President Medvedev går protesterna tillmötes

2011-12-12

President Medvedev ska gå protesterna tillmötes åtminstone i den mening att frågan om omval och valfusk ska utredas.


Den Otäcka högermannens exempel och nationalistiska idéer

Möjligen uppvisande vad som ytligt kan associeras till negativa stereotypen otäck högerman eller stereotypen nationalist användes som exempel JAS 39 Gripen, Kung Carl XVI Gustaf och svenska kronan i:



Efter diverse experimenterande på bloggar är mer än bekräftat med den praktiska känslan i nyhets- och bloggvärldens realisering att sådana "ytliga" associationer ha har stor betydelse. Ett litet exempel (i kommentarer) har vi i:



De är just ledtrådar för att hjälpa folk att sortera in något och verkar som sådana sättande på fortsatt tolkning precis som t.ex. rubriken.


Ryssland: Trevlig lösning önskvärd

I kontext av Kina och möjlig insight learning där demokratisk-utveckling där ett snabbare steg är Ryssland av stor betydelse. Vi kan se utvecklingen i "arabvärlden" som ha betydelse för särskilt Kinas västra delar och approximativt (oavsett vilka kulturella faktorer man anser spela in) med geo-avstånd samt också viktigt allmänt p.s.s. som det kan inspirera hela världen som nås via nyheter.
Rörelser i bl.a. Nordkorea är också viktigt varande en tydligare närmare kultur.


Ryssland representerar emellertid också en påverkan vi kan se avgränsat från de båda ländernas gemensamma historik från kommunisttiden och Östeuropas frigörelse.


Vidare har Ryssland enorm geo-närhet (och geo har betydelse).


Jag vill därför se en lösning i Ryssland där protesterna tillmötesgår och i allt fredligt från båda sidor. I Libyen såg vi en väg frigörelsen av Kina kan komma att ta. Fullt commotion med utslag av våld som kan ta år att leka. I Ryssland vill jag se den fredliga vägen visa sig som möjlighet för alla. All välgång till Politiker Putin och hans politiska motståndare om man klarar att nå fram till det. I det tror jag på att förlåta från båda sidor för att istället skapa möjlighet till lösning.


Kulturellt avstånd mellan Ryssland och Kina är i The Librarian cirka 0.75 jfr cirka 0.72 mellan Japan och Kina utan riktning. Ryssland är viktigt. Jag vill se och förväntar mig att se en bra lösning i Ryssland!


Lycka till!


PS. Fantastisk fullmåne igår i Uppsala. En yttre ring mot den som ljusets bröts i molnen lätt skimrande i rött. Fick några fina foton på den.