Poesi till Sötma av seger

2010-02-06
Sötman av seger
Så söt, gul och varm
Törst och krigshunger

Nu sedan länge i det stora - Endast vana

I det lilla... Vårt eget liv
Stora segrar betalas med smärta - din och andras
Så alltid måste du förlora

Men här och nu - Seger
Vana / Tristess

Nytt bräde krävs!

Och därav att men vaknar upp en dag och inser att man både är för gammal och redan betalat för mycket. Men det finns alltid annat du kan göra. Äldre (de som har förutsättningar för det givetvis) kan t.ex. blicka framåt och använda sin erfarenhet för att se till att morgondagens faror inte missas.

Dikter och Tankar till det Så Vackra

En Stor och Stark Tiger med Enorma Tänder
Stor Klo med Legendariskt vassa Klor
Revirets Konung

Hans Rytan skär genom skogen i vettlös Panik
Elefanter, Byar och Bombay flyr
Ett Harmen av Honor likt Lejon

Inte först men 300 ml Sake handlades till diktning
Nu är bara 1/4 av flaskan kvar
Ups. Nu är bara 1/5 i själva flaskan.

Nå sake är ju svagt som de svagaste vinerna. "Lite" överdrivet (tigrar väger 100 kg så vi tål "en del") men vi kände oss kraftfullt diktande och flaskan var där att skylla på.

Nästan unikt poetiskt märker jag. Massor redan. Borde verkligen prioritera kommersiellt arbete. Fick först skära ut det ovan från vad som skulle vara första versen. Sedan har jag skrivit lika mycket till nedanför och ändå tagit bort de bästa stroferna. Så vi skjuter ut dessa starka strofer. Det blir en passande potent start.

Därmed absolut inte att tigern gjort något opassande och han tror starkt på att träffas ett tag först. Men tigrar blir så lätt upplivade när vi möter flera flörtiga kvinnor samma dag. Fast vi vet att ni yngre inte riktigt söker samma sak så vi går hellre vidare fast att ni är så fruktigt vackra. Så vackra. Och så oftare spontant intresserade med initiativkraft (och det behöver tigrar i allt från arbete till romantik).

Inget två timmars långt förhör på restaurang som ju gäller för dom över 28 år. Vi har ätit med dom som haft anteckningar med sig och antecknat. Jodå. En gång - Andra gången jag träffade henne. Tigern blev riktigt rädd. Han hade ju slutat skolan och hade ett riktigt välbetalt arbete. Ändå satt en ganska stor skolfröken (på alla sätt) om än ett år yngre och förhörde honom i kanske 25 - 35 frågor och skrev ibland ner vad han sa. Otäckt och inte alls gulligt. Riktigt kastrerande.

Men alla kvinnor är alltid så vackra - alltid. Vi är så svaga för er alla. Ni ler och inte blinkar men tittar lite snett kanske med huvudet böjt och vi smälter. Så kan vårt ansikte gå från lätt leende till spontan glädje och vi vill verkligen samla er alla i en stor sal i ett palats där fontäner finns och ni kan sitta och kamma ert hår.

Men vi är starka i köttet och innan 25 år ni söker överhuvudtaget inte samma sak och det är så skilda delar i livet. Tigrar har ju t.ex. kommit så långt i livet att vi av och till är bittra och det är ju trevligt att kunna dela också så man kan gotta sig i varandras inbillade oförrätter och trumfa över varandra. Så ni ska inte känna er förolämpade. Vi tänker bara lite längre framåt i tiden och har blivit lite för gamla och bekväma för det turbulenta. Men ni är så underbart vackra.

Ett par nya skor fick tigern handlad i alla fall. Och ett kryptiskt mysterium att lösa med GSM om vi ångrar oss.

Mitt moraliska förfall fortsätter

- Det var 2010 och jag hade börjat snatta musik från Youtube. Snart 10 st fler än jag hade beslutat var den övre gränsen.

- Dessutom hade jag umgåtts ett par veckor med en kvinna trots att vi båda visste att det inte skulle bli ett långvarit förhållande. Tvärtom begränsat till ett par veckor.

- Förfallet fortsatte emellertid. Nu hade jag satt in en helt irrelevant bild i en bloggpostning jag hade gjort. Det för att förstå mer hur färger påverkade perception på nätet. Här var ju dock bilden relevant.

- I varje fall motiverade jag det med att det var nödvändigt för min metodik och i efterhand också för mitt humör när det gav den effekten.

- Ändå var det ett moraliskt förfall om än självklart som jag vet att andra ser det trivialt. Men jag bryter inte mot regler eller vad som jag anser moraliskt korrekt. Så det här är väldigt ovanligt.

- Vad som var positivt var att jag var på strålande humör. Det verkade därför troligt att jag skulle fortsätta åtminstone med de två första aktiviteterna.