Korta ben ger kvinnan en komisk side-kick

2011-05-22

Dagens Nyheter ger i Nu är den minsta hunden den största - alla små män oavsett om de är små till benen, mentalt, moraliskt eller romantiskt fysiskt eller psykiskt hopp. Med rätt kvinna kompenseras vad som saknas och det som från början saknas blir istället en komisk förstärkning av kvinnans värde som slutar på mer plus än vad någon man kan tillföra.

Även om denna artikel helt säkert är felaktigt beräknad pekar den också på något viktigt: Hund värre för miljön än stadsjeep. Vanskapt små kostar mindre energi än nomralt stort under förutsättning att ni inte har någon uppgift man behöver vara normal i utsträckningen för att klara av (eller där den komiska aspekten p.s.s. kompenserar bortfall i verkan).

På den gamla goda tiden kunde man bli kung på att vara lång. Personer såg dig bra när du viftade framåt. Din längre räckvidd med svärdet kunde hålla dig vid liv en aning längre. Men idag har inte längre någon större nytta av det alls.

Åtminstone jag skulle hellre vara kort eller normalt lång och en komisk side-kick till Paris Hilton än två meter lång som nu. Åtminstone om de komiska uppoffringarna inte blir för stora men det kommer ju implicit från resonemanget att det är omvänt proportionerligt mot mankel-höjden.