Kul: Att rita en sjörövare

2011-05-22

Hotellrabatt enkelt via skråväsendet

När vi tänker avtalad hotellrabatt är ju grundidéen att hotellen har överskott i antal platser som är konstant. Därefter är frågan var kostnaden för städning, mat o.s.v. ligger utökad.

Emellertid är det perspektivet den som förhandlar för att få rabatten. I det andra perspektivet ligger ju att hotellet för varje avtalad rabatt kommer förlora ett antal bättre betalande kunder och vid någon punkt behöver reducera service.

När service reduceras ligger skillnaden mot hotell direkt inriktade på ingen eller låg service troligen alltid där de finns som ett tydligare mer logiskt alternativ.

Och så kan vi ju fråga oss vilken långsiktighet man har för att hugga in sitt bomärke i sten utanför hotellet? Är det en bra rabatt eller är det en dålig rabatt där att den är dålig gör att hotellet gärna bjuder till på att sätta en fet märkning på sig? Jag lutar åt det senare.

För att anknyta i inledningen till varför Simpsons kallade dem stonecutters som ett gemensamt kollektivt ord. Därför att du hugger in sin märkning på byggnader och historiskt gärna föreställer sig att de utvecklats från skråväsendet runt uppförande av byggnader.

Korta ben ger kvinnan en komisk side-kick

Dagens Nyheter ger i Nu är den minsta hunden den största - alla små män oavsett om de är små till benen, mentalt, moraliskt eller romantiskt fysiskt eller psykiskt hopp. Med rätt kvinna kompenseras vad som saknas och det som från början saknas blir istället en komisk förstärkning av kvinnans värde som slutar på mer plus än vad någon man kan tillföra.

Även om denna artikel helt säkert är felaktigt beräknad pekar den också på något viktigt: Hund värre för miljön än stadsjeep. Vanskapt små kostar mindre energi än nomralt stort under förutsättning att ni inte har någon uppgift man behöver vara normal i utsträckningen för att klara av (eller där den komiska aspekten p.s.s. kompenserar bortfall i verkan).

På den gamla goda tiden kunde man bli kung på att vara lång. Personer såg dig bra när du viftade framåt. Din längre räckvidd med svärdet kunde hålla dig vid liv en aning längre. Men idag har inte längre någon större nytta av det alls.

Åtminstone jag skulle hellre vara kort eller normalt lång och en komisk side-kick till Paris Hilton än två meter lång som nu. Åtminstone om de komiska uppoffringarna inte blir för stora men det kommer ju implicit från resonemanget att det är omvänt proportionerligt mot mankel-höjden.