och passerande över till rätt sida är därför potenta företeelser i sig. Och kanske i sig det som kan vara mätbart i tryckande dynamik mot emergence (i mening av Emergence relationer - Emergence demokrati och Kreativ association när emergence i känsla inverkar snarare än nödvändigtvis emergence i mening "olycka" eller "katastrof").


Jag är emellertid väldigt osäker på hur balanserat eller obalanserat resp. "sidas" (polis "vs" militär) vapen och antal person polis kan tänkas vara i olika delar så helt ska det kanske inte uteslutas ha betydelse i ren "rörelseenergi". Frågan och en anledning att sätta citationstecken på vs är om kanske dynamiken indikerar möjlig för konceptet polis i händelse och scen av att fatta moraliskt rätt beslut är mer betydelsefullt för militära förband. Vidare om beväpning i sig kan tänkas förstärka självbild och självförtroende ökande möjlighet att de är rörliga i nivå där det får betydlese.



Skämtteckning tidigare publicerad i Nyskapat koncept roat förstärkt: Handing out the guns illustrerande något av kontrasten konkret rörelsenergi kontra symbolens påverkan...

- Var tyst och lyssna. Obama tog Washington med en hund - och den har rasta-hår utan att någon märkte det - och håller det hjälpligt med två. Denna är mycket större: Största hunden som fanns: St. Bernard.

- Så mycket vet vi att vi vinner med den. Din japanska pinne var borta långt innan bladet och stormen höll japan mot hundra tusentals.



Relaterat konceptet polis


Vapeneffekt (weapon effect)