Com hem fortsätter finansiellt stöd till det gråa internet

2012-11-07

I uppföljning till Dagens nyheter önskar bredbandspengar medan leverantörerna finansierar "piratkopiering" har vi nedan ett till exempel med Com hem. Drömmen om ett lärorikt, trevligt och barnvänligt internet också inkl. granskande journalistik är säkert en bit längre fram av att bredbandsbolagens kassa-ko läcker pengar för att finansiera det mindre moraliska.



Men ett fint exempel Com hem levererade hur man besvarar en debatt-artikel begripligt tydligt också för den som lever i illusionernas dimma.

Bra amerikansk valrörelse med nyttigt motionerade presidentkandidater och politiskt engagerade

Demokrati är byggd på en förståelse av att ett avgränsat perspektiv inte kan garanteras eller ens oftast antas förstå ett problem eller dess lösning. Genom att möjliggöra förändring av taktik och strategi från val från väldigt många personer reduceras problematik. Att dessa personer inte gör sitt val enligt någon verklig eller inbillad enhetlig metodik är bara fördel därför vi kan lika lite känna någon rationell tro i att vi ens förstått vilka dimensioner i informationen som behöver existera för varje enskilt sådant val, och där p.s.s. styrningen man väljer från en persons perspektiv inte kan förvänta sig känna världen.


Att det blev ett svårt val för båda kandidaterna var utmärkt. Det ökade helt säkert vad vi inte minst från det svenska perspektivet upplever som mer osmakliga avarter men den positiva effekten av att de inser att det är ett val mer i vad som ej endast är den rationella binära skalan är utmärkt.


Särskilt om Obama vinner valet är det sunt för honom att se inför tredje och sista valet att han faktiskt behöver anstränga sig och mer än vad han hittills gjort.


För väljarna oavsett om deras perspektiv konvergerade kraftigt mot önskan till sjukförsäkring eller rädsla för ekonomiskt sönderfall var det bra att båda sidor kunde se att engagemang oavsett om via timmar eller små ekonomiska bidrag eller stora ekonomiska bidrag eller bidrag med kunskap hade konkret effekt. Det kan bromsa det ointresse för politik som det ekonomiska välstånd demokratiseringen av Europa och Nordamerikan innebär medfört.


Oavsett om Obama eller Romney vinner gäller att både demokrater och republikaner i senaten och kongressen behöver samarbeta med presidenten för att snabbt reducera utgifterna oavsett om det blir via sänkta försvarskostnader med Obama eller via något annat med Romney. Det går inte att vänta fyra år till nu, och skulle det bli tio år är det katastrof på ett sätt som kommer vara mycket verkligt.